Tetep fokus kana kurnia Gusti

173 fokus kana rahmat AllahAbdi nembe ningal pidéo anu nga-parodi iklan TV. Dina hal ieu, éta CD ibadah Kristen fiksi disebut Ieu Sadaya Ngeunaan Me. CD éta ngandung lagu-lagu: "Lord I Lift My Name on High", "I Exalt Me" sareng "There is None Like Me". (Teu aya anu siga kuring). Aneh? Sumuhun, tapi illustrates bebeneran hanjelu. Urang manusa condong nyembah ka diri sorangan tinimbang ka Allah. Sakumaha anu ku kuring disebatkeun dina dinten anu sanés, kacenderungan ieu nyababkeun korsleting dina formasi spiritual urang, anu museurkeun kana kapercayaan ka diri urang sorangan sareng henteu ka Yesus, "pangarang sareng panyusunan iman" (Ibrani 1).2,2 Luther).

Ngaliwatan téma kayaning "overcoming dosa," "nulungan nu miskin," atawa "ngabagikeun injil," menteri kadang teu ngahaja mantuan jalma ngadopsi sudut pandang salah dina isu kahirupan Kristen. Téma-téma ieu tiasa ngabantosan, tapi sanés nalika jalma museurkeun kana dirina tinimbang Yesus - saha Anjeunna, naon anu parantos dilakukeun sareng laksanakeun pikeun urang. Penting pisan pikeun ngabantosan jalma-jalma percanten ka Yesus pikeun jati diri, ogé pikeun panggero hirupna sareng takdir pamungkas. Kalayan panon tetep ka Yesus, aranjeunna bakal ningali naon anu kudu dilakukeun pikeun ngawula ka Allah sareng umat manusa, sanés ku usaha sorangan, tapi ku rahmat pikeun ilubiung dina naon anu dilakukeun ku Yesus saluyu sareng Bapa sareng Roh Suci sareng filantropi anu sampurna.

Hayu atuh ngagambarkeun ieu jeung paguneman kuring kungsi jeung dua urang Kristen dedicated. Sawala munggaran kuring kungsi éta kalayan lalaki ngeunaan perjuangan-Na jeung masihan. Anjeunna parantos lami berjuang pikeun masihan langkung seueur ka garéja tibatan anu dianggarkeun, dumasar kana konsép anu salah yén pikeun berehan, masihan kedah nyeri. Tapi euweuh urusan sabaraha anjeunna masihan (jeung euweuh urusan sabaraha nyeri éta), anjeunna masih ngarasa kaliru yen manehna bisa masihan leuwih. Hiji poé, pinuh ku rasa sukur, bari nulis cék pikeun kurban mingguan, sudut pandang na ngeunaan méré robah. Anjeunna perhatikeun kumaha anjeunna museurkeun kana naon hartosna kaberehan pikeun batur, tibatan kumaha mangaruhan dirina. Momen ieu robah dina pamikiran na teu ngarasa kaliru lumangsung, parasaan na robah jadi kabagjaan. Pikeun kahiji kalina anjeunna ngartos bagian tina Kitab Suci anu sering dikutip dina rékaman pangorbanan: "Masing-masing anjeun kedah mutuskeun nyalira sabaraha anu anjeun badé masihan, sacara sukarela sareng sanés kusabab batur ngalakukeun éta. Sabab Allah mikanyaah ka jalma-jalma anu mere ku riang jeung rela.” (2. 9 Korinta 7 harepan pikeun sakabéh). Manéhna sadar yén Allah mikanyaah manéhna teu kurang lamun manéhna lain giver galumbira, tapi Allah ayeuna nilik jeung mikanyaah manéhna salaku giver galumbira.

Sawala kadua sabenerna dua paguneman jeung hiji awéwé ngeunaan kahirupan solat nya. Paguneman kahiji nyaéta ngeunaan netepkeun jam pikeun ngadoa pikeun mastikeun yén anjeunna ngadoa sahenteuna 30 menit. Anjeunna negeskeun yén anjeunna tiasa ngadamel sadaya pamenta doa dina waktos éta, tapi kaget nalika ningali jam sareng ningali yén henteu 10 menit parantos kaliwat. Ku kituna manéhna bakal solat malah leuwih. Tapi unggal waktu nempo jam, perasaan kasalahan jeung inadequacy ngan bakal nambahan. Kuring guyonan nyarios yén kuring sigana "nyembah jam." Dina paguneman kadua urang, anjeunna nyarioskeun ka kuring yén koméntar kuring parantos ngarobih pendekatan kana doa (Gusti anu nampi kiridit pikeun éta-sanés kuring). Tétéla koméntar kuring kaluar-nu-cuff ngagaduhan pamikiran anjeunna sareng nalika anjeunna ngado'a anjeunna ngamimitian ngan ukur ngobrol sareng Gusti tanpa hariwang sabaraha lami anjeunna ngado'a. Dina waktu nu kawilang pondok, manéhna ngarasa sambungan deeper jeung Allah ti kungsi saméméh.

Fokus kana kinerja, kahirupan Kristen (kaasup formasi spiritual, discipleship, jeung misi) teu kudu-kudu. Sabalikna, éta ngeunaan partisipasi ku rahmat dina naon anu dilakukeun ku Yesus di urang, ngalangkungan urang sareng di sabudeureun urang. Fokus kana usaha sorangan condong ngahasilkeun kabeneran diri. Kabeneran diri anu sering ngabandingkeun atanapi malah ngahukum jalma sanés sareng palsu nyimpulkeun yén urang parantos ngalaksanakeun hiji hal anu pantes dipikanyaah ku Gusti. Kabeneran tina injil, kumaha oge, nyaeta Allah mikanyaah sakabeh manusa sakumaha ngan Allah infinitely agung bisa. Éta hartina manéhna mikanyaah batur saperti manéhna mikanyaah urang. Rahmat Allah ngaleungitkeun sikep "urang ngalawan aranjeunna" anu ngaluhurkeun dirina salaku soleh sareng ngahukum batur salaku teu pantes.

