Istirahat dina Yesus

555 sesa dina yesus Saatos Anjeun parantos padamelan anjeun, anjeun badé ngaso. Aranjeunna ngantepkeun jiwa raga dina idleness amis pikeun ngambekan gampang sareng pikeun ngumpulkeun kakuatan seger. Batur mendakan olah raga dina olahraga sareng alam atanapi nikmati sesa dina bentuk musik atanapi merangsang maca.

Ku "tenang" kuring hartosna kualitas kahirupan anu lengkep. Abdi badé nyerat deui sareng ungkapan "sesa Yesus". Ku ieu hartosna kalem jero lebet anu janten minuhan sareng santai. Gusti maringi tempat istirahat anu sadayana cukuran ieu kanggo urang sadayana upami kita leres-leres kabuka sareng nampi éta. "Injil anu saé", Injil, kalebet kasalametan anjeun ngalangkungan Yesus Kristus. Tujuanana ieu nyaéta pikeun ngaleungitkeun Karajaan Allah ngalangkungan Yesus sareng cicing dina istirahat-Na. Dina basa sanésna, istirahat dina Yesus.

Pikeun ngartos ieu, anjeun kedah "muka cepil jantung". Kusabab Gusti gaduh katenangan sapertos sadinten pikeun dulur, éta mangrupikeun abdi jero anjeun tiasa ngalaman sareng nikmati katenangan ieu.

Dina titik ieu kuring mikirkeun patepungan antara Nikodémus, salah sahiji atasan urang Yahudi sareng Isa. Nikodémus sumping ka Yesus wengi sareng saur, «Rabi, kami terang yén anjeun guru anu parantos diutus Gusti. Kusabab teu aya anu tiasa ngalakukeun mukjijat sapertos anjeun sakumaha nalika Gusti henteu sareng Anjeunna. Yesus ngawaler: Abdi nyarioskeun ka anjeun: Upami batur henteu ngalahir deui, anjeunna moal tiasa ningali Karajaan Allah ». Sadaya carita tiasa dipanggihan pikeun pamahaman anu langkung saé dina Yohanes 3,1: 15.

Pikeun ningali Karajaan Allah, Nikodémus, sareng dinten anjeun ogé, diperyogikeun Roh Suci. Éta ngepung di sekitar anjeun, sapertos angin anu anjeun henteu ningal tapi pangaruh anu anjeun alami. Balukarna kasaksian kana kakawasaan Allah anu ngarobih kahirupan anjeun sabab ngahiji sareng Yesus dina karajaan na.

Ditransferkeun ka waktos urang, kuring nyarioskeun kieu: Upami kuring leres-leres hoyong diisi sareng didukung ku sumanget Gusti, maka kuring kudu muka pancaindera kuring sareng siap mikawanoh sareng mikawanoh Gusti dina sadaya ekspresi-Na. Kuring kudu ngucapkeun "enya" ka anjeunna kalayan manah sanésna, tanpa larangan.

Anjeun bakal pas dina waktos Advent sareng waktos Natal. Aranjeunna émut yén Yesus, Putra Gusti, janten manusa. Kami janten salah sareng anjeunna. Naon anu timbul, tenang sareng batin ieu kana kahirupan, henteu kuring sareng saha waé anu tiasa nyiptakeun. Éta ngan ukur mujijat anu hébat sareng kurnia Gusti sabab urang sadaya kalintang berharga.

Toni Püntener