Roh Suci ngamungkinkeun

440 roh suci ngamungkinkeun Naha anjeun siap kaluar tina zona kanyamanan sareng nempatkeun iman sareng percanten ka Kristus? Di tengah badai telenges, Peter mundur kaluar tina kaamanan parahu relatif. Anjeunna mangrupikeun kapal anu parantos siap percanten ka Kristus sareng lakonan anu sami sareng anjeunna: "Leumpang di cai" (Mateus 14,25: 31).

Naha anjeun terang kaayaan dimana anjeun mungkir gaduh hal pikeun ngalakukeun sareng hiji hal anu ngaganggu anjeun? Ieu kajadian ka kuring nonoman. «Kuring bakal ngejat jandéla di kamar adi kuring? Kunaon kuring? Henteu! » «Naha ieu kuring anu nembak liang panto di panto gigir ku bal ténis? Henteu! » Sareng kumaha upami kuring dituduh janten babaturan sareng revolusioner, anu ngabédakeun, musuh kaisar Roma? "Tapi henteu aing!" Peter nampik Al Masih saatos ditéwak di kebon Getsemani. Kanyataan panolakan ieu nunjukkeun kumaha manusa, lemah sareng henteu mampuh urang laksanakeun nyalira.

Sababaraha minggu ka hareup, Pétrus, ngeusi Roh Suci, masihan pidato anu kawani ka jalma-jalma anu ngariung di Yérusalém. Dinten mimiti Pentakosta di Garéja Perjanjian Anyar nunjukkeun urang naon anu mungkin dilakukeun ku Gusti Allah. Peter kaluar tina zona kanyamanan na pikeun kadua kalina, dieusi ku kakawasaan Roh Suci anu maha unggul. "Janten Peter angkat sareng anu sabelas, naék sora na nyarios ka aranjeunna ..." (Kisah 2,14). Ieu khutbah munggaran ku Peter - waniani, sadayana kajelasan sareng kajagaan.

Sakabéh karya rasul dina Perjangjian Anyar diciptakeun ku kakuatan Roh Suci. Stephen teu tiasa salamet pangalaman maot na upami Roh Suci teu acan hadir. Paulus tiasa ngatasi sadaya halangan pikeun ngumumkeun nami Yesus Kristus. Kakuatanna sumping ti Allah.

Di urang sorangan, kami lemah sareng henteu tiasa. Kaeusi ku kakuatan Roh Suci, urang ngahontal sagala anu dipasihkeun ku Gusti pikeun urang. Éta ngabantosan urang kaluar tina "zona kanyamanan" - tina "parahu" - sareng percanten yén kakuatan Allah bakal nyaangan, nguatkeun sareng nungtun urang.

Hatur nuhun kana rahmat Allah sareng kurnia ti Roh Suci anu anjeun tampi, anjeun tiasa nyandak kaputusan pikeun maju sareng kaluar tina zona kanyamanan anjeun.

ku Philipper Gale


pdfRoh Suci ngamungkinkeun