HURUF Karyawan


Krisis viruscorona

583 pandémik koronavirus Henteu masalah naon kaayaan anjeun, henteu paduli kumaha kaayaan anu suram, Gusti anu welas asih urang tetep satia sareng Jurusalamet urang anu maha katingali sareng maha asih. Sakumaha Paulus nyerat, moal aya anu tiasa ngaluarkeun urang ti Gusti atanapi ngasingkeun urang tina kaasihna: "Naon anu tiasa misahkeun urang ti Kristus sareng kaasih-Na? Sangsara sareng sieun meureun? Penganiayaan? Lapar? Kamiskinan? Bahaya atanapi pati telenges? Kami leres-leres diperlakukeun sakumaha anu parantos dijelaskeun dina Kitab Suci: Kusabab kami milik anjeun, Gusti, kami dianiaya sareng dipaéhan dimana-mana - kami dibantai sapertos domba! Tapi…

Gusti tos ngaberkahan ka urang!

527 dewa ngaberkahan ka urang Surat ieu mangrupikeun serat bulanan terakhir kuring salaku padamel di GCI kusabab kuring pensiunan bulan ieu. Nalika kuring ngeunteung kana jabatan kuring salaku présidén tarekat kami, seueur berkah anu diémutan yén Gusti parantos dipasihkeun ka kami. Salah sahiji berkah ieu aya hubunganana sareng nami urang - Grace Communion International. Sigana mah ngajelaskeun ku cara anu saé parobihan dasar urang salaku komunitas. Ku kurnia Gusti urang parantos janten komunitas iman (komuni) dumasar internasional, anu ...

Nilai sabenerna urang

505 nilai leres kami

Ngalangkungan hirupna, maot sareng dihirupkeun deui, Yesus masihan umat manusa nilai anu jauh teuing tina naon waé anu urang tiasa laksanakeun, hasilkeun atanapi bahkan bayangkeun. Rosul Paulus ngajelaskeun hal-hal ieu: "Leres, kuring tetep nganggap éta sadayana bakal ngarugikeun élmu anu kawih ngeunaan Kristus Yesus Gusti kuring. Demi anjeunna sadayana ieu dirugikeun ku kuring, sareng kuring nganggap éta kokotor sahingga kuring tiasa meunang Kristus "(Pil 3,8). Paul terang yén hubungan anu hirup sareng anu jero sareng Gusti ngalangkungan Al Masih ngagaduhan nilai anu teu aya watesna - hargana - ...

Naha aya anu nubuat?

477 wangsit Bakal aya waé anu ngaku-ngaku janten nabi atanapi anu yakin yén aranjeunna tiasa ngitung tanggal kunjungna Yesus. Abdi nembé ningali akun rabi anu cenah tiasa ngaitkeun nubuat Nostradamus sareng Taurat. Jalma sanésna ngaramal yén Yesus bakal sumping deui dina Pentakosta 2019. Seueur anu resep nubuat nyobian ngaitkeun berita anu nubuat sareng nubuat Alkitab. Kark Barth ngingetan jalma tetep pageuh dina Kitab Suci nalika anjeunna milari ...

Resolusi atanapi doa

423 resolusi atanapi doa Sataun énggal parantos dimimitian deui. Seueur jalma parantos nyandak resolusi anu saé pikeun Taun Anyar. Sering ngeunaan kaséhatan pribadi - utamina saatos tuangeun sareng nginum nalika liburan. Jalma-jalma di panjuru dunya komitmen pikeun langkung olahraga, tuang permén pangsaeutikna sareng umumna hoyong ngalakukeun anu langkung saé. Sanaos henteu lepat dina nyandak kaputusan sapertos kitu, urang Kristen kakurangan tina hiji hal dina pendekatan ieu.

Resolusi ieu sadayana aya hubunganana sareng kahendak manusa urang, janten aranjeunna sering ngaleungitkeun. Nyatana gaduh ...

