praktek sholat

174 doa prakték Seueur anjeun terang yén nalika kuring angkat, abdi badé ngucapkeun salam dina basa lokal. Abdi bagja milah langkung "salam". Sakapeung, kumaha waé, énggal atanapi ngeunah basa ngabingungkeun kuring. Sanaos kuring parantos diajar sababaraha kecap dina basa anu béda sareng sababaraha basa Yunani sareng Ibrani dina pangajaran kuring salami sababaraha taun, basa Inggris tetep janten basa haté kuring. Janten ogé éta basa dimana kuring ngado'a.

Nalika kuring mikir ngeunaan solat, kuring émut carita. Aya saurang jelema anu hoyong ngadoa salaku anu saé. Salaku urang Yahudi, anjeunna sadar yén agama Yahudi tradisional solat sacara teguh dina basa Ibrani. Salaku buta huruf, anjeunna henteu terang basa Ibrani. Janten anjeunna ngalakukeun ngan ukur anjeunna terang kumaha. Anjeunna terus ngulang alfab Ibrani dina do’a. Hiji rabi nampi jalma anu ngadoakeun sareng naroskeun anjeunna naha anjeunna ngalakukeun éta. Jawab lalaki éta: "Saint, rahayu anjeunna, terang naon anu aya dina haté kuring. Kuring masihan anjeunna hurup sareng anjeunna ngahiji dua kecap."

Kuring pikir Allah ngadangu solat lalaki sabab munggaran pisan, Allah paduli haté jalma anu ngadoakeun. Kecap-kecap ogé penting sabab nyebatkeun hartos anu parantos parantos nyarios. Pangéran anu El Shama (Allah anu ngadangu Jabur 17,6) ngadangukeun doa dina sagala basa sareng ngartos kerumitan sareng nuansa unggal doa.

Nalika urang maca Alkitab dina basa Inggris, éta gampang lumangsung kantun sababaraha subtleties sareng nuansa makna anu asal-usul Alkitabiah masihan kami dina basa Ibrani, Aramaic, sareng Yunani. Salaku conto, kecap Ibrani mitzvah biasana ditarjamahkeun kana basa Inggris nawar Inggris. Tapi tina sudut pandang ieu, hiji jalma condong ningali Gusti salaku disiplin anu ketat anu ngalaksanakeun peraturan anu nambahan. Tapi Mitzvah mere kasaksian yén Allah ngaberkahan sareng ngajantenkeun umat-Na teras henteu ngabebaskeunana. Nalika Gusti masrahkeun mitzvah-Na pikeun umat-umat anu dipilih, anjeunna mimiti masihan berkah anu ngalaksanakeun ketaatan, sabalikna tina kutuk-kutuk anu asalna tina henteu patuh. Saur Allah ngadangu ka umat-Na: "Abdi hoyong anjeun hirup ku cara kieu, ku kituna anjeun gaduh hirup sareng janten berkah ka batur." Jalma anu dipilih dipihormat sareng kagungan hak istimewa sareng janten Gusti sareng hoyong ngabantosan anjeunna. Anjeunna marahmay maréntahkeun ka Allah supaya hirup dina hubungan ieu sareng Gusti. Tina sudut pandang ieu, urang ogé kedah kaanggo topik solat.

Yudaisme napsirkeun Kitab Suci Ibrani salaku meryogikeun solat formal tilu kali sapoé sareng kali tambahan dina Sabat sareng liburan. Aya solat khusus sateuacan tuang sareng nalika baju anyar ditunda, leungeun dikumbah sareng lilin cahayana. Aya ogé doa khusus nalika aya anu teu biasa katingali, katumbiri megah atanapi acara anu luar biasa anu indah. Upami jalur anu disebrang sareng raja atanapi biaya anu sanés atanapi upami tragedi hébat kajantenan B. gelut atanapi gempa. Aya solat khusus nalika aya hal anu luar biasa saé atanapi anu hadé kajantenan. Sembahyang sateuacan angkat dina bobo teras anggeuh subuh. Sanaos pendekatan ieu ngado'a tiasa janten ritual atanapi nyusahkeun, tujuanna nyaéta pikeun ngagampangkeun komunikasi tetep sareng saurang anu jaga sareng ngaberkahan umat-Na. Rasul Paulus ngadopsi ieu niat nalika anjeunna ngorong pengikut Kristus dina 1 Tesalonika 5,17: "Henteu lirén ngado'a". Pikeun ngalakukeun kitu hartosna hirup hirup kalawan tujuan anu sénsilo di payuneun Allah, janten dina Kristus sareng ngahijikeun sareng anjeunna dina jasa.

