Mimitian dinten sareng Allah

Kuring yakin pisan yén éta saé pikeun ngamimitian poé sareng Gusti. Sababaraha dinten kuring mimitian ku "Wilujeng énjing Gusti!" narima. Kuring nyarios ka batur, "Alus Gusti, éta énjing!" Leres, kuring terang éta lami-lami, tapi kuring tiasa paruk nyarios yén kuring ngaraos sapertos kieu unggal-unggal.

Sataun katukang, awéwé anu kuring bagikeun kamar di konperénsi panulis ngan ukur saé pisan. Henteu janten masalah jam sabaraha urang bobo, anjeunna nyéépkeun sahenteuna sajam dina solat atanapi diajar Alkitab sateuacan ngamimitian dintenna. Tabuh opat, lima atanapi genep - anjeunna henteu paduli! Kuring kedah kenal ka awéwé ieu sacara lumayan sareng éta tetep rutinitas sadidinten normal na. Anjeunna konsisten pisan dina hal ieu - dimana waé dimana waé anjeunna aya di dunya, paduli kumaha sibuk jadwalna dinten éta. Anjeunna jalma anu saleresna istiméwa anu kuring resep pisan. Kuring ampir ngarasa salah nalika kuring nitah anjeunna henteu hariwang ngeunaan lampu bacaan nalika anjeunna bangun sabab kuring tiasa bobo sareng lampu hurung.

Punten tong salah sangka! Kuring yakin pisan yén saé pikeun ngamimitian dinten anjeun sareng Gusti. Waktos sareng Gusti énjing-énjing masihan kami kakuatan pikeun nyanghareupan padamelan sadidinten, ngabantosan urang pikeun milarian katenangan di tengah hariwang. Éta ngamungkinkeun urang museurkeun pandangan urang ka Gusti sareng sanés kana hal-hal alit anu ngaganggu anu urang ngadamel langkung ageung tibatan anu aslina. Éta ngabantosan urang ngajaga pikiran urang pikeun ngepaskeun sareng nyarios kecap anu alus ka batur. Maka, kuring narékahan salami waktos langkung lami solat énjing sareng maca Alkitab. Kuring narékahanana, tapi kuring henteu salawasna suksés. Sakapeung sumanget kuring daék, tapi daging kuring lemah. Sahenteuna éta alesan Alkitab kuring (Mateus 26,41). Meureun anjeun tiasa kenalkeun sareng anjeunna ogé.

Masih, sadayana henteu leungit. Teu aya alesan pikeun pikir dinten urang ditakdir kusabab éta. Urang tiasa tetep panceg sareng sahenteuna ngenalkeun Gusti anu énggal unggal énjing nalika urang hudang - sanaos urang masih dina ranjang haneut urang. Éta matak naon anu pondok "Hatur nuhun Gusti kanggo bobo anu saé!" tiasa ngalakukeun sareng urang upami urang sadar yén ayana Allah. Upami urang henteu bobo saé pisan, urang tiasa nyarios sapertos, "Abdi henteu bobo saé wengi ayeuna, pak, janten kuring peryogi bantosan anjeun pikeun mérés siang anu saé." Kuring terang yén anjeun nyiptakeun dinten ieu. Bantosan kuring pikeun mikaresep anjeunna. " Upami urang kaleuleuwihi tiasa nyarios sapertos, "Oh. Éta parantos telat. Hatur nuhun Gusti kanggo bobo tambahan. Ayeuna mangga bantosan kuring ngamimitian sareng fokus ka anjeun! " Urang tiasa ngundang Gusti pikeun ngaraosan sacangkir kopi sareng urang. Urang tiasa nyarios sareng anjeunna nalika urang nyetir damel di mobil. Urang tiasa ngantepkeun anjeunna terang yén urang bogoh ka anjeunna sareng hatur nuhun pikeun cinta anu teu aya saratna pikeun urang. Anggap urang henteu ngamimitian dinten sareng Gusti sabab anjeunna ngarepkeun éta atanapi kusabab anjeunna henteu sugema ka urang upami urang henteu ngalakukeun ieu. Urang ngamimitian poé ku Gusti salaku kado leutik pikeun diri urang sorangan. Ieu netepkeun sikep batin dinten éta sareng ngabantosan urang fokus dina rohani sareng sanés ngan ukur fisik. Urang kedah jaga hirup pikeun Gusti unggal dinten. Éta diragukeun kumaha éta tiasa lumangsung upami urang henteu ngamimitian dinten sareng anjeunna.

ku Barbara Dahlgren


pdfMimitian dinten sareng Allah