Yesus tos gugah, anjeunna hirup

603 jesus parantos gugah anjeunna hirup Ti mimiti, kersaning Gusti pikeun manusa milih tangkal anu buahna hirupna. Gusti hoyong ngahiji sareng sumanget manusa ku Roh Suci na. Adam sareng Hawa nampik hirup sareng Allah kusabab aranjeunna percanten bohong Iblis tanpa hirup anu langkung saé tanpa kabeneran Gusti. Salaku turunan Adam, urang ngawariskeun kasalahan dosa tina anjeunna. Tanpa hubungan pribadi sareng Gusti, urang lahir lahir rohani sareng kedah maot dina tungtung kahirupan urang kusabab dosa urang. Pangetahuan ngeunaan hal anu saé sareng anu jahat nungtun urang kana jalan mandiri tina kamerdékaan tina Allah sareng ngajantenkeun maot. Upami urang ngantepkeun Roh Suci nungtun urang, urang ngakuan kasalahan sorangan sareng sipat dosa urang. Hasilna ieu mangrupikeun urang peryogi pitulung. Ieu syarat pikeun léngkah urang salajengna:

"Kami disaingkeun ka Allah ku maotna putrana nalika urang masih janten musuh" (Roma 5,10 Kitab Suci Hirup Anyar). Yesus ngayakeun urang ka Allah ngaliwatan pupusna. Seueur anu Kristen ngeureunkeun kanyataan ieu. Aranjeunna mendakan hésé hirup hirup anu pakait sareng Kristus kusabab aranjeunna henteu ngartos bagian kadua tina ayat:

«Teras, khususna ayeuna urang parantos janten réréncangan anjeun, urang bakal disalametkeun ku kahirupan Kristus» (Roma 5,10 Kitab Suci Hirup Anyar). Naon éta hartosna disimpen ku kahirupan Kristus? Saha waé anu kagolong Kristus geus disalib, maot sareng dikubur sareng anjeunna sareng moal tiasa ngalakukeun nanaon ngeunaan dirina. Kristus naros pikeun ngeusian hirupna sareng jalma anu maot sareng anjeunna. Upami anjeun nyandak kahirupan Yesus pikeun kasalametan anjeun ogé rekonsiliasi, maka Yesus parantos naek ka kahirupan anyar di anjeun. Ngaliwatan iman Yesus sareng anjeun satuju, Yesus hirupna hirup anjeun. Anjeun nampi kahirupan rohani anu anyar ngalangkungan anjeunna. Hirup langgeng! Murid-murid Yesus teu tiasa ngartos diménsi spiritual ieu sateuacan Pentekosta, nalika Roh Suci henteu acan di murid-murid.

Yesus hirup!

Parantos tilu dinten ti saprak Yesus dikutuk, disalib, sareng dikubur. Dua murid-murid anu leumpang ka hiji désa anu disebut Emmaus: «Aranjeunna silih ngobrolkeun ngeunaan sagala carita ieu. Sareng nalika aranjeunna ngobrol sareng naroskeun masing-masing ku cara ieu, Yesus ngadeukeutan dirina sareng angkat sareng aranjeunna. Tapi panonna diayakeun yén aranjeunna henteu ngenal anjeunna » (Lukas 24,15-16).

Aranjeunna henteu nyangka pendak sareng Yesus di jalan sabab percanten yén Yesus maot! Ngarah henteu percanten kana warta awéwé ti anjeunna yén anjeunna hirup. Murid-murid Yesus mikir: Ieu dongéng bodo bodo! «Saur Isa ka aranjeunna: Naon hal-hal ieu anu anjeun saling-bading dina jalan? Teras aranjeunna liren sedih » (Lukas 24,17). Ieu mangrupikeun simbol jalma anu teu acan patepang hiji deui. Ieu mangrupikeun Kristen.