Kalahiran Virgin Yesus

422 ngalahirkeun parawan Yesus, Putra Allah anu kantos hirup, janten jalmi. Tanpa ieu kajantenan, moal aya Kristen anu sajati. Rosul Yohanes nyebatkeun cara kieu: Anjeun kedah mikawanoh Ruh Allah ku kieu: Unggal roh anu ngaku yén Isa Al Masih asup kana daging asalna ti Allah; sareng unggal roh anu henteu ngaku yén Yesus sanés milik Allah. Sareng éta sumanget Dajjal, anu anjeun parantos nguping yén anjeunna bakal sumping, sareng anjeunna parantos aya di dunya (1 Yohanes 4,2-3).

Kalahiran Yesus anu parawan nyatakeun yén Putra Allah janten manusa pinuh salami ...

Kaagungan pangampunan Gusti

413 kamulyaan hampura Gusti

Sedengkeun pangampura Gusti anu saé mangrupikeun salah sahiji mata pelajaran anu paling dipikaresep ku kuring, kuring kedah ngaku yén sesah bahkan pikeun ngamimitian ngartos kumaha kanyataanna. Gusti ngarancang aranjeunna ti mimiti salaku kado anu luhung-Na, kalakuan anu paling dibeli tina pangampunan sareng rekonsiliasi liwat Putra-Na, culminating dina pupusna dina kayu salib. Hasilna, urang henteu ngan ukur dibebaskeun, urang disimpen deui - "dijantenkeun" sareng Gusti Triune anu maha asih urang.

Dina bukuna "Pangorbanan: Jalma sareng Pagawéan Kristus" [dt: Rekonsiliasi: Jalma sareng Pagawéan Kristus] ngagaduhan ...

Anggo kado waktos

anggo hadiah na waktos urang Tanggal 20 Séptémber, urang Yahudi ngarayakeun Taun Anyar, festival anu seueur hartosna. Janten urang ngagungkeun awal siklus taunan, miéling panyiptan Adam sareng Hawa sareng éta ogé ngélingan ciptaan jagat raya, anu kalebet awal jaman. Nalika kuring maca perkawis waktos, kuring émut waktos éta ogé ngagaduhan sababaraha hartos. Salah sahijina nyaéta waktos éta mangrupikeun asét anu dipiboga ku milyarder sareng pengemis. Urang sadayana gaduh 86.400 detik sapoé. Tapi kumargi urang moal tiasa ngahématna (waktos moal tiasa ditarik teuing atanapi ditarik), ...

Gusti mikanyaah sadaya jalma

398 Gusti mikanyaah sadaya jalma Friedrich Nietzsche (1844-1900) janten dikenal salaku "atheis pamungkas" kusabab kritikna anu ngahinakeun iman Kristen. Anjeunna nyatakeun yén tulisan suci Kristen, khususna kusabab nunjukkeun kana cinta, mangrupikeun hasil tina buruk, korupsi sareng dendam. Daripada malah mimiti nganggap ayana Gusti mungkin, anjeunna nyatakeun kalayan nyariosna anu ayeuna kawéntar "Gusti parantos pupus" yén ideu hébat déwa parantos maot. Anjeunna ngagaduhan tujuan pikeun ngagentos iman tradisional Kristen (anu disebatna iman maot kuno) ngalangkungan ...

miracles of penyembuhan

397 penyembuhan mujijat Dina budaya urang, kecap kaajaiban sering dianggo rada enteng. Upami, contona, dina penyambungan game maén bal, hiji tim masih kénéh kaget nyetak gawang kameunang nganggo shot 20 deflected, sababaraha komentator TV tiasa nyarios kaajaiban. Dina pagelaran sirkuit, sutradara ngumumkeun hiji kaajaiban opat kali ganda ku hiji seniman. Nya, panginten anu henteu mungkin yén ieu mujijat, tapi hiburan anu spektakuler.

Keajaiban mangrupikeun kajadian gaib anu lumangsung ngalangkungan ...

Kumaha saur anjeun ngeunaan kasadaran?

