Tukang ti WKG

147 perkawis urang Garéja Dunya Tuhan kanggo pondok disebut WKG, Inggris «Garéja Dunya Ngeunaan» (kawéntar saprak 3 April 2009 di sababaraha daérah dunya kalayan nami "Grace Communion International"), taun 1934 di Amérika Serikat salaku "Gereja Radio Tuhan" ku Herbert W. Armstrong (1892-1986) diadegkeun. Salaku mantan spesialis pariwara sareng pendakwah anu ngajarkeun Gereja Gusti tina Katujuh, Armstrong nyaéta panaratas pikeun ngajarkeun Injil via radio sareng ti 1968 dina stasiun tivi "The World Enjing" («Dunya énjing»). Majalah "The Plain Truth", ogé diadegkeun ku Armstrong taun 1934, diterbitkeun dina basa Jerman ti 1961 sareng salajengna. Mimiti salaku "The Pure Truth" sareng ti 1973 salaku "Clear & True". Sidang anu munggaran di Swiss anu nyarios basa Jerman didirikeun di Zurich di 1968, sareng waktos anu sakedap saatos di Basel. Dina Januari 1986, Armstrong nunjuk Joseph W. Tkach salaku asistén pendeta umum. Saatos maot Armstrong (1986) parobihan anu lambat muncul dina Tkach Senior, dugi ka khutbah Natal anu kawéntar di taun 1994, di mana Tkach nyatakeun yén ti saprak ayeuna garéja henteu aya deui dina kaayaan anu lami tapi dina perjanjian anyar. Parobihan anu dramatis diwanohkeun, anu ti saprak 1998 ogé nyababkeun rétrukturna sadaya garéja sareng révisi kritis sadaya buku téks sateuacanna, ngarobih komunitas akhir jaman fundamentalis janten garéja bébas Protestan "normal".

Yesus Kristus ngarobah kahirupan. Éta ogé tiasa ngarobih hiji organisasi. Ieu carita kumaha Tuhan mangrupikeun Garéja Di sakuliah dunya (WKG) ti garéja anu berorientasi Perjanjian Old ka gereja daérah. Dinten ieu putra Tkach sen. Dr. Joseph W. Tkach, Jr. Pastor pastor gereja kurang leuwih 42.000 anggota di kira-kira 90 nagara di sakumna dunya. Di Swiss, Garéja Dunya Allah sadunya mangrupikeun bagian tina Swiss Evangelical Alliance saprak 2003 (SEA).

Carita na kaasup nyeri sareng suka bungah. Rébuan anggota ninggalkeun garéja. Tapi rébuan pinuh kabagjaan sareng semangat anyar deui pikeun Juru Salamet sareng Juru Salamet ka Yesus Kristus. Urang ayeuna nganut sareng ngasongkeun tema sentral dina Perjangjian Anyar, Yesus: hirup, maot, sareng kebangkitan Yesus Kristus. Karya redemptive Yesus pikeun umat manusa mangrupakeun puseur kahirupan urang.

Pangertian anyar kami ngeunaan Allah tiasa diringkeskeun saperti kieu:

  • Triune Allah nyiptakeun sadayana jalma. Ngaliwatan alam Ilahi sareng manusa Yesus Kristus, sadaya jalma tiasa mikacinta cinta Rama, Putra sareng Roh Suci.
  • Yesus, putra Allah, janten manusa. Anjeunna sumping ka bumi pikeun ngayakeun sadaya umat manusa sareng Allah ngalangkungan lahir, umur, maot, kabangkitan sareng naékna.
  • Disalib, bangkit sareng ngamulyakeun Yesus mangrupikeun wawakil umat manusa di panangan katuhu Gusti sarta narik sadaya jalma ka Mantenna ngalangkungan kakuatan Roh Suci.
  • Dina Kristus, umat manusa dipikacinta sareng ditampi ku Bapa.
  • Yesus Kristus, kalayan korbanna dina salib, mayar sakali sareng sadaya dosa urang. Anjeunna mayar sadayana hutang. Dina Kristus Sang Rama ngahampura urang sadaya dosa sareng putus pisan hoyong urang tobat ka Anjeunna sareng nampi rahmat-Na.
  • Urang ngan ukur bisa ngasihkeun cinta-Na upami urang yakin yén anjeunna mikacinta ka urang. Urang ngan ukur tiasa ngaraos pangapunten upami urang yakin yén anjeunna parantos dihampura.
  • Dipandu ku Roh Suci, urang tobat ka Gusti. Kami yakin kana warta alus, nyandak salib urang teras turutan Yesus. Roh Suci nungtun urang kana kahirupan anu dirobih Karajaan Allah.

Ngaliwatan pembaharuan iman anu lengkep ieu, kami yakin yén urang tiasa ngalaksanakeun jasa cinta anu saé pikeun mingpin jalma ka Yesus sareng ngiringan aranjeunna dina jalur ieu.

Naha Anjeun milarian jawaban patarosan anjeun ngeunaan Yesus Kristus sareng kumaha éta tiasa nyandak bédana dina kahirupan anjeun, atanapi upami anjeun milari komunitas Kristen pikeun nelepon ka imah spiritual anjeun, kami bakal bagja pendak sareng anjeun sareng anjeun Pikeun ngadoakeun anjeun.