Jangkar pikeun kahirupan

457 jangkar pikeun kahirupan Naha anjeun peryogi jangkar pikeun kahirupan anjeun? Badai Hirup Nyobian Ngabantosan Anjeun dina Rocks Kasunyatan? Masalah kulawarga, kaleungitan padamelan, pupusna anu dipikacinta atanapi sakit parah ngancam ngabasmi bumi anjeun. Jangkar kanggo kahirupan anjeun sareng landasan pikeun bumi anjeun mangrupikeun harepan kasalametan ngalangkungan Yesus Kristus!

Uji coba banjir anjeun sapertos gelombang nabrak kana kapal. Tihang tumpukan luhur saluhureun anjeun. Jisim cai ngagulung ka arah kapal sapertos témbok sareng ngan saukur ngarobak - laporan sapertos kitu parantos lami dipecat salaku carita pelaut. Ayeuna anjeun terang: Aya gelombang monster. Teras diémutan pelayaran damai dina cai anu mulus parantos langkung. Dina momen ieu aya ngan ukur pikiran ngeunaan prosés nyalametkeun anu lumangsung. Pertanyaanana nyaéta: salamet atanapi tilelep? Nanging, pikeun tahan badai kahirupan, anjeun kedah jangkar pikeun nahan anjeun di tempat. Ieu pikeun ngajauhkeun anjeun tina pantai anu taringgul.

Kitab Ibrani nyarios yén urang ngagaduhan jangkar, anu pasti pangarep-arep kasalametan ngalangkungan Yesus Kristus: «Mustahil Gusti moal ngabohong baé, tapi di dieu anjeunna komitmen nyalira ku dua cara - ngalangkungan jangji sareng ngalangkungan sumpah boh anu teu bisa dicabut. Hal éta mangrupikeun dorongan anu kuat pikeun urang ngalaksanakeun sagala rupa anu aya pikeun ngahontal tujuan harepan urang anu aya payuneun. Ieu mangrupikeun pangungsian urang; jangkar anu aman sareng padet pikeun kahirupan urang anu ngahubungkeun urang ka jero batin surga surga, rohangan sa tukangeun tirai » (Ibrani 6,18: 19 Tarjamahan Anyar Jenéwa).

Harepan anjeun pikeun hirup langgeng aya jangkar di surga, dimana ribut hirup anjeun henteu kantos tilelep kapal anjeun! Badai badé aya kénéh sareng rame di sabudeureun anjeun. Ombak nganiaya anjeun, tapi anjeun terang anjeun teu kedah sieun. Jangkar anjeun tetep dibereskeun dina langit anu henteu kabeungkeut. Hirup anjeun disimpen ku Yesus nyalira sareng salamina! Anjeun gaduh jangkar pikeun kahirupan anu masihan anjeun stabilitas sareng kaamanan nalika kahirupan anjeun pencét susah.

Yesus ngajarkeun anu mirip dina Khutbah di Gunung: “Kusabab éta saha waé anu ngadangu kecap-kecap sareng kuring ngalaksanakeun éta sapertos jalma anu palinter anu ngawangun rumah tangga dina tempat taringgul. Teras nalika kerang api murag sareng banjir cai banjir sareng nalika badai ngamuk sareng hits pisan ka bumi kalayan kakuatan, éta henteu murag; éta diwangun dina taneuh taringgul. Tapi saha waé anu ngadangu kecap-kecap kuring sareng henteu ngalakukeun éta ibarat jalma anu bodo anu ngawangun imahna di luhur taneuh. Teras nalika kerang api murag sareng banjir cai banjir sareng nalika badai ngamuk sareng hits pisan ka bumi kalayan kakuatan lengkep, éta rubuh sareng dibinasakeun lengkep » (Mat. 7,24-27 Tarjamahan Anyar Jenéwa).

Yesus ngajelaskeun dua kelompok jalma di dieu: jalma anu nuturkeun anjeunna , saha jalma anu henteu nuturkeun anjeunna. Duanana ngawangun rumah tangga anu saé anu hadé sareng tiasa ngajaga kahirupan. Caah sareng ombak pasang kana batu (Yesus) sareng moal tiasa ngarugikeun bumi. Dengekeun Yesus henteu nyegah hujan, cai sareng angin, nya éta nyegah runtuhna total. Nalika badai hirup pencét anjeun, anjeun peryogi landasan anu stabil pikeun stabilisasi anjeun.

Yesus naroskeun urang henteu ngan ukur ngawangun kahirupan urang ku ngadangukeun kecap-Na, tapi pikeun ngalaksanakeun aranjeunna. Urang peryogi langkung ti nami Yesus. Urang kedah daék ngalakukeun naon anu dicarioskeun. Urang kedah percanten ka Yesus dina kahirupan sapopoé sareng hirup dina iman ka Anjeunna. Yesus masihan anjeun pilihan. Anjeunna nyarioskeun naon anu bakal kajadian upami anjeun henteu ngandelkeun anjeunna. Paripolah anjeun nunjukkeun naha anjeun percanten ka anjeunna sareng percanten ka anjeunna.

ku Joseph Tkach


 

pdfJangkar pikeun kahirupan