Karajaan Allah (Bagian 5)

Kapungkur waktos urang ngarobih kumaha kabeneran rumit sareng realitas anu parantos aya tapi henteu acan réngsé Karajaan Allah anu nyababkeun sababaraha urang Kristen salah ka triumphalisme, sedengkeun anu sanés ngakibatkeun sepi. Dina tulisan ieu, urang nyandak pendekatan anu béda pikeun ngarésponsikeun kabeneran kompleks ieu ku iman.

Ilubiung dina karya Yesus anu terus-terusan dina jasa Karajaan Allah

Alih triumphalism (éta aktivisme anu tujuanana ngalaksanakeun Karajaan Allah) atanapi sepi (yén pasipitas anu nangtung tina ninggalkeun sagala ka Gusti), urang sadaya disebut hirup hirup anu ngarep-ngarep anu bakal nunjukkeun tanda-tanda sajati dina Karajaan Allah anu bakal datang. Tangtosna, tanda-tanda ieu ngan ukur hartos dugi - aranjeunna henteu nyiptakeun Karajaan Allah, atanapi aranjeunna henteu ngajantenkeun ayeuna sareng leres. Nanging, aranjeunna ngarujuk kana naon anu bakal diluar saluareun dirina. Éta ngajadikeun bédana di dieu sareng ayeuna, sanajan henteu tiasa ngaruh sadayana. Aranjeunna ngadamel dulur sareng henteu bédana mutuskeun. Ieu saluyu sareng karsaning Allah sajauh Garéja anu prihatin di dunya jahat anu ayeuna. Sababaraha anu resep cara pamikiran triumphalist atanapi sepi bakal bertentangan sareng ieu sareng nyatakeun yén boro atanapi sia henteu nyebut yén nganggo tanda-tanda anu ngan ukur ngarujuk ka Karajaan Allah anu bakal datang. Dina panempoanana, aranjeunna henteu pantes lamun henteu tiasa ngalaksanakeun parobahan sustainable - upami aranjeunna henteu tiasa ningkatkeun dunya atanapi sahenteuna ngajadikeun batur percaya ka Allah. Tapi naon bantahan ieu henteu diperhatoskeun nyaéta kanyataan yén tanda-tanda tersirat, samentawis sareng samentawis anu Nasrani tiasa nyetél di dieu sareng ayeuna henteu kedah ditingal sacara misah ti Karajaan Allah anu bakal datang. Naha henteu? Kusabab tindakan Kristen hartosna partisipasi dina karya Yesus tetep, dumasar kana Roh Suci. Ngaliwatan Roh Suci urang tiasa ngiringan Raja dina pamréntahanna di dieu sareng ayeuna di ayeuna, waktos dunya jahat - waktos anu bakal diatasi. Karajaan Karajaan Allah anu bakal datang tiasa campur dina jaman ayeuna sareng ngangge kasaksian samentawis anu dituduhkeun, samentawis sareng samentawis. Hal ieu ngajantenkeun bédana anu relatif tapi nyata di dieu sareng ayeuna, bahkan upami henteu ngalaksanakeun parobihan anu penting-sadayana anu disarengan sareng parantosan Karajaan Allah.

