Patepung sareng Yesus

639 pendak sareng Yesus Dua réréncangan kuring ageung di paroki anu bénten pisan. Kuring henteu émut kumaha mimitina, tapi kuring gancang sadar yén aranjeunna nyarioskeun perkawis agama di kantor. Sakali deui, agama Kristen aya di payuneunana - kalayan kritik anu jelas. Kuring ngarasa pangjurung pikeun ngawartosan aranjeunna yén kuring badé angkat ka garéja, tapi nyungkeun aranjeunna tetep nyarios sabab kuring pikir éta pikaresepeun pisan. Naon anu aya di balik koméntar négatip anjeun?

Duanana leres-leres henteu kapengaruh ku paripolah anu teu sopan tina sababaraha pamimpin garéja sareng paroki. Aranjeunna parantos angkat ti Garéja tapi masih dina pangaruh tina kalakuan jahat. Sadaya ieu ngingetan kuring ngeunaan sababaraha baraya anu henteu hoyong deui hubunganana sareng Garéja, anu ngalaman pangalaman anu henteu pikaresepeun taun-taun ka pengker. Janten aya seueur tilas garéja anu ambek pisan sareng gelo kusabab kalakuan urang Kristen anu teu mikir sareng egois.

Abdi tiasa empati yén jalma-jalma anu kapangaruhan moal hoyong janten bagian deui; pangalaman aranjeunna nyusahkeun pikeun aranjeunna nampi Injil. Naha aya jalan kaluarna? Saur carita ngeunaan Thomas, murid Yesus, masihan pernyataan anu ngadorong. Thomas yakin yén murid-murid anu sanés salah - omong kosong naha nyatakeun yén Yesus gugah tina maot! Thomas ngagaduhan kanyaho anu tepat ngeunaan kajadian ngeunaan pupusna Yesus, sareng anjeunna panginten niténan panyaliban nyalira. Pangalamanna ngawartoskeun anjeunna yén naon waé anu dicarioskeun ka anjeunna pasti salah. Teras aya reuni sareng Yesus. Yesus nyarios ka Thomas: "Hunjulkeun ramo anjeun sareng tingali panangan abdi, sareng dugi ka leungeun anjeun teras lebetkeun kana sisi kuring, sareng henteu percanten, tapi percanten!" (Yohanes 20,27). Ayeuna sagalana janten jelas pikeun anjeunna. Thomas ngan ukur tiasa ngaluarkeun kalimat pondok: "Gusti sareng Gusti abdi!" (Ayat 28).

Kuring ngadoa supaya baraya sareng réréncangan kuring antukna bakal pendak sareng Yesus sareng anjeunna bakal ngaleungitkeun sagala halangan sahingga aranjeunna tiasa percanten ka anjeunna. Kuring henteu kantos ningali parobihan dina kaseueuran anu kuring do'a. Tapi ku sababaraha diantarana, kuring heran naha Gusti Allah nuju damel di tukang panggung. Jelas aya parobihan anu leutik dina sikap kana sababaraha masalah. Aranjeunna sanés terobosan, tapi éta cekap pikeun ngagentos kuring pikeun tetep ngadoa pikeun aranjeunna!

Yesus, ngalangkungan Roh Suci, ngarobah pikiran jalma-jalma anu ngagaduhan masalah pikeun iman. Anjeunna tiasa waé nyauran kuring murid énggal ku ngabagi iman kuring ka aranjeunna. Nanging kuring kalebet, kuring jelas sadar yén Yesus nyalira anu ngarobih resistansi kana iman. Janten kuring tetep ngadoa supaya batur tiasa pendak sareng Yesus. Teras aranjeunna ogé, sapertos Thomas, bakal ningali Yesus dina lampu anu anyar.

ku Ian Woodley