Tambang Raja Suleman (bagian 15)

Siloka 18,10 nyarios: "Ngaran PANGERAN mangrupikeun benteng anu kuat; orang sasar ngalir di dinya sareng taméng. ” Naon éta hartosna? Kumaha nami Gusti janten benteng padet? Kunaon henteu Suléman nyerat yén Gusti nyalira mangrupakeun bénténg? Kumaha urang tiasa leumpang ka nami Gusti sareng milari perlindungan ti Mantenna?

Ngaran penting dina unggal masarakat. Hiji nami seueur nyarios ngeunaan hiji jalma: jenis kelamin, asal étnis sareng panginten ogé sudut pandang politik ti kolotna atanapi idola popna dina waktu anakna lahir. Sababaraha urang ngagaduhan nami anu ogé nyatakeun hiji hal ngeunaan jalma ieu - saha sareng naon éta jalma. Pikeun jalma-jalma anu cicing di Wétan Tengah kuna, nami jalma penting pisan; ogé jeung urang Yahudi. Kolotna seueur pisan mikirkeun nami anakna sareng ngado'a dina harepan yén anakna bakal nedunan naon anu namina, namina ogé penting ka Gusti. Urang terang yén kadang anjeunna ngarobih nami hiji jalma nalika anjeunna ngagaduhan pangalaman anu parobihan dina kahirupan. Ngaran Ibrani sering didadarkeun pondok pikeun jalma éta, ku kituna nunjukkeun yén jalma éta atanapi bakal. Upamana, nami Abram janten Abraham (Bapa jalma-jalma seueur) ku kituna anjeunna tiasa nyebatkeun yén anjeunna ramana anu seueur sareng Gusti tiasa dianggo liwat anjeunna.

Aspék karakterna Gusti

Allah ogé nganggo ngaran-kecap Ibrani pikeun ngajelaskeun dirina. Masing-masing tina ngaranna mangrupikeun pedaran ngeunaan karakter sareng identitasna. Aranjeunna ngajelaskeun saha anjeunna, naon anu anjeunna parantos dilakukeun sareng dina waktos anu sami mangrupikeun jangji ka urang. Upamana, salah sahiji ngaran ti Gusti Yéhuwa Shalom hartosna "Pangéran nyaéta Damai" (Richter [rohangan]] 6,24). Anjeunna mangrupikeun Allah anu ngaluarkeun katentreman. Naha anjeun sieun? Naha anjeun marudah atanapi depresi? Teras anjeun tiasa ngalaman karapihan sabab Alloh Mantenna mangrupikeun katenangan. Nalika pangeran damai cicing di anjeun (Yesaya 9,6; Epesus 2,14), Anjeunna bakal ngabantosan anjeun. Éta ngarobih jalma, ngabéréskeun tegangan, ngarobih kaayaan sesah sareng meni perasaan sareng pikiran anjeun.

Dina Kajadian 1:22,14 Gusti nyauran Yéhuwa Jireh "PANGERAN ningali". Anjeun tiasa sumping ka Allah sareng percanten ka anjeunna. Ku sababaraha cara, Gusti hoyong anjeun terang yén Anjeunna terang kabutuhan anjeun sareng hoyong nyumponan aranjeunna. Anjeun kedah ngan naros ka anjeunna. Balik kana Siloka 18,10: Suléman nyebatkeun yén sadaya anu dinyatakeun ngeunaan Gusti Allah ngalangkungan namina - katentremanna, kasatiaan langgeng-Na, rahmat-Nya, cinta - sapertos benteng padet pikeun urang. Kastil parantos diwangun salila rébuan taun pikeun ngajagi jalma lokal tina musuhna. Tembokna jangkungna pisan sareng ampir teu kaampeuh. Nalika panyerang nyerang nagara éta, jalma-jalma ngungsi kampung-kampung sareng kebon di karaton kusabab aranjeunna terang yén aman sareng aman. Suléman nyerat yén orang satia berjalan ka Allah. Aranjeunna henteu nyandak jalan-jalan sacara santai dina éta, tapi teu aya waktos sanés sareng lumpat ka Gusti sareng aman sareng anjeunna. Perisakan hartosna dijagi sareng aman tina serangan.

