Keur babarengan sareng Yesus

544 ngahiji sareng yesus Naon kaayaan hirup anjeun ayeuna? Naha anjeun ngalaksanakeun beungbeurat dina kahirupan anu depresi sareng nyerang aranjeunna? Naha anjeun ngagunakeun kakuatan anjeun sareng ngadorong diri anjeun kana wates anu anjeun tiasa laksanakeun? Hirup anjeun, sakumaha anu anjeun ngalaman ayeuna, kaseueut, sanaos anjeun sésana pikeun sésana langkung jero, anjeun henteu tiasa mendakan. Isa nyauran ka anjeun dugi ka anjeunna: «Kersa ka abdi, anjeun sadayana anu labuh sareng beurat; Abdi hoyong nyegerkeun anjeun. Anggo jodoh abdi kana anjeun sareng diajar ti kuring; pikeun kuring lemah lembut sareng hina tina jero ati; ku kituna anjeun bakal mendakan istirahat pikeun jiwa anjeun. Kusabab jodo mah lembut sareng beban kuring enteng » (Mateus 11,28: 30). Naon paréntah Yesus ka urang ku cara banding? Anjeunna nyebatkeun tilu hal: "Datang ka kuring sareng nyandak kuk kuring sareng anjeun diajar ti kuring".

Datang ka kuring

Yesus ngajak urang datang sareng hirup di payuneun. Anjeunna muka panto pikeun urang pikeun ngembangkeun hubungan anu caket sareng anjeunna. Urang kedah bagja pikeun sasarengan sareng tetep sareng anjeunna. Anjeunna ngajak anjeunna ngokolakeun leuwih hubungan sareng anjeunna sareng ngenal anjeunna langkung langkung - sahingga urang bagja terang anjeunna sareng percanten ka anjeunna saha anjeunna.

Bawa jodohna dina anjeun

Yesus nyarios ka pendengarna henteu ngan ukur sumping ka anjeunna, tapi ogé nyandak jodona na. Catet yén Yesus henteu ngan ukur nganggo "jurus" na, tapi ngécéskeun yén jodohna "beban" sapertos éta. Jodok kayu mangrupikeun méja kayu anu napel dina beuheung dua sato, kalolobaan sapi, ku kituna aranjeunna tiasa narik beban barang babarengan. Yesus ngajelaskeun bedana anu jelas antara beban anu parantos urang nanggung sareng anu parantos Anjeunna parantos disimpen ka nanggung éta. Jodo nyambungkeun kami sareng éta ngalangkungan hubungan anu énggal. Hubungan ieu mangrupikeun partisipasi dina jalan komunikasi sareng hubungan sareng anjeunna.

Yesus henteu nyauran urang ka ngiringan grup ageung. Anjeunna hoyong hirup hubungan dua arah pribadi sareng urang anu caket sareng anu maha jelas ku kituna urang tiasa nyarios yén kami dihubungkeun sareng anjeunna sapertos jodona!

Nyandak dina jodoh Yesus hartosna aligning kahirupan urang sadayana sareng anjeunna. Yesus nyauran urang kana hubungan anu akurat, konstan, dinamis dimana pangaweruh kami ngala. Urang tumuh dina hubungan ieu sareng hiji sareng saha urang nyambung dina jodo. Ku nyandak jodona na, urang henteu nyobian nampi kurnia-na, tapi ngirangan pikeun narima ti anjeunna.

Diajar ti kuring

Ngidinan Yesus ngapit anjeun dina jodona hartosna henteu ngan ukur milu damel, tapi ogé diajar ti anjeunna ngalangkungan hubungan anjeun sareng anjeunna. Gambar di dieu mangrupikeun saurang murid anu nyambung ka Yesus, anu paningalian ditumpeskeun dina anjeunna tinimbang ngan ukur leumpang di sisi na sareng ngabéntang di payuneun anjeunna. Urang kedah leumpang sareng Isa sareng teras nyandak pandangan urang sareng petunjuk ti Mantenna. Pokus henteu langkung seueur kana beban, tapi kanggo anu dihubungkeun sareng urang. Hirup sareng anjeunna tegesna urang langkung seueur diajar ngeunaan anjeunna sareng leres-leres ngakuan saha anjeunna leres.

