Kasalametan nyaéta urusan Allah

454 kasalametan mangrupikeun masalah dewa Kuring naros sababaraha patarosan ka urang sadayana anu ngagaduhan murangkalih. "Naha anak anjeun kantos henteu patuh?" Upami anjeun parantos sumuhun sapertos sepuh anu sanés, urang dugi ka patarosan anu kadua: "Naha anjeun kantos ngahukum anak anjeun pikeun henteu patuh?" Sakumaha lami éta hukumanana? Anu langkung jelas nyarios: "Naha anjeun ngajelaskeun ka anak anjeun yén hukumanana moal lekasan?" Éta saéna gélo, sanés?

Kami anu kolot sareng henteu sampurna ngahampura barudak urang nalika aranjeunna henteu patuh. Aya kaayaan dimana urang ngahukum ngalanggar upami kami nganggap éta luyu dina kaayaan. Teu heran sabaraha urang mikir yén leres-leres ngahukum anak-anak urang pikeun sesa kahirupan?

Sababaraha urang Kristen hoyong urang percaya yén Allah, Rama sawarga urang, anu henteu lemah atanapi henteu sampurna, ngahukum jalma salamina sareng kantos, bahkan jalma anu henteu kantos ngupingkeun Yesus. Saur aranjeunna, Gusti, pinuh kurnia sareng rahmat.

Hayu urang masihan waktosna pikeun mikir ngeunaan éta, kusabab aya jurang anu ageung antara naon anu urang pelajari ti Yesus sareng sababaraha urang Kristen percanten ngeunaan laknat anu langgeng. Salaku conto: Isa paréntah urang pikeun cinta musuh urang sareng milampah alus sanajan ka anu ngajantenkeun sareng nganiaya ka urang. Sababaraha Nasrani percaya yén Allah henteu ngan ukur ngabenci musuh-musuhna, tapi sacara harfiah ngajadikeun aranjeunna napsu di naraka sareng anu teu resep sareng teu abadi.

Di sisi anu sanés, Yesus ngadoakeun kanggo prajurit anu nyalib anjeunna: "Rama, hapunten aranjeunna kumargi henteu terang naon anu aranjeunna lakukeun." Sababaraha urang Kristen ngajarkeun yén Tuhan ngan ukur ngahampura anu parantos Anjeunna parantos ngahampura aranjeunna sateuacan dunya diciptakeun. Upami éta leres, doa Yesus henteu bakal ngajantenkeun béda, éta?  

A beungbeurat beurat

Hiji pamimpin nonoman Kristen nyarios sakelompok rumaja ngeunaan carita budak pikeun rapat lalaki. Anjeunna nyalira rumaos kapaksa ngajarkeun Injil ka lalaki ieu, tapi gagal dina ngalakukeun paguneman maranéhna. Anjeunna engké diajar yén lalaki éta maot dina kacilakaan patalimarga dina dinten anu sami. "Lalaki ieu ayeuna di naraka," anjeunna ngawartoskeun anu ngora, alim panutan Kristen, "dimana anjeunna kaserang nyeri anu teu jelas." Teras, saatos ngareureuhkeun dramatis, anjeunna nambihan: "sareng anu ayeuna mah aya dina taktak kuring." Anjeunna ngawartosan aranjeunna ngeunaan mimpi ngalamun yén anjeunna ngagaduhan kusabab ngalalaworakeun. Anjeunna nangis dina ranjang, dibere ideu anu dahsyat yén jalma miskin ieu bakal sangsara pikeun naraka seuneu anu langgeng.

Teu heran kumaha sababaraha jalma ngatur perencanaan kapercayaan aranjeunna sacara terampil dina hiji sisi aranjeunna percaya yén Allah mikanyaah dunya pisan ka Anjeunna ngutus Yesus supaya disalametkeun. Di sisi anu sanésna, aranjeunna percanten (kalayan kapercayaan stunted) yén Gusti téh kagum pisan pikeun nyalametkeun jalma sareng ngirim aranjeunna ka naraka kusabab kakurangan urang. "Anjeun disimpen ku rahmat, sanés ku jalan," saurna, sareng leres. Aranjeunna gaduh pamanggih sabalikna tina injil yén nasib anu langgeng jalma gumantung kana kasuksésan atanapi kagagalan karya evangelization urang.

Yesus nyaéta Juru Salamet, Juru Salamet sareng Panebus!

Sapertos urang manusa dipikacinta barudak urang, langkung-langkung aranjeunna dipikacinta ku Allah? Ieu patarosan rétorika - Gusti mikanyaah leresna tibatan anu kantos urang tiasa laksanakeun.

Saur Isa: "Dimana aya bapa di antawis anjeun anu, nalika anjeunna naroskeun lauk, bakal nawiskeun putrana oray kanggo lauk? … Upami anjeun anu jahat tiasa masihan kado ka murangkalih anjeun, langkung-langkung langkung Bapa Bapa bakal masihan Roh Suci pikeun anu naros ka anjeunna! » (Lukas 11,11:13 sareng).

Kaleresan leres pisan anu disarioskeun ka John: Allah saestu dipikacinta dunya. «Kusabab Allah anu mikacinta dunya anu anjeunna masihan putra ngan ukur putra anu aya anu iman ka Anjeunna teu leungit tapi gaduh hirup anu langgeng. Kusabab Allah henteu ngutus putrana ka dunya pikeun nangtoskeun dunya, tapi pikeun ngahemat dunya liwat anjeunna » (Yohanes 3,16: 17).

Kasalametan dunya ieu - dunya anu dipikanyaah ku Gusti langkung ngutus Putra-Na pikeun nyalametkeun - gumantung ka Gusti ngan ukur ka Allah ukur. Upami kasalametan gumantung ka urang sareng kasuksésan dina ngadangukeun Injil ka jalma-jalma, bakal aya masalah anu lumayan. Nanging, éta henteu gumantung kana urang, tapi ukur ka Allah. Gusti ngutus Yesus pikeun ngalaksanakeun tugas ieu, pikeun ngahémat urang, sareng Anjeunna parantos ngalaksanakeunana.

Saur Yesus: «Kanggo kersa bapa mah saha waé anu ningali sareng percaya ka putra kagungan hirup langgeng; sareng kuring bakal ngangkat anjeunna dina dinten terakhir » (Yohanes 6,40).

Éta usaha Allah ngahémat, sareng Bapa, Putra, sareng Sang Roh Suci leres-leres ngayakeun. Ngaberkahan janten berkah pikeun ngiringan karya Evangelisme anu hadé Tapi, urang ogé kudu sadar yén Tuhan sering digawé sanajan henteu mampuh urang.

Naha anjeun ngabebaskeun diri anjeun sareng ngagerentes kaliru kusabab gagal ngajarkeun Injil ka batur? Paskeun beungbeurat ka Yesus! Gusti henteu kagok. Henteu aya anu melesir kana ramo na anu kedah angkat ka naraka kusabab anjeunna. Gusti urang alus sareng welas asih sareng kuat. Anjeun tiasa percanten anjeunna damel pikeun anjeun sareng sadayana ku cara kieu.

ku Michael Feazell


pdfKasalametan nyaéta urusan Allah