Kumaha saur anjeun ngeunaan non-mukmin?

483 kumaha fikmin mu'min mikirkeun ngeunaan anu teu percaya Kuring nepikeun patarosan anu penting pikeun anjeun: Kumaha anu anjeun kéngingkeun ngeunaan anu teu percaya? Sauran éta mangrupikeun pertanyaan anu kedah urang sadayana pikiran! Chuck Colson, pangadeg dina Fison Fellowship di Amérika Serikat, sakali ngawaler patarosan ieu kalayan analogi: «Upami buta buta ngalangkungan sukuna atanapi tuang kopi panas dina kaos anjeun, naha anjeun bakal ambek ka anjeunna? Anjeunna némbalan yén kami henteu, persis sabab hiji lalaki buta henteu tiasa ningali naon anu aya di payuneun anjeunna ».

Punten émut yén jalma anu teu acan nimbali iman ka Kristus henteu tiasa ningali kabeneran sateuacanna. «Ka jalma anu kafir, anu kagungan dunya ieu dunya dibuta buta yén aranjeunna henteu ningali terang Injil Injil kamulyaan Kristus, anu mangrupikeun gambar Allah» (2 Korinta 4,4). Tapi dina ngan waktuna, Roh Suci muka panon spiritualna supaya aranjeunna tiasa ningali. «Sareng anjeunna (Isa Al Masih) masihan anjeun panon anu terang ka payuneun supados anjeun tiasa ningali naon anu anjeun diingkeun ku anjeunna, kumaha beunghar kamulyaan na pikeun para wali (Efesus 1,18). Bapa-bapa garéja nyebat acara ieu "mujijat pencerahan". Nalika éta kajadian, janten kamungkinan jalma percaya. Aranjeunna percanten sabab ayeuna tiasa ningali éta nganggo panon sorangan. Sanaos sawaréh jalma, sanaos panon, milih henteu percanten, éta mangrupikeun kapercayaan kuring kalolobaanana bakal ngaréspon positif kana saur Allah anu jelas dina kahirupan maranéhanana. Kuring neneda yén aranjeunna bakal ngalaksanakeun ieu enggal-langkung dugi engké supaya aranjeunna tiasa ngalaman katenangan sareng kabagjaan ku terang Gusti sareng nyaritakeun batur ngeunaan Allah parantos dina waktos ayeuna.

Kami yakin yén urang sadar yén non-mukmin ngagaduhan ideu anu salah ngeunaan Allah. Sababaraha gagasan ieu mangrupikeun hasil tina conto anu goréng ti urang Kristen. Batur timbul tina pendapat anu teu asup akal sareng spekulatif ngeunaan Gusti anu parantos uninga salami. Salah paham ieu ngabatalkeun lolong spiritual. Kumaha cara urang ngaréaksikeun kana hal anu henteu percaya? Hanjakalna, urang urang Kristen ngaréspon sareng ngawangun tembok pelindung atanapi tampian kuat. Ku ngawangun témbok ieu, urang nyanghareupan kanyataan yén anu teu percaya nyaéta penting pikeun Allah salaku mukmin. Kami mopohokeun yén Putra Allah sumping ka bumi henteu ngan ukur pikeun jalma-jalma mukmin, tapi pikeun sadayana jalma.

Nalika Yesus ngamimitian ngalayanan di bumi, teu aya urang Kristen - kalolobaan jalma henteu percanten, komo urang Yahudi dina waktos éta. Tapi nganuhunkeun, Yesus mangrupikeun balad pikeun jalma-jalma dosa - ngajengkeun pikeun anu teu percanten. Saur anjeunna: "Henteu kuat peryogi dokter, da anu gering" (Mateus 9,12). Yesus komitmen nyalira pikeun milari jalma-jalma anu leungiteun supados aranjeunna tiasa nampi anjeunna sareng kasalametan anu ditawarkeun ku aranjeunna. Anjeunna nyéépkeun bagian anu ageung sareng jalma-jalma anu dianggap henteu pantes sareng teu pantes ku batur. Pamimpin agama urang Yahudi janten dicap Yesus salaku "a wolverine, drinker anggur sareng babaturan pajak pajeg sareng dosa" (Lukas 7,34).

