Hubungan: modél Kristus

495 hubungan anu dimodelkeun dina christi "Kanggo kuring maot ku hukum hirup hukum. Kuring geus disalib jeung Kristus. Kuring cicing, tapi ayeuna henteu kuring, tapi Kristus cicing di kuring. Kusabab naon anu kuring ayeuna hirup dina daging, kuring hirup iman ka Putra Allah, anu dipikacinta kuring sareng masihan nyalira pikeun kuring » (Galata 2,19-20).

Aya masalah spiritual anu serius di masarakat Koréa. Anjeunna mangrupikeun garéja anu kaberkahan kalayan hadiah, tapi kaharti kana Injil parantos ruksak. Jelas aya "getih goréng" di antara Korinta sareng Paul. Sababaraha nanyakeun pesen sareng otoritas rasulna. Aya ogé demarkasi antara duduluran milik kelas sosial anu béda. Cara anu aranjeunna "ngagungkeun" Perjamuan Gusti sacara eksklusif. Anu beunghar dibéré perlakuan anu langkung milih, sedengkeun anu sanés kaasup anu henteu milu aub. Partisanship dipraktékkeun anu henteu nuturkeun conto Isa sareng ngalanggar sumanget Injil.

Sanaos Yesus Kristus tangtosna dina bagian tengah perayaan Jamuan Pangéran, urang henteu tiasa ningal pentingna Gusti ngalangkungan kamanunggalan awak anu beriman. Upami urang aya dina Yesus, urang ogé kedah hiji-hiji anu sanés. Nalika Paulus nyarioskeun pangakuan leres kana awak Gusti (1 Korinta 11,29), anjeunna ogé ngagaduhan aspék ieu. Alkitab ngeunaan hubungan. Nyaho Gusti sanés ngan ukur latihan intelektual. Jalan kami sapopoé sareng Kristus kedah ikhlas, sengit, sareng nyata. Urang salawasna tiasa ngandelkeun Yesus. Kami penting anjeunna. Seuri kami, hariwang kami, manéhna ningali kabéh. Nalika kanyaah Allah nyentuh kahirupan urang sareng urang raos nikmat syurga anu teu tiasa terang, pamikiran sareng kalakuan urang tiasa robih. Kami hoyong janten jalma suci anu Juru Bumi urang. Leres, urang bajoang sareng dosa pribadi urang. Tapi dina Kristus kami geus dinyatakeun séhat. Ngaliwatan kesatuan urang sareng urang partisipasi dina Anjeunna, urang didamel deui ku Gusti. Di dinya kami disucikeun sareng diyakinkeun, sareng halangan anu ngajeungitkeun urang ti Allah dipiceun. Upami urang ngalakukeun dosa saatos haté, Allah salawasna siap ngampura. Kusabab urang didaptarkeun sareng panyipta urang, kami ogé hoyong karekalan.

Sawatara urang kamungkinan parantos nganyahokeun tatangkalan anu parantos dikelompokeun diantara mitra, barudak, baraya, babaturan atanapi tatanggana. Kadang ieu léngkah hésé. Kareueus headstrong tiasa ngahalangan jalan kami. Éta butuh hinaan. Yesus resep ningali jalma-jalma narékahan pikeun rukun salami mungkin. Nalika Yesus Kristus balik - acara kajantenan dina sakramen - urang bakal hiji sareng anjeunna. Henteu aya anu bakal misahkeun urang tina cinta-Na sarta kami bakal salamet salamina dina perawatan peduli na. Kami hoyong ngahontal kacilakaan di dunya ieu sareng ngalakukeun bagian urang pikeun ngajantenkeun Karajaan Allah katingali dina sagala widang kahirupan ayeuna. Gusti pikeun urang, sareng urang sareng ngalangkungan urang.

ku Santiago Lange


pdfHubungan numutkeun conto Al-Masih