Injil - Barang Ajen Merek?

223 Injil mangrupikeun tulisan branded Dina salah sahiji film awal na, John Wayne nyarios ka anak bojol anu sanés: "Kuring henteu resep damel sareng beusi branding - éta énggal janten dina tempat anu salah!" Kuring mendakan catetan na éta lucu, tapi ogé kuring nyangka kumaha gereja tiasa ngarugikeun manéh ku manéh ku cara ngagunakeun téknik pamasaran sapertos promosi intensif produk merek. Baheula, pangadeg urang milarian dalil penjualan anu kuat sareng ngadamel urang "ukur garéja anu leres". Pendekatan ieu dikomprésikeun kabeneran Alkitab salaku Injil ditetepkeun deui pikeun ngamajukeun nami merek.

Ngalangkungan karya Yesus dina nyebarkeun Injil-Na

Nelepon kami salaku urang Kristian sanés pikeun pasar produk branded, tapi ngiringan dina karya Yesus sareng pitulung Roh Suci sareng nyebarkeun Injilna ngalangkungan Garéja ka sakuliah dunya. Injil Yesus nyarioskeun sababaraha hal: Kumaha pangampura sareng rekonsiliasi dilaksanakeun ngaliwatan korban rekonsiliasi Yesus; kumaha Roh Suci ngabagéakeun kami (sareng naon hartosna hirup hirup anyar); sifat nelepon urang salaku pengikut Yesus anu ngiringan misi di sakuliah dunya-Na; sareng anggo yakin yén urang salamina janten milik masarakat anu kagungan Yesus sareng Bapa sareng Roh Suci.

Aya daérah aplikasi, bahkan terbatas, dimana pamasaran (kalebet budidaya merek) mangpaat pikeun ngalaksanakeun pelayanan manéh anu disebut ka Yesus. Salaku conto, urang tiasa nganggo logos, situs wéb, média sosial, buletin, buletin, simbul, buletin sareng cara komunikasi sanésna anu ngabantosan nyebarkeun pesen Yesus sareng ngajantenkeun iman ka urang. Dina naon waé, hartosna hartos kedah mangpaat sareng henteu kedah nyegah urang ringan sareng uyah di komunitas warga masarakat. Katingalian ku cara kieu, kuring henteu ngalawan pamasaran anu leres, tapi kuring ogé resep ngadangu banding ku ati-ati sareng numbu ieu sareng pandangan.

Daya tarik pikeun ati-ati

Numutkeun kana watesan George Barna, pamasaran mangrupikeun "istilah koléktif anu ngawengku sadaya kagiatan anu nyababkeun dua pihak anu satuju kana bursa barang-barang anu nyukupan" (in A Step by Step Guide to Church Marketing; German: Léngkah-léngkah pikeun bubuka ngenalkeun pamasaran garéja). Barna ngalegaan istilah pamasaran ku nambihan kagiatan sapertos pariwara, hubungan umum, perencanaan strategis, survey customer, saluran penjualan, pengumpulan dana, harga, visi sareng jasa palanggan salaku unsur pamasaran. Lajeng Barna nyimpulkeun: "Upami elemen ieu ngahiji dina transaksi anu nyababkeun pihak-pihak aub pikeun tukeur barang-barang anu nyukupan, bunderan pamasaran nutup". Marilah urang sakedap ide ngeunaan hiji bursa sareng barang-barang anu nyukupan.

Ieu ngan ukur sababaraha taun ka pengker yén sababaraha pendeta urang diajar buku anu terkenal ti pamimpin mega-gereja Southern California. Pintonan utama buku ieu nyaéta yén upami anjeun pasar garéja anjeun nyalira kalayan cara anu tangtu, anjeun tiasa nawiskeun jalma sareng komunitasna kana hal anu bakal ditampi sacara antik. Sababaraha pendeta urang nyobian téknik pamasaran anu disarankeun sareng kuciwa sabab nomer keanggotaan aranjeunna henteu tumuwuh.

