Anjeunna tiasa ngalakukeun!

522 anjeunna ngalakukeun éta Jero di jero urang ngarasa karep kanggo katenangan sareng kabagjaan, tapi urang tetep hirup dina waktu kateupastian sareng pupuh. Kami panalungtikan sareng dikaluarkeun ku volume inpormasi anu langkung ageung. Dunya urang janten beuki rumit sareng bingung. Saha anu masih terang naon atanapi saha anjeun tiasa percanten? Seueur politikus dunya anu ngaraoskeun kaayaan politik sareng ékonomi anu gancang. Kami ogé ngarasa henteu tiasa ngiringan parobahan dina masarakat anu beuki kompleks ieu. Henteu aya perasaan kaamanan nyata dina waktos ayeuna. Sababaraha kurang jeung sababaraha urang percanten ka badan peradilan. Terorisme, kejahatan, intrik politik sareng korupsi ngancem kaamanan dulur.

Kami parantos lami dianggo pikeun iklan kontinyu unggal 30 detik sareng janten henteu sabar nalika aya batur nyarios ka kami langkung ti dua menit. Upami urang teu resep anu sanés deui, urang ngarobih padamelan urang, susun, hobi atanapi salaki. Hese ngeureunkeun terasrasakeun momen na. Kami gancang janten bosen kusabab teu aya rasa teu tenang jero kapribadian urang. Urang nyembah brahala-brahala materialisme sareng nganteurkeun diri ka "déwa" anu ngajantenkeun urang raoskeun ku nyugemakeun kaperluan sareng kahayang urang. Di dunya ieu pinuh ku kabingungan, Allah ngungkabkeun diri kalayan seueur tanda sareng mujijat sareng seueur anu henteu percanten ka Anjeunna. Martin Luther sakali nyarios yén jelmaan diwangun ku tilu kaajaiban: «Anu kahiji nyaéta Gusti janten manusa; anu kadua yén parawan janten indung sareng katilu anu jalma-jalma percaya ieu sacara sepenuh manah ».

Dokter Lukas parantos nalungtik sareng nyerat naon anu anjeunna uninga ti Maria: "Sareng malaikat nyarios ka dirina: Tong sieun, Maria, anjeun parantos nampi nikmat ka Gusti. Lah, anjeun bakal hamil sareng ngalahirkeun hiji putra, sareng anjeun bakal namina anjeunna Yesus. Anjeunna bakal pinunjul sareng bakal disebat Anak Putra Anu Mahal; sareng Gusti Pangéran bakal masihan tahta anjeunna Daud, ramana, tur anjeunna bakal janten raja di kulawarga Yakub salamina, sareng karajaan na moal pernah lekasan. Lajeng Mary saur ka malaikat: Kumaha carana anu sakuduna kajantenan, sabab kuring henteu terang aya lalaki? Malaikat ngawaler sareng saurna, Roh Suci bakal sumping ka anjeun, sareng kakawasaan anu Maha Tinggi bakal nyéwa anjeun; ku sabab éta anu suci anu dilahirkeun bakal disebut Putra Allah » (Lukas 1,30-35). Nabi Yesaya parantos prédiksi ieu (Yesaya 7,14). Ngan ngaliwatan Yesus Kristus tiasa nubuat wangsit.

Rasul Paulus nyerat ngeunaan Yesus anu datang ka garéja di Koréa: «Demi Gusti anu nyarios: Cahaya kedah bersinar tina gelap, parantos ngajadi terang dina ati urang anu pencahyaan pikeun terang kamulyaan Gusti bakal timbul dina kami Nyanghareupan Yesus Kristus » (2 Korinta 4,6). Hayu urang ayeuna mikirkeun naon anu disarioskeun Kanjeng Nabi Yesaya dina Perjanjian Lama ngeunaan ciri-ciri Kristus, anu "pinahur" (Yunani Mesiah) nyerat kanggo urang:

«Pikeun anak ngalahir ka urang, hiji putra dipasihkeun ka urang, sareng kakuasaan aya dina taktak na; sareng éta disebat Majelis Ajaib, Pahlawan Dewa, Bapa Langgeng, Pangeran Damai; sahingga pamaréntahanana janten ageung sareng teu aya tungtungna katengtreman dina tahta Daud sareng di karajaanna, supados anjeunna tiasa nguatkeun sareng ngadukungana ngalangkungan kaadilan sareng kabeneran ti ayeuna dugi ka salamina. Kitu bakal dilakukeun ku getol ti Pangéran sarwa " (Yesaya 9,5: 6).

