HURUF Karyawan


Kagoda pikeun kapentingan urang

Kitab Suci nyarioskeun ka urang yén Imam Agung urang Yesus "digoda dina sagala hal sapertos urang, tapi tanpa dosa" (Ibrani). 4,15). Kabeneran signifikan ieu reflected dina pangajaran Kristen sajarah, numutkeun nu Yesus dianggap peran vicar salaku vicar a nalika anjeunna janten manusa. Kecap Latin vicarius hartina "pilaku salaku timbalan atawa gubernur pikeun batur". Kalayan inkarnasi-Na, Putra Allah anu langgeng janten manusa bari ngajaga katuhanan-Na. Dina kontéks ieu, Calvin nyarioskeun ngeunaan "pertukaran ajaib". TF Torrance nganggo istilah… Maca deui ➜

Gusti Triune Kami: cinta hirup

Nalika ditaroskeun ngeunaan mahluk hirup anu pangkolotna, sababaraha panginten ningali kana pines Tasmania yuswa 10.000 taun atanapi ka rungkun umur 40.000 taun anu dumuk di dinya. Anu sanés panginten langkung seueur ngeunaan rumput laut 200.000 taun di basisir Kapuloan Balearic Spanyol. Sakumaha sepuh tina pepelakan ieu, aya hiji hal anu langkung kolot - sareng éta Gusti anu Abadi, anu diturunkeun dina Kitab Suci salaku cinta anu hirup. Intina Gusti manifes dirina dina cinta. Cinta anu aya diantara jalma-jalma tina Tritunggal parantos aya pikeun kalanggengan sateuacan nyiptakeun waktos. Éta henteu kantos ... Maca deui ➜

Berkah Yesus

Seringna nalika kuring indit kuring dipenta pikeun biantara di jasa gereja Grace Communion International, konperénsi, sareng rapat dewan. Sakapeung kuring dipenta pikeun masihan berkah pamungkas. Kuring sering muragkeun berkah Harun, anu anjeunna tawarkeun ka barudak Israél (dina sataun saatos aranjeunna angkat ti Mesir sareng jauh sateuacan aranjeunna Dina waktos éta, Gusti ngajar urang Israil kumaha ngajaga hukum. Jalma-jalma henteu stabil sareng rada pasif (saurna, aranjeunna parantos janten budak sadidinten hirup!). Éta panginten panginten dina diri, "Gusti ... Maca deui ➜

Yesus: Ngan aya hiji dongeng?

Advent sareng Natal mangrupikeun waktos kontemplatif. Hiji waktos refleksi on Yesus jeung inkarnasi-Na, hiji waktu kabagjaan, harepan jeung jangji. Jalma-jalma di sakuliah dunya ngumumkeun lahirna. Hiji carol Natal sanggeus sejen muterkeun ngaliwatan gelombang udara. Festival ieu sohor di gereja-gereja kalayan lakon nativity, cantatas sareng nyanyian paduan suara. Ieu waktos taun nalika anjeun panginten saalam dunya bakal terang bebeneran ngeunaan Yesus Kristus. Tapi hanjakalna, seueur anu henteu ngartos hartos pinuh tina usum Natal sareng ngagungkeun festival éta ngan ukur pikeun sumanget perayaan anu aya hubunganana sareng éta.… Maca deui ➜

Yesus karya panebusan sampurna

Nepi ka ahir Injilna, komentar-komentar nu matak pikabitaeun ku Rasul Yohanes bisa dibaca: ”Yesus ngalakukeun loba tanda-tanda lianna di hareupeun murid-murid-Na, nu teu kaunggel dina ieu kitab [...] anu sanés, saur kuring yén dunya moal tiasa nangkep buku-buku anu kedah ditulis ”(Yoh 20,30:2; ).1,25). Dumasar kana catetan-catetan ieu jeung merhatikeun bédana antara opat Injil, bisa dicindekkeun yén gambaran-gambaran nu disebutkeun lain ditulis minangka tapak-tapak kahirupan Yésus nu lengkep. John ngajelaskeun yén tulisanna ngeunaan ieu ... Maca deui ➜

