Tetep fokus kana kurnia Gusti

173 fokus kana rahmat Allah

Kuring nembe ningali pidio anu parodies TV komérsial. Dina hal ieu perkawis fiksi ngeunaan CD Kristen anu judulna "Éta Ngeunaan Sadaya Abdi" (Perkawis kuring). CD na ngandung lagu-lagu: "Lord I Angkat Ngaran Kuring dina Luhur" (Gusti, kuring angkat ngaran kuring ka surga), "Kuring Maha Agung" (I gugah) sareng «Henteu aya sapertos Abdi». (Taya anu siga kuring). Aneh? Leres, tapi éta ngagambarkeun kaleresan hanjelu. Urang manusa condong nyembah diri urang sanes ka Gusti. Sakumaha anu kuring disebatkeun ayeuna, kacenderungan ieu nyababkeun circuit pondok dina pendidikan spiritual urang, anu dumasar kana kapercayaan dina diri urang sorangan sareng henteu Yesus, "pemula sareng ngalaksanakeun iman" (Ibrani 12,2 Luther).

Ngaliwatan topik sapertos "Ngalengkepan Dosa", "Ngabantosan Kasirna" atanapi "Ngabagi Injil", para da'wah kadang-kadang ngabantosan jalma anu teu ngahaja nyandak pandangan anu salah ngeunaan masalah kahirupan Kristen. Topik ieu tiasa ngabantuan, tapi sanés nalika jalma-jalma museurkeun ka diri sorangan tinimbang Yesus - saha anjeunna, naon anu anjeunna laksanakeun sareng kanggo urang. Éta penting pisan pikeun ngabantosan jalma percaya ka Yesus lengkep, pikeun idéntitasna, pikeun nimbalanana sareng pikeun takdir utami. Kalayan panon anu difokuskeun ka Yesus, aranjeunna bakal ningali naon anu kedah dilakukeun pikeun ngabdi ka Gusti sareng umat manusa, teu tina usaha sorangan, tapi tina rahmat pikeun milu kana Yesus, saluyu sareng Bapa sareng Roh Suci, sareng cinta sampurna jalma.

Hayu atuh ngagambarkeun ieu sareng paguneman kuring sareng dua urang Kristen anu komitmen. Kuring ngagaduhan diskusi anu munggaran sareng lalaki ngeunaan perjuanganna kalayan masihan. Sateuacanna anjeunna ngusahakeun masihan garéja langkung ti anjeunna nganggarkeun, dumasar kana konsep anu salah anu masihan supaya béréhan kedah nyeri. Tapi euweuh urusan sabaraha pasihan anjeunna (sareng sabaraha nyeri haté anjeunna parantos siga kitu) anjeunna tetep ngarasa kaliru yén anjeunna tiasa masihan langkung. Nalika nyerat cek kanggo korban mingguan, hiji dinten, pinuh ku syukur, cara ningali na dirobih. Anjeunna perhatikeun kumaha anjeunna museurkeun naon hartosna kamurahan ka batur tinimbang kumaha mangaruhan dirina. Sakedap parobihan ieu dina pamikiran kajantenan, kanggo henteu deui ngarasa kaliru, parasaan na janten kabagjaan. Anu pangheulana anjeunna ngarti kana hiji tulisan anu sering dikutip dina pangakuan korban: "Sarerea kedah mutuskeun pikeun diri nyalira anu aranjeunna hoyongkeun, sacara sukarela sareng henteu kusabab anu sanés ngalakukeun éta. Kusabab Gusti mikanyaah jalma anu masihan bagja sareng rela. " (2 Korinta 9: 7 Harepan Ka sadayana). Anjeunna sadar, yén Gusti dipikacinta anjeunna henteu langkung seueur tibatan anjeunna henteu masihan panyukupan, tapi Allah ayeuna ngalaman sareng mikanyaah anjeunna salaku panyayug anu bungah.

Diskusi kadua saleresna mangrupikeun dua paguneman sareng hiji awéwé ngeunaan kahirupan sholatna. Paguneman kahiji nyaéta ngeunaan nempatkeun jam pikeun sholat janten yakin yén nembé sholat sahenteuna 30 menit. Anjeunna negeskeun yén anjeunna tiasa ngatasi sadaya pamundut doa salami periode ieu, tapi kagétna nalika ningali jam sareng ningali yén kirang ti 10 menit anu kasorang. Janten anjeunna langkung ngadoa langkung seueur. Tapi unggal waktosna ningal jam tangan, parasaan kasalahan sareng inadequacy ngan bakal nambahan. Salaku guyonan, kuring sadar yén kuring karasa anjeunna "nyembah jam." Dina paguneman kadua urang, anjeunna parantos nyarios yén pernyataan kuring ngarobihkeun anjeunna pikeun ngado'a (pikeun éta Gusti meunang kamuliaan - sanés kuring). Tétéla, koméntar nangtung kuring ditingalkeun ku cara mikir sareng nalika anjeunna ngado'a, anjeunna ngan ukur ngawangkong ka Gusti Allah tanpa hariwang kumaha lami anjeunna ngado'a. Dina rohangan anu kawates anu pondok anjeunna karasa yén anjeunna langkung patalina pisan ka Allah tibatan kantos.