"Hiji, namina Cleopas, ngajawab sareng anjeunna," Naha anjeun hiji-hijina urang asing di Yerusalem anu teu terang naon anu parantos aya di dinten-dinten? Sareng anjeunna (Isa) saurna ka aranjeunna, "maka kumaha?" (Lukas 24,18-19). Yesus mangrupikeun tokoh utama sareng teu percanten supados aranjeunna tiasa ngajelaskeun éta:
"Sareng aranjeunna nyarios ka anjeunna: Eta sareng Yesus tina Nasaret, anu nabi, anu kuat dina tindakan sareng kecap sateuacan Gusti sareng sadayana jalma; kumaha imam-imam sareng atasan luhur urang nyerah anjeunna kana hukuman pati sareng kasalib anjeunna. Tapi kami ngarepkeun waé éta anu bakal ngabebaskeun Israil. Sareng sadaya ieu mangrupikeun dinten katilu dinten ieu anu parantos kajantenan » (Lukas 24,19-21). Murid-murid Yesus nyarios dina jaman baheula. Aranjeunna ngarepkeun Yesus bakal nyalametkeun urang Israil. Aranjeunna parantos ngubur harepan ieu saatos ayana saksi pupusna Yesus sareng henteu percanten kabangkitan-Na.

Dimana anu tegang anjeun ngalaman Yesus? Naha anjeunna ngan ukur tokoh sajarah anu cicing sareng maot sakitar 2000 sababaraha taun ka pengker? Kumaha anjeun ngalaman Yesus ayeuna? Naha anjeun ngalaman éta dina unggal momen hirup anjeun? Atanapi naha anjeun cicing dina kasadaran yén anjeunna ngayakeun anjeun ka Gusti ngalangkungan pupus sareng tonggong tujuan naha Yesus gugah?
Yesus ngawaler dua murid ieu: "Naha Kristus kedah sangsara ieu sareng lebetkeun kamulyaan-Na? Sareng anjeunna (Yesus) dimimitian sareng Musa sareng sadaya nabi sareng ngajelaskeun ka aranjeunna naon anu disarioskeun ka Anjeunna dina sadaya kitab suci » (Lukas 24,26-27). Aranjeunna henteu terang naon anu disarioskeun ku Allah sateuacanna ngeunaan Al Masih.

"Nalika anjeunna calik dina méja sareng aranjeunna, Anjeunna nyandak roti, hatur nuhun ka anjeunna, ngiringan sareng masihan ka aranjeunna. Teras panonna dibuka sareng aranjeunna kenal anjeunna. Sarta anjeunna ngiles ti aranjeunna » (Lukas 24,30-31). Aranjeunna terang naon anu disarioskeun ku Yesus ka aranjeunna sareng percanten kana kecap-kecap yén Anjeunna roti roti.
Di tempat sanésna urang kabaca: «Kanggo ieu roti Allah anu asalna ti surga sareng masihan kahirupan ka dunya. Lajeng aranjeunna saur ka anjeunna, Gusti, sok masihan kami roti sapertos kieu. Tapi ceuk Isa ka aranjeunna, Abdi roti roti hirup. Saha anu datang ka kuring moal bakal lapar; saha anu percaya ka kuring moal bakal haus » (Yohanes 6,33: 35).

Ieu naon anu kajadian nalika saleresna anjeun pendak sareng Yesus salaku hiji anu Nembang. Aranjeunna bakal ngalaman sareng nikmati jinis kahirupan, sakumaha murid-murid anu kantos ngalaman: "saurna ka silih: Naha haté urang henteu kobong di urang sabab anjeunna ngobrolkeun kami dina perjalanan sareng Kitab Suci dibuka ka urang?" (Lukas 24,32). Nalika Yesus mendakan anjeun dina kahirupan anjeun, haté anjeun bakal mimiti ngaduruk. Anu di payuneun Yesus mangrupikeun hirup! Yesus, anu aya sareng hirup, nampi kabagjaan. Murid-muridna diajar ieu babarengan sakedik engké: «Kusabab aranjeunna henteu kénéh tiasa percanten kalayan kabagjaan sareng mikir» (Lukas 24,41). Naon aranjeunna resep? Ngeunaan Yesus anu naék!
Kumaha carana Peter teras ngajelaskeun kabagjaan ieu? «Anjeun teu acan ningali anjeunna sareng tetep bogoh ka anjeunna; teras anjeun percanten ka Anjeunna sanaos anjeun henteu ningali; tapi anjeun bakal senang kalayan kabagjaan anu teu jelas sareng anu saé upami anjeun ngahontal tujuan iman anjeun, nyaéta kabagjaan jiwa » (1 Petrus 1,8:9 -). Petrus ngalaman kabagjaan anu teu jelas sareng langkung nalika ieu patepang ka Yesus gugah.

