Gusti maparin kahirupan nyata

491 dewa hoyong masihan kahirupan nyata Dina pilem Sakumaha Nyaéta Gets Jack Nicholson muterkeun jalma anu rada ngerakeun. Anjeunna duanana émosional sareng kaganggu sosial. Anjeunna teu gaduh babaturan sareng sakedik harepan pikeun anjeunna dugi ka anjeunna papanggih sareng awéwé ngora anu ngaladénan anjeunna di bar lokalna. Henteu siga batur anu sateuacanna, anjeunna ngalangkungan waktos anu sesah. Janten anjeunna nunjukkeun anjeunna waé, anjeunna ngaréaksikeun dina waktos anu sami, sareng aranjeunna ngadeukeutan sareng ngadeukeutan kursus pilem. Sama ogé palayan ngora Jack Nicholson nunjukkeun gelar kabajikan anu leres anjeunna henteu pantes, janten dina jalur Kristen urang mendakan rahmat Allah. Miguel de Cervantes, panulis Spanyol anu saé Don Quixote, nyerat yén "handapeun sifat-sifat kaasihna Gusti langkung terang langkung terang ti kaadilan-Na".

Rahmat mangrupikeun kado anu urang henteu pantes. Urang condong nangkeup babaturan anu bakal liwat waktos goréng hirupna. Panginten urang malah haréwos dina ceuliana: "Sagala-rupa bakal dikalihan." Sacara téoritis, urang leres kalayan pernyataan sapertos kitu. Nanging sesah kaayaan kitu, ngan ukur urang Kristen tiasa nyatakeun yén hal-hal bakal tétéla sareng rahmat Allah ngagurilap terang. bakal.

«Anjeunna henteu nungkulan urang numutkeun kana dosa-dosa urang sareng henteu males ka kami pikeun kamaksiatan urang. Kusabab saluhur langit di luhur bumi, anjeunna ngantep rahmat na ngatur jalma anu takwa ka Anjeunna. Sajauh énjing ti sore, anjeunna ngantepkeun panerapan urang janten ti urang. Sakumaha bapa karunya ka murangkalih, maka Gusti karunya ka jalma anu takwa ka anjeunna. Kusabab anjeunna terang naon jinis struktur kami; anjeunna émut yén kami lebu » (Jabur 103,10: 14).

Dina usum halodo parna di nagara éta, Gusti paréntah nabi nabi Elia nuju ka walungan Krit nginum sareng Gusti ngintun manuk gagak kanggo nyayogikeun tuangeun dahareun (2 Raja 17,1: 4). Gusti ngurus hamba abdi.

Gusti bakal ngurus urang tina kasampurnaan kakayaan-Na. Janten Paulus nyerat ka Garéja Pilipi: "Pangéran abdi bakal ngalereskeun sadaya kabutuhan anjeun sabada kakayaan-Na dina kamulyaan di Kristus Yesus" (Filipi 4,19). Éta dilarapkeun kana Pilipus sareng éta ogé pikeun urang. Isa ngadorong pamiarsana dina Khutbah dina Gunung:

Ulah hariwang ngeunaan kahirupan anjeun, naon anu bakal tuang sareng inum; sanes perkawis awak anjeun, naon anu bakal anjeun agem. Naha henteu langkung hirup tibatan katuangan sareng awak salira tibatan baju? Tingali kana manuk handapeun langit: aranjeunna henteu sow, henteu panén, henteu kumpul di lumbung; tur Bapa anjeun sawarga ngeusian aranjeunna. Naha anjeun henteu langkung berharga ti aranjeunna? (Mateus 6,25: 26).

Gusti ogé ngabuktikeun Anjeunna paduli Élisa nalika Elisa peryogi pisan bantosan. Raja Ben-Hadad parantos ngagerakkeun tentara Siria ngalawan Israél sababaraha kali. Acan unggal-unggal anjeunna nyerang, tentara Israél kumaha waé siapkeun sateuacanna. Anjeunna pikir aya mata-mata di kemah, maka anjeunna ngumpulkeun jéndralna sareng naros: "Saha nénjo di antara kami?" Saur saurang: "Sir, éta nabi Elisa. Anjeunna ngagaduhan élmu sateuacan raja nyalira terang naon anu anjeunna nepi ka. " Maka Raja Ben-Hadad maréntahkeun pasukanana pikeun maju ka Dotan, kota asal Élisa. Naha urang tiasa ngabayangkeun kumaha rupana? «Salam, Raja Ben-Hadad! Badé angkat ka mana? "Raja badé ngajawab:" Kami bakal nyandak nabi alit ieu Elisa tahanan. " Nalika anjeunna dugi ka Dotan, pasukanana anu ageung ngurilingan kota Nabi. Pagawé ngora Élisa kaluar nyandak cai sareng nalika anjeunna ningali pasukan ageung anjeunna panik teras lumpat deui ka Elisa sareng nyarios, "Gusti, pasukan Siria ngalawan kami. Naon anu kedah urang lakukeun? "Elisa nyarios:" Entong sieun, sabab aya deui anu sareng urang tibatan anu sareng aranjeunna! " Nonoman éta pasti mikir: "Hébat, pasukan ageung ngurilingan urang luar sareng jalma gélo nangtung sareng kuring di dieu." Tapi Elisa ngadoa: "Gusti, muka panon pamuda éta supados anjeunna tiasa ningali!" Gusti Allah muka panonna sareng ningali yén pasukan Siria dikurilingan ku pasukan Pangéran sareng seueur pisan kuda sareng karéta anu api-api. (2 Raja 6,8: 17).

Suratna tina Kitab Suci pasti kieu: Ti jaman ka waktos urang gaduh yén yén dina perjalanan urang ngalangkungan kahirupan urang kaleungitan kaayaan sareng kaayaan urang ngiringan kami ka jurang asa. Marilah urang ngaku yén urang teu tiasa ngabantosan diri urang sorangan. Teras urang tiasa ngandelkeun Yesus sareng pesen-na pikeun ngurus urang. Anjeunna bakal masihan urang bungah sareng kameunangan. Anjeunna masihan kahirupan leres anu leres salaku lanceukna anu dipikacinta, adina anu dipikacinta. Hayu urang moal hilap éta. Hayu urang percanten ka anjeunna!

ku Santiago Lange


pdfGusti maparin kahirupan nyata