Terang sareng terang

Rakit anu ditawarkeun ku urang Yesus nyaéta lemah lembut sareng pikaresepeun. Di tempat sanés dina Perjangjian Anyar éta dipaké pikeun ngajelaskeun tindak tanduk nanaon sareng amal. "Anjeun nyéép yén Gusti henteu bageur" (1 Peter 2,3). Lukas ngajelaskeun Allah: "Anjeunna moal bageur ka jalma-jalma kafir” (Lukas 6,35).
Beban atanapi jubah Yesus ogé "terang". Ieu meureun kecap anéh anu dipaké di dieu. Naha henteu didefinisikeun beban sakumaha anu beurat? Upami éta hampang, kumaha éta tiasa janten beban?

Beban Nya teu gampang, lemah lembut sareng terang sabab teu aya beban anu tiasa ditanggung tibatan urang sorangan, tapi kusabab éta ngeunaan urang, ngeunaan partisipasi urang dina hubungan anu nyaah, anu aya hubunganana sareng Bapa.

Milarian sesa

Kalayan mawa jodoh ieu babarengan sareng diajar tina anjeunna anu disarioskeun ka Yesus, anjeunna masihan urang istirahat. Pikeun nekenkeun ieu, Yesus ngulang deui pamikiran ieu dua kali, sareng anu kadua saurna yén urang bakal mendakan istirahat "kanggo jiwa urang". Konsép istirahat dina Alkitab janten jauh ngan saukur ngaganggu pagawean urang. Anjeunna ngawangun konsép Ibrani tina Shalom - Shalom mangrupikeun tujuan pikeun umat-Na pikeun ngagaduhan kamakmuran sareng kesejahteraan sareng terang kana kahadéan Gusti sareng jalan-Na. Pikirkeun hal: naon anu Yesus hoyong pasihan pikeun anu Anjeunna nyauran? Nyageurkeun istirahat pikeun jiwa anjeun, kasegetan, kesejahteraan holistik.

Urang tiasa dicindekkeun tina ieu yén beungbeurat anu sanés sareng anu ditanggung ku urang upami urang henteu ka Isa nyarioskeun pisan urang bosen sareng henteu nyalira waé urang. Pikeun sareng anjeunna sareng diajar ti anjeunna mangrupikeun istirahat Sabat urang, anu ngahontal pisan kana manah saha urang.

Kelembutan sareng khususe

Kumaha carana yén lemah lembut sareng hina urang Yesus ngamungkinkeun anjeunna masihan urang katenangan katenangan? Naon pentingna Yesus? Anjeunna nyebatkeun yén hubungan sareng bapa nyata masihan sareng nyandak hubungan.

«Sagalana diserahkeun ka abdi ti bapa, sareng teu aya anu ngémutan putra putra ngan ukur bapa; sareng teu aya anu terang bapa sapertos ngan putra sareng ka saha putra hoyong ngungkabkeun éta » (Mateus 11,27).
Yesus nampi sagala hal tina Bapa sabab Bapa masihan aranjeunna ka Anjeunna. Anjeunna ngajelaskeun hubungan sareng bapa salaku hubungan silih, akrab sareng pribadi akrab. Hubungan ieu unik - teu aya anu sanés iwal ti bapa anu terang putra sapertos kieu sareng teu aya deui kajaba putra anu terang bapa ku cara kieu. Panutup anu intim sareng abadi nunjukkeun hubungan silih saling.

Kumaha cara katerangan Yesus ngeunaan dirina salaku lemah lembut sareng hina pakait sareng katerangan hubungan anjeunna sareng ramana? Yesus mangrupikeun "panarima" anu nampi ti saha anjeunna terang. Henteu ngan ukur anjeunna sujud eksternal pikeun wasiat bapa anu masihan, tapi anjeunna masihan légatip naon anu parantos dipasihkeun ka anjeunna. Yesus bagja cicing di tenang anu datang sabab anjeunna ngabagi ka Bapa dina hubungan anu uninga, asih sareng masihan hubungan.

Perpaduan Yesus

Isa sacara dinamis sareng terus dihubungkeun ka Bapa dina sumpah sareng sambungan ieu tos aya salamina. Anjeunna sareng bapak mangrupikeun hubungan anu nyata dina masihan sareng nyandak. Dina Injil Yohanes, Isa nyarioskeun yén anjeunna ngan ukur ngalaksanakeun na nyarios naon anu Anjeunna ningali sareng nguping sareng paréntah Bapa. Yesus hina sareng lemah lembut kusabab anjeunna dihubungkeun sareng bapakna dina kanyaah anu pasti.