Kabagjaan sakedapan

Nalika kuring ningali rumus ilmiah ieu pikeun kabagjaan dina artikel Psikologi Dinten, kuring seuri nyaring: Sanajan rumus absurd ieu ngahasilkeun kabagjaan sakedapan, éta henteu ngahasilkeun kabagjaan anu langgeng. Mangga ulah salah paham ieu; Kuring ngarasakeun seuri alus saloba batur. Éta sababna kuring ngahargaan kana pernyataan Karl Barth: "Seuri; mangrupa hal anu pangdeukeutna kana rahmat Allah. "Sanaos kabagjaan sareng kabagjaan tiasa ngajantenkeun urang seuri, aya bédana anu signifikan antara duanana. Hiji bédana anu kuring ngalaman sababaraha taun ka pengker nalika bapa kuring maot (di dieu di katuhu urang babarengan ... Maca deui ➜

Yesus kamari, dinten ieu sareng salamina

Kadang-kadang urang ngadeukeutan celebrating inkarnasi Putra Allah di Christmas jeung jadi loba sumanget nu urang ngantep Advent, waktu di mana taun gereja Kristen dimimitian, nyokot korsi deui. Opat Minggu Advent dimimitian taun ieu dina 29 Nopémber sareng ngiringan Natal, perayaan kalahiran Yesus Kristus. Istilah "Advent" asalna tina basa Latin adventus sareng hartosna sapertos "datang" atanapi "datang". Advent ngagungkeun tilu "kadatangan" Yesus (biasana dina urutan sabalikna): masa depan (wangsulna Yesus), ayeuna (dina… Maca deui ➜

Cahaya, allah sareng anugerah

Salaku rumaja ngora, kuring linggih di bioskop nalika listrik pareum. Dina gelap, murmurs panongton beuki loud by seconds. Kuring mendakan kuring curiga nyobian milarian jalan kaluar iraha waé aya anu muka panto ka luar. Cahya ngalir kana bioskop sareng murmurs sareng milarian curiga kuring gancang réngsé. Dugi ka urang disanghareupan ku gelap, seueur urang nganggap terang. Sanajan kitu, tanpa lampu aya nanaon ningali. Urang ukur ningali hiji hal lamun lampu illuminates kamar. Dimana hal ieu ngahontal panon urang, éta ngarangsang urang ... Maca deui ➜

Tetep fokus kana kurnia Gusti

Abdi nembé ningali pidéo parodying iklan TV. Dina hal ieu éta ngeunaan CD ibadah Kristen fiksi anu judulna "Éta Sadaya Ngeunaan Kuring". CD éta ngandung lagu-lagu: "Lord I Angkat Nami Abdi di Luhur", "I Luhurkeun Kuring" sareng "Teu aya Anu Sapertos Kuring". (Teu aya anu sapertos kuring). Aneh? Leres, tapi éta ngagambarkeun bebeneran anu hanjelu. Urang manusa condong nyembah diri tibatan Gusti. Sakumaha kuring nyebatkeun nembé, kacenderungan ieu nyababkeun pembentukan spiritual urang janten jalan pintas, anu dumasar kana kapercayaan ka diri urang sorangan sareng ... Maca deui ➜

praktek sholat

Seueur anu terang yén nalika kuring ngumbara, kuring resep ngucapkeun salam dina basa lokal. Abdi senang mun balik saluareun basajan "Halo". Sanajan kitu, kadang nuansa atawa subtlety tina basa bingung kuring. Sanaos kuring diajar sababaraha kecap dina basa anu béda-béda salami sababaraha taun sareng sababaraha Yunani sareng Ibrani dina pangajaran kuring, Inggris tetep janten basa haté kuring. Éta ogé basa kuring ngado'a. Nalika kuring muhasabah solat, kuring inget hiji carita. Aya hiji lalaki anu hayang solat sakumaha ogé manéhna bisa. Salaku urang Yahudi anjeunna ... Maca deui ➜

