Yesus sumping pikeun sadaya jalma

640 Yesus sumping pikeun sadaya jalma Éta sering ngabantosan pikeun ningali sacara raket kana tulisan suci. Yesus ngadamel pernyataan anu démo sareng sadayana aya dina paguneman sareng Nicodemus, sarjana terkemuka sareng penguasa urang Yahudi. "Kanggo Gusti pisan mikanyaah dunya, yén anjeunna masihan Putra tunggal-Na, anu sadayana anu percanten ka Anjeunna moal binasa, tapi ngagaduhan hirup anu langgeng" (Yohanes 3,16).

Yesus sareng Nicodemus patepung dina tataran anu sami - ti guru ka guru. Argumen Yesus yén kalahiran anu kadua diperyogikeun pikeun asup ka Karajaan Allah ngareureuwas Nicodemus. Paguneman ieu penting kusabab Yesus, salaku urang Yahudi, kedah berurusan sareng urang Yahudi sanésna, sapertos hal ieu, utamina ka penguasa anu berpengaruh.

Hayu urang tingali naon anu salajengna. Salajengna aya pendakan sareng awéwé di sumur Yakub di Sychar. Anjeunna nikah lima kali sareng ayeuna nikah pisan sareng lalaki, anu ngajantenkeun anjeunna janten topik paguneman nomer hiji di antara jalma-jalma. Salaku tambahan, anjeunna mangrupikeun urang Samaria sahingga kagolong kana hiji jalma anu urang Yahudi pikasieuneun sareng dijauhan. Kunaon Yesus, rabi, ngobrol sareng awéwé ti sadayana jalma, anu teu biasa, sareng sareng awéwé Samaria ti sadayana jalma? Rabi anu terhormat henteu ngalakukeun ieu.

Saatos sababaraha dinten, anu dicandak ku Yesus di antara aranjeunna atas permintaan urang Samaria, anjeunna sareng murid-muridna angkat ka Kana di Galilea. Di dinya Yesus nyageurkeun putra pejabat karajaan, anu saurna cenah: "Indit, putra anjeun hirup!" Pejabat ieu, pastina bangsawan jegud, ngabdi di istana Raja Herodes, sareng tiasa janten urang Yahudi atanapi kafir. Kalayan sadaya artos, anjeunna henteu tiasa nyalametkeun putrana anu pupus. Yesus mangrupikeun harepan terakhir sareng pangsaéna.

Salami cicing di bumi, sanés gaya Yesus pikeun masihan pernyataan anu kuat ngeunaan kaasih Allah pikeun sadaya jalma bari tetep di tukang. Kanyaah Rama ditingalikeun di tempat umum ngaliwatan kahirupan sareng kasangsaraan Putra tunggal-Na. Ngaliwatan tilu pertemuan éta, Yesus ngungkabkeun yén anjeunna sumping pikeun "sadaya jelema".

Naon deui anu urang diajar ti Nicodemus? Kalayan idin Pilatus, Yusup ti Arimathea nyandak awak Yesus sareng dipirig ku Nicodemus. "Tapi Nicodemus, anu sumping ka Yesus tadi wengi, ogé sumping sareng nyandak mur anu dicampur sareng lidah, sakitar saratus pon. Janten aranjeunna nyandak mayit Yesus sareng diikat dina kaen linen sareng rempah-rempah, sapertos urang Yahudi biasa ngubur " (Yohanes 19,39: 40).

Dina patepungan anu munggaran anjeunna sumping ka Putra Allah dina kaayaan gelap, ayeuna anjeunna nunjukkeun dirina wani sareng anu iman anu sanés pikeun ngatur panguburan Yesus.

ku Greg Williams