396 naon anu anjeun pikirkeun ngeunaan eling Disebut masalah akal-awak (ogé masalah awak-jiwa) di antara filsuf sareng ahli teologi. Éta sanés perkawis masalah koordinasi motor anu hadé (sapertos nguseup tina cangkir tanpa nyéépkeun naon-naon atanapi ngalungkeun anak panah anu henteu leres). Sabalikna, patarosan naha awak urang fisik sareng pikiran urang spiritual; Atanapi cara anu sanésna, naha jalma murni fisik atanapi kombinasi fisik sareng spiritual.

Sanaos Alkitab henteu langsung ngatasi masalah awak-pikiran, éta ngandung rujukan anu jelas pikeun ...

Naha hukum Musa ogé dilarapkeun ka urang Kristen?

385 hukum Musa ogé dilarapkeun pikeun urang Kristen Nalika Tammy sareng kuring ngantosan di lobi bandara pikeun naek pesawat hiber urang teu lami, kuring merhatoskeun saurang nonoman anu dumuk dua korsi jauh sareng sababaraha kali ningali ka kuring. Saatos sababaraha menit anjeunna naros ka kuring, "Punten, naha anjeun téh Mr. Joseph Tkach?" Anjeunna bagja ngobrol sareng kuring sareng ngawartosan yén anjeunna nembé diusir ti jamaah Sabatarian. Paguneman urang pas janten hukum Allah - anjeunna mendakan pernyataan kuring pikaresepeun pisan yén urang Kristen bakal ngartos yén Gusti ...

Naon Yesus nyebutkeun ngeunaan Roh Suci

383 naon anu Yesus nyarioskeun ngeunaan roh suci

Kuring kadang-kadang nyarios ka anu percaya anu sesah ngartos kunaon Roh Suci, sapertos Rama sareng Putra, nyaéta Gusti - salah sahiji tina tilu Jalma tina Tritunggal. Kuring biasana ngagunakeun tulisan suci pikeun nunjukkeun kualitas sareng tindakan anu ngaidentipikasi Rama sareng Putra salaku jalma sareng yén Roh Suci digambarkan salaku jalma dina cara anu sami. Teras kuring nyebatkeun seueur gelar anu dijelaskeun ku Roh Suci dina Alkitab. Sareng pamustunganana, kuring bakal diajar naon anu diajarkeun ku Yesus ngeunaan Roh Suci. Dina ieu ...

Ampun: konci penting

376 pangapunten mangrupikeun konci penting Dina raraga nawiskeun anjeunna anu pangsaéna, kuring angkat sareng Tammy (pamajikan kuring) pikeun tuang siang ka Burger King (numutkeun selera anjeun), teras ka Susu Ratu pikeun tuang (anu béda). Anjeun panginten nyangka yén kuring kedah isin ngeunaan panggunaan slogan perusahaan, tapi sakumaha anu aranjeunna nyarios di McDonalds: "Kuring resep". Ayeuna kuring kedah naroskeun ka anjeun (sareng khususna Tammy!) Panghampura sareng nempatkeun guyonan bodo éta. Panghampura mangrupikeun konci dina ngawangun sareng nguatkeun hubungan anu awét sareng nyegerkeun. Ieu lumaku pikeun hubungan antara ...

Ti mimiti jasa nepi ka tatangga

371 ti tugas salajengna Buku Néhémia, salah sahiji tina 66 buku dina Alkitab, sigana salah sahiji anu paling henteu diperhatoskeun. Éta henteu ngandung doa sareng lagu anu tulus tiung sapertos ngapter, henteu aya catetan anu hebat pikeun diciptakeun sapertos buku Genesis (Genesis), sareng teu aya biografi Yesus atanapi teologi Paulus. Nanging, salaku firman Gusti anu diilhamkeun, éta sami penting pikeun urang. Éta gampang dilalaworakeun nalika nyebrang dina Perjanjian Old, tapi urang tiasa diajar seueur tina buku ieu - utamina ngeunaan kohési anu sajati sareng kahirupan anu diconto.

Buku Néhémia janten ...