Teologi Trinitas

Teologi penting pikeun urang sabab éta nyayogikeun kerangka pikeun iman urang. Nanging, seueur pisan arus teologis, bahkan dina komunitas Kristen. Karakteristik anu leres tina WKG / GCI salaku komunitas kaagamaan nyaéta komitmen urang kana naon anu tiasa didadarkeun salaku "teologi Trinitary". Sanaos doktrin Tritunggal parantos dikenal di sapanjang sajarah garéja, aya anu nyebatkeun éta salaku "doktrin anu hilap" sabab tiasa sering diabaikan. Nanging, urang dina WKG / GCI yakin yén kanyataan, nyaéta kanyataan sareng hartos Tritunggal ... Maca deui ➜

Penghargaan urang dibaptis

Kami ningali spellbound kumaha tukang sihir, dibungkus dina ranté sareng diamankeun ku gembok, diturunkeun kana bak cai ageung. Teras luhur ditutup sareng asistén tukang sihir nangtung di luhur sareng nutupan bak ku kaén, anu anjeunna angkat dina sirahna. Saatos sababaraha waktos lawon ragrag sareng kaget kami sareng tukang sihir ayeuna nangtung dina bak sareng asisténna, diamankeun ku ranté, aya di jero. "Pertukaran" dadakan sareng misterius ieu lumangsung langsung di payuneun panon urang. Kami terang éta ilusi. Tapi siga anu teu mungkin ... Maca deui ➜

Ngagungkeun jadian Yesus

Unggal taun dina Minggu Paskah, urang Kristen di sakumna dunya ngumpul pikeun ngagungkeun kabangkitan Yesus. Sababaraha urang silih salam ku salam tradisional. Ieu paribasa: "Anjeunna geus gugah!" Salaku jawaban, dijawab: "Anjeunna leres-leres gugah!" Abdi bogoh yén urang ngagungkeun warta alus ku cara ieu, tapi respon urang pikeun salam ieu bisa sigana saeutik deet. Ieu ampir kawas nyebutkeun "Jadi naon?" bakal ngagantelkeun. Nu matak kuring mikir. Sababaraha taun ka pengker, nalika kuring naroskeun ka diri kuring naha kuring nyandak kabangkitan Yesus Kristus sacara deet teuing, kuring muka Alkitab ... Maca deui ➜

Visibilitas kawih

Kuring resep pisan nalika jalma nyarios, "Upami kuring henteu tiasa ningali éta, kuring moal percanten." Kuring sering nguping ieu nyarios nalika jalma ragu yén Allah aya atanapi yén Anjeunna nyertakeun sadaya jalma dina rahmat sareng rahmat-Na. Supados henteu nyigeung, kuring nunjukkeun yén urang henteu ningali magnetisme atanapi listrik, tapi terang yén éta aya ku épékna. Nya kitu ogé pikeun angin, gravitasi, sora, komo pamikiran. Ku cara kieu urang ngalaman naon anu disebut "kanyahoan imajinasi". Abdi hoyong nunjukkeun kanyaho sapertos "teu katingali ... Maca deui ➜

seneng sidekahan

Wilujeng taun énggal! Abdi ngarepkeun anjeun ngagaduhan usum liburan anu berkah sareng anu dipikacinta. Ayeuna usum Natal aya di tukangeun urang sareng urang balik deui ka kantor di tempat damel di taun énggal, kuring parantos, sapertos biasa dina kasus sapertos kitu, tukeur ide sareng karyawan urang ngeunaan liburan anu urang nyéépkeun. Urang ngobrol ngeunaan tradisi kulawarga jeung kanyataan yén generasi heubeul mindeng boga hal pikeun ngajarkeun urang ngeunaan syukur. Dina hiji paguneman, hiji pagawe nyebutkeun hiji carita mereun. Ieu dimimitian ku nini-nini, anu jalma anu bageur pisan. Tapi malah leuwih ti… Maca deui ➜

Kahijian dina ragam

Di dieu di Amérika Serikat, Bulan Sejarah Hideung dirayakeun unggal Pébruari. Salami waktos ieu, urang ngagungkeun seueur prestasi anu parantos dicandak ku urang Afrika Amérika pikeun kahadean bangsa urang. Kami ogé ngélingan kasangsaraan antargenerasional, ti perbudakan sareng pamisahan dugi ka rasisme anu terus-terusan. Bulan ieu kuring sadar yén aya sejarah di Garéja anu sering teu dipaliré - peran penting anu dilakukeun ku garéja-garéja Afrika Amérika mimiti ayana iman Kristen ... Maca deui ➜

