Harita teh dikantun

221 retrospektif tina wkg Herbert W. Armstrong tilar dunya dina bulan Januari 1986 dina yuswa 93 taun. Pangadeg Garéja Manénda Gusti sadunya mangrupikeun manusa anu luar biasa, kalayan gaya pidato sareng gaya tulisan anu pikaresepeun. Anjeunna parantos yakin langkung ti 100.000 urang tina tafsir Kitab Suci sareng anjeunna ngawangun Church World Church of God jadi radio, televisi sareng penerbitan kakaisaran anu ngahontal puncakna langkung ti 15 juta jalma dina sataun.

Penekanan anu kuat kana ajaran Mr. Armstrong nyaéta kapercayaan yén Alkitab gaduh langkung wewenang tibatan tradisi. Hasilna, WKG ngadamel interpretasi Kitab Suci dimana-mana pandanganna bénten sareng tradisi gereja-gereja sanésna.

Saatos Mr. Armstrong tilar dunya dina taun 1986, gereja urang terus diajarkeun Alkitab, sakumaha anu ngajarkeun ka urang. Tapi urang laun-laun mendakan yén éta ngandung jawaban anu béda ti anu pernah anjeunna ngajar. Sakali deui, urang kedah milih antara Alkitab sareng tradisi - waktos ieu antara Alkitab sareng tradisi gereja urang sorangan. Kitu deui urang milih Alkitab.

Éta mangrupikeun awal pikeun urang. Éta henteu gampang tur éta henteu gancang. Taun ka unggal taun, kasalahan doktrin kapanggih sareng koréksi anu dilakukeun sareng dijelaskeun. Spekulasi ngeunaan nubuat tos diganti ku da'wah sareng ngajar Injil.

Urang biasa nelepon Kristen lain teu dirobih, ayeuna urang nyauran aranjeunna babaturan sareng kulawarga. Kami kaleungitan anggota, rekan-rekan, leungiteun radio sareng program tivi sareng ampir sadayana publikasi urang. Kami kaleungitan naon anu pernah dipikacinta pisan ka urang sareng urang kedah "ngorondang pikeun nyebrang" deui-teras. Naha? Kusabab Alkitab memang gaduh wewenang anu langkung ageung tibatan tradisi urang.

Parobihan doktrin nyandak sakitar 10 taun - 10 kabingungan 10 taun, reorientasi luar biasa. Urang sadayana kedah ngémori deui ka diri urang, ngahitraan hubungan sareng Gusti. Parobihan anu paling traumatis pikeun kalolobaan anggota lumangsung kira-kira taun ka pengker - nalika diajar neraskeun Alkitab urang nunjukkeun yén Tuhan henteu deui meryogikeun umat-Na pikeun ngajaga Sabatujuh dinten sareng undang-undang Perjanjian Lama anu sanés.

Hanjakalna, seueur anggota anu henteu tiasa nampi ieu. Tangtosna, aranjeunna ngagaduhan kabébasan pikeun ngajaga Sabat upami aranjeunna hoyong, tapi seueur anu henteu resep janten aya dina hiji garéja anu henteu ngabutuhkeun jalma pikeun ngajaga éta. Rébuan ninggalkeun gareja. Pangasilan Garéja urang murag sareng mangtaun-taun, maksa urang turun program. Gereja ieu ogé dipaksa sacara drastis ngirangan jumlah karyawan na.

Ieu peryogi parobihan anu ageung dina struktur organisasi urang - sareng éta deui henteu gampang sareng éta henteu gancang. Mémang, penstrukturan organisasi kami nyandak salami reassessment doktrin. Seueur sipat anu kedah dijual. Penjualan kampus Pasadena bakal enggal réngsé, urang ngadoakeun, sareng staf markas garéja (sakitar 5% tilas tenaga kerja) bakal ngalih ka gedong kantor sanés di Glendora, California.
Masing-masing komunitas ogé diatur. Kaseueuran gaduh pastor anyar anu digawé tanpa mayar. Palayanan anyar tos dikembangkeun, sering sareng pamingpin anyar. Hierarki Multilevel parantos diagak sareng seueur anggota anu parantos aktipkeun nalika komunitas-komunitas kaserang dina komunitas lokalna. Dewan masarakat diajar gawé bareng pikeun ngarencanakeun sareng nyetél anggaran. Ieu mangrupikeun awal anu anyar pikeun urang sadayana.

Gusti hoyong urang robih sareng Anjeunna narik kami ngalangkungan tebal, canyons twisty sareng arus gancang-gancang sakumaha urang tiasa leumpang. Kuring ngingetan ngeunaan kartun dina kantor kira-kira dalapan taun ka pengker - sakumna departemen parantos dibongkar sareng karyawan anu terakhir nyangkut kartun dina témbok. Anjeunna nunjukkeun roller coaster, dimana diuk jalma anu lega kalayan panon, anu nempel dina korsi hariwang kana kahirupan pantes. Judul handapeun kartun nyaéta: "numpak liar henteu acan ka réngsé." Kumaha akurat éta! Urang kedah berjuang pikeun kahirupan urang sababaraha taun deui.

Nanging ayeuna sigana urang nuju langkung gunung, khususna anu dijual ku sipat di Pasadena, pindah kami ka Glendora sareng nyusun ulang anu parantos masihan komunitas lokal pikeun tanggung jawab finansial sorangan. Kami parantos ngantepkeun jejak jaman baheula sareng ayeuna parantos ngamimitian anyar dina palayanan anu disebut Yesus. 18 gereja bebas anu ngagabung sareng kami parantos ngadegkeun 89 gereja anyar.

Kekristenan nyangking awal anyar pikeun sadayana - sareng perjalananna henteu lancar sareng anu katebak. Salaku organisasi, urang ngagaduhan giliran, giliran, palsu dimimitian sareng U-turn. Urang ngalaman waktos séhat sareng waktos krisis. Kahirupan Kristen biasana mirip kanggo individu - aya waktos kabagjaan, jaman prihatin, kali-kali sareng kaayaan krisis. Dina kasehatan sareng panyakit urang ngiringan Al Masih ngalangkungan gunung sareng lebak.

Majalah anyar anu digantelkeun ka hurup ieu ngagambarkeun teu kaduga hirup Kristen. Salaku urang Kristen terang dimana urang bakal kamana, tapi urang henteu terang naon anu bakal kajantenan sapanjang jalan. "Kristen Odyssey" (majalah anyar "Christian Odyssey") bakal nawiskeun tulisan Alkitabiah, doktrin sareng praktis pikeun kahirupan Kristen ka anggota-anggota ogé sanés. Sanaos tulisan sapertos kitu bijil sateuacanna di Worldwide News, urang mutuskeun pikeun misahkeun bébéja garéja tina ajaran Alkitabiah ku nyiptakeun dua majalah. Ku cara kieu, Christian Odyssey tiasa tiasa ngawula jalma-jalma anu sanés sanés anggota Garéja kami.

Warta garéja dipedar dina majalah WCG Today ("WKG Dinten") bakal dipedar. Anggota WKG di Amérika Serikat bakal teras nampi boh majalah sareng surat ti kuring. Non-anggota (di Amérika Serikat) tiasa mesen langganan ka "Christian Odyssey" ku telepon, email atanapi online. Kami hoyong mendorong anjeun ngabagi majalah Christian Odyssey ka babaturan anjeun sareng ngajak aranjeunna mesen langganan sorangan.

ku Joseph Tkach


pdfHarita teh dikantun