Cahaya karajaan anu bakal datang Allah ngahontal urang sareng bersinar di jalan urang di dunya poék ieu. Ngan sakumaha lampu sorot nyaosan gelap wengi, tanda-tanda garéja anu aya dina kecap sareng perbuatan nunjuk ka karajaan masa depan Gusti dina sinar panonpoé pinuh. Titik cahaya leutik ieu ngajantenkeun, upami ngan samar, samentawis sareng samentawis. Ngalangkungan karya anu Maha Kawasa Nu Maha Kawasa, urang janten alat sareng tanda sareng kasaksian urang, dipandu dina tindakan Firman Allah sareng Roh Suci. Ku cara kieu urang tiasa nyabak jalma sareng ngabarengan aranjeunna sareng Kristus nuju karajaan anu bakal datang. Allah nuju damel di dieu sareng ayeuna sateuacan karajaan parantos ngahontal na. Kami duta besar ka Kristus; pikeun Gusti ngaliwat urang (2 Korinta 5,20). Ngaliwatan kecap khutbah, sakumaha anu dianggo ku Roh Suci, Gusti parantos ngatagkeun jalma-jalma ngalangkungan iman iman di sumanget pikeun milu kana karajaan ieu salaku warga nagara kahareup Allah (Roma 1,16). Saban cangkir cai anu sederhana dipasihan ku nami Kristus henteu dugi (Mateus 10,42). Kukituna, urang kedah henteu ngilangkeun tanda-tanda atanapi kasaksian para mukminin ka Garéja Allah nalika ngiringan, simbol-simbol murni atanapi sikep anujul kana hiji hal anu henteu hadir atanapi henteu nyata. Kristus nambihan karya tanda-tanda kami ka dirina sareng nganggo kasaksian urang pikeun narik jalma kana hubungan pribadi sareng dirina. Ngarah ngarasa ayana kakuasaan na nyaah sareng ngalaman kabagjaan, katengtreman sareng harepan ngalangkungan pamaréntahanna anu ngan ukur cinta. Ieu jelas tanda-tanda ieu henteu ngungkabkeun sadayana kabeneran naon anu bakal datang pikeun urang, tapi ngan ukur nunjukkeunkeunana. Aranjeunna nunjuk - kapungkur nuju sareng ka hareup - Kieu carana, Kristus, anu dina kahirupan na damel di bumi janten Panebus sareng Raja dina sadaya ciptaan, ngagambarkeun tanda-tanda ieu sanés ngan ukur pamikiran, kecap, ideu atanapi individu , pangalaman spiritual pisan sorangan. Simbol iman iman mere kasaksian dina waktos sareng rohangan, dina daging sareng getih, anu Yesus sareng sareng karajaan anu bakal datang. Aranjeunna peryogi waktos sareng artos, tarékah sareng kaahlian, pertimbangan sareng perencanaan, ogé koordinasi individu sareng komunitas. Nu Maha Kawasa tiasa ngamangpaatkeun aranjeunna ngalangkungan Roh Suci-Na sareng ngabéréskeun supados aranjeunna tiasa ngalaksanakeun tujuan diarahkeun aranjeunna: perkenalan ka Gusti Al Masih. Perkenalan sapertos kitu ngasuh buah dina bentuk parobahan beus (Ngabalikeun atanapi robahan kahirupan) sareng iman, ogé dina kahirupan anu pinuh ku harapan pikeun Karajaan masa depan Gusti.

Jadi urang ngajantenkeun waktuna, tanaga, sumber daya, bakat sareng waktos gratis anu disayogikeun ku Gusti pikeun dianggo. Urang gelut kabutuh kabutuh di dunya ayeuna urang. Kami ngabantosan sareng tindakan urang sareng aktipitas aktif kami, anu kami bagikeun jalma-jalma anu sami-sami di jero sareng di luar paroki kami. Ku nyiptakeun masalah dunya ogé lumangsung gawé bareng sareng jalma-jalma anu damel di komunitas-komunitas ieu teu kagolong (henteu). Kami kasaksian iman, anu urang bikeun pikeun posturing, tiasa dilakukeun sacara pribadi sareng kecap, tapi éta ogé kedah dilaksanakeun sacara umum sareng sacara koléktif. Dina ngalakukeun kitu, urang kedah ngamangpaatkeun sagala hartos anu di buang. Kalayan sagala anu urang laksanakeun sareng ucapkeun, urang ngirim pesen anu sami dina sagala cara anu aya, anu ngawartosan saha Tuhan anu aya dina Kristus sareng yén pamaréntahanana bakal tangtu pikeun sadaya waktos. Urang hirup di dieu sareng ayeuna, bahkan di dunya dosa, ku komuni sareng Kristus sareng dina pangarep-arep parantos sampurna tina pamaréntahanana. Urang hirup pinuh ku harapan langit anyar sareng bumi di waktos dunya anu bakal datang. Urang hirup dina waktos ieu dina kanyaho yén dunya ieu sirna - kusabab syukur kana kecap Isa Al Masih sareng pipilueun na leres sapertos kieu. Urang hirup dina kapastian yén Karajaan Allah langkung caket kana kasampurnaan - kumargi éta persis kumaha!

