Wawasan kalanggengan

Wawasan 378 kana kalanggengan Kuring ngingetkeun adegan ti film fiksi ilmiah nalika kuring nguping perkawis panemuan planét bumi sapertos Proxima Centauri. Éta aya dina orbit béntang tetep beureum Proxima Centauri. Sanajan kitu, masih aya anu dipikaresep ku urang bakal mendakan kahirupan extraterrestrial di dinya (dina jarak 40 triliun kilométer!). Nanging, jalma bakal sok naroskeun ka diri sorangan naha aya kahirupan manusa-manusa saluareun bumi. Pikeun murid-murid Yesus anu sanés janten sual - aranjeunna kasaksian naékna Yesus sareng ku kituna terang kalayan kapastian mutlak yén manusa Yesus ayeuna hirup dina awak anyarna dina dunya extraterrestrial, anu disebut Kitab Suci "surga" - dunya anu leres-leres teu aya hubunganana sareng "alam-langit langit" anu urang sebut alam semesta.

Penting pikeun terang yén Yesus Kristus leres-leres gaib (Putra Abadi Tuhan) nyaéta, tapi ogé lengkep manusa (lalaki Yesus anu Maha Suci ayeuna) sareng tetep. Salaku nyerat CS Lewis: "Kaajaiban sentral anu urang Kristen ngadamel nyaéta Inkarnasi (Nitis) »- mujijat anu bakal salamina. Yesus teu terang dina ketuhanan-na, tapi dina kahirupan manusa anu terus-terusan anjeunna hirup sacara fisik di sawarga, dimana anjeunna ngalayanan salaku urang imam anu luhur sareng ngantosan kasimpian fisikna sahingga janten katingali mulang ka bumi. Yesus teh Gusti-Manusa sareng Gusti sadaya ciptaan. Paul nyerat dina Rum 11,36:1,8: "Ti Anjeunna sareng ngalangkungan anjeunna sareng Anjeunna mangrupikeun sagala hal." Yohanes nyarioskeun Yesus dina Wahyu salaku "A sareng O" anu aya, anu kantos aya sareng anu badé sumping. Yesaya ogé nyatakeun yén Yesus éta "luhur sareng luhur" anu "hirup salamina." (kahirupan) » (Yesaya 57,15). Yesus Kristus, Gusti nu Maha Agung, suci sareng langgeng, mangrupikeun pananggalan rencana bapana, anu diwangun dina ngarencanakeun dunya.

Catet kana pernyataan dina John 3,17:
"Kanggo Allah henteu ngutus putrana kana dunya pikeun nangtoskeun dunya, tapi pikeun ngahemat dunya liwat anjeunna." Saha waé anu nyatakeun yén Yesus sumping pikeun ngahukum dunya dina artos ngahukum atanapi ngahukum mangrupikeun salah. Jalma anu ngabagi umat manusa jadi dua kelompok - hiji anu ditujukeun pikeun disalametkeun ku Allah sareng anu sanés anu ditakdirkan dikutuk - ogé salah. Upami Johannes (sigana nyonto Yesus) nyarios yén Gusti urang sumping pikeun nyalametkeun "jagat", teras ngarujuk ka sadayana umat manusa sareng henteu ngan ukur ka grup anu khusus. Hayu urang ningali ayat ieu:

  • "Sareng urang ningali sareng kasaksian yén Bapa ngutus Putra salaku Jurusalamet ti Dunya" (1 Yohanes 4,14).
  • "Ningali, kuring ngumumkeun ka kabagjaan anu bakal tumiba ka sadayana masarakat" (Lukas 2,10).
  • "Éta ogé moal kersa Bapa Surgawi anjeun anu bahkan salah sahiji alit ieu bakal kaleungitan" (Mateus 18,14).
  • «Kusabab Allah aya dina Kristus jeung nyampur dunya ka dirina» (2 Korinta 5,19).
  • "Tingali, éta Domba Allah anu nanggung dosa dunya!" (Yohanes 1,29).

Kuring ngan ukur tiasa ngantebkeun yén Yesus mangrupikeun Gusti sareng Jurusalamet ti sajagat sareng bahkan sadaya ciptaan na. Ieu dijelaskeun ku Paulus dina Surat ka Roma, bab 8, sareng Yohanes sapanjang buku Wahyu. Naon Bapa anu diciptakeun ngalangkungan Putra sareng Roh Suci teu tiasa dipotong janten potongan. Augustine nyarios: "Karya luar tina Gusti [ngeunaan nyiptakeunana] henteu bisa dibagi." Gusti anu triite anu Maha Esa mangrupikeun hiji. His will was a will and undivided.

