-Kadali diri

412 kendali Ngan ukur nyarios henteu? Abdi gaduh kabogoh. Nami nyaéta Jimmy. Sadayana resep anjeunna. Anjeunna pisan rajin, béréhan sareng gaduh raos lucu. Tapi Jimmy ogé gaduh masalah. Anjeunna nembe angkat dina jalan tol nalika aya wahana anu nyapu payuneun anjeunna. Jimmy nyerang ngagancangkeun sareng ngusir supir sombong. Nalika pelak lirén dina lampu beureum, Jimmy kedah nempatkeun rem. Anjeunna angkat kaluar sareng badai kana kendaraan di payuneun anjeunna, ngiringan handapeun jandéla, nyekelan panangan getihan na ngaliwatan jandela anu rusak, sareng damel supir anu kagétna ku dampulana. Tapi dendam teu pondok. Ujug-ujug Jimmy nyekel dada sareng murag ka lantai. Anjeunna kedah ngalaman lima operasi jalan gede dina haténa dina sajam. Jimmy kurang kontrol diri. Kaseueuran kami resep cara anu sami. Éta henteu kedah ambek, tapi biasana sakaligus ngarusak - kasieun, pait, gluttony, iri, sombong, kahayang, penyalahgunaan narkoba, diri karunya sareng karanjingan.

Siloka 25,28 ngabandingkeun kadali diri ka témbok kota sareng ayat éta ngingetkeun urang bahaya bahaya anu katangkep ku hawa nafsu sareng hawa nafsu: "Jalma anu teu tiasa nahan amarahna sapertos kota terbuka tanpa témbok ». Di jaman kuno, kota-kota témbok ngajagi warga tina serangan nyerang, sato ngabahayakeun, sareng penceroboh anu sanés. Nalika benteng perkasa ieu diatasi, jalma ditinggalkeun rentan - sapertos urang, nalika urang henteu ngontrol émosional sareng kahayang urang. Upami urang ngawenangkeun dorongan egois urang pikeun ngendalikeun diri, urang muka pantaran bohong, hinaan, hate, panyakit, éra, sareng tiasa nyababkeun karusakan anu serius dina kahirupan jalma sanés. (Siloka 21,23). Naon jawaban pikeun bisa ngalawan hawa jahat urang?

Timer disiplin? Kakuasaan? Nyobian upaya? Ngan ukur ngomong "henteu"?

Perjanjian Anyar méré urang pitunjuk penting ngeunaan kumaha urang tiasa meunang perjuangan pikeun ngendalikeun diri. Kontrol diri mangrupikeun buah Roh Suci (Galata 5,22-23). Sanés usaha urang, disiplin diri, atanapi tekad, sabab kontrol diri nyangking Roh Suci dina diri urang. Anjeunna mangrupikeun sumberna. Kecap 'kendali' nyaéta hartosna 'gaduh pakem' atanapi 'nangkep hiji hal'. Roh Suci masihan kami kamampuan batin pikeun meunang cengkraman kami sareng hirup dina cara anu henteu dikuasai ku émosional sareng hawa nafsu urang (2 Timotius 1,7). Urang malah henteu tiasa nyarios "henteu" nyalira. Titus nulis yén kurnia Gusti nunjukkeun ka urang nolak hawa nafsu duniawi sareng hirup sacara ramah sareng adil di dunya ieu (Titus 2,11: 12). Tapi Roh Suci henteu ngan ukur ngabantosan urang pikeun nolak kabiasaan anu goréng. Roh Suci dianggo dina urang pikeun ngarobah sareng ngagantikeun dorongan egois sareng kahirupan Yesus Kristus anu mereunan, kuat. Urang ngadalikeun kendali nalika urang mutuskeun - léngkah-léngkah (Roh Suci henteu ngaleungitkeun wasiat bébas urang) pikeun nampi éta salaku sumber kahirupan urang sareng henteu hirup dumasar kana kahoyong urang. Upami urang ngalakukeun ieu, paripolah urang bakal janten sapertos Kristus. Lampu lampu listrik nunjukkeun yén aya listrik - urang nunjukkeun yén Yesus Kristus nangtoskeun hirup urang.

Kumaha urang tiasa hirup hirup anu dikuasai diri? Yesus nunjukkeun ka urang yén sok aya rencana kumaha manusa kedahna. Anjeunna teu acan dibimbing ku kabutuhan na kusabab anjeunna ngandelkeun pisan ka bapa. Perjuangan spiritual anu paling hese nalika Iblis nyobian Yesus di tanah gurun masihan kami wawasan kumaha kadali diri. Sanggeus puasa salila 40 poé, Yesus capé, nyalira, sareng lapar. Iblis ngarasa naon anu diperyogikeun ku Yesus sareng nyandak kasempetan ieu pikeun nyobian naon anu diperyogikeun - dahareun. Tapi Yesus ngawaler: "Hal ieu ditulis: Manusia moal cicing dina roti wungkul, tapi dina unggal kecap anu aya tina sungut Allah" (Mateus 4,4). Dina kecap Yesus, urang mendakan konci pikeun ngalatih pikiran urang berkat pemberian Roh Suci.