Agama ngeunaan ateisme Anyar

356 agama atheisme anyar Dina basa Inggris, garis "Lady, sigana kuring, muji pisan [Old English: protes] teuing" sering dikutip tina Shakespeare's Hamlet, ngajelaskeun batur anu nyoba ngayakinkeun batur ngeunaan hal anu henteu bener. Frasa ieu janten émutan nalika kuring nguping ti atheis protés yén atheism mangrupikeun agama. Sababaraha atheis ngadukung protésna ku ngabandingkeun syllogistic ieu:

  • Upami atheisme mangrupikeun agama, maka "botak" mangrupikeun warna rambut. Sanaos ieu sigana ampir jero, ngan ukur aya hiji ...

Kumaha saur anjeun ngeunaan non-mukmin?

327 kumaha parasaan anjeun ngeunaan jalma-jalma kafir? Kuring némbalan ka anjeun ku patarosan anu penting: kumaha saur anjeun jalma-jalma anu henteu iman? Jigana ieu patarosan anu urang sadayana kedah renung! Chuck Colson, pangadeg di USA of the Prison Fellowship sareng program Breakpoint Radio, sakali ngajawab patarosan ieu ku analogi: Upami jalma buta ngaléngkahkeun suku anjeun atanapi tuang kopi panas kana kaos anjeun, naha anjeun gélo ka anjeunna? Anjeunna nyalira ngawaler yén éta panginten sanés sanés urang, tepatna kusabab jalma buta henteu tiasa ningali naon anu aya di payuneunna.

Punten ogé tempo yén jalma anu henteu ...

Pangalusna Natal hadir

319 anu pangsaéna Natal Unggal taun tanggal 25 Désémber, agama Kristen ngarayakeun kalahiran Yesus, Putra Allah, lahir ti Virgin Mary. Alkitab henteu masihan informasi ngeunaan tanggal kalahiran anu pasti. Lahirna Yesus sigana henteu kajantenan dina usum salju nalika urang ngagungkeunana. Lukas ngalaporkeun yén Kaisar Augustus maréntahkeun yén pangeusi dunya Romawi kedah didaptarkeun dina daptar pajak (Lk 2,1) sareng "sadayana angkat ka kota na pikeun didaptarkeun", kalebet Yusup sareng Maryam, anu hamil (Lk 2,3-5). Sababaraha sarjana gaduh ultah Yesus anu sabenerna di ...

Dina misi rusiah

294 dina misi rusiah Saha waé anu terang kuring terang yén kuring mangrupikeun pangagum pikeun tokoh kultus Sherlock Holmes. Kuring gaduh langkung seueur barang dagangan Holmes tibatan anu kuring hoyong ngaku sorangan. Kuring parantos nganjang ka Museum Sherlock Holmes di 221b Baker Street di London sababaraha kali. Sareng tangtosna kuring resep pisan nonton seueur pilem anu parantos dilakukeun ngeunaan karakter anu pikaresepeun ieu. Kuring ngarepkeun épisode-épisode anyar produksi BBC pang anyarna, di mana béntang pilem Benedict Cumberbatch maénkeun peran tina detéktip anu kawéntar, tokoh fiksi ...

Yesus mangrupikeun rekonsiliasi urang

272 jesus urang rekonsiliasi Salami mangtaun-taun kuring puasa di Yom Kippur (Jérman: Poé Panebusan), dinten festival Yahudi pangluhurna. Kuring ngalakukeun ieu dina kapercayaan anu salah yén kuring parantos badami sareng Gusti ku mastikeun pisan kadaharan sareng cairan dinten éta. Seueur urang panginten masih émut kana cara mikir lepat ieu. Naon waé anu dijelaskeun ka kami, maksud pikeun berpuasa ka Yom Kippur diwangun ku panyatur urang (son-ung [= adopsi salaku putra, catetan Ü]) sareng Gusti pikeun ngahontal ngalangkungan karya-karya urang nyalira. Kami ngalaksanakeun sistem kaagamaan rahmat ditambah karya - sareng teu ningali kana ...

