Pentakosta: kakuatan pikeun injil

644 pentecost Yesus jangji ka murid-muridna: ”Lah, Kami ngirim ka maneh naon anu dijanjikeun ku Rama Kami. Tapi anjeun kedah cicing di kota dugi ka diubaran ku kakuatan ti luhur » (Lukas 24,29). Lukas malikan deui jangji Yesus: «Sareng nalika anjeunna sareng maranehna di jamuan dahar, anjeunna maréntahkeun aranjeunna henteu ninggalkeun Yérusalém, tapi ngadagoan jangji Rama, anu anjeun - kitu cenah - parantos nguping ti kuring; pikeun Yohanes dibaptis ku cai, tapi anjeun bakal dibaptis ku Roh Suci teu lami saatos dinten ieu » (Kisah 1,4: 5).

Dina Kisah Para Rasul urang terang yén murid-murid nampi kado anu dijanjikeun dina dinten Pentakosta sabab - aranjeunna dibaptis sareng Roh Suci, anu dipasihan kakawasaan Gusti. "Éta sadayana dipinuhan ku Roh Suci sareng mimiti ngahutbah ku basa-basa sanés nalika Roh ngawartosan aranjeunna nyarios" (Kisah 2,4).

Urang Yahudi sacara tradisional ngahubungkeun Pentakosta sareng pamindahan hukum sareng perjanjian anu dilakukeun sareng urang Israil di Gunung Sinai. Hatur nuhun kana Perjanjian Anyar, urang gaduh pamahaman anu langkung lengkep ayeuna. Kami nyambungkeun Pentakosta sareng Roh Suci sareng perjanjian anu parantos dilakukeun ku Gusti sareng jalma-jalma ti sadaya bangsa anu kagolong garéja-Na.

Disebut janten saksi

Dina Pentakosta kami émut yén Gusti parantos nimbalan kami salaku jalma anyar na: "Tapi anjeun mangrupikeun generasi anu dipilih, imamat karajaan, umat suci, umat anu dipimilik, anu anjeun kedah nyebarkeun ni'mat anjeunna anu nyebut anjeun gelap dina éndah na cahaya » (1 Peter 2,9).

Naon tujuan urang nelepon? Naha Gusti nunjuk urang salaku umat anu dipiboga? Pikeun nyebarkeun ni'mat na. Naha anjeunna masihan urang Roh Suci? Pikeun janten saksi Yesus Kristus: "Anjeun bakal nampi kakawasaan Roh Suci anu bakal sumping ka anjeun, sareng bakal janten saksi kuring di Yerusalem sareng di sadaya Yudea sareng Samaria dugi ka tungtung bumi" (Kisah 1,8). Roh Suci masihan kakuatan ka urang pikeun nguarkeun Injil, ngembarkeun warta anu hadé yén jalma-jalma aya di karajaan Allah ku rahmat sareng rahmat Allah sareng naon anu dilakukeun ku Kristus pikeun urang.

Gusti ngadamel perjanjian, perjanjian, sareng urang. Gusti jangji urang hirup langgeng, sareng Roh Suci ngagambarkeun harepan kasalametan anu teu kasesat (ieu mangrupikeun hak anu kaayaanna henteu acan kacumponan). Janji Allah mangrupikeun bagian na dina perjanjian. Anjeunna dicirikeun ku rahmat, rahmat sareng Roh Suci. Kami disebat sareng dipasihan Roh Suci - didieu sareng ayeuna bagian urang dimimitian - yén kami tiasa nyaksian rahmat Allah anu sumping ka urang dina Yesus Kristus Jurusalamet urang. Ieu misi garéja, tujuanana, sareng tujuan dimana unggal anggota garéja Allah, awak Kristus, disauran.

Garéja ditanggung ku ngahutbah injil sareng ngajar jalma ngeunaan panebusan anu dipésér pikeun urang ku pangorbanan Al Masih: «Diserat yén Kristus bakal sangsara sareng gugah tina maot dina dinten katilu; sareng yén tobat diwartakeun ku namina pikeun pangampuran dosa di antara sadaya jalma. Ti Yerusalem teras anjeun nyaksian kana hal ieu » (Lukas 24,46-48). Roh Suci dipasihan ka rasul sareng anu iman dina Pentakosta janten saksi anu kuat ngeunaan Yesus Kristus.
Misi garéja mangrupikeun bagian tina gambar anu dijelaskeun ku urang ku dinten Pentakosta. Dina dinten Pentakosta kami ngagungkeun awal dramatis Garéja Perjanjian Anyar. Kami ogé mikirkeun panarimaan spiritual urang kana kulawarga Allah sareng pembaruan anu tetep, ogé kakuatan sareng kawani anu dipasihkeun ku Gusti urang ngalangkungan Roh Suci. Pentecost ngingetkeun urang yén Roh Suci nungtun Garéja dina bebeneran sareng nungtun, mere ilham sareng ngalengkepan umat Allah supaya urang "tiasa siga gambar Putra-Na, janten anjeunna janten cikal diantara seueur saderek" (Rum 8,29) sareng yén anjeunna nangtung pikeun urang di singgasana Allah (Ayat 26). Kitu ogé, Pentakosta tiasa ngingetkeun urang yén Garéja diwangun ku sadaya jalma anu dumuk Roh Suci. Unggal taun Pentakosta ngingetkeun urang pikeun ngajaga persatuan dina sumanget ngaliwatan tali katengtreman (Efesus 4,3).