Ku sabab kitu, kasaksian urang, anu urang pasihan salaku urang Kristen, kumaha henteu sampurna, teu butuh sareng terbatas dina waktos, leres-leres dina akal yén éta mangaruhan kaayaan urang ayeuna sareng sadaya hubungan urang, bahkan upami éta sorangan nyaéta karajaan masa depan Allah, anu dina Ayeuna sareng ayeuna tacan sampurna, henteu katingali sadayana tina kanyataan na. Leres dina artos yén berkat rahmat ti Tuhan anu urang bagikeun, sapertos kitu, mustar-gandum naon anu Maha Kawasa ayeuna dilakukeun ngalangkungan Roh Suci supados urang sadar ngeunaan Yesus Kristus sareng karajaan-Na anu bakal datang. Dinten ayeuna, numutkeun kersa Gusti, urang tiasa ngiringan dina kerangka pribadi ogé kerangka sosial cara urang hirup, sababaraha berkah tina pamaréntahan sareng karajaan Kristus.

Kaleresan diturunkeun

Pikeun netelakeun ieu sakedik, éta kedah nunjukkeun yén yén lampah urang henteu nyiapkeun taneuh pikeun kanyataan pamaréntahan Kristus, atanapi urang henteu menerkeunana. Allah, Rama, Putra sareng Roh Suci parantos parantos dilakukeun ieu. Karajaan anu bakal datang Allah nyata sareng parantos janten kanyataan. Kami yakin kana uihna. Urang tiasa ngandelkeun. Fakta ieu henteu gumantung ka urang. Éta hiji pagawéan Gusti. Janten naon anu urang laksanakeun sareng kasaksian urang, tanda-tanda anu urang ciptana, upami henteu ngahontal Karajaan Allah, atanapi éta janten langkung nyata? Jawabanna nyaéta tanda-tanda urang, anu urang atur, ningalikeun serpihan Karajaan Allah anu bakal datang. Tugas kami ayeuna - hak istimewa urang - mangrupikeun saksi kanyataan ngeunaan Karajaan Allah dina kecap sareng perbuatan.

Teras naon anu tungtungna, balikna Kristus, laksanakeun? Uihna henteu masihan kanyataan pamungkas pikeun Karajaan Allah, saolah-olah ngan ukur ngabutuhkeun potensi anu dipikabutuh dugi ka harita. Éta parantos kanyataan anu lengkep ayeuna. Yesus Kristus parantos Gusti, Panebus sareng Raja kami. Anjeunna marentah. Tapi Karajaan Allah ayeuna tetep disumputkeun. Wengkuan pinuh ku pamaréntahanana henteu dugi ka payun dina dunya jahat anu ayeuna. Nalika Kristus balik, Karajaan Allah bakal diturunkeun ka kasampurnaan kalayan sagala épékna. Nya balik deui atanapi munculna (parousia-Nya) bakal dibarengan ku wahyu (wahyu) kabeneran sareng kanyataan saha anjeunna sareng naon anu parantos dilaksanakeun, dina waktos éta kabeneran nyata ngeunaan Kristus sareng naon anu anjeunna laksanakeun pikeun urang bakal jadi milik kami Kasalametan anu parantos dilakukeun bakal diturunkeun ka sadayana. Akhirna bakal diungkabkeun naon anu janten jalmi sareng padamelan Yesus Kristus. Kaagungan sadaya ieu bakal terang dimana-mana sahingga ngabuktoskeun pangaruh anu lengkep. Waktos ngintunkeun hinting waé, sakumaha anu ditangtukeun sareng pikeun waktos kawates terasna atosan. Karajaan Allah moal aya deui anu disumputkeun. Kami bakal asup langit anyar sareng bumi. Sertipikat henteu diperyogikeun deui; sabab urang sadaya bakal nyanghareupan kanyataan diri urang sorangan. Sadaya ieu bakal aya kajadian nalika uih Kristus.