Day Trumpet: Salametan dilaksanakeun dina Kristus

233 dinten trombone dicumponan ku jésus Dina Séptémber (taun ieu istiméwa tanggal 3 Oktober) urang Yahudi ngarayakeun Poé Taun Anyar, "Rosh Hashanah", anu hartosna "kepala taun" dina basa Ibrani. Éta mangrupikeun bagian tina tradisi urang Yahudi yén aranjeunna tuang sapotong sirah lauk, simbolis tina taun anyar, sareng silih salam sareng "Leschana towa", anu hartosna "Boga taun anu saé!". Numutkeun kana tradisi, aya hubungan antara dinten pésta Rosh Hashanah sareng dinten kagenep minggu penciptaan, anu ku Gusti diciptakeun manusa.

Dina téks Ibrani buku ka-3 Musa 23,24 dinten disebatkeun salaku "Sikron Terua" ...

Doa - langkung seueur ngan ukur kecap

232 doa henteu langkung ngan ukur kecap Sigana mah anjeun parantos ningali waktos-waktos asa nalika anjeun memohon ka Gusti pikeun campur tangan. Anjeun panginten parantos ngadoa pikeun mujizat, tapi écés henteu aya hasilna; kaajaiban henteu ngawujud. Nya kitu, kuring nganggap yén anjeun resep diajar yén do'a pikeun penyembuhan hiji jalma parantos diwaler. Kuring terang saurang awéwé anu tulang rusukna naék deui saatos ngadoa supaya anjeunna dicageurkeun. Dokter parantos nyarankeun ka anjeunna: "Naon waé anu anjeun lakukeun, teraskeun!" Seueur urang, kuring yakin, bakal terhibur sareng wanti sabab urang terang yén ...

Injil - Barang Ajen Merek?

223 Injil mangrupikeun tulisan branded Dina salah sahiji film mimiti na, John Wayne nyarios ka koboy anu sanés, "Kuring henteu resep damel sareng beusi mérek - nyeri nalika anjeun di tempat anu salah!" Kuring mendakan komentarna rada lucu, tapi éta ogé ngajantenkeun kuring Bayangkeun kumaha garéja tiasa ngarusak Injil ku cara teu leres ngagunakeun téhnik pamasaran sapertos promosi intensif produk mérek. Baheula urang, pendiri urang milari titik jual anu kuat sareng ngajantenkeun kami "ngan ukur garéja sajati". Pendekatan ieu ngorbankeun Alkitab ...

Kado indung

220 kurnia maternity Indung mangrupikeun salah sahiji karya anu paling hébat dina ciptaan Gusti. Éta sumping deui ka kuring nalika kuring nembe mikir naon anu kedah dipasihkeun ka pamajikan sareng indung kuring pikeun Poe Indung. Abdi émut pisan kana kecap-kecap anu dicarioskeun ku indung kuring nalika ngawartoskeun ka adi-adi kuring sareng kuring kumaha bagja anjeunna janten indung kami. Saatos ngalahirkeun kami, anjeunna bakal ngartos pisan asih sareng kaagungan Gusti. Kuring ngan ukur mimiti ngarti yén nalika anak urang sorangan lahir. Kuring masih émut kumaha kaéran kuring nalika pamajikan abdi Tammy nyeri ...

Kahijian dina ragam

208 kersatuan dina ragam Unggal Pébruari didieu di Amérika Serikat, Bulan Sejarah Hideung dirayakeun. Salami waktos ieu, urang ngagungkeun seueur prestasi anu parantos dicandak ku urang Afrika Amérika pikeun kahadean bangsa urang. Kami ogé ngélingan kasangsaraan antargenerasional, tina perbudakan sareng pamisahan ras dugi ka rasisme anu tetep. Bulan ieu kuring sadar yén aya sejarah di Garéja anu sering teu dipaliré - peran penting anu garéja Afrika Amérika mimiti di ...