Cahaya Kristus bersinar di gelap

Bulan kamari, sababaraha pastor GCI ngiringan kursus latihan penginjilan sacara langsung anu disebut "Di Luar Tembok" dipimpin ku Heber Ticas, Koordinator Injil Nasional pikeun Grace Communion International. Hal éta dilakukeun dina hubungan sareng Pathways of Grace, salah sahiji garéja urang caket Dallas, Texas. Pelatihan dimimitian ku kelas dina dinten Jumaah sareng diteraskeun dina dinten Sabtu énjing. Pendeta pendak sareng anggota jamaah pikeun panto-ka-panto di sakitar tempat rapat garéja sareng jalma-jalma ti jamaah lokal pikeun senang-senang ... Maca deui ➜

Kado indung

Indung mangrupikeun salah sahiji karya anu paling hébat dina ciptaan Gusti. Éta sumping deui ka kuring nalika kuring nembe mikir naon anu kedah dipasihkeun ka pamajikan sareng indung kuring pikeun Poe Indung. Abdi émut pisan kana naon anu ceuk indung kuring nalika ngawartoskeun ka adi-adi kuring sareng kuring kumaha bagja anjeunna janten indung kami. Saatos ngalahirkeun urang bakal ngajantenkeun anjeunna ngartos kaasih sareng kaagungan Gusti ku cara anu lengkep. Kuring ngan ukur mimiti ngarti yén nalika anak urang sorangan lahir. Kuring masih émut kumaha kuring kaéran nalika nyeri ngalahirkeun pikeun pamajikan kuring, Tammy, janten kabagjaan anu pikasieuneun ... Maca deui ➜

Injil - Barang Ajen Merek?

Dina salah sahiji film mimiti na, John Wayne nyarios ka koboy anu sanés, "Kuring henteu resep damel sareng beusi mérek - éta nyeri nalika anjeun di tempat anu salah!" Bayangkeun kumaha garéja tiasa ngarusak Injil ku panggunaan anu salah. téhnik pamasaran sapertos promosi intensif produk mérek. Baheula urang, pendiri urang milari titik jual anu kuat sareng ngajantenkeun kami "ngan ukur garéja sajati". Prakték ieu ngabahayakeun bebeneran Alkitab sakumaha injil ditetepkeun deui pikeun minuhan ... Maca deui ➜

Doa - langkung seueur ngan ukur kecap

Sigana mah anjeun parantos ningali waktos-waktos asa nalika anjeun memohon ka Gusti pikeun campur tangan. Anjeun panginten parantos ngadoa pikeun mujizat, tapi écés henteu aya hasilna; kaajaiban henteu ngawujud. Nya kitu, kuring nganggap yén anjeun resep diajar yén do'a pikeun penyembuhan hiji jalma parantos diwaler. Kuring terang saurang awéwé anu tulang rusukna naék deui saatos ngadoa supaya anjeunna dicageurkeun. Dokter parantos nyarankeun ka anjeunna, "Naon waé anu anjeun lakukeun, teraskeun!" Seueur urang, kuring yakin, terhibur sareng sumanget sabab urang terang yén anu sanés ngadoa pikeun urang. Kuring sok didorong nalika ... Maca deui ➜

Day Trumpet: Salametan dilaksanakeun dina Kristus

Dina September (taun ieu exceptionally on 3. Oktober [d. Üs]) urang Yahudi ngagungkeun Poé Taun Anyar, "Rosh Hashanah", anu hartosna "kapala taun" dina basa Ibrani. Ieu bagian tina tradisi urang Yahudi dahar sapotong sirah lauk, simbolis tina sirah taun, sarta silih salam kalawan "Leschana towa", nu hartina "Wilujeng taun!". Numutkeun tradisi, aya hubungan antara dinten salametan Rosh Hashanah sareng dinten kagenep minggu ciptaan, dimana Gusti nyiptakeun manusa. Dina téks Ibrani tina 3. Kitab Musa 23,24 Poé éta disebut "Sikron Terua", anu hartosna "poé pangéling-ngéling kalayan ditiup tarompét".… Maca deui ➜