Janten kahirupan Kristen henteu ngeunaan ngajantenkeun poténsi Karajaan Allah langkung efektif. Henteu janten padamelan urang pikeun nutup jurang antara realitas dunya anu dosa sareng idéal karajaan Allah di bumi. Teu ngalangkungan usaha urang Nu Maha Kawasa yén anjeunna ngaleungitkeun kanyataan tina jalan anu rusak, nentang panyiptakeun sareng ngagantikeun éta pikeun idéal dunya anyar. Henteu, éta rada pasualan yén Isa nyaéta raja raja sareng gusti sadaya dewa sareng yén karajaanna - sanaos tetep disumputkeun - leres sareng leres-leres aya. Anu ayeuna, waktos dunya jahat bakal maot. Kami ayeuna hirup, siga kitu, dina unreality, dina pernyataan anu korup, menyimpang, nyimpang ciptaan anu dipasihkeun ku Gusti Allah anu Kristus parantos nampi deui ku jalan deui, leres dina kakuatan anu jahat. Ku cara kieu, tiasa hirup dugi ka tujuan aslina pikeun merealisasikeun rencana utama Gusti. Hatur nuhun ka Al Masih, sadaya ciptaan dibebaskeun tina perbudakanana sareng sighing na ditungtungan (Roma 8,22). Kristus ngajadikeun sagala anyar. Éta kanyataanana sadaya-penting. Tapi kanyataanana ieu henteu diturunkeun deui. Parantos ayeuna, diilhami ku Roh Suci Allah, urang tiasa nyaksian, saheulaanan sareng pikeun waktos anu terbatas, dina sagala widang kahirupan kalayan kanyataan kana kanyataan anu bakal datang, sareng urang henteu kasaksian ku kamungkinan ngan pasti moal salah anu urang sadar, tapi Kristus sareng karajaan na, anu hiji dinten bakal sampurna. Realitas kami mangrupikeun harepan anu lumrah - hiji dimana urang hirup ayeuna, sapertos unggal dinten.

Lingkungan bourgeois sareng politik Naon ieu hartosna dina tingkat borjuis sareng politik pikeun urang Kristen anu mikawanoh pamaréntahan Kristus sareng hirup dina harepan Karajaan Allah anu bakal datang? Wahyu Alkitabiah henteu ngadukung ide "pengambilalihan" partai politik, hiji nagara atanapi lembaga di luar garéja. Tapi éta ogé henteu nyababkeun teu gangguan - anu dinyatakeun dina istilah «separatism». Al Masih ngawartosan yén urang moal tiasa hirup dicabut tina dunya anu jahat sareng koruptor ieu (Yohanes 17,15). Nalika cicing di pambuwang di nagara deungeun, urang Israil diarah ngurus kesejahteraan kota-kota anu aranjeunna didiukeutan (Yeremia 29,7). Daniel ngawula sareng nyumbang ka Gusti di satengahing budaya pagan, sedengkeun dina waktos anu sami anjeunna bakti ka Gusti Israil. Paul nyarankeun urang ngado'a pikeun otoritas sareng hormat kakuatan manusa anu ngamajukeun kahadéan sareng nyegah ka jahat. Anjeunna maréntahkeun urang ngajaga reputasi urang anu saé bahkan diantara jalma anu teu acan percaya ka Allah anu sajati. Kecap cau cau kasebut nyababkeun kontak ogé dipikaresep kana asumsi tanggung jawab salaku warga salaku dina kerangka institusional - sareng henteu lengkep encapsulation.

