Nyatan di tempat sangsara sareng pati

Nalika kuring nyerat galur ieu, kuring siap-siap angkat ka pamakaman pamanna. Anjeunna bari lumayan goréng. Kalimah populér ku Benjamin Franklin mangrupikeun sumebar: "Kami ngan ukur dua tina dua hal di dunya ieu: maot sareng pajak." kaasup bapak kuring. Kuring masih émut ngadatangan anjeunna di rumah sakit. Anjeunna aya dina nyeri anu hébat sareng kuring boro tiasa nangtung ningali anjeunna dina sangsara sapertos. Ayeuna pamungkas kuring ningali anjeunna hirup. Kuring masih sedih ayeuna yén kuring henteu gaduh bapa nyauran sareng nyéépkeun waktos di Hari Bapa. Masih, kuring matur nuhun ka Gusti pikeun nikmat anu nampi ti anjeunna ngantos maot. Tina éta kabébasan sareng rahmat Allah janten tiasa diaksés ku sadaya jalma sareng makhluk hirup. Nalika Adam sareng Hawa ngalakukeun dosa, Allah nyegah aranjeunna tina dahar tangkal kahirupan. Anjeunna hoyong aranjeunna maot, tapi naha? Jawabna nyaéta kieu: upami aranjeunna teras tuang tina tangkal hirup sanaos dosa, aranjeunna bakal hirup kahirupan dosa sareng panyakit salamina. Upami, sapertos bapa kuring, aranjeunna ngagaduhan sirosis ati, aranjeunna bakal hirup dina nyeri teras gering. Upami aranjeunna kanker, aranjeunna bakal sangsara salamina tanpa sakedik harepan sabab kanker henteu bakal maéhan aranjeunna. Allah parantos ngasihkeun urang maot ku rahmat saengga urang sadinten bisa ngusir nyeri bumi. Pupusna sanes hukuman pikeun dosa, tapi hadiah anu ngarah kana kahirupan nyata.

"Tapi Gusti anu welas asih sareng dipikacinta pisan ka urang nalika Kristus ngangkat anjeunna tina maot, Anjeunna masihan kami anu urang maot ku dosa-dosa anyar sareng Kristus. Anjeun disimpen ngan ku rahmat Allah! Kusabab bareng jeung Kristus anjeunna ngangkat kami ti maot sareng urang ayeuna bagian tina karajaan langit sareng Yesus ” (Efesus 2,4: 6; Life New. Alkitab).

Yesus sumping ka bumi janten manusa pikeun ngabebaskeun jalma tina panjara Majapait. Nalika anjeunna parantos kana kuburan, anjeunna ngagabung sadayana anu kantos cicing sareng maot sareng anu bakal maot. Nanging, éta rencanana yén anjeunna bakal naék tina kuburan sareng saréréa. Paul ngajelaskeun sapertos kieu: "Upami anjeun ayeuna parantos gugah sareng Al Masih, milari naon di luhur, dimana Kristus aya, linggih di sisi katuhu Gusti" (Kolose 3,1).

Ubarud pikeun dosa

Urang bébéja yén lamun urang ngalakukeun dosa, sangsara dunya beuki parah. Gusti nyingetkeun umur hirup jalma, éta nyatakeun dina Kajadian: "Maka saurna Gusti: Sumanget abdi henteu kedah maréntah di jalma salamina, sabab jalma-jalma ogé daging. Abdi hoyong masihan anjeunna saratus dua puluh taun salami hirup ” (Nomer 1:6,3). Salmune nyarioskeun kumaha Musa ngadu ngeunaan kaayaan umat manusia sababaraha taun ka hareup: "Amarah anjeun beurat dina kahirupan urang, janten siga dina kasusahan. Panginten urang hirup tujuh puluh taun, meureun bahkan dalapan puluh - tapi bahkan anu pangsaéna mangrupikeun kerja keras! Sakumaha gancang sadayana atosan sareng urang henteu deui " (Jabur 90,9f; GN). Dosa parantos ningkat sareng umur masarakat parantos turun ti 120 taun, sapertos anu dilaporkeun dina Kajadian, dugi ka jaman anu langkung jero. Dosa sapertos kanker. Hiji-hijina cara anu efektif pikeun nungkulan éta téh ngancurkeun. Pupusna mangrupikeun akibat tina dosa. Anu ku sababna Yesus nyandak dosa-dosa urang dina maotna, Anjeunna ngancurkeun dosa urang dina salib ieu. Ngaliwatan pupusna urang ngalaman panénis pikeun dosa, nyaah salaku rahmat hirup. Dukan maot henteu deui aya sabab Yesus maot sareng wungu deui.

Kusabab maot sareng kebangkitan Al Masih, urang yakin pisan ngajantenkeun kebangkitan murid-muridna. "Kusabab aranjeunna sadayana maot di Adam, aranjeunna sadayana bakal hirup hirup dina Kristus" (1 Korinta 15,22). Ieu datang anu hirup gaduh épék anu ngajentul: "Sareng Allah bakal ngusap sadaya lawon tina panonna, sareng maot moal lami deui, moal bakal kasiksa atanapi nangis, atanapi moal aya nyeri; sabab anu kahiji parantos lulus ” (Wahyu 21,4). Saatos jadian deui, pupusna moal aya deui! Kusabab harepan ieu, Paul nyerat ka Tesalonika yén aranjeunna henteu matak miluut sapertos jalma anu teu ngagaduhan harepan: "Tapi kami henteu bakal ninggalkeun anjeun, dulur-dulur, anu cangcaya kana jalma anu parantos murag sare ku anjeun moal kasedihan sapertos batur anu henteu gaduh harepan. Kusabab lamun urang percaya yén Yesus maot sareng bangkit deui, Gusti ogé bakal mingpin jalma anu parantos sare sareng Yesus ngalangkungan Yesus. Kusabab kami nyarioskeun ka anjeun tina kecap tina Tohaan yén kami anu hirup sareng tetep dugi ka datangna Pangéran moal ngahambat jalma-jalma anu parantos sare. " (1 Tes. 4,13-15).