Yesus mangrupikeun rekonsiliasi urang

Salami mangtaun-taun kuring puasa di Yom Kippur (Jérman: Poé Panebusan), dinten festival Yahudi pangluhurna. Kuring ngalakukeun ieu dina kapercayaan anu salah yén kuring parantos badami sareng Gusti ku mastikeun pisan kadaharan sareng cairan dina dinten éta. Seueur urang panginten masih émut kana cara mikir lepat ieu. Nanging éta dijelaskeun ka kami, maksud pikeun berpuasa ka Yom Kippur diwangun dina konsiliasi urang (son-ung [= adopsi salaku putra, catetan Ü]) sareng Gusti pikeun ngahontal ngalangkungan karya-karya urang nyalira. Kami ngalaksanakeun sistem kaagamaan rahmat ditambah karya - teu ningali kana kanyataan dimana Yesus mangrupikeun rukun urang. ... Maca deui ➜

Dina misi rusiah

Saha waé anu terang kuring terang yén kuring mangrupikeun admirer hébat tokoh kultus Sherlock Holmes. Kuring gaduh langkung seueur dagangan Holmes tibatan anu kuring hoyong ngaku ka diri kuring. Kuring geus dilongok Museum Sherlock Holmes di 221b Baker Street di London sababaraha kali. Sareng tangtosna kuring resep pisan ningali seueur film anu dilakukeun ngeunaan karakter anu pikaresepeun ieu. Abdi ngarep pisan kana épisode énggal tina produksi BBC panganyarna, dimana béntang pilem Benedict Cumberbatch maénkeun peran detektif anu kasohor, karakter dina novel ku panulis Sir Arthur Conan Doyle. Carita kahiji… Maca deui ➜

Pangalusna Natal hadir

Unggal taun tanggal 25. Désémber Kristen celebrates kalahiran Yesus, Putra Allah, dilahirkeun ti Virgin Mary. Kitab Suci henteu ngandung inpormasi ngeunaan tanggal lahir anu pasti. Lahirna Yesus sigana henteu lumangsung dina usum tiis nalika urang ngagungkeun éta. Lukas ngalaporkeun yén Kaisar Augustus maréntahkeun yén pangeusi sakuliah dunya Romawi kudu didaptarkeun dina daptar pajeg (Lk. 2,1) jeung ”sakabeh jalma indit ka kotana sorangan pikeun didaftarkeun”, kaasup Yusup jeung Mariam, anu keur kakandungan (Luk 2,3-5). Sababaraha sarjana ngagungkeun ultah sabenerna Yesus dina mimiti ragrag tinimbang di tengah usum ... Maca deui ➜

Kumaha saur anjeun ngeunaan non-mukmin?

Kuring balik ka anjeun ku patarosan penting: Kumaha anjeun ngarasa ngeunaan non-mukmin? Jigana ieu patarosan urang sadaya kudu mikir ngeunaan! Chuck Colson, pangadeg di AS tina Prison Fellowship jeung program Breakpoint Radio, sakali ngajawab patarosan ieu kalawan analogi: Lamun lalaki buta stepped on suku anjeun atanapi spilled kopi panas kana kaos anjeun, naha anjeun bakal ambek ka anjeunna? Manéhna sorangan ngajawab yén urang meureun moal, persis sabab hiji buta teu bisa ningali naon di hareupeun manehna. Punten émut ogé yén jalma-jalma anu henteu acan disauran iman ka Kristus terang kaleresan ... Maca deui ➜

Agama ngeunaan ateisme Anyar

Dina basa Inggris, baris "The nona, sigana kuring, muji [Basa Inggris Kuna: protes] teuing" ti Shakespeare urang Dukuh mindeng dicutat, nu dipaké pikeun ngajelaskeun batur anu nyoba ngayakinkeun batur ngeunaan hiji hal anu teu bener. Frase ieu datang ka pikiran nalika kuring ngadéngé atheis protes yén ateisme téh agama. Sababaraha ateis ngarojong protés maranéhanana jeung babandingan syllogistic handap: Lamun ateisme mangrupakeun agama, lajeng "botak" mangrupakeun warna bulu. Sanaos ieu sigana ampir jero, éta ngan ukur ngabandingkeun pernyataan palsu sareng kategori anu teu pantes.… Maca deui ➜