"Anjeunna, Yesus ngadawuh ka aranjeunna: Ieu kecap-kecap anu ku kuring dicarioskeun nalika kuring masih sareng anjeun: Sagala anu ditulis ku kuring kedah dicumponan dina hukum Musa sareng nabi-nabi sareng PSMM. Teras anjeunna ngajantenkeun aranjeunna ngartos yén aranjeunna ngartos kitab suci » (Lukas 24,44-45). Naon masalahna? Pamahaman anjeun mangrupikeun masalah!
"Nalika anjeunna jengkar tina maot, murid-murid nyangka yén anjeunna parantos nyarios ieu, sareng percanten kana kitab suci sareng kecap anu dicarioskeun ku Yesus" (Yohanes 2,22). Murid-murid Yesus teu ngan ukur percaya kana kecap-kecap dina Kitab Suci, aranjeunna ogé percanten kana anu dicarioskeun ku Yesus. Aranjeunna sadar yén Kitab Suci Perjanjian Old nyaéta kalangkang masa depan. Yesus mangrupikeun eusi leres sareng kanyataan Kitab Suci. Kecap Yesus masihan aranjeunna pamahaman anyar sareng kabagjaan.

Ngirim murid-murid

Nalika tetep hirup, Yesus ngutus murid-muridna pikeun ngajar. Naon pesen anu aranjeunna dakwah ka jalma? "Aranjeunna angkat sareng ngajarkeun yén beus kedah dipigawe sareng ngusir seueur setan sareng ngaoskeun seueur jalma anu sakit sareng minyak sareng dijantenkeun" (Tandaan 6,12-13). Murid-murid diajarkeun ka jalma-jalma pikeun tobat. Naha jalma kudu mundur ti cara pamikiran kolotna? Leres! Tapi éta cukup lamun jalma ngalakukeun beus sareng henteu terang anu sanés? Henteu, éta henteu cekap! Naha aranjeunna henteu nyarios ka jalma ngeunaan pangampura dosa? Kusabab aranjeunna teu terang nanaon ngeunaan rekonsiliasi Allah ngalangkungan Yesus Kristus.

"Teras anjeunna ngajantenkeun aranjeunna ngartos yen aranjeunna ngartos Kitab Suci, teras nyarios ka maranehna: Hal ieu ditulis yén Kristus bakal sangsara sareng bakal naékna tina nu maot dina dinten katilu; sareng da'wah anu aya dina namina tobat pikeun ngahampura dosa di sadaya umat » (Lukas 24,45-47). Nu patepang sareng anu hirup Yesus masihan anu murid-murid anyar pamahaman anu timbul sareng pesen anyar, rekonsiliasi sareng Gusti Allah pikeun sadaya jalma.
"Nyaho yén anjeun henteu ditebus nganggo pérak atanapi emas tina artos anjeun anu teu sia-sia dina cara bapa-bapa, tapi kalayan getih Kristus anu larang janten domba anu henteu sampurna sareng suci" (1 Petrus 1,18:19 -).

Peter, anu usaha pikeun nyegah pertumpahan getih di Calvary, nyerat kecap-kecap ieu ka handap. Anjeun teu tiasa kéngingkeun atanapi mésér panebusan. Gusti masihan karep ka Gusti Allah ku maotna putrana. Éta mangrupikeun syarat pikeun hirup langgeng sareng Allah.

"Maka saur Yesus deui ka maranehna: Peace salamet sareng anjeun! Salaku bapak kuring ngintunkeun, kuring ngirim anjeun. Sareng nalika anjeunna nyarios kitu, anjeunna nyebarkeun aranjeunna sareng nyarios ka aranjeunna: Candak Roh Suci! » (Yohanes 20,21: 22).

Gusti niupkeun napas kahirupan kana irung Adam di kebon Éden sahingga anjeunna janten mahluk anu hirup. "Sakumaha parantos diserat: Manusa anu munggaran, Adam, janten mahluk anu hirup, sareng Adam anu terakhir janten roh anu ngahirupkeun" (1 Korinta 15,45).

Roh Suci nyangking hirup pikeun jalma-jalma anu lahir dina maot spiritual ngalangkungan iman ka Yesus Kristus. Murid-murid Yesus henteu acan hirup sacara rohani dina waktos éta.

