Dina titik low

607 di handapeun Pendeta bangsal kuring nembé ngiringan rapat Alkohol Anonim. Sanés kusabab anjeunna kecanduan dirina, tapi kusabab anjeunna kantos nguping carita kasuksésan jalma anu parantos menguasai jalan 12-léngkah pikeun kahirupan bébas kecanduan. Kunjunganna datang kusabab panasaran sareng kahoyong nyiptakeun suasana panyembuhan anu sami di komunitasna nyalira.

Mark sumping kana rapat nyalira sareng henteu terang naon anu bakal diarepkeun di dinya. Ayana anjeunna kacatet nalika anjeunna lebet, tapi teu aya anu naroskeun patarosan anu ngerakeun. Sabalikna, sadayana nawiskeun anjeunna leungeun haneut dina salam atanapi ditampar tonggongna bari ngadorong nalika anjeunna ngenalkeun dirina ka anu aya.

Sore éta, salah sahiji pamilon nampi penghargaan pikeun pantang 9 bulan na nalika sadayana parantos ngariung dina podium pikeun ngumumkeun yén aranjeunna parantos nyingkirkeun alkohol, anu hadir pecah dina sorana sareng keprok anu pikareueuseun. Tapi harita awéwé umur tengah leumpang lalaunan nuju kembang aster, sirahna tungkul, panonna surup. Saur anjeunna: "Dinten ieu kuring kedah ngarayakeun 60 dinten tina pantang kuring sateuacana. Tapi kamari, darn éta, kuring nginum deui ».

Éta ngalir kana tulang tonggong Mark, panas sareng tiis, dina pamikiran naon anu bakal kajadian ayeuna? Sakumaha éra sareng aib anu bakal ngiringan kagagalan anu diungkabkeun ieu kusabab keprok anu nembe maot? Teu aya waktos pikeun tiiseun anu pikasieuneun, tapi, sabab teu lami gancang suku kata kaluar tina biwir awéwé ti saprak keprok deui, waktos ieu bahkan langkung frenétis ti payun, dieusian ku peluit sareng teriakan ogé ekspresi apresiasi pikaresepeun.

Mark seuseurian pisan yén anjeunna kedah kaluar ti kamar. Dina mobil anjeunna ngantepkeun cimata na ngalir gratis sajam sateuacan anjeunna tiasa ngajalankeun imah. Patarosan teras-terasan datang kana sirahna: "Kumaha carana kuring pikeun ngangkut ieu ka komunitas kuring? Kumaha kuring tiasa ngadamel tempat dimana pangakuan tina gangguan batin sareng kamanusaan ditampi kalayan keprok sumanget salaku jaya sareng kasuksésan? " Ieu anu kedahna katingali garéja!

Naha garéja langkung sapertos tempat anu urang leres-leres nganggo baju sareng ungkapan anu bagja dina raray urang ngaleungitkeun sisi poék diri urang tina bidang visi masarakat? Diharepkeun yén teu aya anu terang anu saleresna bakal ngajantenkeun urang ku patarosan anu tulus? Yesus nyarios yén anu gering peryogi tempat anu tiasa nyageurkeun - tapi kami parantos nyiptakeun klub masarakat anu aya hubunganana sareng kriteria pangakuan anu tangtu. Kalayan kahoyong anu pangsaéna di dunya, urang sigana moal musnah tapi lengkep dipikacinta dina waktos anu sareng. Sugan éta mangrupikeun rusiah Alkohol Anonim. Unggal pamilon parantos ngahontal dasar batu sakali sareng ogé ngaku ieu, sareng sadayana ogé parantos mendakan tempat dimana aranjeunna dipikacinta "atoh" sareng nampi tempat ieu kanggo nyalira.

Béda sareng seueur urang Kristen. Kumaha waé seueur urang parantos percanten yén urang dipikacinta ngan tanpa cacad. Urang ngajalankeun kahirupan urang saageung mungkin sareng ngantep batur sareng diri urang sorangan ngarasa rajeun nalika éta pasti nyababkeun gagal. Hanjakalna, urang tiasa ngungkulan masalah sacara rohani anu langkung ageung kalayan milarian kaunggulan moral tibatan sakali parantos dugi ka handapeun.

Brennan Manning nyerat: "Paradoxically, éta justru standar moral urang anu kaleuleuwihi sareng kataqwaan semu anu maksa dirina sapertos ngaganjel antara Gusti sareng urang manusa. Sanés palacuran atanapi pajeg anu paling hésé nunjukkeun kaduhungan; justru jalma-jalma anu getol mikir yén aranjeunna henteu kedah nunjukkeun tobat. Yesus henteu pupus ku tangan tukang béjo, perogol, atanapi preman. Éta murag kana leungeun scrubbed jalma anu jero agama, anggota masarakat anu paling dimangfaatkeun » (Abba's Child Abbas Kind, kc. 80).

Naha éta ngoyagkeun anjeun sakedik? Bisi wae, kuring kedah ngelek parah sareng kedah ngaku, langkung saé atanapi goréngna, yén Farisi ogé ngalamun dina kuring. Sanaos kuring amarah ku tingkah prasangka anu aranjeunna, anu urang pendakan sapanjang Injil, kuring lakonan hal anu sami, ngalangkungan anu kasandung sareng ngarawat jalma-jalma anu soléh kalayan hormat. Kuring dibutakan ku karep kuring pikeun ngalakukeun dosa pikeun jalma-jalma anu dipikacinta ku Gusti Allah.

Murid-murid Yesus dosa. Seueur diantara aranjeunna ngagaduhan anu sering disebut "jaman baheula". Yesus nyauran aranjeunna dulurna. Seueur ogé anu terang sapertos kumaha upami anjeun pencét handapeun batu. Sareng éta pisan dimana aranjeunna pendak sareng Yesus.

Abdi henteu hoyong deui nangtung saluhureun jalma anu leumpang dina gelap. Sanés ogé kuring badé ngalawan aranjeunna kalayan frasa anu henteu kapake sapertos "Kuring bébéja langsung" bari kuring sorangan nyumput sisi gelap ayana kuring. Abdi hoyong langkung-langkung kanggo ngantep Gusti nyandak abdi sareng ngalangkungan Yesus Kristus pikeun pendak sareng putra kamandirian ku panangan terbuka sapertos anjeunna tumuh ka anu taat. Anjeunna bogoh ka duanana sami. Alkohol Anonim parantos ngartos éta.

ku Susan Reedy