Tapi urang kedah Injil Pasar (sareng komunitas urang) cara Walmart sareng Sears pasar produkna - atanapi bahkan nganggo metode pemasaran anu dianggo komunitas-komunitas tertentu pikeun ngahasilkeun pertumbuhan nomer? Kuring nyarios yén urang satuju yén urang henteu kedah muji Injil sapertos barang konsumen anu saé alus. Éta pasti henteu naon anu Yesus aya dina pikiran nalika anjeunna masihan urang tugas ngajarkeun Injil ka dunya sareng ngajadikeun jalma tina sagala lapisan murid hirup.

Sakumaha rasul Paulus nyerat, injil sering digambarkeun ku jalma réaksi anu réaksi atanapi bodo sakumaha anu dimeunangkeun (1 Korinta 1,18: 23) sareng pasti henteu dianggap salaku barang konsumen anu pikaresepeun pisan. Salaku pengikut Yesus, urang henteu sacara kadagingan, tapi sacara spiritual (Roma 8,4: 5). Urang pasti henteu sampurna dina ieu, tapi ku Roh Suci urang saluyu sareng kersa Allah (sareng akibatna ogé dina karyana). Jadi kahartos, éta henteu heran yén Paulus ngagaduhan "manusa" tertentu Teknik ditolak (sekuler) pikeun nyebarkeun Injil:

Kusabab Allah diamanahkan ka urang ku tugas ieu dina rahmat-Na, urang teu éléh kalbu. Kami nampik sagala cara anu henteu daék diajarkeun. Kami henteu nyobian ngabantosan batur sareng urang henteu nyurikeun Firman Allah, urang nyarioskeun bebeneran sateuacan Gusti. Saha waé anu ngagaduhan ati anu soleh kitu (2 Korinta 4,1: 2; kahirupan anyar). Paulus nolak ngagunakeun padika anu nyababkeun kasuksésan jangka pondok tapi dibebankeun Injil. Hiji-hijina jenis kasuksésan anu anjeunna pikahoyong dina kahirupan sareng pelayanan cenah aya hubungan sareng Kristus sareng Injil.

Sababaraha janji anu dilakukeun ku gereja-gereja anu muji manéh salaku resep kana kasuksésan sapertos kieu: «Datang ka garéja kami sareng masalah anjeun bakal direngsekeun. Anjeun bakal nampi kaséhatan sareng kamakmuran. Anjeun bakal kaberkahan beunghar ». Janji anu dijanjikeun ilaharna kedah dilakukeun ku kakuatan, kasuksésan, sareng pangarepan. Pangaruh gula-sareng-pecut disetel nalika pihak anu kataji diwanohkeun ka kaayaan anu diperyogikeun - nalika datang kana hal-hal sapertos iman anu luhur, partisipasi dina grup leutik, mayar persepsi, partisipasi aktip dina jasa ka Garéja , atanapi nganut sababaraha waktos pikeun doa sareng pangajaran Alkitab. Sanaos ieu ngabantosan kanggo kamekaran dina nuturkeun Yesus, teu aya hal anu tiasa dilakukeun pikeun Tuhan pikeun ngabéréskeun kasaimbangan urang dina tukeran barang-barang anu diperkirakeun anjeunna ti urang.

Iklan palsu sareng pemasaran palsu

Ku cara nyababkeun jalma-jalma yén aranjeunna tiasa sumping ka Gusti pikeun nyumponan hajatna nyaéta iklan anu teu adil sareng pamasaran palsu. Henteu aya lian ti paganisme dina cara modéren. Al Masih henteu pupus kanggo nedunan kahayang konsumen urang egois. Anjeunna henteu sumping pikeun ngajamin kasehatan sareng kamakmuran urang. Sabalikna, anjeunna sumping pikeun ngahubungan kami dina hubungan lumayan sareng Bapa, Putra sareng Roh Suci sareng masihan kami katenangan, kabagjaan sareng pangarep-arep, anu mangrupikeun buah tina hubungan ieu. Ieu nguatkeun urang sareng mahal Allah sareng ngarobih cinta pikeun ngabantosan batur. Cinta jenis ieu tiasa dianggo ku sababaraha urang (sareng panginten seueur) tiasa katempona intrusive atanapi karasa, tapi éta ogé salawasna nunjukkeun sumber tina nyalametkeun ieu, nyiram sareng ngarobih cinta.