Ajaran Alkitabiah nunjukkeun yén kami warga masarakat dina waktos dunya ieu. Tapi dina waktos anu sami, anjeunna ngumumkeun yén, anu langkung penting, urang warga Karajaan Allah. Paulus nyatakeun dina serat-Na: «Maka anjeun henteu sémah deui sareng urang anu asing, tapi sasama-jalmi warga umat suci sareng sahabat Allah» (Efesus 2,191) sareng saurna: «Tapi hak-hak sipil urang aya di sawarga; dimana waé kami ngarepkeun Jurusalamet, Gusti Yesus Kristus » (Filipi 3,20). Nasrani ngagaduhan hak sipil anu énggal anu kedah prioritas ngeunaan hal-hal duniawi. Tapi éta moal ngahapus hak sipil lami urang. Salami ditéwak, Paulus henteu nampik kawarganagaraan Romawi tapi mangpaatkeun éta pikeun kéngingkeun sékrésiana. Salaku urang Nasrani, urang ningali hak-hak sipil kuno urang - tunduk kana aturan Kristus - relatipisasi radikal dina artina. Deui, urang mendakan masalah anu rumit anu tiasa nyababkeun urang kana solusi prématur atanapi saderhana masalah. Tapi iman, harepan sareng cinta ngabimbing urang pikeun tahan pajeulitna kasaksian, karajaan sareng pamaréntahan Kristus.

Hak Sipil Ganda

Saatos marios ulasan Karl Barth ngeunaan ajaran alkitab sareng sadar kana ajaran garéja sapanjang jaman, sigana yén jalma anu kagungan Kristus sareng karajaanna dina waktos dunya ayeuna kalebet dua jemaah anu béda pisan dina waktos anu sami. Kami gaduh hak kawarganagaraan dual. Kaayaan kompleks ieu sigana teu bisa dielirakeun sabab di jumbuh sareng kabeneran yén aya dua kali dunya anu tumpang tindih, tapi pamustunganana ngan ukur hiji, nyaéta masa depan, bakal lumaku. Masing-masing hak-hak sipil urang mawa tugas-tugas anu penting, sareng teu tiasa ditolak yén aranjeunna tiasa saling konflik. Khususna, teu aya garansi yén harga tangtu moal dibayar berhubungan sareng komitmen pikeun duanana. Jadi Yesus nunjuk ka murid-muridna: «Tapi awas! Pikeun aranjeunna bakal nyerah anjeun ka pengadilan, sareng anjeun bakal disebat dina sinagoga, sareng anjeun bakal dibawa ka para gubernur sareng raja demi kuring, salaku kasaksian ka aranjeunna » (Markus 13,9). Kaayaan anu sami, anu ngagambarkeun naon anu kajantenan ka Yesus nyalira, disusud sapanjang kitab Kisah. Konflik tiasa timbul diantara dua hak sipil, anu sesah, upami sadayana, parantos diputus dina dunya ayeuna.

Ngajukeun kawajiban ganda sareng hiji pusat anu leres

Penting pikeun ngenalkeun kumaha dua sasar tugas ieu kudu leres pakait. Biasana henteu ngabantosan pikeun nganggap aranjeunna saingan, sanaos aranjeunna kadang-kadang bertentangan. Henteu aya gunana pikeun ningali éta sacara teratur sacara teratur, dimana sok aya prioritas anu dituju teras salajengna beurat, anu hartosna yén aksi kadua atanapi katilu atanapi kaputusan parantos diparios saatos prioritas parantos nampi perhatian anu lengkep. geus. Dina hal ieu, éta bisul kanyataan yén seueur, upami henteu paling, tugas anu dinyatakeun sékundér tungtungna dipaliré sareng diabaikan.

