Anggur sareng dahan-dahanna

620 tangkal anggur sareng anggur Ningali gambar sampingan majalah ieu masihan kuring resep pisan. Dina sababaraha dinten usum gugur anu cerah kuring diidinan ngiringan panén anggur. Abdi hoyong pisan motong tandur anggur anu asak tina anggur ku gunting sareng taliti disimpen dina kotak alit. Kuring ngantep anggur anu asak ngagantung dina tangkal anggur sareng miceun buah anggur anu rusak masing-masing. Saatos waktos anu cekap kuring ngawasa runtuyan kagiatan ieu.
Alkitab seueur nyarios ngeunaan gambar tangkal anggur, dahan sareng buahna: "Kami anggur anu sajati sareng bapak kuring tukang kebon anggur. Unggal cabang kuring anu teu ngahasilkeun buah anjeunna dicandak; sareng anjeunna nyucikeun masing-masing anu ngasilkeun buah supados ngahasilkeun langkung buah. Anjeun parantos beresih kusabab kecap kuring nyarios ka anjeun. Tetep di kuring sareng kuring di anjeun. Sakumaha dahan henteu tiasa ngahasilkeun buah nyalira upami henteu tetep dina tangkal anggur, maka anjeun ogé henteu tiasa upami anjeun henteu cicing dina kuring. Kami tangkal anggur, anjeun dahan. Saha anu tetep aya di kuring sareng kuring di anjeunna nyandak seueur buah; sabab tanpa kuring anjeun moal bisa ngalakukeun nanaon » (Yohanes 15: 1-5).

Salaku dahan, kuring disimpen dina anggur Yesus ku vintner. Nanging, waktos kuring lami pisan pikeun sadar yén kuring hirup ngalangkungan anjeunna, sareng anjeunna sareng di anjeunna. Ngalangkungan anjeunna kuring disegerkeun ku cai kahirupan ti jero sareng dibekelan sadaya gizi sahingga abdi tiasa hirup. Cahaya na nyaangan kahirupan kuring sahingga kuring tiasa tumerap kana gambar-Na.

Kusabab tangkal anggur murni sareng henteu kapangaruhan ku panyakit, éta bakal ngahasilkeun buah anu saé. Kuring bagja janten hiji sareng anggur salaku cabang anu séhat. Ngaliwatan anjeunna kuring berharga sareng hirup.

Yesus nunjukkeun ka kuring yén tanpa anjeunna kuring moal tiasa nanaon. Kaleresan bahkan langkung neken. Tanpa anjeunna kuring teu gaduh kahirupan sareng anjeunna bakal ngubaran kuring sapertos anggur garing. Tapi tukang kebon anggur hoyong kuring nyandak seueur buah. Ieu mungkin nalika kuring aya hubungan intim sareng Vine.
Kuring ajak anjeun mikirkeun Yesus anggur saatos anjeun gaduh gelas anggur, tuang anggur, atanapi nikmati kismis. Anjeunna hoyong hirup dina hubungan anu haneut sareng anjeun ogé. Surak!

ku Toni Püntener