GPS Allah

GPS hartosna Sistem Position Global (i.e. sistem posisi global) sareng sarimbag sareng alat téknis anu anjeun tiasa tahan dina panangan anjeun sareng nunjukkeun anjeun nalika anjeun ngarambat di daérah anu henteu dipikanyaho. Alat anu bagerak ieu éndah, khususna pikeun jalma anu siga kuring anu henteu ngagaduhan arah anu hadé. Sanajan alat anu nganggo satelit janten langkung akurat salami sababaraha taun, aranjeunna tetep teu kaleungitan. Sapertos telepon sélulér, alat GPS henteu resep kana resepsi.

Aya ogé sababaraha instansi dimana para wisatawan misdirected ku GPSna sareng dugi ka tempat-tempat anu henteu tujuanna dituju. Sanaos aya hiji atanapi dua kasalahan, éta alat GPS saé parangkat hébat. GPS anu hadé ngajantenkeun urang terang dimana kami sareng ngabantosan kami ka tujuan anu dipikahoyong tanpa kaleungitan. Éta masihan paréntah yén urang tiasa nuturkeun: “Ayeuna péngkolan ka katuhu. Bélok kénca di 100 m. Hurungkeun kasempetan salajengna. ”Sanaos urang henteu terang dimana angkatna, GPS anu saé pasti bakal kéngingkeun urang ka tujuan urang, khususna upami urang ngadangukeun sareng turutan petunjuk na.

Sababaraha taun ka tukang kuring indit dina perjalanan sareng Zorro sareng nalika urang nyetir di daérah anu teu dipikanyaho ti Alabama ka Missouri, GPS anu teras-terasan ngabéréskeun kami. Tapi Zorro ngagaduhan arah anu saé pisan sareng anjeunna nyarios yén GPS badé ngintunkeun anu salah. Kusabab kuring sacara buta percanten ka Zorro sareng rasa arahna, kuring henteu mikir nanaon éta nalika anjeunna mareuman GPS ku hanjelu tina arah anu salah. Kira-kira sajam engké urang mendakan yén GPS éta leres. Zorro parantos ngalihkeun alatna deui sareng waktos ieu kami janten kaputusan sadar ngadangukeun petunjuk na. Bahkan seniman navigasi pangpayunna henteu tiasa dipercaya percanten kana arahna. Éta pisan sababna naha GPS anu saé tiasa janten dukungan penting nalika iinditan.

Teu pernah dipisahkeun

Nasrani selalu aya dina perjalanan. Kami peryogi GPS anu saé kalayan kakuatan anu cekap. Urang peryogi GPS anu moal ngantepkeun kami gantung di tengahna. Urang peryogi GPS anu urang moal leungit sareng anu henteu bakal ngintunkeun ka arah anu salah. Urang peryogi GPS Allah. GPS na nyaéta Alkitab anu ngabantosan urang tetep aya dina jalur anu bener. GPS na janten Roh Suci anu janten pedoman urang. GPS Allah ngamungkinkeun urang pikeun ngahubungan langsung sareng panyipta urang dina jam éta. Kami henteu kantos dipisahkeun ti pituduh ilahi sareng GPS-Na henteu tiasa kaleresan. Salami urang sareng Gusti, ngobrol sareng anjeunna sareng ngokolakeun hubungan urang sareng anjeunna, urang tiasa percanten yén urang bakal aman aman di tujuan akhir urang.

Aya carita dimana hiji bapa nyandak putrana ngalangkungan leuweung. Nalika aranjeunna kaluar aya, bapa naroskeun putra upami anjeunna terang dimana aranjeunna sareng upami aranjeunna kaleungitan. Lajeng putrana ngawaler, "Kumaha carana kuring tiasa éléh. Abdi sareng anjeun. ”Salami urang tetep caket sareng Gusti, urang moal kaleungitan. Gusti nyarios: "Kuring hoyong ngalatih anjeun sareng nunjukkeun ka jalan pikeun jalan; Abdi hoyong nungtun anjeun kalayan panon kuring " (Jabur 32,8). Urang tiasa salawasna ngandelkeun GPS Allah.

ku Barbara Dahlgren


pdfGPS Allah