Saéstuna anjeunna téh Putra Allah

641 saéstuna anjeunna putra déwa Manula di antara urang pasti bakal ningali pilem monumental «Carita Anu Paling Ageung Sadayana» (The Greatest Story Ever Told) ti 1965, di mana John Wayne maénkeun peran pangrojong alit ti perwira Romawi anu jawab ngajaga Kristus dina kayu salib. Wayne ngan ukur ngagaduhan hiji kalimat pikeun nyarios, "Saéstuna, anjeunna Putra Allah," tapi disebatkeun yén nalika latihan, sutradara George Stevens nyatakeun yén prestasi Wayne rada biasa, janten anjeunna ngawartosan anjeunna: Henteu sapertos kieu - ucapkeun éta kalayan kagum . Wayne unggeuk: Naon jalmi! Éstu anjeunna Putra Allah!
Naha anekdot ieu leres atanapi henteu, janten intina: Saha waé anu maca atanapi nyarios kalimat ieu kedah ngalakukeun éta kalayan pikasieuneun. Pangetahuan anu sélulér sacara ajaib nunjukkeun yén Isa Al Masih nyaéta Putra Allah ngaku kasalametan urang sadayana.
«Tapi Yesus ngajerit tarik pisan sareng pupus. Sareng hordeng di Bait Allah dirobih dua lembar ti luhur dugi ka handap. Tapi perwira anu nangtung di hareupeunana, sareng ningali yén anjeunna badé angkat, saurna: Saestuna, jalma ieu Putra Allah! " (Tandaan 15,37-39).

Anjeun ngan ukur tiasa nyarios, sapertos seueur anu sanés, yén anjeun yakin yén Yesus mangrupikeun jalma anu soleh, dermawan, guru anu hébat, sareng ngantepkeun éta. Upami Yesus sanés Gusti Allah ngajelma, pupusna bakal muspra sareng urang moal disalametkeun.
"Kanggo Gusti pisan mikanyaah dunya, yén anjeunna masihan Putra tunggal-Na, anu sadayana anu percanten ka Anjeunna moal binasa, tapi ngagaduhan hirup anu langgeng" (Yohanes 3,16).

Istilah sanésna, ngan ukur ku percanten ka anjeunna, percanten kana naon anu diucapkeun Yesus ngeunaan dirina - anjeunna ngan ukur Putra Allah - anu tiasa disalametkeun. Nanging Yesus mangrupikeun Putra Allah - Anu ngalemahkeun dirina lebet ka dunya kacau urang sareng pupus maot anu ngerakeun tina panyiksaan anu kejem. Utamana dina waktos taun ieu, urang émut yén kaasih ketuhanan na ngagentos anjeunna pikeun ngorbankeun dirina ku cara anu luar biasa pikeun sakabeh dunya. Dina ngalakukeun ieu, hayu urang émut ku éraan.

ku Peter Mill