Yesus teh firstling

453 jesus anu pangheulana

Dina kahirupan ieu urang ngajalankeun résiko anu dianiaya pikeun Kristus. Kami nyerah harta samentawis sareng kabagjaan dunya ieu. Upami kahirupan ieu sadayana urang ngagaduhan, naha urang kedah nyerah? Upami urang nyerah sadayana pikeun pesen ieu anu sanés moal leres, urang leres bakal dipoyoki.

Injil nyarioskeun ka urang yén urang gaduh harepan pikeun kahirupan masa depan anu aya dina Kristus sabab gumantung kana kebangkitan Yesus. Paskah mangrupikeun panginget yén Yesus hirup deui - sareng Anjeunna parantos jangji yén urang bakal hirup deui. Upami anjeunna henteu acan gugah, urang moal ngagaduhan harepan dina kahirupan ieu atanapi di hareup. Nanging, Yesus parantos leres-leres naek, janten urang gaduh harepan.

Paulus negeskeun warta anu saé: «Kristus naros tina paéh! Anjeunna mangrupikeun hiji-hiji anu dikasuhkeun ku Gusti. Kebangkitan na anu masihan urang ngajamin yén malah jalma anu maot dina iman ka Yesus bakal kabangkitan » (1 Cor 15,20 Tarjamahan Anyar Jenéwa).

Di Israel kuno, gandum munggaran anu dipanén unggal taun dipotong taliti sareng ditawarkeun dina nyembah ka Allah. Ngan harita waé sésa-sésa gandum tiasa didahar (Imamat 3, 23-10). Nalika aranjeunna nawiskeun ka jungun munggaran anu diciptakeun ku Yesus, aranjeunna sadar yén sadaya sisikian mangrupikeun kado ti Allah. Korban munggaran ngawakilan sadayana panen.

Paul nyauran Yesus salaku buah anu munggaran sareng dina waktos anu sami nyebatkeun yén Isa mangrupikeun janji Gusti pikeun panén anu langkung ageung anu masih keneh datang. Anjeunna mangrupikeun anu munggaran janten kabangkitan, sahingga ngagambarkeun jalma-jalma anu digedékeun. Masa depan urang gumantung kana jadianana. Urang tuturkeun anjeunna henteu ngan ukur di sangsaraana, tapi ogé kamulyaan na (Roma 8,17).

Paulus henteu ningali urang salaku jalma terasing - anjeunna ningali urang salaku milik grup. Grup mana? Bakal urang janten jalma anu nuturkeun Adam atanapi jalma anu nuturkeun Yesus?

"Pupusna sumping ti hiji jalma," saur Paulus. Dina cara anu sami, "kebangkitan mayit ogé asalna tina hiji manusa, sabab sakumaha dulur anu maot di Adam, sahingga sadayana bakal hirup dina Kristus" (1 Cor 15,21-22). Adam mangrupikeun buah anu munggaran maot; Yesus éta buah mimiti kebangkitan. Nalika urang di Adam, urang ngabantosan maot sareng anjeunna. Nalika urang aya dina Kristus, urang ngabagi-na kebangkitan sareng hirup langgeng.

Injil nyarioskeun yén sadaya anu iman ka Kristus datang ka kahirupan. Ieu mah sakadar kauntungan anu samentara dina kahirupan ieu - urang bakal resep salamina. "Saréréa giliran: Kristus anu kahiji, saatos éta nalika anjeunna sumping, jalma anu kagungan anjeunna" (1 Cor 15,23). Ngan sakumaha Yesus bangkit tina kubur, maka urang bakal naék pikeun hirup anu anyar sareng luar biasa anu langkung saé. Kami surak! Al Masih parantos gugah, sareng kami sareng Anjeunna!

ku Michael Morrison