Hirup di arah Allah kaasih

537 cicing dina kanyaah dewa Dina serat ka bangsa Romawi, Paul ngawaler patarosan rétorika: "Saha anu hoyong ngabagi kami tina cinta Kristus? Kasangsaran atanapi kasieunan atanapi kasusah, atanapi lapar atanapi telanjang atanapi bahaya atanapi pedang? » (Roma 8,35).

Saleresna henteu tiasa misahkeun urang tina cinta Kristus, anu jelas anu dipidangkeun di dieu, sabab urang tiasa maca dina ayat-ayat di handap ieu: «Kanggo kuring yakin yén henteu maot atanapi kahirupan, moal aya malaikat atanapi kakawasaan atanapi kakuatan, sareng ayeuna atanapi masa depan , henteu luhur atanapi rendah atanapi mahluk anu sanés tiasa misahkeun urang tina cinta Allah anu aya dina Kristus Yesus Gusti urang » (Roma 8,38: 39).

Urang moal tiasa dipisahkeun tina kanyaah Gusti sabab Anjeunna salawasna mikacinta. Anjeunna mikanyaah urang naha urang kalakuanana saé atanapi goréng, naha urang meunang atanapi éléh atanapi naha kali-hadéna atanapi goréng. Percaya atawa henteu, anjeunna mikanyaah ka urang! Anjeunna ngutus putrana, Yesus Kristus, pikeun maot pikeun urang. Yesus Kristus maot pikeun urang nalika kami masih dosa (Roma 5,8). Teu aya anu leuwih cinta tibatan maot pikeun batur (Yohanes 15,13). Janten Gusti mikanyaah ka urang. Nu pasti. Perkara teu aya anu kajadian, Allah mikacinta ka urang.

Pikeun urang Nasrani, patarosan anu langkung penting nyaéta naha urang bakal bogoh ka Allah sanajan bakal sesah? Hayu urang henteu ngabéréskeun diri urang kana percanten yén urang Kristen kalebon kana cobaan sareng sangsara. Aya hal anu goréng dina kahirupan, naha urang ngalakukeun salaku umat suci atanapi jalma dosa. Allah moal masihan jangji yén urang moal aya kasusah dina kahirupan Kristen. Naha urang bakal bogoh ka Allah dina waktu alus sareng goréng?

Urang karuhun Alkitab urang parantos panginten ngeunaan éta. Hayu urang tingali kumaha kaputusan-kaputusan anu disangka:

Habakkuk: «Tangkal anjir moal hejo di ditu, sareng moal aya pepelakan anu tumuh. Hasil tina tangkal zaitun teu aya, sareng sawah henteu ngahasilkeun tuangeun; Domba bakal ditarik tina rintangan sareng moal aya sapi di kandang. Tapi kuring hoyong bagja Gusti sareng bagja Gusti dina kasalametan abdi » (Habakuk 3,17: 18).

Micha: «Entong senang kuring, musuh kuring! Upami kuring ngagolér, kuring bakal uih deui; komo nalika kuring calik di gelap, Gusti mah terang abdi » (Kuring 7,8).

Proyék: «Sareng pamajikanana nyarios anjeunna, Naha anjeun tetep berpegang kana takwa? Ngaleungitkeun Gusti sareng paeh! Tapi saurna ka dirina, Anjeun nyarios sakumaha awéwé nyarios bodo. Naha urang nampi anu saé tina Allah sareng teu kedah urang ogé narima jahat? Dina ieu sadayana Ayam henteu dosa sareng biwir nya » (Padamelan 2,9-10).

Kuring resep conto Schadrach, Meschach sareng Abed-Nego pangsaéna. Nalika kaancam bakal kabeuleum hirup, aranjeunna nyarios aranjeunna terang yén Gusti tiasa ngahemat aranjeunna. Nanging, upami anjeunna milih henteu ngalakukeun éta, anjeunna bakal tetep leres (Daniel 3,16: 18). Aranjeunna bakal cinta sareng muji ka Gusti euweuh urusan kumaha anjeunna mutuskeun.

Asih sareng muji ka Gusti mah henteu janten patarosan anu saé atanapi waktos goréng atanapi naha urang meunang atanapi éléh. Éta ngeunaan asih anjeunna sareng percanten ka anjeunna naon anu kajadian. Barina ogé, ieu mangrupikeun jinis cinta anu masihan anjeunna! Sing kuat dina cinta anjeun ka Allah.

ku Barbara Dahlgren