Yesus karya panebusan sampurna

169 Yesus karya sampurna panebusan Nuju akhir Injil na, koméntar anu pikaresepeun ku Rosul Yohanes ieu tiasa dibaca: "Yesus ngalakukeun seueur tanda-tanda anu sanés sateuacan murid-muridna, anu henteu ditulis dina buku ieu [...] Tapi upami salah saurang bakal ditulis hiji-hiji, maka Saur dunya mah henteu tiasa ngartos buku-buku anu kedah ditulis ”(Yn 20,30:21,25;). Dumasar kana cariosan ieu sareng ngémutan bédana antara opat Injil, tiasa dicindekkeun yén répréséntasi anu disebatkeun henteu ditulis salaku tilas lengkep kahirupan Yesus ...

Berkah Yesus

093 berkah Isa

Seringna nalika kuring indit kuring dipenta pikeun biantara di jasa gereja Grace Communion International, konperénsi, sareng rapat dewan. Sakapeung kuring ogé dipenta pikeun masihan berkah pamungkas. Kuring sering muragkeun berkah Harun, anu anjeunna tawarkeun ka barudak Israél (dina sataun saatos angkatna ti Mesir sareng jauh sateuacan aranjeunna lebet ka Bumi Anu Dijanjikeun) di gurun. Dina waktos éta, Gusti ngajar urang Israil kumaha ngajaga hukum. Rahayatna teu mantep sareng rada pasif (saurna, éta budak sepanjang hirup ...

Yesus: Ngan aya hiji dongeng?

100 jesus ngan ukur mitos Datangna sareng usum Natal mangrupikeun waktos kontemplatif. Waktu pikeun nembongkeun Yesus jeung nitis-na, waktos kabungah, harepan sareng jangji. Jalma-jalma di seluruh dunya ngumumkeun kalahiranna. Hiji karol Natal sabada sanés nguping éter na. Di gereja-gereja, festival éta dirayakeun nganggo lakaran bobo, cantatas sareng nyanyian choral. Waktu ieu nyaéta taun anu bakal mikir salasahiji dunya bakal diajar kabeneran ngeunaan Isa Al Masih.

Tapi hanjakalna seueur anu henteu ngartos hartos lengkep usum Natal sareng aranjeunna ngarayakeun festival ...

Kabagjaan sakedapan

170 kabagjaan sakedap kabagjaan langgeng Nalika kuring ningali rumus ilmiah ieu pikeun kabagjaan dina tulisan Psikologi Dinten, kuring seuri ngagorowok:

04 bagja joseph tkach mb 2015 10

Sanaos formula anu teu masuk akal ieu ngahasilkeun kabagjaan sakedap, éta henteu ngahasilkeun kabagjaan anu berkekalan. Punten tong salah ieu; Kuring resep seuri anu alus sapertos batur. Kusabab kitu kuring ngahargaan pernyataan Karl Barth: "Seuri; mangrupikeun hal anu paling caket kana rahmat Gusti. "Sanaos kabahagiaan sareng kabagjaan tiasa ngajantenkeun urang seuri, aya bédana anu signifikan antara duanana. Bedana anu kuring alami sababaraha taun ka pengker nalika ...

Yesus kamari, dinten ieu sareng salamina

171 Yesus kamari dinten ayeuna kalanggengan Kadang-kadang urang angkat ka perayaan Natal tina Penjelmaan Putra Allah kalayan sumanget pisan anu urang ngantep Advent nyandak korsi pengker, nyaéta waktos anu mimiti taun gereja Kristen. Opat Minggu Minggu Advent dimimitian taun ieu tanggal 29 Nopémber sareng nyebarkeun Natal, pésta kalahiran Yesus Kristus. Istilah "Advent" asalna tina basa Latin adventus sareng hartosna sapertos "datang" atanapi "kadatangan". Dina Advent tilu "sumping" Yesus dirayakeun (ilaharna dina urutan terbalik): ...