Ti mimiti jasa nepi ka tatangga

Kitab Néhémia, salah sahiji tina 66 buku dina Kitab Suci, sigana salah sahiji anu paling saeutik diperhatikeun. Éta henteu ngandung doa-doa sareng lagu-lagu sapertos Psalter, henteu aya riwayat ciptaan anu muluk sapertos Kitab Kajadian (1. Musa) sareng ogé henteu aya biografi ngeunaan Yesus atanapi teologi Paul. Tapi, sakumaha Firman Allah anu diilhamkeun, éta ogé penting pikeun urang. Ieu gampang kantun nalika leafing ngaliwatan Perjanjian Old, tapi urang bisa diajar loba ti buku ieu - utamana ngeunaan kohési leres tur hirup exemplary. Kitab Nehemia dianggap salah sahiji buku sajarah sabab ngandung… Maca deui ➜

Ampun: konci penting

Dina raraga nawiskeun anjeunna anu pangsaéna, kuring angkat sareng Tammy (pamajikan kuring) pikeun tuang siang ka Burger King (numutkeun selera anjeun), teras ka Susu Ratu pikeun tuang (anu béda). Anjeun panginten nyangka yén kuring kedah isin ku panggunaan slogan perusahaan, tapi sakumaha anu aranjeunna nyarios di McDonalds: "Kuring resep". Ayeuna kuring kedah naroskeun ka anjeun (sareng utamina Tammy!) Panghampura sareng nempatkeun guyonan bodo kumisan. Panghampura mangrupikeun konci dina ngawangun sareng nguatkeun hubungan anu awét sareng nyegerkeun. Ieu lumaku pikeun hubungan antara pamimpin sareng karyawan, salaki sareng pamajikan, ... Maca deui ➜

Naon Yesus nyebutkeun ngeunaan Roh Suci

Kuring aya kalana nyarita jeung mukmin anu ngabogaan kasusah ngartos naha Roh Suci, kawas Rama jeung Putra, nyaeta Allah-salah sahiji tilu jalma tina Trinity. Kuring biasana ngagunakeun conto tina Kitab Suci pikeun nunjukkeun ciri sareng tindakan anu ngaidentipikasi Bapa sareng Putra salaku jalma sareng yén Roh Suci digambarkeun salaku jalma dina cara anu sami. Saterusna kuring daptar loba judul ku nu Roh Suci disebut dina Kitab Suci. Sarta pamustunganana, kuring gé kasampak di naon Yesus diajarkeun ngeunaan Roh Suci. Dina surat ieu kuring bakal difokuskeun ajaran-Na.… Maca deui ➜

Naha hukum Musa ogé dilarapkeun ka urang Kristen?

Nalika Tammy sareng kuring ngantosan di lobi bandara pikeun naek pesawat hiber urang teu lami, kuring merhatoskeun saurang nonoman anu linggih dua korsi teras sababaraha kali ningali ka kuring. Saatos sababaraha menit anjeunna naros ka kuring, "Punten, naha anjeun téh Mr. Joseph Tkach?" Anjeunna resep ngobrol sareng kuring sareng ngawartosan yén anjeunna nembé diusir ti jamaah Sabatarian. Paguneman urang geuwat ngancik kana hukum Allah - anjeunna mendakan pernyataan kuring pikaresepeun pisan yén urang Kristen bakal ngartos yén Gusti masihan hukum ka urang Israil sanaos aranjeunna henteu sampurna ... Maca deui ➜

Kumaha saur anjeun ngeunaan kasadaran?