Salaku tambahan, henteu énggal milih prosedur hierarki anu rada dirobih numutkeun masalah sékundér, sabab dikaluarkeun tina prioritasna, dibahas. Numutkeun kana sistem ieu, urang mastikeun yén urang ngalaksanakeun tugas primér dina paroki pikeun ngalaksanakeun kaadilan ka pihak-sekundér anu aya dina paroki, janten upami henteu mandiri sareng nuturkeun norma atanapi standar urang, tujuan atanapi tujuan anu nangtukeun kumaha tanggung jawab Sigana di daérah non-garéja. Pendekatan sapertos kitu ngakibatkeun subdivision anu henteu ngalakukeun kaadilan kana kanyataan yén Karajaan Allah parantos parantos lebet kana waktos dunya ieu sareng urang teras hirup sapertos anu sakalangkung antara zaman. Persepsi kana tugas prioritas nyaksian garéja salawasna gaduh pangaruh kumaha cara urang kaanggo sekundér, komunitas dunya urang. Dua kompleks tugas anu silih tumpang tindih, dimana harepan urang pikeun Karajaan Allah sareng masa depan urang nyaksian, sadaya tindakan urang - janten prioritas - Karajaan Allah moal tetep disumputkeun atanapi sekundér. Dibikeun pamaréntahan Kristus, ngahijikeun takdir anu ditunjukkeun ku Allah pikeun sadaya makhluk, sareng parantos ngalangkungan sadaya hal di handapeun Kristus salaku Raja Raja sareng Lord of Lords, tugas anu Maha Kawasa di tengah-tengah realitas - di tengah-tengah komunitas dimana urang milik. 2 Sakabéh tindakan manusa kedah direncanakeun, terstruktur sareng ditétélakeun dina layanan pusat ieu, sareng kedah dianggo pisan. Pertimbangkeun ku triat Allah dina fokus séri-séwang bunderan anu sadayana bagikeun pusat anu sami. Yesus Kristus sareng karajaan anu bakal datang nyaéta pusat ieu. Garéja anu kagungan Kristus, terang sareng hormat anjeunna nyalira sareng nangtung di tengah bunderan ngurilingan pusat. Gareja terang ieu pusat. Anjeunna terang ngeunaan karakteristik kakaisaran masa depan. Harepan anjeunna didirikeun dina tempat anu padet sareng anjeunna gaduh ideu anu leres hakekat cinta, tina kaadilan ka komunitas jalma nyata dina Kristus. Palayananna mangrupikeun pusat ieu katingali sareng nyauran batur asup ka lingkaran sentral ieu kusabab mangrupikeun sumber kahirupan sareng harepan. Sadayana kedah milik kadua komunitas! Pusat eksistensina ogé mangrupikeun puseur eksistensi gereja, sanaos tugas kasatiaan ditrapkeun ngan ukur sareng sadayana pikeun masarakat sacara lega. Numutkeun takdirna, Gusti di Al Masih mangrupikeun pusat sadaya ciptaan sareng duanana komunitas. Yesus Kristus mangrupikeun Gusti sareng Panebus sadaya ciptaan - sagala kakuatan sareng paréntah, naha éta teu sadar.