Isa nyebatkeun yén hiji-hijina anu terang ka Bapa nyaéta anu Anjeunna pilih anu bakal nembongkeun ka aranjeunna. Anjeunna nyauran sadayana anu parantos sadar yén aranjeunna rajin sareng sarat. Telepon na nuju ka sadaya jalma anu gagah, sarat mangaruhan ku sadayana. Yesus milari jalma anu siap nampi hiji hal.

babagi beban

Yesus nyauran urang ka "tukar beban". Paréntah Yesus sumping, nyandak sareng diajar tina anjeunna nunjukkeun paréntah pikeun ngantepkeun beungbeurat anu ku urang sumping ka anjeunna. Kami pasihkeun sareng masihan ka anjeunna. Yesus henteu nawiskeun beban-Na sareng jodokna pikeun nambihan beban sareng guyonan kami anu tos aya. Anjeunna henteu masihan saran kumaha urang tiasa ngalaksanakeun beban kami sacara épisién atanapi épéktip supados aranjeunna langkung énténg. Anjeunna henteu masihan kami taktak taktak supaya tali beban kami nyurung kami kirang séhat.
Kusabab Yesus nyauran urang kana hubungan anu unik sareng anjeunna, anjeunna naroskeun ka urang nyerah ka anjeunna sadaya anu ditimbang ka urang. Nalika urang nyobian ngalaksanakeun sagala rupa diri, urang hilap saha Gusti sareng ngeureunkeun ningali Yesus. Urang moal deui ngadangukeun anjeunna sareng hilap terang anjeunna. Beban anu urang henteu nempatkeun henteu bertentangan ku anu leres-leres masihan urang Yesus.

Tetep di kuring

Yesus masihan paréntah ka murid-murid pikeun "tinggal di Anjeunna" sabab aranjeunna pangpangna sareng anjeunna mangrupikeun kebon anggur. «Tetep di kuring sareng kuring di anjeun. Ngan sakumaha vine henteu tiasa ngahasilkeun buah téa upami henteu tetep na vine, sareng anjeun ogé upami anjeun henteu tetep sareng kuring. Abdi tangkal anggur, anjeun anggur. Saha waé anu tetep di kuring sareng kuring di Anjeunna ngahasilkeun seueur buah; sabab tanpa kuring anjeun moal bisa ngalakukeun » (Yohanes 15,4: 5).
Isa nyauran anjeun pikeun nyandak jog anu hadé, anu masihan kahirupan unggal dinten ieu. Yesus narékahan pikeun ngaktifkeun urang hirup beuki loba dina perdamaian-Na, teu ngan ukur nalika urang sadar yén urang peryogina. Supados urang tiasa ngabagi jodohna, anjeunna bakal nunjukkeun ka kami ngeunaan naon anu masih ngagem urang, naon anu bener-bener nyiptakeun kacapéan sareng nyegah urang tina hirup damai.
Kami mikir urang tiasa nyandak jodonana engké saatos urang ngawasa kaayaan sareng hal parantos tenang. Teras basa aranjeunna diintunkeun, nalika langkung praktis cicing sareng polah dina posisi anu urang ngajaga kalem urang sapopoé.

Yesus Imam Agung

Nalika anjeun masangkeun sadaya beban anjeun ka Yesus, émut yén anjeunna imam luhur urang. Salaku Imam Agung anu hébat, anjeunna parantos terang sadayana beban sareng parantos ngalaksanakeunana sareng ngajagaan kami. Anjeunna parantos nyandak hirup urang anu rusak, sadaya masalah urang, perjuangan, dosa, kasieunan, sareng anu sanésna. Anjeun tiasa percanten ka anjeunna. Anjeun teu kedah sieun ku seratan tanganana: beban lami, perkelahian énggal, leutik, katingalina teu pati beurat atanapi jalma anu katingali ageung. Anjeunna siap sareng sok satia - anjeun dihubung sareng anjeunna sareng anjeunna sareng bapak, sadayana sumanget.

Prosés ngembang ieu biasa kabiasaan dihubungkeun sareng Yesus - péngkolan anjeun, kahirupan anyar dina istirahatna - terus teras ningkatkeun intensitas kahirupan anjeun. Teu aya gelut atanapi kapengker ayeuna atanapi anu langkung prihatin langkung saé tibatan sauran ieu ka anjeun. Naon anu anjeunna ditelepon anjeun? Pikeun dirina, ngabagi hirupna, di tenang dirina sorangan. Anjeun kedah sadar ieu nalika anjeun nyandak sareng nanggung beban anu salah. Aya ngan ukur hiji beban anu ditelepon anjeun anu mawa sareng nyaéta Isa.

ku Cathy Deddo