Pangingetkeun dina waktu nu pas

428 panginget dina waktosna Éta dinten Senén énjing sareng antrian di apoték beuki lami sareng langkung menit. Nalika tungtungna mah giliran, kuring yakin yén kuring bakal gancang dilayanan. Kuring ngan ukur hoyong nyandak ubar sanés kanggo panyakit kronis. Sadaya data abdi parantos disimpen dina komputer apoték.

Kuring perhatoskeun yén awéwé anu ngalayanan kuring nembé di toko. Anjeunna seuri sopan ka kuring nalika kuring masihan nami sareng alamat kuring. Saatos ngalebetkeun sababaraha inpormasi kana komputer, anjeunna naros deui ka nami tukang kuring. Kuring ngulang deui sabari, waktos ieu langkung laun. Nya, panginten, anjeunna énggal sareng henteu kenal pisan kana prosés na. Katilu kalina anjeunna naros nami tukang kuring, kuring mimiti ngarasa teu sabar. Naha anjeunna salah paham kana hal atanapi ngan henteu tiasa konsentrasi leres? Saolah-olah éta henteu cekap, anjeunna ogé tétéla ngalaman masalah kéngingkeun inpormasi anu diperyogikeun. Tungtungna manehna nyuhungkeun réncang atasanna. Kuring kagum kana kasabaran atasanana, anu parantos sibuk pisan nyalira. Di tukangeun kuring ngadangu sababaraha ungkapan henteu resep dimana antrian antukna manjangan ka lebet. Teras kuring merhatoskeun hal. Jurujual anyar ngagem alat bantu pangrungu. Éta ngajelaskeun pisan. Anjeunna henteu tiasa nguping kalayan saé, bungah sareng kedah damel dina tekanan pisan. Abdi tiasa ngabayangkeun kumaha perasaanna - kabebeng sareng teu aman.

Nalika kuring tungtungna ninggalkeun toko kalayan barang-barang kuring, kuring ngarasa rasa sukur, tangtu syukur ka Gusti, anu ngingetkeun kuring dina waktos anu saé: «Ulah gancang ngaganggu diri anjeun; sabab amarah perenahna dina haté urang bodo » (Pandita 7,9). Sapertos kalolobaan urang Kristen, salah sahiji pamundut do'a kuring nyaéta Roh Suci anu nungtun kuring. Abdi hoyong ningali sasama manusa sareng hal-hal sakumaha anu katingali ku Gusti. Abdi biasana sanés panitén anu saé. Kuring henteu ragu yén Gusti muka panon kuring ka kuring énjing-énjingna kanggo ningali detail anu alit sapertos alat bantu dengar.

doa

"Hatur nuhun, Bapa, pikeun kurnia anu saé tina Roh Suci anu miharep sareng ngabimbing kami. Ukur kalayan pitulung na urang tiasa janten uyah bumi ».

ku Hilary Jacobs


pdfPangingetkeun dina waktu nu pas