Naha hukum Musa ogé dilarapkeun ka urang Kristen?

385 hukum Musa ogé dilarapkeun pikeun urang Kristen Nalika kuring sareng Tammy ngantosan di lobi bandara kanggo pesawat penerbangan kami, teu aya namina hiji pamuda calik dua korsi jauh sareng sababaraha kali ningali kuring. Sanggeus sababaraha menit anjeunna naros ka kuring: "Hapunten kuring, naha anjeun Pak Joseph Tkach?" Anjeunna resep ngawangkong ka kuring sareng ngawartoskeun kuring anu nembe diusir ti komunitas Sabbatarian. Paguneman kami enggal-enggal parantos ngarobih kana hukum Allah - anjeunna mendakan pernyataan kuring pikaresepeun pisan yén Nasrani bakal ngartos yén Allah masihan hukum ka urang Israil, sanaos aranjeunna henteu tiasa tetep sampurna. Urang bahas perkawis kanyataan yén Israil saleresna ngagaduhan "anu luar biasa" anu mana jalma sering nyimpang tina hukum Allah. Éta jelas pikeun urang yén ieu sanés kagét pikeun Tuhan, sabab anjeunna terang kumaha kaayaan nyiptakeunana.

Kuring naros ka anjeunna yén hukum anu diserahkeun ka Israil ku Musa kagungan 613 paréntah. Anjeunna sapuk sareng kuring yén aya seueur bantahan ngeunaan kumaha hukum-hukum ieu ngariungkeun urang Kristen. Sababaraha alesan yén sadaya paréntah kedah dijaga sabab sadayana datang "ti Allah". Upami ieu leres, urang Kristen kedah ngorbankeun sato sareng nganggo tali doa. Anjeunna negeskeun yén aya seueur pendapat ngeunaan 613 parentah anu gaduh aplikasi spiritual ayeuna sareng anu henteu. Kami ogé sapuk yén rupa-rupa kelompok Sabbatarian kabagi dina masalah ieu - sawaréh ngalaksanakeun sunat; sababaraha ngajaga Sabat dina tatanén sareng festival taunan; sawaréh nyandak jajaran kahiji, tapi henteu kadua sareng katilu; sababaraha, kumaha ogé, sadaya tilu; sawaréh ngajaga Sabat, tapi henteu festival taunan; aya sababaraha catetan anu anyar sareng nami suci - masing-masing kelompok percaya yén "bungkusan" doktrinna leres tina biblip, tapi anu sanés sanés. Anjeunna nyatakeun yén anjeunna parantos berjuang sareng masalah ieu kanggo sababaraha waktos sareng parantos nyerah jalan sateuacanna kana Sabat; kumaha oge, anjeunna prihatin yén anjeunna henteu bakal nahan éta leres.

Kagetna, anjeunna sapuk yén seueur Sabbatarians anu salah sabab henteu sadar yén datangna Gusti aya dina daging (dina jalmi Yesus) nyetél naon anu disebut Kitab Suci "Perjangjian Anyar" (Ibrani 8,6) sahingga ngagambarkeun hukum anu dibikeun ka Israél bihari (Ibrani 8,13). Jalma anu henteu nampi bebeneran dasar ieu sareng milarian éta dumasar kana Hukum Hukum Musa (anu ditambahkeun 430 taun saatos perjanjian Gusti sareng Abraham; tingali Gal. 3,17) pikeun hirup henteu ngalaksanakeun iman Kristen anu bersejarah. Kuring yakin yén diskusi urang ningali terobosan nalika anjeunna sadar yén éta (anu ngawakilan seueur Sabbatarians) teu tiasa dijaga yén urang ayeuna "antara perjanjian lama sareng perjanjian anyar" (perjanjian anyar ngan ukur datangna sareng uih Yesus). Anjeunna sapuk yén Yesus mangrupikeun pangorbanan anu saé pikeun dosa-dosa urang (Ibr. 10,1: 3) sareng sanaos di Perjangjian Anyar éta ngaleungitkeun rasa syukur sareng panebusan panebusan teu acan disebatkeun, Isa ogé parantos ngawujudkeunana. Sakumaha Yesus ngajelaskeun, Kitab Suci jelas-jelas nunjukkeun ka anjeunna sareng anjeunna nedunan hukum.

