Kristus geus risen

594 Kristus parantos naros Iman Kristen nangtung atanapi ragrag sareng kebangkitan Yesus. "Tapi upami Al Masih teu gugah, iman anjeun batal, anjeun tetep aya dina dosa anjeun; tuluy ogé jalma anu tos bobo ogé Kristus leungit » (1 Korinta 15,17). Kebangkitan Yesus Kristus henteu ngan ukur doktrin anu bakal dibela, kedah hartosna bédana praktis pikeun kahirupan urang Kristen. Kumaha mungkin éta?

Kebangkitan Yesus ngajantenkeun anjeun tiasa percanten ka anjeunna lengkep. Yesus ngiringan murid-murid sateuacanna yén anjeunna bakal disalib, paeh, teras naek deui. "Ti saprak éta, Yesus mimiti nunjukkeun ka murid-murid yén anjeunna kedah angkat ka Yérusalém sareng sangsara pisan. Anjeunna bakal ditelasan ku para sesepuh, Imam Agung sareng guru agama sareng bakal kabangkitan dina dinten katilu » (Mateus 16,21). Upami Yesus leres-leres nyarioskeun kaajaiban pangpentingna dina hal ieu, éta nunjukkeun yén urang tiasa mastikeun yén anjeunna tiasa dipercaya dina sagala hal.

Kebangkitan Yesus ngajantenkeun yén sadaya dosa-dosa urang dihampura. Pupusna Yesus diumumkeun nalika Imam Agung angkat ka tempat anu paling suci sakali sataun dina Dinten Pendita pikeun ngadamel korban dosa. Jamanna Imam Agung asup ka Sakramen Rahayu dituturkeun ku curiga gede ku urang Israil: bakal anjeunna uih atanapi henteu? Bungah pisan nalika anjeunna kaluar tina Rahayu Rahayu sareng ngucapkeun pangampunan Allah sabab korbanna ditampi pikeun sataun anu sanés! Murid-murid Yesus ngaharepkeun panebus: "Tapi kami ngarep-arep bakal Anjeunna anu bakal nebus Israil. Sareng sadaya ieu mangrupikeun dinten katilu dinten ieu anu parantos kajantenan » (Lukas 24,21).

Yesus dikubur di tukangeun batu ageung sareng sababaraha dinten teu aya tanda-tanda yén anjeunna bakal muncul deui. Tapi dina dinten katilu, Yesus deui naros deui. Ngan sakumaha anu ditingali ku Imam Agung sabalikna tabir nunjukkeun yén pangorbananna parantos ditampi, kebangkitan Yesus ngabuktikeun yén pangorbanan pikeun dosa-dosa urang parantos ditampi ku Gusti.

Kebangkitan Yesus hartosna yén kahirupan anyar tiasa dilaksanakeun. Kahirupan Kristen langkung ti ngan ukur kapercayaan dina hal-hal anu khusus ngeunaan Yesus, nya éta partisipasi dina Anjeunna. Paul langkung milih ngajelaskeun naon hartosna janten urang Kristen ku cara nyatakeun "Al Masih". Babasan ieu hartosna yén urang ngahubungkeun ka Kristus liwat iman, Roh Kristus nyatana kami, sareng sadaya sumberna milik kami. Kusabab Kristus parantos naék, gumantung kana ayana hirup-Na, urang hirup dina Anjeunna tina ngahijikeun sareng Anjeunna.
Kebangkitan Yesus ngajantenkeun yén musuh anu terakhir, maotna sorangan, éléh. Yesus ngalahir kakawasaan maot sakali sareng kanggo sadayana: "Gusti ngécékeun anjeunna sareng ngabébaskeun anjeunna tina kontraksi pati, sabab mustahil anjeunna dicekel ku maot" (Kisah 2,24). Balukarna, "Saréréa maot dina Adam, unggal jelema dina Kristus bakal hirup" (1 Korinta 15,22). Teu heran Peter tiasa nyerat: "Puji syukur ka Gusti, Rama Gusti Yesus Kristus, anu, saatos rahmat-Na hébat, ngalahirkeun kami deui pikeun hirup anu hirup liwat kebangkitan Isa Al Masih tina anu maot, pikeun pusaka anu teu kaelok sareng suci beresih sareng luntur. anu disimpen di surga pikeun anjeun » (1 Petrus 1,3:4 -).

Kusabab Yesus nempatkeun kahirupan sareng nampi deui, sabab Kristus naros sareng kuburan kosong, urang ayeuna cicing dina Anjeunna, gumantung kana ayana Hirupna, tina ngahijikeun sareng Anjeunna.

ku Barry Robinson