Janten berkah ka batur

574 janten berkah pikeun batur Kitab Suci nyarios sacara jelas tentang berkah di langkung ti 400 tempat. Salaku tambahan, seueur deui anu ngarobih sacara teu langsung sareng anjeunna. Teu heran urang Kristen resep nganggo istilah ieu dina kahirupan sareng Allah. Dina doa urang, urang ngaharepkeun Gusti ngaberkahan barudakna, incu, pasangan, kolot, sanak, babaturan, batur-batur sareng seueur jalma anu sanés. Dina kartu ucapan urang urang nulis "Alhamdulilah" sareng nganggo ungkapan sapertos "Habakkuk dinten anu rahayu". Teu aya kecap anu langkung saé pikeun ngagambarkeun kahadean urang ka Allah, sareng mugia anjeun atos unggal dinten pikeun berkah. Abdi pikir éta penting pisan janten berkah ka batur.

Nalika Gusti ngajak Ibrahim ninggalkeun tanah air, anjeunna ngawartoskeun anjeunna naon anu bakal anjeunna laksanakeun: "Kuring hoyong ngadamel anjeun jalma anu hébat sareng abdi badé ngaberkahan anjeun sareng ngadamel anjeun nami anu saé, sareng anjeun bakal janten berkah" (Pangentasan 1: 12,1-2). Dina édisi Alkitab New Life éta nyarios: "Kuring badé ngadamel berkah pikeun batur". Abdi pisan prihatin sareng petikan ieu sareng kuring sering naros ka diri sorangan: "Naha kuring berkah pikeun batur?"

Urang terang yén masihan langkung cerah tibatan nyokot (Kisah 20,35). Kami ogé terang yén urang kedah ngabagi berkah ka batur. Kuring yakin yén aya deui kaberkahan pikeun batur. Alokah nyumbang pisan kana kabahagiaan sareng kesejahteraan atanapi mangrupikeun kado ti kahyangan. Naha jalma janten langkung raoseun atanapi bahagia di payuneun urang? Atanapi anjeun bakal resep janten sareng batur anu langkung yakin dina kahirupan?

Salaku urang Kristen, urang kedah terang dunya (Mateus 5,14: 16). Padamelan urang sanés pikeun méréskeun masalah saalam dunya, tapi kanggo caang sakumaha poék. Naha anjeun terang yén lampu leuwih gancang tibatan sora? Naha urang ayeuna ngajelaskeun dunya jalma anu urang pendak? Naha ieu ngajantenkeun urang berkah kanggo batur?

Janten berkah ka batur henteu gumantung kana sagala anu bakal lancar dina kahirupan urang. Nalika Paulus sareng Silas aya di panjara, aranjeunna mutuskeun henteu kutuk kaayaan maranéhna. Aranjeunna terus muji ka Gusti. Conto anjeunna mangrupikeun berkah kanggo tahanan sanés sareng penjaga panjara (Kisah 16,25: 31). Sakapeung tindakan urang tiasa mangpaat pikeun batur dina waktos hese sareng urang bahkan moal terang ngeunaan éta. Upami urang ngaraket ka Allah, anjeunna tiasa ngalakukeun perkara anu ajaib ngalangkungan urang tanpa urang sadar.

Saha anu tiasa terang sabaraha jalma anjeunna bakal ngahubungi? Konon salah saurang jalma tiasa mangaruhan dugi ka 10.000 jalmi dina waktosna hirupna. Naha bakal matak saé upami urang tiasa janten berkah pikeun unggal jalma ieu, euweuh masalah kumaha leutik? Éta tiasa. "Urang ngan ukur kedah naros:" Gusti, punten pasihan abdi berkah pikeun batur! "

Saran dina tungtungna. Dunya bakal janten tempat anu saé upami urang ngalaksanakeun pamaréntahan John Wesley:

"Lakukeun sakumaha anu saé
kalayan sagala hartos di pembuangan anjeun
dina sagala cara anu mungkin
iraha sareng dimana wae tiasa
ka sadaya jalma sareng
salami mungkin. »
(John Wesley)

ku Barbara Dahlgren