Urang Kristen ngarayakeun dinten ieu dina émutan Roh Suci, anu aranjeunna nampi sasarengan dina waktos anu sanés. Garéja sanés ngan saukur tempat dimana prinsip hirup séhat sareng berbudi diajarkeun; éta aya pikeun tujuan nyebarkeun ni'mat Yesus Kristus sareng nekenkeun deui: "Tapi anjeun mangrupikeun generasi pilihan, imamat karajaan, umat suci, umat pikeun harta anu anjeun kedah nyebarkeun ni'mat anjeunna anu nyebut anjeun gelap dina cahaya na éndah » (1 Peter 2,9).

Sanaos urang sadayana hoyong janten jalma anu robih sacara rohani, éta sanés hiji-hijina tujuan anu urang gaduh. Urang Kristen ngagaduhan misi - misi anu diberdayakeun ku Roh Suci. Anjeunna mere ilham ka urang pikeun ngumumkeun Gusti Yesus Kristus sareng mawa pesen rekonsiliasi ngalangkungan kapercayaan ka jenenganana ka saluruh dunya.

Pentakosta mangrupikeun hasil tina kahirupan anu dipimpin ku Roh Suci - kahirupan anu kasaksian kana kabeneran, kakuatan, sareng rahmat Yesus Kristus. Kahirupan Kristen anu satia mangrupikeun kasaksian tina injil. Kahirupan sapertos kitu ngabuktikeun, éta ngungkabkeun kanyataan, yén Gusti damel di urang. Éta mangrupikeun kasaksian anu lumampah, nyarios ngeunaan injil.

Panén spiritual

Pentakosta asalna pésta panén. Garéja kalibet dina panén spiritual ayeuna ogé. Buah atanapi hasil komisi Garéja mangrupikeun panyebaran injil sareng proklamasi kasalametan manusa ngalangkungan Yesus. "Angkatkeun panon anjeun sareng tingali di kebon: éta parantos asak pikeun panén," saur Isa ka murid-muridna nalika aranjeunna aya di Samaria. Parantos di dieu Yesus nyarioskeun panén spiritual di mana jalma-jalma dipasihan hirup anu abadi: "Anjeunna anu panén nampi hadiah sareng ngumpulkeun buah pikeun kahirupan anu abadi, supados anjeunna anu nyebar sareng anu ngéngingkeun gumbira" (Yohanes 4,35: 36).

Dina kasempetan anu sanés, Yesus ningali balaréa sareng nyarios ka murid-muridna: "Panen ageung, tapi padamelna saeutik. Maka naroskeun ka Gusti Panén kanggo ngutus buruh kana panén na » (Mateus 9,37: 38). Ieu anu kedah diilhamkeun ku Pentakosta. Urang kedah alhamdulillah ku ngabantosan urang ningali jalma-jalma di sakuriling urang siap pikeun panén spiritual. Urang kedah nyungkeun langkung seueur padamelan kumargi urang hoyong langkung seueur jalma anu ngagaduhan berkah rohani Allah. Kami hoyong umat Allah ngumumkeun manpaat jalma-jalma anu nyalametkeun urang.

"Kadaharan kuring," saur Yesus, "nyaéta Kami ngalampahkeun kersa anjeunna anu ngutus ka abdi sareng ngarengsekeun padamelanana" (Yohanes 4,34). Éta hirupna, tuangeun, énergi na. Anjeunna sumber kahirupan urang. Anjeunna roti urang, roti hirup langgeng. Gizi rohani urang nyaéta ngalakukeun kahoyong-Na, padamelan na, anu mangrupikeun injil. Urang kedah nuturkeun jejak Yesus sareng ngaluarkeun jalan hirupna nalika anjeunna hirup dina jero diri urang. Urang kedah ngantep anjeunna ngahontal cita-citana dina kahirupan urang sareng hirup dina kiriditna.