Cahaya, allah sareng anugerah

172 terang allah anugerah Salaku rumaja ngora, kuring calik dina bioskop nalika kakuatan listrik tanaga kaluar. Dina poékna, murmur pamiarsa langkung ageung unggal detikna. Kuring perhatikeun kumaha curiga kuring nyobian néang jalan kaluar pas aya batur muka panto luar. Cahaya anu digentos kana bioskop sareng pilem na mutlet sareng pencari anu curiga kuring gancang.

Dugi ka urang nyanghareupan gelap, seuseueurna urang nganggap enteng. Nanging, tanpa cahaya moal aya anu tiasa ditingali. Urang ngan ukur ningali naon-naon nalika lampu menerkeun kamar. Dimana ieu ...

Tetep fokus kana kurnia Gusti

173 fokus kana rahmat Allah

Abdi nembé ningali pidéo parodying iklan TV. Dina hal ieu, éta ngeunaan CD ibadah Kristen fiksi anu judulna "Ieu Sadayana Ngeunaan Kuring". CD éta ngandung lagu-lagu: "Lord I Angkat Nami Abdi di Luhur", "I Luhurkeun Kuring" sareng "Teu aya Anu Sapertos Kuring". (Teu aya anu sapertos kuring). Aneh? Leres, tapi éta ngagambarkeun bebeneran anu hanjelu. Urang manusa condong nyembah diri tibatan Gusti. Sakumaha anu kuring sebatkeun terakhir kali, kacenderungan ieu nyababkeun pembentukan spiritual urang janten sirkuit pondok ...

praktek sholat

174 doa prakték Seueur anjeun terang yén nalika kuring angkat, abdi badé ngucapkeun salam dina basa lokal. Abdi bagja milah langkung "salam". Sakapeung, kumaha waé, énggal atanapi ngeunah basa ngabingungkeun kuring. Sanaos kuring parantos diajar sababaraha kecap dina basa anu béda sareng sababaraha basa Yunani sareng Ibrani dina pangajaran kuring salami sababaraha taun, basa Inggris tetep janten basa haté kuring. Janten ogé éta basa dimana kuring ngado'a.

Nalika kuring mikirkeun solat, kuring émut carita. Aya saurang lalaki anu miharep anjeunna tiasa ...

Teologi Trinitas

175 Teologi Trinitas Teologi penting pikeun urang sabab éta nyayogikeun kerangka pikeun iman urang. Nanging, seueur pisan arus teologis, bahkan dina komunitas Kristen. Karakteristik anu leres tina WKG / GCI salaku komunitas kaagamaan nyaéta komitmen urang kana naon anu tiasa didadarkeun salaku "teologi Trinitary". Sanaos doktrin Tritunggal parantos dikenal di sapanjang sajarah garéja, aya anu nyebatkeun éta salaku "doktrin anu hilap" sabab tiasa sering diabaikan. Nanging, urang dina WKG / GCI yakin yén kanyataan, nyaéta ...

Penghargaan urang dibaptis

176 ngahargaan baptisan urang Kami ningali spellbound kumaha tukang sihir, dibungkus dina ranté sareng diamankeun ku gembok, diturunkeun kana bak cai ageung. Teras luhur ditutup sareng asistén tukang sihir nangtung di luhur sareng nutupan bak ku kaén, anu anjeunna angkat dina sirahna. Saatos sababaraha waktos lawon ragrag sareng kaget kami sareng tukang sihir ayeuna nangtung dina bak sareng asisténna, diamankeun ku ranté, aya di jero. "Pertukaran" dadakan sareng misterius ieu lumangsung langsung di payuneun panon urang. Urang terang yén aya ...

Ngagungkeun jadian Yesus

177 kiamat Yesus

Unggal taun dina Minggu Minggu, urang Kristen kumpul di jagat pikeun ngagungkeun jadian Yesus. Sababaraha urang silih salamkeun salam kalayan salam tradisional. Paribasa ieu berbunyi: "Anjeunna parantos naros!" Dina sabalikna, jawabanna nyaéta: "Anjeunna parantos leres-leres naék!" Abdi bogohkeun yén urang ngagungkeun warta saé dina cara kieu, tapi réspon urang kana salam ieu sigana rada kalangkung. Ampir siga anu gaduh "Jadi kumaha?" bakal lampiran. Éta anu dilakukeun kuring mikir.