"Nalika anjeunna sareng aranjeunna dina tuangeun, anjeunna maréntahkeun aranjeunna henteu ninggalkeun Yerusalem, tapi ngantosan jangji Bapa, anu cenah anjeun nguping ti kuring; pikeun Yohanes dibaptis nganggo cai, tapi anjeun kedah dibaptis nganggo Roh Suci henteu lami saatos ayeuna-ayeuna ieu » (Kisah 1,4: 5).
Murid-murid Yesus kedah dibaptis sareng Roh Suci nalika panutan. Éta mangrupikeun rebabth sareng kebangkitan tina maot spiritual sareng alesan naha Adam anu kadua, Yesus, sumping ka dunya pikeun ngalaksanakeun ieu.
Kumaha jeung Iraha Petrus Lahir Deui? «Puji syukur ka Gusti, Rama Gusti Yesus Kristus, anu ngalahirkeun urang saatosna pikeun rahmat-Na pikeun pangarep-arep hirup liwat kebangkitan Isa Al Masih tina nu maot» (1 Peter 1,3). Peter ngalahir deui liwat kebangkitan Yesus Kristus.

Yesus sumping ka dunya pikeun nyandak jalma hirup. Yesus ngayakeun umat manusa sareng Allah ngaleungitkeun pupus sareng ngorbankeun awakna pikeun urang. Gusti maparin kahirupan anu anyar sahingga urang tiasa hirup dina urang. Dina Pentekosta, Yesus sumping ngaliwatan Roh Suci kana haté jalma anu percaya kana kecap-kecap Yesus. Aranjeunna terang, ngaliwatan kasaksian Roh Suci, yen Anjeunna cicing di dinya. Anjeunna ngajantenkeun rohani hirupna! Anjeunna masihan aranjeunna hirupna, hirup Allah, hirup langgeng.
"Tapi upami sumanget jalma anu ngangkat Yesus ti nu maot, aya dina anjeun, anjeunna anu ngangkat Kristus ti nu maot ogé bakal ngaleungitkeun mayit-mayit anjeun pikeun hirup ngaliwatan roh-Na anu aya dina anjeun" (Roma 8,11). Yesus ogé masihan pitunjuk ka anjeun: Salaku Rama ngutus abdi, Kuring ngirim anjeun (saatos Yohanes 17,18).

Kumaha urang tarik kakuatan tina sumber hirup tanpa wates? Yesus naros pikeun cicing sareng dianggo dina anjeun. Naon otorisasi anu anjeun masihankeun sareng mikeun anjeunna? Naha anjeun masihan Yesus hak ngawasa pikiran anjeun, parasaan anjeun, pikiran, karep anjeun, sakumna harta, waktos anjeun, sadaya kagiatan sareng sadayana anjeun? Anjeun sasama manusa bakal tiasa nyaritakeun tina kalakuan anjeun sareng perilaku.

«Percanten ka kuring yen kuring di bapa sareng bapa di kuring; upami henteu, maka percanten demi hasil pagawéan. Saestuna, satemenna kuring ngomong ka anjeun: Saha waé anu percaya ka kuring ogé bakal ngalakukeun pagawean anu ku kuring laksanakeun jeung bakal ngalakukeun anu leuwih gede tibatan ieu; sabab kuring angkat ka bapa » (Yohanes 14,11: 12).

Hayu Roh Gusti damel di anjeun pikeun ngaku kalayan émosi dina kaayaan naon waé anu anjeun teu tiasa ngalakukeun nanaon nyalira. Tumindak sareng pangaweruh sareng amanah yén Yesus, anu hirup dina anjeun, tiasa sareng ngalakukeun nanaon sareng anjeun. Ngabejaan Yesus sadayana sareng sepanjang waktos naon anu kudu anjeunna lakukeun sareng anjeun nurutkeun pangersa anjeun kalayan kecap-kecap sareng karya.
David mikir: "Naon lalaki anu anjeun mikiran anjeunna sareng anak lalaki anjeun anu ngajagaan anjeunna? Anjeun nyiptakeun anjeunna sakedik langkung handap ti Allah, kalayan ngahargaan sareng kamulyaan anjeun dilantik anjeunna » (Jabur 8,5: 6). Éta mangrupikeun manusa dina polositasna dina kaayaan normal na. Kristen mangrupakeun kaayaan normal unggal manusa.

Alhamdulilah sakali deui pikeun kanyataan yén anjeunna cicing di anjeun sareng anjeun anu ngamungkinkeun anjeunna pikeun nungtut anjeun. Kalayan syukur anjeun, kanyataan penting ieu ngawangun bentuk anjeun!

ku Pablo Nauer