Datang ka kuring!

Komm zu mir Anak incu awewe urang tilu Emory Grace panasaran sareng diajar gancang pisan, tapi sapertos sadayana barudak ngora, anjeunna ngagaduhan kasusah ngajantenkeun dirina kahartos. Nalika kuring nyarios ka dirina, anjeunna ningal kuring sareng mikirkeun ka diri kuring: Kuring ningali sungut anjeun pindah, kuring nguping kecap, tapi kuring henteu terang naon anu anjeun hoyong terangkeun ka kuring. Teras kuring muka leungeun kuring sareng ucapkeun: Hayu ka kuring! Anjeunna ngajalankeun pikeun manggihan nyaah.

Ieu ngingetkeun kuring nalika bapakna langkung ngora. Aya waktos anjeunna henteu ngartos kusabab anjeunna henteu seueur inpormasi anu diperyogikeun sareng, dina kaayaan anu sanés, kantun henteu gaduh pangalaman atanapi kadatangan ngarti. Ceuk kuring ka anjeunna: Anjeun kedah percanten ka kuring atanapi anjeun bakal ngartos engkéna. Nalika kuring nyarioskeun kecap-kecap ieu, kuring sok émut naon anu disarioskeun ku nabi Yesaya: "Pikiran kuring henteu pikir anjeun, sareng cara anjeun sanés cara kuring, saur Pangéran, tapi sakumaha seueur sawarga langkung luhur ti bumi , ku kituna cara kuring leuwih luhur tibatan cara anjeun sareng pikiran kuring tibatan pikiran anjeun » (Yesaya 55,8: 9).

Gusti ngingetkeun urang yen anjeunna gaduh sadayana dikendali. Urang henteu kedah ngartos sadaya detil anu rumit, tapi urang tiasa yakin yén anjeunna cinta. Urang moal pinuh ngartos rahmat, rahmat, pangapunten, sareng cinta saratna. Asih-Na jauh tibatan cinta anu abdi tiasa masihan; éta saratna. Éta artos éta henteu deui gumantung ka kuring. Gusti téh cinta. Henteu ngan ukur Allah anu bogoh sareng ngalaksanakeunana, tapi anjeunna mangrupikeun cinta anu dipersonalisasikeun. Rahmat sareng pangapunten-na jumlahna - henteu aya watesna - anjeunna parantos ngahapus sareng ngaleungitkeun dosa salami wétan jauh di kulon - euweuh anu diinget. Kumaha cara anjeunna ngalakukeun éta? Abdi henteu terang; cara na jauh luhureun jalan kuring sareng muji anjeunna pikeun eta. Anjeunna ngan ukur nyarioskeun urang dugi ka Anjeunna.
Emory, incu urang panginten henteu ngartos sadayana kecap anu kaluar tina sungut kuring, tapi anjeunna leres mangertos nalika kuring muka leungeun. Anjeunna terang yén Eyang nyaahkeun anjeunna, sanaos kuring henteu tiasa ngajelaskeun cinta kuring sabab dina waktos ieu pikiran kuring langkung luhur tibatan pikiran na tiasa ngaungut. Sarua manglaku ka Gusti. Asih-Na pikeun urang dikedalkeun ku cara anu langkung seueur ku pamahaman urang.

Anjeun teu tiasa ngartos sadayana anu ngajantenkeun Yesus manusa sareng artos hirupna pinuh, pupusna, sareng jadianana. Tapi sapertos Emory, anjeun terang persis kumaha cinta sareng naon hartosna nalika Yesus muka leungeun na nyarios, "Datang ka kuring!"

ku Greg Williams