Simpenan internal

Dina Jabur 119,11 anjeunna ngajéntrékeun ngeunaan Salmanis: "Kuring tetep kecap anjeun dina jero haté supados henteu ngalakukeun dosa ka anjeun." Firman Allah kedah ditambangan dina haté urang. Ieu henteu cekap pikeun nyimpen dina b notebook atanapi dina program komputer. Éta kedah na di urang. Kecap "jaga" dianggo nalika khazanah atanapi pasokan disumputkeun atanapi dijaga sacara misah kanggo disiapkeun dina kaayaan darurat anu bakal datang. Urang ngahemat kecap anu ditulis ku Gusti ku ngalakukeun hiji hal anu katingali anéh dina Ceuli modéren - semedi Alkitab. Semedi mangrupikeun kontemplasi, cerminan, pangrungu, internalisasi sareng pamikiran-pamikiran petikan Alkitab, sapertos anjing anu ngagutut dina tulang. Semedi ngamungkinkeun urang tetep Firman Allah dimana pangaruhna anu ageung dina kahirupan urang - dina ati urang (Siloka 4,23). Ku cara teu malire kana Alkitab, pola pamikiran salah sareng kabiasaan anu teu dikadalikeun bakal ngarusak deui wewenang anjeunna. Nalika urang ngeusian sareng ngasuh pamikiran urang sareng Kitab Suci sareng ngantepkeun dina akar urang, Firman Allah janten bagian tina kami sareng ieu sacara alami dipidangkeun dina ucapan sareng lampah urang.

Dina Efesus 6,17, Paul ngabandingkeun Firman Allah nganggo pedang: "Bawa pedang Roh, nyaéta Firman Allah". Paul sigana panginten pedang pondokna prajurit anu aranjeunna biasana ngagem lalaki - siap dianggo iraha waé. Roh Suci ngabantosan urang pikeun émut leres-leres Kitab Suci (Yohanes 14,26) kalayan ngahontal ayat-ayat anu disimpen dina haté urang ku pamikiran tapa sareng ngabantosan urang dina kaayaan darurat ku kedip-kedip kecap dina pikiran urang atanapi ngingetkeun urang tina hiji ayat atanapi janji dina cara gaib .

Gusti nyiptakeun urang kalayan rupa-rupa temperamen, emosi, sareng kahayang. Ieu sadayana kedah dikendali atanapi aranjeunna tungtungna bakal ngadominasi urang. Kontrol diri dibandingkeun hiji konduktor orkestra simfoni. Di handapeun baton konduktor, sajumlah musisi musisi anu berbakat tiasa maén catetan anu pas dina waktos anu leres sareng dina volume anu leres dina instruménna ku rupa-rupa leres. Kahayang sareng hawa nafsu urang ogé dijéntrékeun. Kontrol diri mangrupikeun staf Roh Suci dina haté urang, kalayan anu bimbingan anu sanggup sadayana tetep aya dina tempat anu leres sareng disebut dina waktos anu pas. Ngontrol diri janten hartos dipandu ku Roh Suci.

Doa: Bapa anu leres, kuring ngarep-ngarep pisan hirup anu dikuasai diri, tapi kuring moal tiasa ngalakukeun tanpa anjeun. Hatur nuhun kanggo parantos masihan kuring sadaya anu kuring butuh pikeun hirup anu pikaresepeun ka anjeun (2 Peter 1,3). Punten eusian ku kakuatan batin anjeun (Efesus 3,16) ku kituna kuring tiasa ngagunakeun kamampuan anu parantos dipasihkeun! Ngalindungan sungut kuring sareng nguatkeun diri kuring supaya henteu pasrah kana kahayang awak (Roma 13,14). Ngidinan kuring réaksi sareng bijil sareng janten saha leres - anak anjeun (1 Yohanes 3,1). Abdi di panangan anjeun Cicingan sareng liwat kuring ayeuna. Amin dina nami Yesus.

ku Gordon Green

pdf-Kadali diri


Timer jeung kontrol diri

Dua istilah ieu teu matak bingung. Kontrol diri asalna tina ayana Roh Suci di urang, padahal disiplin diri biasana ditetepkeun ku faktor éksternal - diet atanapi latihan. Urang biasana matuh diri urang sorangan kana aturan atanapi Perda anu dianggap anu kedah sasuai pikeun samentawis.