Perspektif hubungan ieu sanés hartosna henteu kéngingkeun waktos shalat anu tetep sareng henteu ngadeukeutan anjeunna sacara terstruktur dina solat. Saurang kontémporér nyarios ka kuring, "Kuring ngadoa nalika kuring terinspirasi." Anu sanés nyarios, "Kuring neneda nalika asup akal pikeun ngalakukeun ieu." Saur kuring duanana komentar teu ningali kana kanyataan yén solat anu teras-terasan mangrupikeun ungkapan hubungan intim urang sapopoe sareng Gusti. Ieu ngingetan kuring ngeunaan Birkat HaMazon, salah sahiji doa anu paling penting dina agama Yahudi, anu saurna dina tuangeun biasa. Éta ngarujuk kana Ulangan 5:8,10, anu nyatakeun, "Nalika anjeun seueur tuang, puji ka Gusti Allah anjeun pikeun tanah anu saé anu dipasihkeun ku anjeun." Nalika kuring parantos resep tuangeun anu lezat, anu tiasa kuring lakukeun nyaéta bersyukur ka Gusti anu masihan ka kuring. Ningkatkeun eling Gusti sareng peran Gusti dina kahirupan urang sadidinten mangrupikeun salah sahiji tujuan hébat solat.

Upami urang ngan ukur neneda nalika urang ngarasa inspirasi pikeun ngalakukeunana, upami urang parantos terang ngeunaan ayana Tuhan, urang moal ningkatkeun kasadaran ka Gusti. Nyaina sareng kasieun Gusti henteu ngan ukur sumping ka urang. Ieu mangrupikeun alesan sanésna ngadamel doa janten bagian tina dialog sareng Gusti. Catatan, upami urang hoyong ngalakukeun hal anu saé dina kahirupan ieu, urang kedah tetep ngalaksanakeun solat, sanaos urang henteu resep sapertos éta. Ieu berlaku pikeun doa ogé olahraga atanapi penguasaan alat musik sareng, terakhir tapi teu saeutik, janten panulis anu saé. (sareng seueur anjeun terang yén nyerat sanes salah sahiji kagiatan karesep kuring).

Hiji imam Ortodok sakali kuring nyarios yén anjeunna ngadamel salib tradisional nalika ngado'a. Nalika anjeunna hudang, hal anu pertama pikeun hatur nuhun nyaéta kanggo hirup anu sanés dina Kristus. Nalika anjeunna nyebarkeun dirina, anjeunna atos sholat kalayan kecap: "In the name of the Rama and the Son and the Holy Ghost." Aya anu nyebatkeun yén prakték ieu diurus ku Yesus janten pengganti prakték Yahudi ngagem tali doa, batur nyarios yén éta kabangkitan sabada kabangkitan Yesus. yén éta mangrupikeun prakték biasa dina taun 200 M, nalika Tertullian nyerat: "Dina sadaya anu urang laksanakeun, urang pasang tanda salib dina dahi urang. Iraha urang lebet atanapi angkat tempat; sateuacan urang pakéan; sateuacan urang ngamandian; nalika urang nyandak tuangeun; nalika urang lampu lampu soré; sateuacan urang bobo; nalika urang calik maca; sateuacan unggal tugas kami ngagambar tanda salib dina taar. "

Sanaos Kuring henteu ngucapkeun yén urang kedah nampi kawajiban solat khusus, kalebet panyebaran diri, kuring pangjurung anjeun pikeun neneda sacara teratur, konsistén, sareng henteu henteuna. Hal ieu méré urang seueur cara anu saé pikeun terang saha Allah sareng saha urang aya hubunganana sareng Anjeunna ku urang teras tiasa ngado'a. Naha anjeun tiasa ngabayangkeun kumaha hubungan urang sareng Gusti bakal langkung jero upami urang panginten sareng nyembah ka Gusti isuk-isuk, sapanjang siang, sareng sateuacan urang sare? Upami urang ngalakukeun ku cara kieu, éta pasti bakal ngabantosan sadar "leumpang" dinten, mental sareng Yesus.

Tong eureun sholat

Joseph Tkach

Presiden GRACE KOMUNITAS INTERNATIONAL


PS: Punten ngahijikeun sareng abdi sareng seueur anggota Badan Kristus dina doa pikeun anu dipikacinta para korban ngalangkungan némbak nalika rapat doa di Emanuel Afrika Metodis Episcopal (AME) Garéja di kota Charleston, Karolina Kidul, parantos maot. Salapan duduluran urang Kristen dibunuh. Kajadian anu éra ieu, ngeréh kaget nunjukeun yén urang cicing di dunya anu murag. Éta jelas nunjukkeun yén urang ngagaduhan prentah pikeun ngado'a sacara dudutan pikeun dugi Karajaan Allah akhirna sareng uih deui Yesus Kristus. Muga urang sadayana ngahimpunkeun do'a pikeun kulawarga anu kaleungitan kaleungitan tragis ieu. Kita ogé ngadoakeun kanggo garéja AME. Abdi kagum kana cara aranjeunna ngaréspon dumasar kana rahmat. Kadeudeuh hiji asih sareng pangampura aya rasa sedih. Naon kasaksian rongkah Injil!

Marilah urang ogé ngalebetkeun sadaya jalma dina doa sareng syafaat anu kaserang panyawat manusa, panyawat atanapi kasusah sanés dinten ieu.


pdfpraktek sholat