Injil ngungkabkeun kabeneran ka urang: «Yesus, Putra Allah janten jalma anu cicing di antawis urang, maot sareng naek; anjeunna ngalakukeun ieu pikeun sadaya jalma ». Kitab Suci nyarioskeun ka urang yén Gusti mikanyaah "dunya." (Yohanes 3,16) Ieu ukur tiasa hartosna yén kalolobaan jalma henteu percanten. Gusti anu sami nyebut urang mukmin pikeun mikacinta sadaya jalma sapertos Yesus. Kanggo ieu urang peryogi wawasan ningali aranjeunna salaku "henteu parantos percanten ka Kristus" - jalma anu kagolong anjeunna, kanggo saha Yesus pupus sareng wungu. Hanjakalna, sesah pisan pikeun seueur urang Kristen. Tétéla aya cukup urang Kristen pikeun ngahukum batur. Putra Allah ngumumkeun: "Kanggo Allah henteu ngutus putra-putrana ka dunya pikeun nangtoskeun dunya, tapi anu dunya bakal disimpen ngaliwatan anjeunna" (Yohanes 3,17). Sedih, sababaraha urang Kristen hoyong pisan ngahukum jalma-jalma anu teu percanten yén aranjeunna henteu pisan-pisan teu ningali kumaha Gusti Bapa ningali aranjeunna - salaku barudak anu dipikacinta. Pikeun jalma ieu, anjeunna ngirim putrana anu maot pikeun aranjeunna, sanaos aranjeunna najan anjeunna moal bisa (acan) mikawanoh atanapi bogoh. Urang tiasa ningali aranjeunna salaku sanés-sanés atanapi anu teu percaya, tapi Allah ningali aranjeunna salaku mukmin ka hareup. Sateuacanna Roh Suci ngabuka panon hiji anu teu percanten, aranjeunna ditutup kalayan buta tina teu percaya - disaruakeun ku konsép anu teologis pikeun idéntitas sareng cinta Allah. Anu bener dina kaayaan ieu yén urang kedah nyaah ka aranjeunna tibatan nyingkahan atanapi nolak aranjeunna. Urang kedah ngadoakeun yén nalika Roh Suci nguatkeun aranjeunna, aranjeunna bakal ngartos kana warta anu hadé ngeunaan sih-rahmat anu didamai tina Allah sareng nampi bebeneran kalayan iman. Jalma-jalma ieu tiasa asup kana kahirupan anyar dina bimbingan sareng aturan Gusti sareng Roh Suci tiasa ngamungkinkeun aranjeunna ngalaman karapihan anu dipasihkeun ka aranjeunna salaku anakna Gusti.

Nalika urang mikir ngeunaan henteu-mukmin, hayu urang émut paréntah Yesus: «Paréntah kuring nyaéta saling bogoh ka anjeun sakumaha kuring bogoh ka anjeun (Yohanes 15,12). » Sareng kumaha Yesus bogoh ka urang? Ku ngantepkeun urang bagikeun dina kahirupan sareng kanyaah. Anjeunna henteu ngawangun tembok pikeun misahkeun urang mukmin ti anu teu percaya. Injil nyarioskeun ka urang yén Yesus dipikacinta sareng nampi kolektor pajeg, tukang bobo, kasurupan jalma, sareng kusta. Anjeunna ogé dipikacinta awéwé kalayan repute goréng, prajurit anu ngejek sareng ngéléhkeun anjeunna sareng penjahat anu disalib. Nalika Yesus ngagantung dina salib sareng mikir sadaya jalma ieu, anjeunna ngado'a: «Bapa, hapunten aranjeunna; sabab henteu terang naon anu aranjeunna lakukeun! » (Lukas 23,34). Yesus mikanyaah aranjeunna sareng nampi sadaya yén aranjeunna nampi pangampura ti Anjeunna salaku Juru Salamet sareng Gusti sareng aranjeunna tiasa hirup dina komuni sareng Bapa sawarga na tina Roh Suci.

Yesus masihan anjeun ngabagi cinta-Na pikeun kafir. Dina ngalakukeun kitu, anjeun ningal jalma-jalma ieu salaku harta Allah, anu Anjeunna ciptakeun sareng bakal ngebus, sanaos kanyataan yén aranjeunna henteu acan terang saha anu dipikacinta aranjeunna. Upami aranjeunna ngajaga sudut pandang ieu, sikap sareng perilaku maranéhna pikeun anu teu percaya bakal robih. Aranjeunna bakal nampi jalma-jalma ieu kalayan leungeun kabuka salaku yatim sareng kulawarga anu étang-énggal anu bakal kenal sareng bapa asli. Salaku sadulur sareng leungit, aranjeunna henteu sadar yén aranjeunna aya hubunganana sareng Kristus. Milarian pendak sareng anu teu percanten ku cinta Allah, supados aranjeunna ogé tiasa ngabagéakeun rahmat Allah dina kahirupan maranéhna.

ku Joseph Tkach