Bayi anu satia

503 anjing satia Anjing sato-sato anu endah pisan. Kalayan bau anu alus, aranjeunna ngalacak salamet di gedong anu rubuh, milari ubar sareng pakarang salami investigasi pulisi, sareng aya anu nyebatkeun bahkan tiasa mendakan tumors dina awak manusa. Aya anjing anjing anu tiasa raosan bau angin topan angin ribut anu hirup di basisir beulah kaler Amérika Serikat. Anjing henteu ngan ukur ngadukung jalma-jalma ngalangkungan rasa bau, aranjeunna ogé masihan kanyamanan atanapi ngalayanan salaku pedoman anjing.

Nanging, anjing gaduh reputasi anu goréng dina Alkitab. Hayu urang ngadangu, aranjeunna ngan ukur gaduh sababaraha kabiasaan najis. Nalika kuring masih budak leutik, kuring ngagaduhan anjing salaku ingon-ingon sareng anjeunna ngajemput sadayana anu muncul sateuacanna, sapertos tujuan anu mendakan kecap-kecap bodo kuring sorangan. «Salaku anjing ngahakan naon spewed, kitu ogé si bodoh anu nyababkeun kabodosan-Na» (Siloka 26, 11).

Tangtosna, Solomon teu ningali hal-hal tina sudut pandang anjing, sareng kuring henteu nyangka yén salah sahiji urang. Naha éta jaman perdana balik deui ka dinten nalika indung anjing ngalamun deui nyalira pikeun masihan éta anak anjing ngora pikeun didahar, sapertos éta tetep nganggo anjing liar Afrika ayeuna? Malah sawaréh manuk-manuk mah ngalakukeun ieu. Naha ngan saukur usaha pikeun nyerna deui tuangeun anu teu kabeungkeut? Kuring nembe maca ngeunaan réstoran mahal dimana tuangeun tos kapelih.

Ti sudut pandang Solomon, kalakuan anjing ieu sigana pikaresepeun. Éta ngingetkeun anjeunna jalma bodo. Gerbang dina haténa na nyarios, "Henteu dewa." (Jabur 53, 2). Gapura anu nolak primata ti Gusti dina kahirupan na. Jalma bodo tetep uih deui kana cara pikir jeung hirup sorangan. Ngulang kasalahan anu sami. Nu bodoh kasasar dina pamikiranna upami anjeunna percaya yén kaputusan-kaputusan anu dilakukeun tanpa Tuhan nu lumrah. Petrus nyarios yén saha waé anu nolak kurnia Allah sareng uih deui kana kahirupan anu henteu dipimpin roh nyaéta ibarat anjing anu ngadahar naon anu dikintunkeun (2 Peter 2,22).

Janten kumaha urang ngarobih siklus jahat ieu? Jawabanna nyaéta: henteu balik deui kana utah. Henteu masalah naon gaya hirup dosa anu urang indulge, hayu urang henteu aya deui. Ulah ngulang pola dosa anu lami. Kadang-kadang anjing tiasa ngaleungitkeun kabiasaan anu goréng, tapi jalma anu bodo tetep nekad sareng henteu ngadangukeun aranjeunna nalika diingetkeun. Kita ulah sapertos jalma anu bodo anu ngahina hikmah sareng disiplin (Siloka 1,7). Marilah urang diuji ku Roh sareng ngarobih salilana supados urang henteu ngagaduhan deui kabutuhan pikeun mulang kana anu biasa urang biasa. Paulus nyarioskeun ka Kolose yén aranjeunna kedah ngantunkeun paripolah anu lami: "Ayeuna maéhan anggota awak anu aya dina laku cabul, najis, napsu ngerakeun, kahayang jahat sareng karanjingan anu nyaéta brahala. Pikeun hal saperti kitu, murka allah sumping pikeun barudak anu henteu patuh. Dina ieu sadayana anjeun ogé leumpang nalika anjeun masih kénéh cicing di dinya. Ayeuna nempatkeun sadayana ngajauhan anjeun: amarah, amarah, jahat, fitnah, kecap ngerakeun tina sungut anjeun ” (Kolose 3, 5-8). Untungna, urang tiasa diajar tina anjing. Anjing budak leutik kuring sok lumpat ka abdi - dina waktos anu saé ogé dina waktos anu goréng. Anjeunna ngantepkeun kuring ngajantenkeun anjeunna sareng mingpin anjeunna. Sanaos urang henteu anjing, tiasa kieu sanés informatif kanggo urang? Hayu urang tuturkeun Yesus teu aya urusan di mana Anjeunna ngalaksanakeun kami. Hayu Yesus pitunjuk anjeun, sapertos anjing satia dipimpin ku nu gaduh dipikacinta. Kudu satia ka Yesus.

ku James Henderson


pdfBayi anu satia