éndah pembimbing

Anjeunna sacara harfiah "panasaran panasaran". Anjeunna masihan urang kanyamanan sareng kakuatan pikeun sadaya waktos sareng salamina. Al Masih mangrupakeun "mukjijat". Kecap anu ngarujuk kana naon anu dilakukeun ku Gusti, sanes naon anu dilakukeun ku jalma. Anjeunna mangrupikeun Gusti anu nyalira. Anak ieu anu lahir ka kami mujijat. Anjeunna maréntahkeun sareng kawicaksanan anu teu kaécakeun. Anjeunna henteu peryogi konsultan atanapi kabinét; anjeunna konsultan dirina. Naha urang peryogi hikmah dina jam ieu peryogi? Ieu konsultan anu pantes nami ieu. Anjeunna henteu kéngingkeun kaduruk. Anjeunna sok ditugaskeun. Hikmah anu taya wates. Anjeunna pantes kasatiaan sabab saran na ngalangkungan wates manusa. Isa ngajak saha waé anu peryogi pembimbing anu hadé pikeun sumping ka Anjeunna. «Datang ka kuring, anjeun sadayana anu rajin sareng beurat; Abdi hoyong nyegerkeun anjeun. Anggo jodoh abdi kana anjeun sareng diajar ti kuring; pikeun kuring lemah lembut sareng hina tina jero ati; ku kituna anjeun bakal mendakan istirahat pikeun jiwa anjeun. Kusabab jodo mah lembut sareng beban kuring enteng » (Mateus 11,28: 30).

perkasa Alloh

Anjeunna Gusti anu Maha Kawasa. Anjeunna sacara harfiah "pahlawan dewa". Al Masih mangrupikeun kawasa anu kuat, hirup, leres, Allah anu maha luar biasa. Saur Isa: "Abdi sareng Bapa aya hiji-hiji" (Yohanes 10,30). Mésiés nyalira mangrupikeun Gusti Allah sareng tiasa nyalametkeun saha waé anu percanten ka Anjeunna. Anjeunna teu gaduh seueur kamampuan anu sadayana ku Gusti. Anjeunna ogé tiasa ngalakukeun naon anu parantos dilakukeun.

langgeng Rama

Anjeunna salamina janten bapak. Anjeunna asih, paduli, marahmay, satia, wijaksana, pituduh, panyadia, sareng pelindung. Dina Jabur 103,13 urang maca: "Sakumaha bapa karunya ka murangkalih, maka Gusti karunya ka jalma-jalma anu takwa ka anjeunna".

Pikeun jalma anu bajoang pikeun gambar bapa anu positif - ieu mangrupikeun anu pantes nami ieu. Urang tiasa gaduh kaamanan lengkep dina hubungan cinta anu deukeut sareng Bapa Abadi urang. Rasul Paulus nyarankeun ka urang dina Surat ka urang Romawi nganggo kecap-kecap ieu: "Kanggo anjeun henteu nampi roh perbudakan deui kasieun, tapi anjeun nampi roh sumanget anu urang nyauran:" Abba, bapa! " Sumuhun, Roh éta sorangan sareng Roh urang, nyaksian yén kami umat Allah. Nanging nalika urang murangkalih, urang ogé pewaris - ahli waris Gusti sareng ahli waris sareng Kristus. Nanging, ieu hartosna yén kami ayeuna sangsara sareng anjeunna; maka urang ogé bakal ngabagi kamulyaan na » (Roma 8,15-17 Tarjamahan Anyar Jenéwa).

Prince of Peace

Anjeunna pamaréntahan umat-Na kalayan katengtreman. Katentreman salamina salamina. Anjeunna mangrupikeun perwujudan perdamaian, anu kenging anjeunna maréntahkeun jalma-jalma anu ditebus janten pangeran anu nyiptakeun karapihan. Dina ucapan perpisahan sateuacanna néwak, Yesus ngucap ka murid-muridna: "Kuring masihan katentreman anjeun" (Yohanes 14,27). Ngaliwatan iman, Isa datang ka haté urang sareng masihan karapihan sampurna-Na. Wayah kami percanten ka anjeunna lengkep, anjeunna masihan ka katentreman anu teu jelas.  

Naha urang milari aya anu ngaleungitkeun rasa teu aman sareng masihan kami hikmah? Naha urang kaleungitan mujijat Kristus? Naha urang ngarasa yén urang hirup dina waktu kamiskinan spiritual? Anjeunna mangrupikeun saran kaajaiban. Marilah urang teraskeun kana kecap-Na sareng ngadangukeun mujijat nasihat na.

Nalika urang percanten ka Yesus Kristus, urang percanten ka Gusti Nu Maha Kawasa. Naha urang ngarasa teu aya daya teu upaya dina dunya anu teu karusuhan? Naha urang mawa beban anu beurat anu urang henteu tiasa nyandak sorangan? Gusti Nu Maha Kawasa nyaéta kakuatan urang. Henteu aya nanaon anu anjeunna tiasa ngalakukeun. Anjeunna tiasa ngahemat saha waé anu percanten ka Anjeunna.

Lamun urang percaya ka Yesus Kristus, urang ngagaduhan bapa anu langgeng. Naha urang ngarasa jadi yatim? Naha urang ngarasa henteu tahan? Urang gaduh jalma anu sok mikacinta urang, paduli pikeun urang sareng dianggo pikeun anu pangsaéna pikeun urang. Bapa kami moal ngantunkeun atanapi kantun kami. Kami ngagaduhan kaamanan anu langgeng ku anjeunna.

Upami urang percanten ka Yesus Kristus, anjeunna pangeran perdamaian salaku raja urang. Naha urang sieun sareng teu tiasa beristirahat? Naha urang kedah ngangon di susah? Aya ngan ukur anu tiasa masihan katenangan anu jero sareng langgeng.

Puji pujian ka urang mujijat, pangeran karapihan, bapa langgeng sareng pahlawan déwa!

ku Santiago Lange


pdfAnjeunna tiasa ngalakukeun!