Kahirupan Kristen urang fokus kana pagelaran urang (kalebet pendidikan spiritual, murid sareng misi) sanes "anjeun kedah". Sabalikna, éta ngeunaan partisipasi anggun dina naon anu Yesus lakukeun dina urang, ngalangkungan urang, sareng di sabudeureun urang. Fokus kana usaha sorangan sigana bakal mungkas kana kaadilan diri. Bebeneran diri anu sering ngabandingkeun sorangan ka jalma anu sanés atanapi ngahukum aranjeunna sareng leresna nyababkeun aranjeunna kana kacindekan yén urang parantos ngalaksanakeun hiji pantes cinta Gusti. Nanging, kabeneran Injil nyaéta yén Allah mikanyaah ka sadayana saleresna ngan ukur Gusti anu maha agung tiasa. Éta artos anjeunna mikanyaah ka batur saloba anjeunna mikacinta urang. Rahmat Allah ngaluarkeun sikep naon "urang ngalawan aranjeunna" anu nambahan dirina ogé sakadar sareng ngahukum batur salaku henteu pantes.

"Tapi," aya anu mungkin bantahan, "kumaha ngeunaan jalma anu ngalakukeun dosa anu gedé? Pasti Allah henteu mikanyaah aranjeunna sapertos anjeunna mikaresep iman anu satia. » Pikeun ngajawab bantahan ieu, urang ngan ukur kedah ningali pahlawan iman dina Ibrani 11,1: 40. Ieu henteu jalma sampurna, seueur di antarana ngalaman gagal kolosal. Alkitab nyarioskeun langkung seueur carita ngeunaan jalma anu disalametkeun Allah tina gagal ti jalma-jalma anu hirup hirup séhat. Sakapeung urang salah ngartos Alkitab salaku upami anu ditebus damel padamelan kana Penebus! Upami urang henteu ngartos yén kahirupan urang dianggo pikeun rahmat ngalangkungan disiplin, sanés ti usaha urang nyalira, urang kasalahanana nyimpulkeun yén reputasi urang sareng Gusti disababkeun ku kinerja urang. Eugene Peterson nyebatkeun kasalahan ieu dina buku mantuan nya ngeunaan muridna, "A Long Patali dina Arah Sarua."

Realitas utama pikeun urang Kristen nyaéta pribadi, teu robih, komitmen anu tetep Allah disimpen dina urang. Kakuatan henteu hasil tina tekad urang, éta mangrupikeun hasil tina kasatiaan Allah. Kami henteu aya kumargi urang gaduh kakuatan anu luar biasa, tapi kumargi Gusti Allah adil. Pengikut Kristen mangrupikeun prosés anu nambahan kasadaran kaadilan kaadilan sareng kasadaran kaadilan urang sorangan. Kami henteu ngartos artos urang dina kahirupan ku ngajajah nagara émosional, motif sareng prinsip moral urang, tapi ku percanten kana karsaning Allah sareng niat-Na. Ku nunjukkeun kasatiaan Allah, sanés ku ngarencanakeun naékna sareng ragrag ilham inspirasi urang.

Allah, anu sok satia ka urang, henteu ngahukum urang lamun urang teu satia ka Anjeunna. Leres, dosa urang ogé ngenes anjeunna sabab nganyenyeri urang sareng anu sanés. Tapi dosa-dosa urang henteu nangtukeun naha atanapi sabaraha Gusti dipikacinta ka urang. Triune Gusti urang anu sampurna, anjeunna sampurna cinta. Aya henteu langkung atanapi ukuran langkungna nyaah ka unggal jalma. Kusabab Allah mikacinta urang, Anjeunna masihan Kami Kecap sareng Roh pikeun ngaktifkeun urang ngenal dosa-dosa anu jelas, pikeun ngaku ka Allah teras tobat. Ieu hartosna nyingkirkeun dosa sareng wangsul ka Allah sareng rahmat-Na. Pamustunganana, unggal dosa mangrupikeun larangan. Jalma salah kaprah percaya yén aranjeunna tiasa ngabebaskeun diri tina dosa. Memang leres kitu, sing saha waé anu nolak diri egois, tobat sareng ngaku dosa ngalakukeunana sabab anjeunna nampi tarima sareng transformative Gusti. Dina rahmat-Na, Allah nampi ka sadaya dimana waé anjeunna, tapi terus ti dinya.

Upami urang museurkeun Yesus sareng sanes diri urang, maka urang tingali diri sareng anu sanés dina cara Yesus ningali urang salaku murangkalih Gusti. Éta kalebet seueur anu teu acan terang Bapa sawarga na. Kusabab urang hirup hirup anu nikmat ka Gusti sareng Yesus, Anjeunna ngajak urang sareng ngalengkepan urang ngabagi naon anu Diajengkeun, ngahontal jalma anu teu dipikacinta sareng Anjeunna. Nalika urang ngiringan dina prosés perdamaian sareng Yesus ieu, urang ningali kalayan kajelasan anu langkung ageung naon anu dilakukeun ku Gusti pikeun ngerjakeun budak-Na anu dipikacinta, tobat ka anjeunna dina tobat, ngabantosan aranjeunna nempatkeun kahirupan-umur dina kaayaan perawatan. Kusabab urang bagikeun ieu perdamaian sareng Yesus, urang mendakan langkung jelas naon hartosna Paulus nalika anjeunna nyarios yén hukum ngahukum tapi rahmat Allah ngorbankeun kahirupan (tingali Rasul 13,39:5,17 sareng Rum 20). Ku sabab éta, penting pikeun ngarti yén sadaya pelayanan urang, kaasup ajaran kami ngeunaan kahirupan Kristen, sareng Yesus dilakukeun dina kakawasaan Roh Suci, handapeun payung rahmat Allah.

Kuring tetep fokus kana rahmat Gusti.

Joseph Tkach
Presiden GRACE KOMUNITAS INTERNATIONAL


pdfTetep fokus kana kurnia Gusti