Ukhuwah sareng Allah

552 ukhuwah sareng dewa Dua urang Kristen ngobrol ogé ngeunaan gereja-gereja na. Dina paguneman, aranjeunna ngabandingkeun kasuksésan anu paling hébat anu aranjeunna kahontal dina komunitas masing-masing dina taun ka tukang. Salah sahiji lalaki nyarios: "Kami dua kali ukuran tempat parkir urang". Nu séjén ngajawab: "Kami parantos pasang lampu anyar di aula paroki". Urang Kristen tiasa janten gampang kalibet dina ngalakukeun hal-hal anu urang percanten ka Allah ngajantenkeun yén kami sakedik waktos sésana kanggo Gusti.

Urang prioritas

Urang tiasa ngaganggu ku misi sareng aspék fisik tina jasa masarakat urang (sanaos diperyogikeun) anggap waé penting pisan yén urang gaduh sakedik, upami waé, waktos ditinggalkeun pikeun ukum sareng Gusti. Nalika urang sibuk pikeun Gusti, urang kalayan gampang hilap naon anu disarioskeun ku Yesus: "Cilaka anjeun, guru-guru sareng Parisi, munafik anu anjeun titep titah mint, dill sareng caraway, sareng ngantepkeun hal anu paling penting dina hukum, nyaéta leres, welas sareng iman! Tapi anjeun kedah ngalakukeun ieu sareng henteu ngantosan éta » (Mateus 23,23).
Para ahli Torét sareng urang Parisi cicing handapeun standar anu ketat sareng ketat tina Perjanjian Old. Kadang urang maca ieu sareng nyolok ka akurasi halus jalma ieu, tapi Isa henteu nyolok. Anjeunna ngawartoskeun aranjeunna ngalakukeun naon anu dipénta ku pamaréntah féderal.

Titik Yesus nyaéta yén detil fisik henteu cekap, sanaos pikeun jalma anu hirup dina Perjangjian Old - anjeunna ditegur sabab henteu paduli masalah spiritual anu langkung jero. Salaku urang Kristen, urang kedah sibuk dina usaha Bapa. Urang kedah béréhan dina pasihan kami. Tapi dina sadaya kagiatan urang - bahkan kagiatan urang langsung aya hubunganana sareng nuturkeun Isa Al Masih - urang henteu kedah ngantunkeun alesan penting naha Gusti nyauran urang.

Gusti nyauran urang pikeun mikawanoh Anjeunna. "Tapi ieu hirup langgeng anu aranjeunna bakal ngenalkeun anjeun, anu anjeun mangrupikeun hiji-hijina Gusti anu sajati, sareng anu anjeun parantos dikirim, Yesus Kristus" (Yohanes 17,3). Disebutkeun janten sibuk pisan sareng padamelan Gusti anu urang ngantepkeun pikeun sumping ka anjeunna. Lukas nyarioskeun naon anu kajantenan nalika Yesus nganjang ka Marta sareng Maria anu "Marta angkat pisan sareng ngawula ka anjeunna" (Lukas 10,40). Teu aya anu lepat dina kalakuan Marta, tapi Maria mutuskeun pikeun ngalakukeun hal anu pangpentingna - méakkeun waktos sareng Yesus, pikeun kenal sareng anjeunna sareng ngadangukeun anjeunna.

Ukhuwah sareng Allah

Komunitas mangrupikeun hal anu pangpentingna anu dipikahoyong ti Allah. Anjeunna hoyong urang ngenalkeun anjeunna anu langkung saé sareng nginakeun waktos sareng anjeunna. Isa masihan conto nalika anjeunna ngalambatkeun laju hirupna janten sareng ramana. Anjeunna terang pentingna waktos sepi sareng sering angkat ka gunung nyalira kanggo sholat. Langkung dewasa urang janten hubungan urang sareng Gusti, anu langkung penting waktos sepi sareng Gusti Allah janten. Urang ngarepkeun waé tiasa nyalira sareng anjeunna. Kami mikawanoh kedah ngadangukeun anjeunna milari kanyamanan sareng hidayah pikeun kahirupan urang. Kuring nembe tepang jalma anu ngajelaskeun ka kuring yén aranjeunna ngahijikeun ukhuwah aktif sareng Gusti dina doa sareng kagiatan fisik - sareng yén jenis doa ieu sparing bakal ngarobih kahirupan doa. Anjeunna nyéépkeun waktos sareng Gusti leumpang - boh di sakuriling langsung atanapi di kaendahan alam alam, sholat bari leumpang.

Upami anjeun ngajantenkeun hubungan sareng Gusti Allah mangrupikeun prioritas, sadaya masalah anu penting dina kahirupan anjeun sigana jaga diri. Sawaktos Anjeun museurkeun ka Allah, Anjeunna ngabantosan anjeun ngartos prioritas sadaya anu sanés. Aranjeunna tiasa janten rame ku kagiatan anu aranjeunna ngalalaworakeun kana waktos nyarios sareng Gusti sareng nyéépkeun waktos sareng batur dina komuni sareng Gusti. Upami anjeun parantos negeskeun, jinis ngaduruk lilin paribasa dina dua ujung sareng anjeun henteu terang kumaha ngalakukeun sagala hal anu anjeun lakukeun dina kahirupan, maka panginten anjeun kedah mariksa diet spiritual anjeun.

Diet spiritual urang

Kita tiasa kabeuleum sareng rohani kosong kusabab urang henteu tuang kana jinis roti anu leres. Jinis roti anu ku kuring dicarioskeun leres pisan pikeun kaséhatan spiritual sareng kasalametan urang. Roti ieu nyaéta roti gaib - kanyataan, éta roti mujijat nyata! Ieu mangrupikeun roti anu sami anu ditawarkeun ku Yesus ka urang Yahudi dina abad kahiji. Yesus parantos heran nyayogikeun tuangeun kanggo 5.000 urang (Yohanes 6,1: 15). Anjeunna nembé leumpang dina cai sareng massa masih nanyakeun tanda percanten ka anjeunna. Aranjeunna terang ka Yesus: «Urang bapa urang tuang manna di gurun, sapertos anu ditulis (Jabur 78,24): Anjeunna masihan aranjeunna roti ti surga pikeun dahar » (Yohanes 6,31).
Yesus ngawaler: "Saestuna, satemenna Kuring ngomong ka anjeun: Musa henteu masihan anjeun roti ti surga, tapi Rama kuring masihan anjeun roti anu leres ti surga. Kusabab ieu roti Allah anu asalna tina surga sareng masihan kahirupan ka dunya » (Yohanes 6,32: 33). Saatos aranjeunna naros ka Yesus masihan aranjeunna roti ieu, saurna: «Abdi roti kahirupan. Saha anu datang ka kuring moal bakal lapar; saha anu percaya ka kuring moal bakal haus » (Yohanes 6,35).

Saha anu nempatkeun roti spiritual kana méja anjeun? Saha sumber anu énergi sareng karesep anjeun? Saha anu masihan arti sareng artos pikeun kahirupan anjeun? Naha anjeun butuh waktu pikeun kenal kana roti kahirupan?

ku Joseph Tkach