Pesen Garéja Awal

Buku Kisah Para Rasul pinuh ku wacana penginjilan. Pesenna diulang deui sareng fokus kana Yesus Kristus salaku Jurusalamet, Gusti, Hakim sareng Raja. Malah Kornelius, kaptén Romawi, terang pesen éta. Pétrus nyarios ka anjeunna: "Anjeun terang pesen anu nyalametkeun yén Gusti parantos ngumumkeun ka urang Israil: Anjeunna nyandak perdamaian ngalangkungan Isa Al Masih, sareng Kristus nyaéta Pangéran sadayana!" (Rasul 10,36 Miharep pikeun Sadayana). Pétrus nyimpulkeun pesen anu parantos biasa yén Kornelius terang kana éta: "Anjeun terang naon anu kajantenan di sakumna Yudéa, dimimitian ti Galiléa saatos baptisan anu diwartakeun ku Yohanes, kumaha Gusti ngijinkeun Yesus tina Nasaret ku Roh Suci sareng kakuatan; anjeunna ngorondang ngalaksanakeun kahadéan sareng nyageurkeun sadayana anu aya dina kakawasaan setan, sabab Gusti sareng anjeunna. Sareng kami mangrupikeun saksi pikeun sagala hal anu anjeunna lakukeun di tanah Yahudi sareng di Yerusalem » (Kisah 10: 37-39).

Peter teras ngahutbah Injil ku nyebatkeun panyaliban sareng jadian Yesus, teras anjeunna nyimpulkeun misi garéja: "Anjeunna maréntahkeun kami pikeun ngahutbah ka jalma-jalma sareng nyaksian yén anjeunna diangkat ku Gusti Allah pikeun nangtoskeun aranjeunna Anu hirup sareng maot. Sadaya nabi nyaksian ngeunaan anjeunna yén ku ngalangkungan nami-Na sadayana anu percanten ka Anjeunna bakal nampi pangampunan dosa » (Kisah 10: 42-43).
Janten urang ngahutbah perkawis kasalametan, rahmat, sareng Yesus Kristus. Leres pastina! Mangrupikeun berkah pangageungna anu kantos urang tampi. Kaleresan kasalametan urang pikaresepeun, sareng kami hoyong bagikeun ka sasama manusa supados aranjeunna ogé tiasa nampi berkah anu sami! Nalika gareja dianiaya kusabab nyebarkeun pesen Yesus, aranjeunna ngadoa supados wani supaya aranjeunna tiasa langkung ngahutbah! "Nalika aranjeunna parantos ngadoa, tempat dimana aranjeunna ngariung gemet; sareng aranjeunna sadayana dipinuhan ku Roh Suci sareng nyarioskeun pangandika Allah kalayan wani ... kalayan kakuatan anu hébat rasul-rasul kasaksian kana kebangkitan Gusti Yesus, sareng rahmat anu hébat sareng aranjeunna sadayana » (Kisah 4,31.33). Roh Suci dipasihan ka aranjeunna supados aranjeunna tiasa ngawartakeun Al Masih.

Pikeun unggal urang Kristen

Roh henteu ngan ukur dipasihkeun pikeun rasul atanapi ka garéja anyar sacara gembleng. Roh Suci dipasihkeun ka unggal urang Kristen anu percanten ka Yesus. Masing-masing urang kedah janten panyaksian hirup ka Yesus Kristus sabab harepan urang ka Kristus parantos mapan, sabab masing-masing urang ngagaduhan kasempetan pikeun masihan jawaban anu ngadorong pikeun harepan urang. Saatos Stéston dibatuan ku batu pikeun ngahutbah ngeunaan Yesus Kristus, penganiayaan anu hébat sareng pangaruh anu langkung ageung ka garéja mimiti. Sadayana tapi para rasul kabur ti Yerusalem (Kisah 8,1). Dimana waé aranjeunna sumebar, aranjeunna nyarios kecap sareng "ngawartakeun Injil ti Gusti Yesus" (Kisah 11,19: 20).

Lukas ngalukis gambar seueur lalaki sareng awéwé Kristen anu kabur ti Yerusalem kusabab kayakinan aranjeunna ka Yesus Kristus. Aranjeunna moal tiasa di jempékeun, sanaos nyawa aranjeunna kaancam! Henteu janten masalah naha aranjeunna sepuh atanapi jalma awam - masing-masing nyebatkeun kasaksianna ngeunaan Yesus Kristus. Nalika aranjeunna ngorondang, aranjeunna ditaros kunaon aranjeunna angkat ti Yerusalem. Teu diragukeun aranjeunna nyarios ka sadayana anu naros.

Ieu buah tina Roh Suci; ieu panén spiritual anu dibakar ku Pentakosta. Jalma-jalma ieu siap masihan jawaban! Éta mangrupikeun waktos anu pikabungaheun sareng sumanget anu sami kedah kakuasaan di garéja ayeuna. Roh Suci anu sami mingpin murid harita sareng Roh anu sami mingpin gareja ayeuna. Anjeun tiasa nyungkeun kawani anu sami pikeun janten saksi ngeunaan Yesus Kristus!

ku Joseph Tkach