Tambang Raja Suleman (bagian 13)

"Abdi bajoang. Abdi percanten barang-barang panon-kanggo ieu. Ayeuna kuring dicabak pipi. Abdi henteu hormat kanggo lalaki anu henteu tanding deui. Upami anjeun maéhan anjing abdi, maka anjeun kedah nyandak ucing anjeun pikeun aman. ”Pernyataan ieu tiasa lucu, tapi dina waktos anu sami ku urut juara tinju Muhammad Ali mangrupikeun seueur anu dibagikeun. Korupsi kajadian ka urang sareng kadang sakit pisan janten urang nyauran. Urang rumaos ditipu atanapi sigana dihina sareng hoyong males dendam pikeun éta. Kami hoyong pihak lawan karasa pikeun ngaraosan nyeri. Urang panginten henteu ngarencanakeun pikeun ngaleungitkeun nyeri fisik, tapi upami urang tiasa ngilu kana nyeri mental atanapi émosional ku panyawat anu saeutik atanapi ku nolak ngobrol, dendam urang ogé bakal amis.

"Entong nyarios:" Abdi hoyong males kajahatan! "Ngantosan Gusti, anjeunna bakal ngabantosan anjeun" (Siloka 20,22). Dendam henteu jawabanana! Kadang Allah nyarioskeun ka urang ngalakukeun hal-hal anu sesah, sanés? Entong liren amarah sareng dendam, sabab urang ngagaduhan harta anu berharga - a bebeneran anu ngarobah hirup. "Antosankeun TUHAN". Entong maca gancang-gancang ieu. Pamikirkeun kana kecap-kecap ieu. Aranjeunna henteu ngan ukur konci dina urusan hal-hal anu nyababkeun nyeri sareng pait sareng murka di urang, tapi mangrupikeun pusat hubungan urang sareng Allah.

Tapi urang henteu hoyong ngantosan pisan. Dina yuswa kopi-to-go, SMS sareng Twitter, urang hoyong sadayana ayeuna sareng langsung. Urang naék macét macét, antrian sareng garong sanés waktos. Dr. James Dobson ngajelaskeun sapertos kieu: "Aya waktos nalika anjeun teu paduli upami anjeun sono gerbong. Anjeun ngan nyandak deui sabulan engké. Upami anjeun kedah ngantosan pamukaan di panto revoluring dinten ieu, nambahan ambek-ambekan! "

Ngantosan, sapertos anu dijelaskeun dina Alkitab, teu aya hubunganana sareng ngagiling huntu di kasir supermarkét. Kecap Ibrani ngantosan nyaéta "qavah" sareng hartosna ngaharepkeun hiji hal, ngaharepkeun hiji hal sareng kalebet konsep antisipasi. Anak anu sabar nungguan kolotna pikeun bangun dina Natal Natal teras ngantepkeun hadiah-hadiah maranéhanana ngagambarkeun ieu antisipasi. Hanjakalna, kecap harepan anu parantos hartosna ayeuna. Kami nyarioskeun hal sapertos "Mudah-mudahan kuring bakal nampi padamelan." Sareng "Mudah-mudahan hujan badé énjing." Tapi éta jinis kawas anu ngarepkeun. Konsep Alkitab ngeunaan harepan mangrupikeun ngarep-ngarep yén bakal aya kajadian. Hal anu diperkirakeun kajadian sareng kapastian lengkep.

Dupi panonpoé naék deui?