Hanjakalna, sababaraha urang ngajarkeun yén getih getih Yesus ngan ukur ngabebaskeun jalma anu ditunjuk ku Gusti pikeun kasalametan. Sésana, saurna, badé dikutuk ku Gusti. Inti tina pamahaman ieu nyaéta yén tujuanana sareng tujuan Gusti dibagi hubungan sareng ciptaan-Na. Tapi, teu aya ayat Alkitab anu ngajarkeun pandangan ieu; naon waé klaim jenis ieu mangrupikeun salah tafsiran sareng teu malire kana konci pikeun sadayana, anu diwangun dina kanyaho sifat, karakter, sareng tujuan Triune Allah anu diturunkeun ka urang Yesus.

Upami éta leres yén Yesus ngadeudeul pikeun ngahukum sareng ngahukum, urang kedah nyimpulkeun yén Yesus henteu ngawakilan Bapa anu leres sareng yén urang henteu tiasa terang Gusti sapertos Nya saestuna. Urang ogé kedah nyimpulkeun yén aya hiji perpecahan anu wujud di Trinity sareng yén Yesus ngan ukur ngungkabkeun hiji "sisi" Allah. Hasilna nyaéta yén urang moal terang mana "sisi" Gusti anu urang tiasa percanten - kedah urang percanten kana sisi anu urang tingali dina Yesus atanapi sisi anu disumputkeun di Bapa sareng / atanapi Roh Suci? Pamendak anu gencar ieu bertentangan sareng Injil Yohanes, dimana Yesus jelas nyatakeun yén Anjeunna parantos sapinuhna leres-leres nyebarkeun Rama anu teu kawih. Gusti anu diturunkeun ku Yesus sareng Isa anu sumping pikeun nyalametkeun umat manusa, sanes ngahukum. Dina sareng ngalangkungan Yesus (pendukung langgeng urang sareng Imam Agung), Gusti masihan urang kakuatan pikeun jadi anak abadi-Na. Hakekatna ngarobih hakekatna sareng ieu masihan urang kamampuan dina Kristus anu ku urang sorangan henteu pernah tiasa ngahontal. Prestasi ieu kalebet hubungan anu langgeng, sampurna sareng hubungan sareng anu maha suci, Maha Nyipta Gusti anu suci, anu teu aya makhluk anu tiasa ngahontal sorangan - bahkan Adam sareng Hawa tiasa dilakukeun sateuacan Ragrag. Ku rahmat kami ngagaduhan hubungan sareng triune Allah anu nangtung luhureun rohangan sareng waktos, anu aya, sareng bakal salamina. Di komunitas ieu badan sareng jiwa urang anu diréspor ku Allah; urang kénging jati anyar sareng tujuan anu langgeng. Dina ngahijikeun sareng komuni sareng Gusti, urang ogé teu minimal, diserep, atanapi dirobih janten hiji hal anu sanés. Sabalikna, ku milu ka manusa anu digedékeun sareng digedékeun ku Roh Suci di Kristus, urang dibawa kana kasampurnaan sareng kasampurnaan pangluhurna manusa sareng anjeunna.

Urang hirup dina ayeuna - dina wates rohangan sareng waktos. Tapi ngalangkungan kamanusaan sareng Kristus liwat Roh Suci, urang nembus halangan rohangan-waktos, pikeun Paulus nyerat dina Efesus 2,6 yén urang parantos aya dina naékna Gusti-manusa Yesus Kristus di Surga. Salila ayana fana urang di dieu di bumi, urang kabeungkeut waktos sareng ruang. Sacara cara anu teu tiasa urang ngartos sacara lengkep, kami ogé warga sawarga sadaya pikeun kalanggengan. Sanaos urang hirup dina jaman ayeuna, urang parantos ngabagi dina kahirupan, pupusna, kabangkitan, sareng naékna Yesus ngalangkungan Roh Suci. Kami parantos nyambung ka kalanggengan.

Kusabab ieu nyata ka urang, kami ngayakinkeun ngumumkeun jaman ayeuna pamaréntahan Allah anu langgeng. Ti kalungguhan ieu, urang ngarepkeun ngarep-ngarep ka pinuh kahareup Karajaan Allah, dimana kami bakal hirup salamina di ngahijikeun sareng komuni sareng Gusti urang. Marilah urang girang rencana Allah pikeun kalanggengan.

ku Joseph Tkach


pdfWawasan kalanggengan