Abdi pamajikan Pilatus

593 abdi wanoja pilatus Kuring ngadadak bangun dina wengi, kaget sareng ngageter. Kuring neuteup dina siling anu lega sareng mikiran ngimpina kuring ngeunaan Yesus éta ngan saukur impian. Tapi sora-sora ambek anu sumping dina windows tempat tinggal kuring ngajabkeun deui kanyataan. Kuring pohara prihatin ku warta ditéwak Yesus yén kuring malang kanggo tunggang gunung. Kuring henteu terang naha anjeunna didakwa ku kajahatan anu tiasa hargana nyawa. Anjeunna parantos ngabantosan seueur anu peryogi.

Tina jandela kuring tiasa ningali korsi hakim dimana salaki Pilatus, gupernur Romawi, ngayakeun sidang umum. Kuring nguping anjeunna ngajerit: "Mana anu anjeun pikahoyong? Saha anu kuring kudu ngaleupaskeun ka anjeun, Yesus Barabbas atanapi Isa, anu disebat Kristus? ».

Kuring terang yén ieu ukur tiasa hartosna yén kajadian dina wengi teu acan saé kanggo Yesus. Pilatus sigana mikir sakedik naively yén jumlah anu dikaluarkeun bakal ngabebaskeun anjeunna. Riungan éta marah ku tuduhan liar para imam sareng sesepuh timburu, sareng aranjeunna ngajerit yén Yesus kedah disalib. Sababaraha diantarana nyaéta jalma anu sami anu nuturkeun anjeunna dimana waé minggu sateuacanna sareng nampi penyembuhan sareng harepan.

Yesus jumeneng nyalira, hina sareng ditolak. Anjeunna sanes kriminal. Kuring terang éta sareng salaki kuring terang ogé, tapi hal teu dikendalikan. Batur kedah ngahalangan. Janten kuring cekel hamba ku panangan sareng nyaurkeun anjeunna nyarios ka Pilatus supaya teu aya hubunganana jeung kajadian ieu sareng kuring bakal ngalaman pisan kusabab kuring ngimpi Yesus. Tapi éta kasép. Salaki kuring nyerah kana tungtutanana. Dina upaya sieunan pikeun ngaleungitkeun sagala tanggung jawab, anjeunna ngumbah leungeun-Na di payuneun riungan sareng nyatakeun yén anjeunna teu murni getih Yesus. Kuring mundur tina jandela sareng slumped kana lanté nangis. Nyawa kuring ngaharepkeun jalma anu welas asih ieu hina anu ngahambat dimana-mana sareng ngabebaskeun anu ditindas.

Nalika Yesus ngagantung dina salib, panonpoé soré cemerlang nyababkeun gelap anu ngancem. Lajeng, nalika Yesus nyéépot, bumi gemet, batu dipecahkeun, sareng strukturna rusak. Graves peupeus kabuka sareng ngabebaskeun jalma anu maot anu hirup deui. Sakabéh Yerusalem parantos kéngingkeunna. Tapi teu lami. Kajadian dahsyat ieu henteu cekap pikeun ngeureunkeun pamimpin Yahudi buta. Aranjeunna naék kana runtuhan ka Pilatus sareng konspirasi sareng anjeunna pikeun ngamankeun makam Yesus supados murid-murid henteu tiasa maok awakna sareng nyarios yén anjeunna bangkit tina maot.

Ayeuna tilu dinten parantos langkung sareng pengikut Yesus bener ngumumkeun yén anjeunna hirup! Aranjeunna keukeuh ningali anjeunna! Jalma anu parantos mulih ti kuburan na ayeuna parantos jalan-jalan di jalan Yerusalem. Abdi langkung bungah sareng henteu wani ngawartoskeun salaki kuring. Tapi kuring moal beristirahat dugi kuring mendakan langkung seueur ngeunaan jalma anu luar biasa ieu, Yesus anu nolak maot sareng janji hirup langgeng.

ku Joyce Catherwood