Paroki sipil di luar garéja tiasa disangka salaku lingkaran sakurilingna, anu perenahna dina jarak anu langkung ageung tina jero batin paroki garéja. Anjeunna henteu terang ngeunaan pusatna, sareng anjeunna henteu ngémutan halna, sareng misi anu dipasihkeun ku Gusti éta henteu ngajantenkeun. Tujuanna pikeun henteu nyandak peran paroki atanapi pikeun ngagentosana (sakumaha diusahakeun di Nazi Jerman sareng disatujuan ku pamimpin garéja nagara Jerman). Garéja ogé henteu sakuduna nyandak fungsi-fungsi salaku komunitas anu langkung ageung. Tapi komunitas sivik, anu perenahna dina lingkaran sakurilingna, ngabagi pokus anu sami, sareng nasibna sadayana terikat ka Yesus, Gusti parantos langkung sapanjang waktos sareng angkasa, langkung seueur sejarah sareng sadaya wibawa. Komunitas anu urang terang yén éta henteu mandiri tina pusat umum, kanyataan hirup anu sami anu Garéja ngakuan sareng éta mangrupikeun tugas kasatiaan kasatiaan, maka éta pikeun Garéja, sareng anggotana, anu hirup dina dua bunderan. pikeun terus ngingetan sareng ngingetkeun gugus anu langkung ageung sareng kanyataan puseur Yesus sareng aturan masa depanna. Sareng ngalaksanakeun kaadilan pikeun tugas ieu ku narékahan pikeun nunjukkeun pola kajahatan, bentuk wujud sareng cara pikeun silih pariksa dina jero komunitas anu langkung lega, anu - henteu langsung sacara langsung - ngarujuk kana kanyataan, kanyataan utama. Refleksi gaya hirup ieu, anu dimaénkeun dina lingkup tugas anu langkung lega, bakal mendakan bahana dina kalakuan garéja atanapi pakaitna. Tapi aranjeunna ngan ukur tiasa ngémutan aranjeunna sacara henteu langsung, teu langsung, sigana henteu acan akurat sareng henteu tanpa kakaburan. Nanging, ieu bakal diperkirakeun. Komunitas anu langkung lega sanés garéja sareng sanés sanés sanés waé. Tapi anjeunna kedah terus-terusan nguntungkeun ti dirina sabab anggotana milari janten tanggel waler pikeun anjeunna ogé ka Pangéran.

Tanda nu dibandingkeun pelestarian sareng perlindungan

Kanyataan yén urang pindah dina waktos ieu, waktos dunya jahat nyaéta jelas pisan pikeun jalma-jalma di daérah borjuis ieu anu langkung ngarepkeun harapan dunya sareng saha anu terang sareng nyembah pusat kahirupan. Yayasan teologis sareng sumber spiritual tina hubungan anu kabuka sareng Gusti, hatur nuhun ka Yesus Kristus, henteu diwujudkeun atanapi rela ku dianggo ku kagiatan-kagiatan sivik anu dilaksanakeun dina layanan masarakat. Tapi prakna, standar, prinsip, aturan, undang-undang, kabiasaan sareng tata krama di daérah anu langkung lega tiasa langkung atanapi kirang tiasa direncanakeun sareng, atanapi, sapertos éta, dipasangkeun sareng kahirupan anu kagungan Gusti pikeun urang Kristus. Pangaruh Kristen bakal dirancang pikeun bijaksana ngahijikeun luas tanggung jawab anu langkung lega, sareng sajauh mungkin, pikeun nerapkeun sajauh mungkin pola organisasi, prinsip perilaku sareng amalan anu paling cocog sareng tujuan sareng cara Gusti - cara anu someday pikeun kaungkap ka sadayana jagat. Urang tiasa nyebatkeun yén Garéja, komunitas anu langkung lega, ngalaksanakeun salaku jinis karep. Éta narékahan pikeun nyegah masarakat sakurilingna tina ngajauhan takdir Allah sareng tujuan umat manusa. Sareng ngajantenkeun éta sanés ngan ukur ngalangkungan proklamasi na, tapi ngalangkungan partisipasi pribadi, anu sanés sayogi henteu mayar tanpa mayar harga. Dina kecap sareng perbuatan, anjeunna janten panyalindungan sareng wali, bahkan upami hikmahna, peringatan dirina sareng komitmenna kadang teu dipaliré atanapi ditolak.

