Pikeun ngalaman Allah sareng sadaya itungan

521 ngalaman allah kalayan pancaindera anjeun Kuring yakin yén urang sadayana ngadoa supaya jalma-jalma anu henteu percanten anu urang cinta - kulawarga, babaturan, tatangga, sareng batur sapagawean - bakal masihan kasempetan ka Gusti. Masing-masing diantarana ngagaduhan sudut pandang ngeunaan Gusti. Naha Gusti anu dibayangkeun ku Gusti Allah Triune parantos ngungkabkeun ka Yesus? Kumaha carana urang ngabantosan aranjeunna pikeun terang ka Allah ieu ku cara anu jero pisan? Raja Daud nyerat: "Rasakeun sareng tingali yén Pangéran alus!" (Jabur 34,9 tarjamahan anyar tina Jenéwa). Kumaha urang tiasa ngabantosan anjeun pikeun ngaréspon uleman ieu? Ieu sanés gimik pamasaran - David nunjuk kana bebeneran anu jero yén Gusti ngajantenkeun dirina dikenal saha waé anu milari anjeunna. Anjeunna ngundang urang kana hubungan hirup anu tahan banting sareng Gusti anu nyakup sadaya dimensi ayana manusa urang!

Éta raos yén Gusti anu saé

Raos? Leres! Ngalaman kahadéan Gusti anu sampurna ibarat gaduh tuangeun atanapi inuman anu pikaresepeun anu ngagemkeun létah. Pikirkeun coklat anu pait, lalaunan lebur atanapi anggur beureum anu mateng anu ngurilingan létah anjeun. Atanapi panginten raos tina sacangkir tengah sampalan daging sapi anu parantos dibumbui ku campuran sampurna uyah sareng rempah. Hal anu sami kajadian nalika urang terang yén Allah anu diturunkeun ka Yesus. Kami hoyong kanikmatan anu mulya tina kasaéan na pikeun salamina!

Medit kana kabeungharan mahluk tina Triune Gusti sareng pajeulitna cara na ngahudangkeun lapar pikeun hal-hal Gusti. Saur Isa: «Bagja dipuji nyaéta jalma-jalma anu kalaparan sareng haus kana kaadilan; sabab bakal pinuh » (Mateus 5,6 Tarjamahan Anyar Jenéwa). Nalika urang kenal ka Gusti pribadi, urang ngarepkeun kaadilan - pikeun hubungan anu saé sareng leres - sapertos Gusti. Utamana lamun kaayaan goréng, idam-idam ieu kuat pisan anu ngaraoskeun siga urang kalaparan atanapi maot tina haus. Urang ningali intensitas ieu dina ngalayanan Yesus ka sasama lalaki sareng duka na pikeun jalma anu nolak Gusti. Kami ningali éta dina kahoyong na pikeun badé ngahijikeun deui hubungan - utamina hubungan urang sareng Rama Surgawi-Na. Yesus, Putra Allah, sumping pikeun ngawangun hubungan anu saé sareng minuhan ieu sareng Gusti - pikeun ngiringan padamelan Gusti pikeun ngajantenkeun sadayana hubungan saé. Yesus nyalira mangrupikeun roti kahirupan anu nyugemakeun rasa lapar urang jero sareng harepan urang pikeun hubungan anu saé sareng leres. Rasakeun yén Pangéran saé!

Tingali yén Pangéran saé

Neuteup? Leres! Ngalangkungan paningali urang, urang ningali kaéndahan sareng pangémutan wujud, jarak, gerakan sareng warna. Émut kumaha hanjeluna nalika naon anu urang hoyong pisan tingali ditutupan. Pikirkeun pangawas manuk anu gemet anu ngadangu sora spésiés langka anu parantos lami dipilari tapi teu tiasa ningali. Atanapi frustasi nyobian milarian jalan di kamar poék anu henteu dikenal dina wengi. Teras perhatoskeun hal-hal ieu: Kumaha urang tiasa ngalaman kahadéan tina Gusti anu teu katingali sareng transendén, anu saluareun imajinasi manusa urang? Patarosan ieu ngingetan kuring ngeunaan naon anu Musa, panginten rada frustasi, naros ka Gusti: "Hayu atuh tingali kamulyaan anjeun!" Ka Allah ngawaler: "Kuring bakal ngantep sadaya kahadéan kuring ngalirkeun sateuacan anjeun" (Ex Mo 2: 33,18-19).

