Kecap anu ngandung hartos

634 kecap anu ngandung harti Éta énjing anu panceg di payun korsi gubernur Romawi di Yerusalem. Bagéan jalma-jalma Israél dihasut sareng dipapag ku atasanana pikeun bantosan maréntahkeun yén Yesus disalib. Hukuman brutal ieu, anu ngan ukur dikaluarkeun pikeun kajahatan ngalawan otoritas nagara numutkeun hukum Romawi, ngan ukur tiasa dipesen ku kafir, Pontius Pilatus, anu dibenci ku urang Yahudi.

Ayeuna Yesus nangtung di payuneun anjeunna sareng kedah ngajawab pananya-Na. Pontius Pilatus terang yén atasan masarakat parantos nyerahkeun Yesus ka anjeunna kusabab dengki murni sareng anjeunna ogé ngagaduhan kecap pamajikanana dina ceuli yén anjeunna henteu kedah aya hubunganana sareng lalaki soleh ieu. Yesus jempé dina kaseueuran patarosan na.
Pilatus terang naon panarimaan anu ditampi ku Yesus di kota ngan sababaraha dinten sateuacana. Sanaos kitu, anjeunna nyobian nyingkahan bebeneran sareng kaadilan kusabab anjeunna henteu kawani pikeun nangtung pikeun kayakinan na sareng ngaleupaskeun Yesus. Pilatus nyandak cai sareng ngumbah pananganna di payuneun balaréa sareng nyarios: "Kuring henteu luput tina getih jalma ieu; anjeun nonton! " Janten boh urang Israil sareng sadaya bangsa sanés sami-sami kalepatan ku maotna Yesus.

Pilatus naros ka Yesus: Naha anjeun Raja urang Yahudi? Nalika anjeunna ngagaduhan jawaban: Naha anjeun nyarios éta nyalira, atanapi naha batur nyaritakeun ngeunaan kuring? Pilatus ngawaler: "Naha kuring urang Yahudi? Umat ​​anjeun sareng imam-imam kapala parantos masrahkeun anjeun ka Kami. Naon anu anjeun parantos lakukeun?" Yesus ngawaler: Karajaan kuring sanés dunya ieu, upami henteu abdi-abdi bakal merjuangkeun éta. Pilatus salajengna naros: Janten anjeun masih raja? Yesus ngawaler: Anjeun nyarios Kami raja (Yohanes 18,28: 19,16).

Ieu sareng kecap-kecap ieu di handap mangrupikeun kecap anu ngandung hartos. Kahirupan sareng maotna Yesus gumantung ka aranjeunna. Raja sadaya raja masrahkeun nyawana pikeun sadaya manusa. Yesus pupus sareng gugah pikeun sadaya jalma sareng nawiskeun hirup langgeng anyar pikeun saha waé anu percanten ka anjeunna. Yesus parantos ngucapkeun kamuliaan ketuhanan, kakuatan sareng kaagunganana, cahaya cahaya sareng katuanganana sareng parantos janten manusa, tapi tanpa dosa. Ngalangkungan pupusna, anjeunna nyabut kakuatan sareng kakuatan dosa sareng kukituna ngahijikeun urang ka Rama Surgawi. Salaku Raja anu gugah, anjeunna nghirupkeun kahirupan rohani ka kami sahingga urang tiasa janten hiji sareng anjeunna sareng Rama liwat Roh Suci. Yesus leres-leres Raja urang. Kanyaah-Na anu nyababkeun kasalametan urang. Kersa na urang bakal hirup babarengan sareng anjeunna salamina di karajaan sareng kamuliaan-Na. Kecap-kecap ieu hartosna pisan yén éta tiasa mangaruhan sadayana kahirupan urang. Dina cinta Raja anu gugah, Yesus.

ku Toni Püntener