Motong kembang anu sirip

606 motong kembang Pamajikan kuring nembe ngagaduhan masalah kaséhatan alit, anu hartosna dioperasi di rumah sakit janten penderita sadinten. Hasilna, urang opat barudak sareng pasanganna sadayana ngutus kembangna kembang anu saé. Kalayan opat bouquets anu éndah, kamarna katingalna ampir sapertos toko kembang. Tapi saatos sakitar saminggu, sakalian kembang-umurna maot sareng dibungkeun. Henteu dikritik pikeun masihan sakumpulan kembang warni, éta kanyataan kanyataan yén kembang layu. Kuring ngatur sakumpulan kembang pikeun pamajikan kuring dina unggal poé kawinan. Tapi nalika kembang dipotong sareng aranjeunna katingali saé bari lami, hukuman pati ngagantung ka aranjeunna. Sakumaha geulis sapertos aranjeunna sareng sabaraha lila mekar, urang terang yén aranjeunna bakal siram.
Hal éta sami dina kahirupan urang. Ti waktos urang dilahirkeun, urang ngalangkungan jalur hirup anu bakal di maot. Pupusna mangrupikeun tungtung alam hirup. Hanjakalna, sababaraha jalma anom, maot, tapi urang sadaya ngarep pikeun hirup anu lami, produktif. Bahkan upami urang nampi telegram ti Ratu dina ulang tahun ka-100 urang, urang terang yén maot bakal sumping.

Cukup kembang kasebut nyayogikeun kaéndahan sareng kamulyaan pikeun waktos anu saé, kami tiasa resep kahirupan anu éndah. Urang tiasa ngarasakeun karir anu saé, cicing di bumi anu saé sareng nyetir mobil anu gancang. Nalika urang hirup, urang tiasa gaduh dampak anu nyata pikeun sasama manusa sareng ningkatkeun sareng ngamajukeun kahirupan ku cara anu sami sareng kembang anu langkung alit. Tapi mana jalma anu jadi pencipta dunya dua ratus taun ka tukang? Lalaki sareng awéwé sejarah hébat luntur siga kembang cut ieu, sapertos gaduh lalaki sareng awéwé anu luar biasa ayeuna. Urang tiasa janten nami rumah tangga dina kahirupan urang, tapi anu bakal émut urang nalika kahirupan urang turun dina sajarah?

Alkitab nyarioskeun analogi kembang cut: «Kusabab sadaya daging sapertos jukut sareng sadaya kamulyaan na sapertos jukut. Jukut geus garing sareng kembang parantos murag » (1 Peter 1,24). Éta mangrupikeun pamikiran anu pikaresepeun ngeunaan kahirupan manusa. Nalika kuring maca éta, kuring kedah mikir. Kumaha kuring ngarasa nalika kuring mikaresep sagala rupa anu hirup masihan kuring ayeuna sareng terang yén dina tungtungna kuring bakal ngaleungit kana lebu sapertos kembang dipotong? Éta henteu pikaresepeun. Kumaha upami Anjeun? Kuring curiga anjeun bakal ngaraosan cara anu sami.

Naha aya cara kaluar tina tungtung anu teu bisa dileungitkeun? Leres, kuring percanten kana panto anu kabuka. Isa ngadawuh: «Abdi panto. Upami aya anu ngaliwat ka kuring, aranjeunna bakal disalametkeun. Anjeunna bakal asup sareng kaluar sareng mendakan barung anu saé. Maling ngan ukur nyolong sareng meuncit domba sareng nyangking karusakan. Tapi kuring datang pikeun mawa hirup - kahirupan dina kaayaan lengkep » (Yohanes 10,9: 10).
Petrus ngécéskeun, kontras sareng kahirupan kaisaran hirup, aya kecap-kecap anu tetep salamina: «Tapi Firman Gusti tetep salamina. Ieu mangrupikeun kecap anu parantos diumumkeun ka anjeun » (1 Peter 1,25).

Warta anu alus, warta saé anu diwartakeun ku Yesus sareng tetep salamina. Anjeun tiasa panginten, naon warta hadé nya? Anjeun tiasa maca warta anu saé ieu ti bagian sanés tina Kitab Suci: "Saestu, leres-leres, anjeun nyarioskeun ka anjeun: Saha anu percaya ngagaduhan hirup langgeng" (Yohanes 6,47).

Kecap-kecap ieu diucapkeun ku biwir Yesus Kristus. Ieu mangrupikeun jangji asih ka dewa anu anjeun badé ngabubarkeun salaku dongéng atanapi henteu pernah dianggap berharga. Nalika anjeun mikirkeun alternatif - maot - harga naon anu anjeun mayar pikeun hirup abadi? Naon harga na Yesus naros? Percaya! Ngaliwatan iman Yesus sareng anjeun satuju sareng Allah sareng nampi pangampura dosa anjeun ngalangkungan Yesus Kristus sareng nampi anjeunna salaku pemberi hirup salamina!

Dina waktosna salajengna anjeun tiasa motong kembang anu dihijikeun kana karangan di toko kembang, émut upami anjeun hoyong hirup kahirupan fisik anu pondok atanapi upami sia milari panto kabuka ngaliwatan panto dina jalan anu hadé Hirup pikeun didieu!

ku Keith Hartrick