Warta palsu?

567 warta palsu Sigana mah urang maca berita palsu di mana waé kami milarian ayeuna. Kanggo generasi ngora anu tumuwuh dina Internét, "berita palsu" (Wartos goréng) henteu langkung kejutan deui, tapi pikeun orok boomer sapertos abdi! Kuring tumuwuh kalayan kanyataan yén kaleresan parantos dipercayakeun kana jurnalisme salaku profési mangtaun-taun. Gagasan yén teu ngan ukur warta palsu, tapi anu ngahaja diolah dina cara anu katingali kredibilitas ieu mangrupikeun kejutan kuring.

Aya ogé sabalikna tina berita palsu - warta nyata. Tangtosna, kuring geuwat panginten hiji warta anu paling penting: Injil Yesus, Injil Yesus Kristus. «Tapi saatos Yohanes dikirim, Yesus sumping ka Galilea sareng ngawartosan Injil Allah» (Markus 1,14).

Salaku pengikut Kristus, urang ngadangu Injil janten sering-sering urang sigana mopohokeun épék na. Warta anu saé ieu dijelaskeun dina Injil numutkeun Mateus sapertos kieu: «Jalma-jalma anu calik di gelap ningali lampu anu hébat; sareng pikeun jalma anu calik di bumi sareng bayangan pupusna, lampu parantos terang » (Mateus 4,16).

Pikirkeun eta sakedap. Jalma anu henteu acan nguping warta anu hadé dina kahirupan Kristus, maot, sareng kabangkitan hirup di bumi maot atanapi dina kalangkang maot. Éta moal janten goréng! Tapi wartos anu saé ti Yesus nyaéta kalimat pati ieu parantos diangkat - aya kahirupan anyar dina hubungan deui sareng Gusti Allah ngalangkungan Yesus ngalangkungan Kecap sareng Roh. Sanés ngan ukur kanggo dinten tambahan, minggu, atanapi bahkan sataun. Salami-lamina! Sakumaha Yesus nyarios yén: «Kuring téh jadian sareng kahirupan. Saha anu percaya ka kuring, bakal hirup, sanajan manéhna maot langsung; jeung sing saha anu aya di dinya sareng percaya ka kuring moal aya anu maot. Naha anjeun pikir na? " (Yohanes 11,25: 26).

Éta sababna Injil dijelaskeun sakumaha warta hadé: éta sacara harfiah hartosna hirup! Di dunya anu "warta palsu" mangrupikeun hal anu salempang, Injil Karajaan Allah mangrupakeun warta anu saé anu masihan anjeun kapercayaan sareng kapercayaan, sareng anjeun tiasa percanten kalayan percaya diri.

ku Joseph Tkach