Mangtaun-taun katukang kuring nyéépkeun sababaraha dinten pikeun hiking di pagunungan Drakensburg (Afrika Kidul). Atang dina dinten kadua, éta tuang kaluar tina ember sareng nalika kuring mendakan guha kuring soaking baseuh sareng kotak matchbox kuring. Saré teu janten patarosan sareng jam-jamna teu badé lulus. Abdi bosen, beku, sareng teu tiasa ngantosan wengi kanggo parantos aya. Naha kuring ragu yén panonpoé bakal hudang deui énjing énjing? Nya kantenan henteu! Kuring ngantosan henteu sabar kanggo tanda-tanda panonpoé munggaran. Jam opat subuh cahya anu munggaran muncul di langit sareng siang kabobot. Manuk manuk-manuk anu pangheulana teras kuring yakin yén kasusahan kuring éta engké bakal lekasan. Kuring antosan kalayan harepan yén panonpoe bakal hurung na dinten anu sanés bakal ngamimitian. Kuring nungguan gelap masihan jalan kana cahaya sareng tiris diganti ku kahaneutan panonpoé (Jabur 130,6) Antisipasi Kaamanan Antisipasi Persib Resik. Ieu pisan anu ngantosan dina raos Alkitabiah nyaéta. Tapi kumaha anjeun antosan? Kumaha anjeun nungguan Gusti? Jantenkeun diri anjeun naha saha Gusti. Anjeun terang!

Hurup ka bangsa Ibrani ngandung sababaraha kecap anu paling mendorong dina Alkitab ngeunaan hakekatna Gusti: ”Héwa diri anjeun jadi wareg kana naon anu aya. Kusabab PANGERAN nyarios: "Kuring henteu hoyong ninggalkeun anjeun sareng kuring henteu hoyong ninggalkeun anjeun" ". (Ibrani 13,5). Numutkeun para ahli Yunani, petikan ieu ditarjamahkeun kana kecap-kecap "Kuring moal pernah, moal, pernah, henteu pernah, henteu, pernah, pamiang pisan." Naon jangji ti bapa anu dipikacinta! Éta ngan saukur sareng alus. Janten naon anu ngajarkeun tina Peribahasa 20,22 pikeun urang? Entong males dendam. Ngadagoan Gusti. Sareng? Anjeunna bakal nebus anjeun.

Naha anjeun perhatikeun yén hukuman pikeun musuh henteu disebut? Kasalametan anjeun mangrupikeun fokus. Anjeunna bakal ngahemat dirina. Maksudna jangji! Gusti bakal ngurus éta. Anjeunna bakal nempatkeun hal deui dina lagu anu leres. Anjeunna bakal netelakeun dina waktos sorangan sareng dina jalan na sorangan.

Éta henteu ngeunaan hirup kahirupan pasif atanapi ngantosan Gusti pikeun ngalakukeun sagala rupa pikeun urang. Urang kedah hirup mandiri. Upami urang kedah ngahampura, maka urang ogé kedah ngahampura. Nalika urang kedah adu batur, urang ngahubungi batur. Upami urang kedah panalungtikan sareng tatanya ka diri urang, maka urang lakukeun ogé. Josef kedah ngantosan Jungjunan, tapi bari ngantosan anjeunna ngalaksanakeun naon anu tiasa. Sikepna pikeun kaayaan sareng karyana ngarah promosi. Gusti henteu pasip nalika urang nungguan, tapi damel di tukangeun adegan pikeun ngumpulkeun sadayana potongan teka-teki anu teu acan aya. Ngan harita anjeunna bakal nedunan kahayang urang, kahayang sareng paménta.

Ngantosan mangrupakeun dasar pikeun hirup urang sareng Gusti. Nalika urang ngantosan Gusti, urang percanten ka Anjeunna, ngarepkeun Anjeunna sareng ngantosan Anjeunna. Ngantosan urang henteu sia-sia. Éta bakal ngajantenkeun katingali, sigana béda ti anu dipiharep. Laku lampah bakal langkung jero ti anjeun tiasa bayangkeun. Nempatkeun tatu anjeun, murka sareng henteu kersa, kanalangsaan anjeun di tangan Tuhan. Entong males dendam. Entong nyandak kaadilan kana panangan anjeun sorangan - nyaéta tugas Gusti.    

ku Gordon Green


pdf Pertambangan Raja Salomo (Bagian 13)