Di antara filsuf jeung teolog disebut masalah pikiran-awak (ogé masalah awak-jiwa). Ieu sanes masalah koordinasi motor rupa (kawas nyeuseup tina cangkir tanpa spilling hal atawa anak panah leungit). Sabalikna, patarosan naha awak urang jasmani sareng pikiran urang rohani; atawa, dina basa sejen, naha jalma anu murni fisik atawa kombinasi jasmani jeung spiritual. Sanajan Alkitab teu langsung alamat masalah pikiran-awak, eta ngandung rujukan jelas ka sisi non-fisik ayana manusa jeung ... Maca deui ➜

miracles of penyembuhan

Dina budaya urang, kecap mujijat mindeng dipaké rada enteng. Upamana, upamana, dina waktu tambahan tina kaulinan maén bal, hiji tim héraneun bisa nyitak gawang nu meunangna ku témbakan 20-méteran anu dilésotkeun, sababaraha komentator televisi bisa nyarita ngeunaan mujijat. Dina pagelaran sirkus, sutradara announces quadruple mujijat somersault artis urang. Nya, sigana pisan yén ieu mangrupikeun mujijat, tapi hiburan anu spektakuler. Mujijat mangrupikeun kajadian gaib anu ngalangkungan kamampuan alam, sanaos CS Lewis dina ... Maca deui ➜

Gusti mikanyaah sadaya jalma

Friedrich Nietzsche (1844-1900) janten dikenal salaku "atheis pamungkas" kusabab kritikna anu ngaganggu agama Kristen. Anjeunna nyatakeun yén tulisan suci Kristen, khususna kusabab nunjukkeun kana cinta, mangrupikeun hasil tina buruk, korupsi sareng pamales kanyeri. Daripada malah mimiti nganggap ayana Gusti mungkin, anjeunna nyatakeun kalayan kecap anu ayeuna kawéntar "Gusti parantos pupus" yén ideu anu hébat ngeunaan Tuhan parantos maot. Anjeunna ngagaduhan tujuan pikeun ngagentoskeun iman tradisional Kristen (anu disebatna iman maot anu lami) ku anu anyar sacara radikal. Ngaliwatan palanggan ... Maca deui ➜

Anggo kado waktos

Tanggal 20 Séptémber, urang Yahudi ngarayakeun Taun Anyar, festival anu seueur hartosna. Janten urang ngagungkeun awal siklus taunan, ngélingan ciptaan Adam sareng Hawa sareng éta ogé ngélingan ciptaan jagat raya, anu kalebet awal jaman. Nalika kuring maca perkawis waktos, kuring émut waktos éta ogé ngagaduhan sababaraha hartos. Salah sahijina nyaéta waktos éta mangrupikeun asét anu dipiboga ku milyarder sareng pengemis. Urang sadayana gaduh 86.400 detik sapoé. Tapi kumargi urang moal tiasa ngahématna (waktos moal tiasa ditarik teuing atanapi ditarik), patarosan na muncul: "Kumaha urang ngagunakeun waktos anu ... Maca deui ➜

Kaagungan pangampunan Gusti

Sanaos pangampura Gusti anu saé mangrupikeun salah sahiji topik anu paling kuring pikahoyong, kuring kedah ngaku yén sesah bahkan mimiti ngartos kumaha nyatana. Allah ngarencanakeun eta ti mimiti salaku kado bountiful-Na, kalakuan dearly dibeuli panghampura jeung rekonsiliasi ngaliwatan Putra-Na, culminating dina pupusna-Na dina kayu salib. Dina ngalakukeun kitu, urang teu ngan absolved, urang disimpen deui - "align" jeung Allah triune asih urang. Dina bukuna "Atonement: The Person and Work of Christ," TF Torrance digambarkeun ku cara kieu: "Urang kedah ... Maca deui ➜

Kalahiran Virgin Yesus

Yesus, Putra Allah anu hirup-hirup, janten manusa. Tanpa ieu kajadian, moal aya Kristen nyata. Rasul Yohanes nyebutkeun kieu: Anjeun kudu mikawanoh Roh Allah ku ieu: Unggal roh anu confesses yen Yesus Kristus sumping kana daging téh ti Allah; jeung unggal roh nu teu ngaku Yesus teu Allah. Jeung éta téh sumanget Dajjal anu anjeun kadéngé datang, sarta eta geus aya di dunya (1. John 4,2-3). Kalahiran parawan Yesus ngajelaskeun yén Putra Allah janten manusa sapinuhna bari tetep kumaha anjeunna - Putra Allah anu langgeng. The… Maca deui ➜

