Kami henteu nyalira

Jalma sieun nyalira - émosional sareng fisik. Penjara dendam di penjara ayeuna dianggap salah sahiji hukuman anu parah. Psikolog nyatakeun yén sieun nyalira ngajadikeun jalma teu aman, hariwang, sareng depresi.

Gusti Bapa terang ngeunaan éta sareng ku sabab éta terus-terasan ngajamin jalma yén henteu sorangan. Anjeunna sareng aranjeunna (Yesaya 43,1: 3), anjeunna ngabantosan aranjeunna (Yesaya 41,10) sareng anjeunna henteu bakal ngantunkeun anjeunna (Nomer 5:31,6). Suratna jelas: urang henteu nyalira.

Pikeun ngagariskeun pesen ieu, Gusti ngutus putrana Yesus ka bumi. Yesus henteu ngan ukur nyageurkeun kasalametan sareng kasalametan ka dunya rusak, tapi mangrupikeun salah sahiji urang. Anjeunna ngartos heula ngeunaan naon anu urang bakal lalui kusabab anjeunna cicing di antara urang (Ibrani 4,15). Suratna jelas: urang henteu nyalira.
Nalika waktos anu ditunjuk ku Gusti sumping nalika Yesus réngsé pagawéan bumi dina salib, Yesus hoyong sina murid-muridna terang yén aranjeunna henteu nyalira sanajan anjeunna ngantunkeun aranjeunna (Yohanes 14,15: 21). Roh Suci bakal ngagentos pesen ieu deui: kami henteu nyalira.

Kami nampi Rama, Putra sareng Roh Suci anu aya dina kami sakumaha aranjeunna nampi urang sahingga janten bagian ti ilahi ilahi. Gusti ngajaminkeun yen urang henteu kedah sieun sorangan. Upami urang rusak sabab urang bakal milarian cerai atanapi pisah, urang henteu nyalira. Upami urang ngarasa kosong sareng sepi kusabab urang kaleungitan hiji anu dipikacinta, urang henteu nyalira.
 
Upami urang ngaraos yén dulur nyanggakeun kami kusabab gosip palsu, urang henteu nyalira. Upami urang kéngingkeun sia sareng teu aya gunana sabab urang henteu tiasa mendakan padamelan, urang henteu nyalira. Upami urang ngarasa salah kusabab batur ngaku yén urang ngagaduhan salah motip pikeun kalakuan urang, urang henteu nyalira. Nalika urang ngarasa lemah sareng teu daya teu upaya kusabab kami gering, urang henteu nyalira. Upami urang ngaraos gagal kusabab kami parantos angkat, urang henteu nyalira. Upami urang ngaraos yén beban dunya ieu beurat teuing kanggo kami, urang henteu nyalira.

Hal-hal di dunya ieu tiasa ngalegaan kami, tapi Bapa, Putra sareng Roh Suci saleresna ku urang. Aranjeunna henteu aya anu nyandak kaayaan sesah urang ti jauh, tapi pikeun mastikeun yén urang henteu nyalira, paduli lembah anu urang kedah dilangkungan. Aranjeunna nungtun, nungtun, ngalaksanakeun, nguatkeun, ngartos, kanyamanan, mendorong, mamatahan urang sareng nyandak unggal léngkah tina kahirupan urang sareng urang. Aranjeunna moal angkat leungeun kami sareng kami moal ninggalkeun urang. Roh Suci cicing di urang sareng ku kituna urang teu kedah ngaraos sepi (1 Korinta 6,19) sabab: Kami henteu nyalira!     

ku Barbara Dahlgren


pdfKami henteu nyalira