Éta relief tina nyeri

Nalika urang milu kaleungitan jalma anu dipikacinta sareng réréncangan sabab urang sono, kami ngarepkeun kami bakal ningali deui di sawarga. Éta kawas pamitan ka babaturan anu lami ka luar negeri. Pati teu tungtungna. Ieu mangrupikeun rahmat anu ngabebaskeun urang tina nyeri. Nalika Yesus mulih deui, teu aya maot, teu aya nyeri, teu aya duka. Urang tiasa ngucapkeun sukur ka Gusti pikeun nikmat maot nalika anu dipikacinta maot. Tapi kumaha sareng jalma-jalma anu parantos sangsara lila pisan sateuacan ditimbalan deui ka bumi abadi? Naha aranjeunna henteu acan tiasa ngalaman rahmat maot? Naha Gusti ngantunkeun anjeunna? Nya kantenan henteu! Anjeunna moal ngantunkeun atanapi nyerah dina kami. Penderita ogé mangrupikeun rahmat ti Allah. Yesus, anu Allah, ngilu ka manusa ngalaman tilu puluh taun - kalayan sagala watesan sareng godaan na. Sangsara anu sangsara anjeunna parantos pupus dina salib.

Ilubiung dina kahirupan Yesus

Seueur urang Kristen teu terang yén penderitaan téh berkah. Nyeri sareng sangsara mangrupikeun rahmat, sabab ngalangkungan éta urang ngagaduhan bagian tina kahirupan nyeri Yesus: "Ayeuna kuring girang di sangsara anu kuring sangsara pikeun anjeun sareng ngiringan deui daging kuring pikeun anu kakurangan dina sangsara Kristus pikeun awak na , nyaéta garéja ” (Kolose 1,24).

Peter ngarti kana peran anu sangsara dina kahirupan Kristen: "Kusabab Kristus ngalaman daging, panangan diri anjeun sareng artina anu sami; sabab anu parantos ngalaman dina daging parantos eureun dosa ” (1 Peter 4,1). Pandangan Paulus ngeunaan penderita sami sareng Petrus. Paul ningali nalangsara pikeun naon éta: rahmat anu kedah urang girang. "Puji syukur ka Gusti, Bapa Gusti Yesus Kristus, Bapa Rahmat sareng Gusti Allah tina sagala panglipur, anu ngalipur urang sadaya penderitaan, ku kituna urang ogé tiasa mupangahan jalma anu dina sagala jinis kasangsaraan, kalayan kanyamanan anu ku kami diri dirueuneun aya ti Allah. Salaku sakumaha sangsara Kristus sumping langkung seueur ka urang, kami ogé dikalipurkeun ku Kristus. Tapi upami urang menderita, éta bakal aya kanggo anjeun pikeun kanyamanan sareng karahayon. Upami urang gaduh panglipur, éta bakal janten panglipur anjeun anu bakal efektif upami anjeun sabar kasabaran anu sami anu ogé kami sangsara ” (2 Korinta 1,3: 6).

Penting ningali sadaya sangsara sapertos Petrus ngajelaskeun eta. Anjeunna ngingetkeun urang nalika urang ngalaman nyeri sareng sangsara tanpa leresan, urang milari penderita Yesus. “Kusabab éta rahmat nalika aya batur nahan jahat pikeun nurani di payuneun Allah sareng kakurangan kaadilan. Kusabab naon éta Kinérja éta nalika anjeun keok pikeun amal jahat sareng sabar? Tapi lamun anjeun mendakan pikeun amal-amal na tetep, éta rahmat sareng Allah. Kusabab ieu anu anjeun disebut pikeun ngalakukeun, saprak Kristus ogé sangsara pikeun anjeun sareng anjeun ninggalkeun conto anu anjeun kedah nuturkeun tapak sukuna ” (1 Petrus 2,19:21 -).

Kami bungah dina rahmat Allah dina nyeri, sangsara sareng pati. Sapertos Ayub, urang ogé terang yén nalika urang ningali manusa, sacara teu adil ngalaman panyawat sareng penderitaan, kami henteu acan ngantunkeun Gusti, tapi nangtung ku urang sareng girang di urang.

Upami anjeun nyuhunkeun Gusti dina kasangsaraan anjeun kéngingkeun tina anjeun, maka Allah kersa yakin anjeun kana panglipur-Na: "Sumangga rahmat abdi cekap anjeun" (2 Korinta 12,9). Enéng waé anjeun janten panglipur pikeun masarakat sanés ngalangkungan kanyamanan anu aranjeunna parantos ngalaman kana diri.    

ku Takalani Musekwa


pdfNyatan di tempat sangsara sareng pati