"Tapi," aya anu tiasa ngabantah, "kumaha upami jalma-jalma anu ngalakukeun dosa ageung? Saéstuna Allah henteu mikaasih ka maranéhna saperti Anjeunna mikanyaah ka jalma-jalma anu satia.” Pikeun ngajawab bantahan ieu urang ngan ukur ngarujuk ka pahlawan-pahlawan iman dina basa Ibrani. 11,1-40 pikeun lalajo. Ieu sanés jalma anu sampurna, seueur anu ngalaman kagagalan kolosal. Kitab Suci nyarioskeun langkung seueur carita jalma-jalma anu disalametkeun ku Allah tina kagagalan tibatan jalma-jalma anu hirup soleh. Sakapeung urang salah ngartikeun Kitab Suci anu hartosna yén anu ditebus ngalakukeun padamelan tibatan Redeemer! Upami urang henteu ngartos yén kahirupan urang didisiplin ku rahmat, sanés ku usaha urang sorangan, urang salah nyimpulkeun yén ngadeg urang sareng Gusti nyaéta ku prestasi urang. Eugene Peterson alamat kasalahan ieu dina buku mantuan na discipleship, A Long Ta'at dina Arah Sarua.

Realitas utama pikeun urang Kristen nyaéta pribadi, teu robih, komitmen anu tetep Allah disimpen dina urang. Kakuatan henteu hasil tina tekad urang, éta mangrupikeun hasil tina kasatiaan Allah. Kami henteu aya kumargi urang gaduh kakuatan anu luar biasa, tapi kumargi Gusti Allah adil. Pengikut Kristen mangrupikeun prosés anu nambahan kasadaran kaadilan kaadilan sareng kasadaran kaadilan urang sorangan. Kami henteu ngartos artos urang dina kahirupan ku ngajajah nagara émosional, motif sareng prinsip moral urang, tapi ku percanten kana karsaning Allah sareng niat-Na. Ku nunjukkeun kasatiaan Allah, sanés ku ngarencanakeun naékna sareng ragrag ilham inspirasi urang.

Allah, anu sok satia ka urang, henteu ngahukum urang lamun urang teu satia ka Anjeunna. Leres, dosa urang ogé ngenes anjeunna sabab nganyenyeri urang sareng anu sanés. Tapi dosa-dosa urang henteu nangtukeun naha atanapi sabaraha Gusti dipikacinta ka urang. Triune Gusti urang anu sampurna, anjeunna sampurna cinta. Aya henteu langkung atanapi ukuran langkungna nyaah ka unggal jalma. Kusabab Allah mikacinta urang, Anjeunna masihan Kami Kecap sareng Roh pikeun ngaktifkeun urang ngenal dosa-dosa anu jelas, pikeun ngaku ka Allah teras tobat. Ieu hartosna nyingkirkeun dosa sareng wangsul ka Allah sareng rahmat-Na. Pamustunganana, unggal dosa mangrupikeun larangan. Jalma salah kaprah percaya yén aranjeunna tiasa ngabebaskeun diri tina dosa. Memang leres kitu, sing saha waé anu nolak diri egois, tobat sareng ngaku dosa ngalakukeunana sabab anjeunna nampi tarima sareng transformative Gusti. Dina rahmat-Na, Allah nampi ka sadaya dimana waé anjeunna, tapi terus ti dinya.

Lamun urang nempatkeun Yesus di puseur jeung teu diri urang sorangan, mangka urang nempo diri urang sorangan jeung batur dina cara nu Yesus nilik urang salaku barudak Allah. Éta kalebet seueur anu henteu acan terang ka Rama Surgawi. Kusabab urang nuju hirup pleasing ka Allah kalawan Yesus, anjeunna ngajak urang jeung equips urang pikeun ilubiung dina naon anjeunna ngalakukeun, ngahontal asih jalma anu teu nyaho manehna. Nalika urang ilubiung sareng Yesus dina prosés rekonsiliasi ieu, urang ningali kalayan kajelasan anu langkung ageung naon anu dilakukeun ku Gusti pikeun ngagerakkeun murangkalih-Na anu dipikanyaah pikeun tobat ka Anjeunna, pikeun ngabantosan aranjeunna nempatkeun kahirupan sapinuhna dina perawatan-Na. Kusabab urang ngabagi sareng Yesus dina palayanan rekonsiliasi ieu, urang langkung jelas terang naon anu dimaksud Paulus nalika anjeunna nyarios yén hukum ngahukum tapi rahmat Allah masihan kahirupan (tingali Rasul 1 Kor.3,39 jeung Romawi 5,17-20). Ku alatan éta, éta fundamentally penting pikeun ngarti yén sakabéh mentri urang, kaasup pangajaran urang dina kahirupan Kristen, kalawan Yesus dipigawé dina kakawasaan Roh Suci, dina payung rahmat Allah.

Kuring tetep fokus kana rahmat Gusti.

Joseph Tkach
Presiden GRACE KOMUNITAS INTERNATIONAL


pdfTetep fokus kana kurnia Gusti