Kecap Ibrani pikeun kamulyaan nyaéta "kabod". Tarjamahan asli pikeun ieu nyaéta beurat sareng dianggo pikeun ngucapkeun sinar tina totalitas Gusti (katingali ku sadayana sareng kabagjaan pikeun sadayana) - sadayana kahadéan, kasucian sareng kasatiaan anu henteu kompromi. Nalika urang ningal kamulyaan Allah, sadaya anu disumputkeun dihapus sareng urang ningali yén Allah tritunggal kami saé saé sareng jalan-Na salawasna leres. Dina kamuliaan tina kaadilan sareng kaadilanana, Gusti parantos nekad pikeun netepkeun sadayana anu leres. Gusti urang anu katengtreman sareng cinta anu masihan kahirupan ngalawan sagala kajahatan sareng ngajamin yén kajahatan henteu ngagaduhan masa depan. Tuhan Triune bersinar dina kamulyaan-Na sareng ngungkabkeun sipat sareng ayana - kasampurnaan rahmat-Na anu welas sareng séhat. Cahaya kamulyaan Allah bersinar dina gelap urang sareng ngungkabkeun kaindahan kageulisanana. Tingali yén Pangéran saé.

Lalampahan tina papanggihan

Ngenalkeun Triune God henteu sapertos gancang nguseup tuangeun saji atanapi santai ningali klip pidéo tilu menit. Dina raraga ngenalkeun Gusti anu diturunkeun ka Yesus Kristus, perlu yén buta mata urang dileungitkeun tina panon urang sareng rasa rasa urang disimpen deui. Éta hartosna dudung sacara ajaib supados ningali sareng ngicap Gusti pikeun saha anjeunna sajati. Indera anu teu sampurna urang jauh teuing lemah sareng rusak pikeun nangkep kasampurnaan sareng kamuliaan Gusti anu Maha Suci, suci. Penyembuhan ieu mangrupikeun kado sareng tugas saumur hirup - perjalanan anu saé sareng lentong tina penemuan. Éta sapertos tuangeun anu beunghar dimana rasana bitu ngalangkungan sababaraha kursus, anu masing-masing kursus ngalangkungan anu terakhir. Éta sapertos sekuel anu pikat ku ton épisode - anu anjeun tiasa nonton, tapi henteu kantos capé atanapi bosen.  

Sanaos mangrupikeun perjalanan anu pinanggih, kenal sareng Gusti Allah anu tilu dina sagala kamuliaan na aya dina hiji titik pusat - naon anu urang tingali sareng pangakuan salaku jalma Yesus. Salaku Immanuel (Gusti sareng kami) anjeunna nyaéta Gusti sareng Gusti anu janten manusa anu katingali sareng nyata. Yesus janten salah sahiji urang sareng cicing diantara urang. Ku ningali anjeunna sakumaha anu kagambar dina tulisan suci, urang mendakan Anjeunna anu "pinuh ku rahmat sareng bebeneran" sareng urang ningali "kamuliaan" tina hiji-hijina Putra anu asalna ti Rama " (Yohanes 1,14 Tarjamahan Anyar Jenéwa). Sanaos «teu aya anu kantos ningali Gusti ... hiji-hijina Putra anu ngungkabkeun anjeunna ka urang, anjeunna anu Gusti dirina nyalira sareng linggih di sisi Rama» (Yohanes 1,18 Tarjamahan Anyar Jenéwa). Pikeun ningali Gusti pikeun saha anjeunna leres-leres, urang kedah ngémutan jauh ti Putra!

Buka teras ucapkeun deui

Jabur 34 ngalukis gambar hiji-hiji Gusti anu bageur, adil, asih sareng pribadi - Gusti anu hoyong murangkalihna ngalaman ayana sareng kahadéan sareng anu ngabébaskeun aranjeunna tina jahat. Anjeunna nyarioskeun ngeunaan Gusti anu leres pisan yén kahirupan urang robih salamina sareng haté urang, sapertos Musa, ngarepkeun anjeunna sareng jalanna. Ieu mangrupikeun Gusti Allah anu aya tiluan anu urang kenalkeun ka anu dipikacinta sareng anu dipikacinta. Salaku pengikut Yesus, urang disauran pikeun nyandak bagian dina pelayanan panginjilan Gusti urang ku ngabagi injil Nyebarkeun (berita anu saé) yén Pangéran leres-leres Gusti anu saé. Rasakeun, tingali na pasarkeun yén Pangéran mah saé.

ku Greg Williams


pdfPikeun ngalaman Allah sareng sadaya itungan