Hayu henteu langsung tanda-tanda harepan

Anggota Garéja tiasa memperkayaan lingkungan budaya - salaku jinis kakuatan nyetir atanapi salaku conto anu sumorot - ku manpaat sosial material, ogé ngaliwatan struktur organisasi sareng produksi anu feed dina Injil Kristus. Nanging kasaksian sapertos kitu ngan ukur tiasa dijantenkeun salaku rujukan henteu langsung anu tiasa ngan ukur ngadukung karya langsung, spiritual sareng pesen ti Garéja, Gusti di Kristus, ogé ayana sareng datangna karajaan. Intervensi kreatif ieu, anu ngaladenan tanda henteu langsung, henteu kedah ngagentos kahirupan Garéja atanapi pesen pusat sareng padamelan na. Yesus, Allah atanapi malah Kitab Suci sigana moal disebatkeun pisan. Sumber kagiatan ieu boro kantos (upami sadayana) tiasa disebatkeun, sanaos aura Kristus dipasang kana lampah atanapi prestasi. Aya wates pikeun sertipikat anu teu langsung. Éta sigana bakal langkung ambigu dibandingkeun kasaksian langsung sareng padamelan Gareja. Hasilna sigana bakal langkung teu konsisten tibatan tina kecap-kecap garéja sareng dasarna. Kadang-kadang usulan anu ditunjukkeun ku urang Kristen anu prihatin kana kasaimbangan umum henteu ditampi ku organ kakuatan umum atanapi swasta, lingkup pangaruh sareng instansi, atanapi aranjeunna ngan ukur hasil. Teras deui aranjeunna tiasa dilaksanakeun sapertos kitu aranjeunna gaduh implikasi tebih pikeun Karajaan Allah. Karya spiritual tina asosiasi pikeun promosi bantosan tawanan, anu diadegkeun ku Chuck Colson (Prison Fellowship), anu aya dina penjara nagara atanapi féderal, mangrupikeun conto anu saé ieu, tapi sakumaha pangaruh anu tiasa dikaluarkeun teu tiasa diperkirakeun. Sababaraha suksés tiasa nguciwakeun pondok. Aya ogé bakal gagal. Tapi jalma anu dipasihkeun ku kasaksian sacara henteu langsung ieu, anu sacara jauh - ngagambarkeun ngagambarkeun kersaning sareng hakekatna, anu ku cara kieu disebatkeun hakekat naon anu ditawarkeun ku Garéja. Janten sertipikat anu janten fungsi salaku prevalical armament.

Kawajiban utami masarakat sakurilingna nyaéta pikeun mastikeun kahadéan sareng anu saé supados Gareja tiasa dina sagala hal nedunan peran penting, spiritual salaku komunitas iman sareng anggotana, kasaksian henteu langsung dina komunitas anu langkung lega, tiasa ngalaksanakeun. Éta kalolobaanana jumlahna pikeun mastikeun aturan hukum, kaadilan umum. Tujuanana bakal umum anu hadé. Kukituna dirawat supados henteu mangpaatkeun lemah anu langkung kuat.

Éta sigana Paulus dina pikiran ieu nalika, sakumaha tiasa dibaca dina Roma 13, anjeunna ngajelaskeun tugas-tugas anu leres ka pihak otoritas. Éta ogé bisa nunjukkeun naon anu dimaksud ku Yesus nalika saurna: "Jantenna masihan Kaisar naon Kaisar sareng Gusti naon Gusti!" (Mateus 22,21), sareng naon anu dipikahoyong Peter dina nyatakeun suratna: «Kudu tunduk kana sagala katurutan manusa demi Pangéran, janten ka raja salaku panguasa atanapi gubernur sapertos anu dikirim ku anjeunna pikeun ngahukum maksiat sareng muji ka jalma anu ngalakukeun alus » (1 Petrus 2,13:14 -).

ku Gary Deddo


pdf Karajaan Allah (Bagian 5)