Mangtaun-taun ka pengker nalika kuring naroskeun ka kuring nyalira, naha kuring nyandak kiamat ...

Visibilitas kawih

178 kawih Kuring resep pisan nalika jalma nyarios, "Upami kuring henteu tiasa ningali éta, abdi moal percanten." Kuring sering ngupingkeun ieu nalika jalma-jalma ragu yén Gusti aya atanapi Anjeunna nyertakeun sadaya jalma dina rahmat sareng rahmat-Na. Supados henteu nyigeung, kuring nunjukkeun yén urang henteu ningali magnetisme atanapi listrik, tapi terang yén éta aya ku épékna. Nya kitu ogé pikeun angin, gravitasi, sora, komo pamikiran. Ku cara kieu urang ngalaman naon anu disebut "kanyahoan imajinasi". Abdi resep ngandelkeun kanyaho sapertos ...

seneng sidekahan

179 loman Bagja Taun Anyar! Kuring ngarepkeun anjeun ngagaduhan liburan berkah sareng anu anjeun dipikacinta. Ayeuna yén usum Natal janten di tukangeun urang sareng urang bakal balik damel di kantor taun énggal, kuring, sapertos biasa dina kasus sapertos kitu, disilihtukeurkeun ideu sareng karyawan urang ngeunaan liburan anu dibahas. Urang bahas ngeunaan tradisi kulawarga sareng kanyataan yén generasi kolot sering-sering ngajarkeun ka urang ngeunaan syukur. Dina hiji wawancara, saurang padamelan nyebatkeun carita mereun.

Dimimitian ku nini-nini na anu ...

Cahaya Kristus bersinar di gelap

218 christi licht bersinar di nu poek Bulan kamari, sababaraha pastor GCI ngiringan kursus latihan penginjilan sacara langsung anu disebut "Di Luar Tembok" dipimpin ku Heber Ticas, Koordinator Injil Nasional pikeun Grace Communion International. Hal éta dilakukeun dina hubungan sareng Pathways of Grace, salah sahiji garéja urang caket Dallas, Texas. Pelatihan dimimitian ku kelas dina dinten Jumaah sareng diteraskeun dinten Saptu énjing. Pendeta pendak sareng anggota jamaah pikeun panto-panto sakitar tempat rapat garéja sareng ...

Kagoda pikeun kapentingan urang

032 kagoda demi urang

Kitab Suci nyarioskeun ka urang yén imam agung urang Yesus "kagoda dina sagala hal sapertos urang, tapi tanpa dosa" (Ibr 4,15). Bebeneran anu penting ieu kagambar dina doktrin Kristen sajarah, numutkeun Yesus, kalayan janten titisanana, ngajantenkeun fungsi vikaris sapertos kitu.

Kecap Latin vicarius hartosna "bertindak salaku wawakil atanapi gubernur pikeun batur". Kalayan penjelmaanna, Putra Allah anu langgeng janten manusa bari ngajaga kasalametanana. Dina kontéks ieu, Calvin nyarioskeun ngeunaan "pertukaran ajaib". ...

Gusti Triune Kami: cinta hirup

033 dewa triune urang hirup cinta Nalika ditaroskeun ngeunaan mahluk hirup anu pangkolotna, sababaraha panginten tingal pinus Tasmania umur 10.000 taun atanapi rungkun umur 40.000 taun anu dumuk di dinya. Anu sanés panginten langkung seueur ngeunaan rumput laut 200.000 taun di basisir Kapuloan Balearic Spanyol. Sakumaha sepuh tina pepelakan ieu, aya hiji hal anu langkung kolot - sareng éta Allah Anu Abadi, anu diturunkeun dina Kitab Suci salaku cinta anu hirup. Intina Gusti manifes dirina dina cinta. Cinta anu aya diantara jalmi-jalmi Trinity (Trinity) parantos aya sateuacan diciptakeun ...