Resolusi atanapi doa

Taun anyar deui geus dimimitian. Loba jalma geus nyieun resolusi alus keur Taun Anyar. Ieu sering ngeunaan kaséhatan pribadi - utamana sanggeus sagala dahar jeung nginum salila libur. Jalma-jalma di sakumna dunya komitmen pikeun latihan langkung seueur, tuang kirang manisan sareng umumna hoyong ngalakukeun seueur hal anu langkung saé. Sanajan teu aya nu lepat dina nyieun kaputusan kitu, aya hal leungit pikeun urang Kristen dina pendekatan ieu. Résolusi ieu sadayana aya hubunganana sareng kakuatan manusa urang, naha éta sering teu aya nanaon. Nyatana, para ahli parantos mastikeun kasuksésan resolusi Taun Anyar ... Maca deui ➜

Naha aya anu nubuat?

Sok aya nu ngaku nabi atawa nu percaya bisa ngitung tanggal Yesus mulang. Kuring nembe ningal akun rabi anu cenah tiasa ngaitkeun nubuat Nostradamus sareng Taurat. Aya anu ngaramalkeun yén Yesus bakal uih deui dina Pentakosta 2019 bakal lumangsung. Loba pencinta nubuat nyoba nyambungkeun warta megatkeun jeung nubuat Alkitabiah. Kark Barth ngémutan jalma-jalma pikeun tetep caket dina Kitab Suci nalika anjeunna narékahan pikeun ngalayanan dunya modéren anu kantos robih. Maca deui ➜

Nilai sabenerna urang

Ngaliwatan hirupna, pupusna sareng kabangkitan, Yesus masihan umat manusa nilai anu jauh ngaleuwihan naon waé anu tiasa urang laksanakeun, pantes atanapi bayangkeun. Rasul Paulus ngajéntrékeun hal éta saperti kieu, ”Enya, kuring masih nganggap hal éta téh ngabahayakeun kana pangaweruh anu loba ngeunaan Kristus Yésus, Gusti kaula. Demi Mantenna, ieu sadayana dirugikeun ka kuring, sareng kuring nganggap éta najis, supados kuring meunang Kristus. ”(Phil. 3,8). Paul terang yén hiji vibrant, hubungan jero jeung Allah ngaliwatan Kristus boga taya wates, nilai inestimable, dibandingkeun naon wae sumber garing pernah boga. Maca deui ➜

Gusti tos ngaberkahan ka urang!

Surat ieu mangrupikeun serat bulanan terakhir kuring salaku padamel di GCI kusabab kuring pensiunan bulan ieu. Nalika kuring ngeunteung kana jabatan kuring salaku présidén tarekat kami, seueur berkah anu diémutan yén Gusti parantos dipasihkeun ka kami. Salah sahiji berkah ieu aya hubunganana sareng nami urang - Grace Communion International. Kuring pikir éta ngajelaskeun ku cara anu saé parobihan jero urang salaku komunitas. Ku rahmat (rahmat) Gusti urang parantos janten komunitas iman, komuni basis internasional, anu mangrupikeun bagian tina ukhuwah Rama, Putra sareng Santo ... Maca deui ➜

Krisis viruscorona

Teu sual kumaha kaayaan Sadérék, teu sual kumaha suramna sigana, Allah urang anu welas asih tetep satia sareng mangrupikeun Jurusalamet urang anu kantos aya sareng asih. Sakumaha Paulus nyerat, teu aya anu tiasa ngajauhkeun urang ti Allah atanapi ngasingkeun urang tina kanyaah-Na, ”Naon anu tiasa misahkeun urang tina Kristus sareng asih-Na? Sangsara jeung sieun meureun? Panganiayaan? Lapar? Kamiskinan? Bahaya atanapi maot telenges? Kami bener-bener diperlakukeun sakumaha anu dijelaskeun dina Kitab Suci: Ku sabab kami milik Gusti, kami dikaniaya sareng dipaehan di mana-mana - kami dipaehan sapertos domba! Tapi tetep: di tengah-tengah sangsara, urang meunang sagala hal ... Maca deui ➜