Nu nonoman kuring nyarios yén kuring masih gaduh patarosan ngeunaan ngajaga Sabat. Kuring ngajelaskeun ka anjeunna yén sudut pandang Sabbatarian kurang pamahaman, nyaéta yén aplikasi hukum dirobih nalika Yesus mimiti sumping. Sanaos éta masih valid, ayeuna aya aplikasi spiritual tina hukum Allah - pinuh ngémutan yén Kristus parantos ngalaksanakeun hukum anu dipasihkeun ka Israél; anu didasarkeun kana hubungan kami sareng Gusti anu ngalangkungan Kristus sareng Roh Suci sareng ngahontal jero - ati sareng pikiran urang. Ngeunaan Roh Suci urang hirup ku nurut ka Gusti salaku anggota Badan Kristus. Salaku conto: upami haté urang disunatan ku sumanget Kristus, henteu janten masalah naha urang sunat sacara fisik.

Pelaksanaan hukum Kristus ngakibatkeun kami taat ka Allah anu diciptakeun ku karyana anu langkung jero sareng langkung parantos ngalangkungan Kristus sareng sumping Roh Suci. Salaku Nasrani, taat kami asalna tina naon waé anu aya di tukangeun hukum, nyaéta manah, pikiran, sareng tujuan anu hébat Gusti. Kami ngakuan ieu tina paréntah anyar Yesus: "Kuring masihan anjeun paréntah anyar anu anjeun saling silih cinta sapertos kuring dipikacinta anjeun" (Yohanes 13,34). Yesus masihan paréntah ieu sareng cicing numutkeun paréntah ieu dina kanyaho yén Gusti, dina ngalangkungan jasa na di bumi sareng ku kakawasaan Roh Suci, badé nyerat hukum-hukumna di jero ati urang sahingga nedunan ramalan Joel, Yeremia sareng Ezekiel.

Kalayan ngadegna Perjangjian Anyar, anu ngalaksanakeun sareng réngsé tugas Perjanjén Lama, Yesus ngarobih hubungan urang sareng hukum sareng ngarobih bentuk taat kami, anu ku urang parantos nampi salaku umat-Na. Hukum cinta dasar salawasna aya, tapi Yesus nyiptakeun sareng nunaakeunana. Perjanjatan Old sareng Israél sareng Hukum aya hubunganna sareng éta (kalebet korban, tassels, sareng taun pangampunan) diperyogikeun bentuk khusus pikeun ngalaksanakeun hukum dasar cinta ka bangsa Israél. Dina seueur kasus, fitur khusus ieu ayeuna teu kaluareun. Sumanget hukum tetep, tapi sasadiaan hukum tinulis anu butuh wujud khusus mituhu henteu kudu diturut deui.

Hukum henteu tiasa nedunan sorangan; éta moal tiasa ngarobih manah; teu tiasa nyegah kagagalan sorangan; éta moal tiasa ngajagi ngalawan godaan; éta teu tiasa nangtoskeun bentuk tarekat anu pas pikeun tiap kulawarga tunggal di bumi. Kusabab akhir pagawean Yesus di bumi sareng misi Roh Suci, aya parantos cara anu sanés urang tiasa ngucapkeun bakti ka Gusti sareng cinta urang ka tatangga. Saha anu nampi Roh Suci ayeuna langkung saé ngartos Firman Allah sareng ngartos tujuan Gusti pikeun taatna, sabab taqwa disumputkeun sareng diungkabkeun dina Al Masih sareng dikirim ka urang ngalangkungan rasul-rasul ku masihan ka kami dina buku-buku. yén urang nyaur Perjangjian Anyar parantos dilestarikan. Yesus, Imam Agung anu agung, nunjukkeun ka manah Bapa sareng ngutus Roh Suci ka urang. Ngaliwatan Roh Suci, urang tiasa ngaréspon Firman Allah ti jero haté urang ku ngabuktikeun ngalangkungan Kecap Allah sareng Perbuatan yén Anjeunna hoyong nyebarkeun berkah-Na ka sadaya kulawarga di bumi. Ieu ngaleupaskeun sagala hukum anu sanggup, sabab langkung jauh tujuan Allah naon anu kudu dilakukeun ku hukum.