Nanging, saurang tiasa ngajawab yén ieu ngan ukur dianggo sareng jalma-jalma "adil". Teras pikiran sapertos "Kuring henteu cekap. Abdi sanés suci. Kuring ngajantenkeun seueur kasalahan. Pikiran kuring teu pantes ... "Tapi nami sanés pikeun Pangéran nyaéta Yéhuwa Tsidekenu" Pangéran soleh kami " (Yeremia 33,16). Allah masihan kami kabeneran-Na ngaliwatan Yesus Kristus anu maot pikeun dosa-dosa urang "ku kituna urang tiasa janten kabeneran sateuacan Gusti" (2 Korinta 5,21). Kitu we teu kedah narékahan pikeun kaadilan urang nyalira, sabab urang diyakinkeun ku korban Isa upami urang ngaku éta pikeun diri urang sorangan. Éta sababna anjeun tiasa ngaléngkah macét dina waktos anu henteu yakin sareng menak, bahkan upami anjeun henteu ngarasa adil.

Jaminan palsu

Urang ngalakukeun kasalahan tragis nalika urang ngajalankeun ka tempat anu salah pikeun milarian kaamanan. Ayat salajengna dina Peribahasa ngingetkeun urang: "Jalma anu beunghar sapertos kota anu padet sareng nyangka anjeunna gaduh témbok anu luhur." Ieu manglaku sanés ukur artos, tapi pikeun sadayana anu katingalina ngabantosan urang pikeun ngaraos hariwang, kasieun sareng setrés sapopoé: alkohol, ubar, karir, jalma anu spesifik. Solomon nembongkeun - sareng tina pangalaman dirina anjeunna terang ngan sakantenan - yén sadaya hal ieu ngan ukur masihan kaamanan palsu. Teu nanaon kajaba Gusti anu miharep pikeun kaamanan urang moal tiasa masihan kami anu leres-leres dipikabutuh. Gusti Allah sanés ideu anu samar-samar. Namina ramana sareng ramana na teu aya watesanana sareng saratna. Anjeun tiasa gaduh hubungan pribadi sareng dipikacinta sareng anjeunna. Nalika anjeun ngaliwat jaman susah, nyauran anjeunna sareng kapastian anu jero anjeunna bakal nungtun anjeun "demi namina" (Jabur 23,3). Ménta anjeunna ngajar anjeun pikeun ngartos saha anjeunna.

Seueur taun ka pengker, nalika murangkalih kuring ngora pisan, aya ribut badag wengi. Situ kilat anu nyerang deukeut imah kami sahingga kami kabur listrik. Barudak éta pikasieuneun. Nalika kilat tina kilat ngaung-ngara aranjeunna di gelap sareng guruh kasebut ngaguruh, aranjeunna nyauran ka urang sareng lumpat ka kami gancang-gancang. Urang nyéépkeun wengi salaku kulawarga di ranjang kawinan urang sareng pamajikan sareng kuring ngayakeun budak urang caket dina panangan kami. Aranjeunna bobo sare gancang, percanten yén sadayana bakal didadarkeun kumargi ibu sareng bapak dina ranjang sareng aranjeunna.

Henteu paduli naon anu anjeun angkat, anjeun tiasa beristirahat kalayan Gusti sareng percanten yén Anjeunna sareng anjeun sareng nyepengan anjeun dina panangan-Na. Allah disebut Mungguhing Shammah (Ezekiel 48,35) sareng éta hartosna "Ieu PANGERAN". Teu aya tempat dimana Gusti mah teu aya sareng anjeun. Hadiran dina waktos anu kapungkur, éta di jaman anjeun ayeuna na bakal di hareup anjeun. Anjeunna sareng anjeun dina waktos anu saé sareng anu saé. Anjeunna salawasna ku anjeun. Ngajalankeun ka anjeunna demi namina.

ku Gordon Green


pdf Pertambangan Raja Salomo (Bagian 15)