Wo bist du?

511 dimana anjeun Langsung saatos Guguran, Adam sareng Hawa nyumput di bentang Taman Eden. Éta ironis yén aranjeunna nyiptakeun ciptaan Allah, flora sareng fauna, pikeun nyumput ti Allah. Ieu ngadamel patarosan anu munggaran ditaroskeun salaku patarosan dina Perjanjian Old - éta asalna ti Allah ka jelema anu dosa, (Adam): «Sareng aranjeunna ngadangu Gusti Allah leumpang di kebon nalika siang parantos tiis. Sareng Adam sareng istrina nyumput di antara tatangkalan di kebon ti payuneun Gusti Allah. Sareng Gusti Allah nyauran Adam sareng nyarios ka anjeunna: Dimana anjeun? " (Pangentasan 1: 3,8-9).

"Dimana anjeun?" Tangtosna, Gusti terang dimana Adam aya, kumaha anu anjeunna lakukeun, sareng kaayaan naon waé anjeunna. Patanyaan anu kagunaan Allah dina bagian ieu Kitab Suci ngabuktikeun yén Gusti henteu milarian inpormasi anu parantos dipikanyaho ku anjeunna, tapi naros ka Adam pikeun nguji nyalira.

Dimana anjeun ayeuna di bentang spiritual sareng dina hubungan anjeun sareng Allah? Dimana kahirupan ieu nyandak anjeun ayeuna? Dina kaayaan ayeunana, anjeunna aya dina pemberontakan, sieun ku salah sahiji kasieun anu salah, disumput tina Gusti, sareng nyalahkeun batur pikeun kalakuan-Na. Ieu mangrupikeun katerangan umum sanés ngan ukur Adam, tapi ogé katurunan turun-tumurun dugi ka dinten ayeuna.

Duanana Adam sareng Hawa nyandak masalah kana pananganana. Dina raraga henteu dirasa goréng sateuacan Gusti, aranjeunna nutupan diri ku daun ara. Pakéan ieu henteu pantes. Allah ngadamel pakean tina kulit sato kanggo aranjeunna. Katingalian ieu mangrupikeun pangorbanan sato kahiji sareng ngucurkeun getih polos, sareng premonisi ngeunaan naon anu bakal datang.

Patarosan ieu ogé tiasa sasuai pikeun urang Kristen sabab henteu imun dina kaayaan manusa. Sababaraha parantos ngusahakeun ngaput baju sorangan babarengan pikeun kumaha waé katutupan ku Allah ku miluan upacara, upacara, aturan, sareng peraturan. Nanging, jawaban pikeun kabutuhan manusa sanés kabébasan dina prakték sapertos kitu, tapi dipasang dina sual anu bijaksana dina panutan wicaksana dina Perjangjian Anyar dibawah pedoman ti Gusti naros: "Dimana raja anu lahir bangsa Yahudi? Kami ningali béntang na naek sareng sumping nyembah anjeunna » (Mateus 2,2).

Ngalangkungan sareng ditampi raja, anu dipasihan karajaan ti saprak lahir, Gusti ayeuna nyayogikeun anjeun baju anu diperyogikeun: «Kusabab anjeun sadaya anu dibaptis ka Kristus tos narik Kristus» (Galata 3,27). Daripada bulu sato, anjeun ayeuna kedah nahan Adam anu kadua dina Kristus, anu masihan anjeun katenangan, penghargaan, pangapunten, cinta sareng bumi wilujeng. Ieu Injil dina nutshell.

ku Eddie Marsh


pdfWo bist du?