Pamuda éta sapuk sareng pernyataan ieu teras naros kumaha pamahaman ieu mangaruhan Sabat. Kuring ngajelaskeun yén Sabat ngajabat ka urang Israil pikeun sagala rupa tujuan: éta ngingetkeun aranjeunna ka ciptaan; éta ngingetkeun anjeunna angkatna ti Mesir; éta ngingetkeun aranjeunna hubungan khusus sareng Gusti sareng masihan sato, abdi sareng kulawarga waktos istirahat fisik. Tina sudut pandang moral, éta ngingetkeun urang Israil ngeunaan tugasna pikeun ngeureunkeun panggawe jahatna. Diomongkeun sacara Christolog, nunjukkeun yén kabutuhan istirahat spiritual sareng minuhan datangna datangna Kristus - ku nempatkeun kapercayaan ka aranjeunna dina kasalametan langkung saé tibatan dina karya masing-masing. Sabat ogé ngalambangkeun parantosan ciptaan di tungtung umur.

Kuring ngabéjaan ka anjeunna yén sabagian orang Sabbatarians katingalina henteu tiasa ngémutan yén katetepan anu dipasihkeun ka urang Israil ku Nabi Musa samentawis - nyaéta, ngan ukur pikeun période sareng tempat anu tangtu dina sajarah bangsa Israél. Kuring nunjuk yén éta henteu hésé ningali yén éta henteu masuk akal pikeun sadaya waktos sareng di unggal tempat "ngantunkeun janggut anu teu katelah" atanapi "nyasahkeun opat juru jubah". Nalika niat Allah pikeun urang Israil salaku bangsa dicumponan dina Yesus, anjeunna naroskeun ka sadaya jalma ngalangkungan pangandika sareng Roh Suci. Hasilna, bentuk taat ka Gusti kedah ngalakukeun kaadilan pikeun kaayaan anyar.

Patalina jeung Sabat Dinten Katujuh, Nasrani otentik henteu neruskeun angkat dinten katujuh dina saminggu salaku unit astrologi, upami Allah parantos nempatkeun sadinten saminggu saluhureun anu sanés. Gantina nyayogikeun dinten sadinten pikeun ngakukeun Kasucian-Nya, Gusti ayeuna ngiringan di urang ngalangkungan Roh Suci, sahingga ngahadiat sadayana waktos urang. Sanaos urang tiasa ngariung dinten saminggu pikeun ngagungkeun ayana Tuhan, kalolobaan jamaah Kristen kumpul pikeun jasa Minggu, dinten anu paling diakui nalika Yesus bangkit tina maot, sahingga janji dina Perjanjian Lama dicumponan. Yesus gaduh hukum Sabat (sareng sadayana aspek tina Taurat) ngalegaan saluareun konstrain waktos, anu hukum henteu tiasa dilakukeun. Anjeunna bahkan ngambah paréntahna "Anjeun kudu nyaah ka tatangga anjeun sakumaha diri anjeun" ku "Sayang ka hiji sama sapertos kuring dipikacinta anjeun". Éta mangrupikeun kahadean anu luar biasa tina cinta anu henteu aya dina 613 paréntah (ogé henteu dina 6000!). Tujuanana anu setya katetepkeun Torét ngajantenkeun Yesus janten fokus, sanes kode tinulis. Kami moal difokuskeun dina sadinten saminggu; éta mangrupikeun urang pokus. Urang hirup bae unggal dintenna sabab éta mangrupikeun kami sesa.

Sateuacan urang naékkeun mesin masing-masing, urang sapuk yén aplikasi spiritual tina hukum Sabat nyaéta ngeunaan kahirupan hirup iman ka Kristus - kahirupan anu ku rahmat Allah sareng ku karya anyar sareng jero tina Roh Suci dina urang, dirobih ti jeroeun.

Salawasna bersyukur pikeun kurnia Gusti nu ngajadikeun urang sadayana ti sirah ka sampéan.

Joseph Tkach

presiden

KOMUNITAS GRATIS KOMUNITAS


pdf Naha hukum Musa ogé dilarapkeun ka urang Kristen?