Naha urang kedah memasarkan Injil salaku tujuan pertukaran nilai anu nyukupan antara dua pihak anu sapuk? Pastina henteu! Injil mangrupikeun kado pikeun sadayana ku berkah Gusti Allah. Sareng sadaya anu urang tiasa laksanakeun nyaéta nampi kurnia kalayan kosong, tangan terbuka - pinuh ku nampi syukur tina berkah salaku milik Gusti. Komunitas rahmat sareng cinta nyarioskeun diri kana kahirupan ibadah sukur - réspon anu dikuatkeun ku Roh Suci anu muka panon urang sareng nyandak duka bangga sareng doraka pikeun kamerdekaan hirup pikeun kamulyaan Allah.

Bursa saé

Kalayan pikiran ieu, kuring hoyong nunjukkeun yén dina kahirupan urang sareng sareng Al Masih sareng ngalangkungan Roh Suci, hiji bursa anu khusus, bursa anu saé anu parantos kajantenan. Mangga baca naon anu nyerat Paulus:

Kuring geus disalib jeung Kristus. Kuring cicing, tapi ayeuna henteu kuring, tapi Kristus cicing di kuring. Kusabab naon anu kuring ayeuna tinggal dina daging, kuring hirup iman ka Putra Allah, anu dipikacinta kuring sareng masihan nyalira pikeun kuring (Galatia 2,19b-20).

Urang nyerahkeun kahirupan dosa urang ka Yesus sareng anjeunna masihan kahirupan kaadilan urang. Upami urang nyerahkeun kahirupan urang, urang mendakan hirupna damel di urang. Upami urang nempatkeun kahirupan urang handapeun pamaréntahan Kristus, urang bakal mendakan arti anu leres dina kahirupan urang, sanés cicing dumasar kana cita-cita urang, tapi pikeun ningkatkeun kamulyaan Gusti, Pencipta urang sareng Juru Aman. Nilai tukeur ieu sanés métode pamasaran - éta dilakukeun ku anugerah. Kami nampi patepungan pinuh sareng Allah, Rama, Putra sareng Roh Suci, sareng Gusti nampi kami kalayan raga sareng jiwa. Kami nampi karakter Kristus anu leres sareng anjeunna ngaleungitkeun sagala dosa urang sareng masihan panghampura. Ieu pasti henteu tukeur barang tina nilai anu nyukupan!

Unggal anu iman ka Kristus, jalu atanapi awewe, mangrupikeun mahluk anyar - anak ku Allah. Roh Suci masihan urang kahirupan anyar - kahirupan Allah di urang. Salaku mahluk anyar, Roh Suci ngarobih urang janten beuki loba aub dina cinta sampurna Kristus pikeun Allah sareng manusa. Upami kahirupan urang aya dina Kristus, maka urang ngagaduhan bagian dina hirupna, teras aya dina kabagjaan sareng cinta anu parantos-lami. Kami mangrupikeun penderitaan, pupusna, kabeneran-Na, kebangkitan anjeunna, naékna sareng tungtungna ngamulyakeunana. Salaku barudak Gusti, urang ahli waris sareng Kristus, anu kaasup hubungan sampurna sareng Rama-Na. Dina hal ieu, kami kaberkahan sareng sadaya anu geus dilakukeun pikeun Kristus pikeun urang supaya urang tiasa janten anak tercinta Allah, ngahiji sareng anjeunna - salawasna dina kamulyaan!

Pinuh kabagjaan di bursa anu saé,

Joseph Tkach

presiden
KOMUNITAS GRATIS KOMUNITAS


pdfInjil - Barang Ajen Merek?