Karajaan Allah (Bagian 6)

Sacara umum, aya tilu poin anu aya hubunganna antara Garéja sareng Karajaan Allah. Éta mangrupikeun anu satuju sareng wahyu Alkitab sareng teologi anu butuhkeun akun lengkep ngeunaan jalma sareng padamelan Kristus, ogé Roh Suci. Ieu luyu sareng anu disarios ku George Ladd dina A Theology of the New Testament. Thomas F. Torrance nambihan sababaraha kesimpulan anu penting pikeun ngadukung doktrin ieu, aya anu nyebatkeun yén Garéja sareng Karajaan Allah sami sareng sami. Lain ningali anu dua béda-béda, upami henteu sapinuhna cocog 1 .

Pikeun pinuh ngartos dina akun Alkitab, perlu pikeun naliti jangkauan Perjangjian Anyar, ngalaksanakeun seueur petikan Alkitab sareng subtopik, naon anu didamel Ladd. Dina dasar ieu, anjeunna ngusulkeun alternatip katilu, anu ngabantah yén garéja sareng karajaan Gusti henteu ampir idéntik, tapi aya hubungan anu inextricably. Aranjeunna tumpang tindih. Panginten pangbasajanna pikeun ngajelaskeun hubungan nyaéta nyaéta yén Garéja nyaéta umat Allah. Jalma-jalma di sakurilingna, janten nyarioskeun, warga Karajaan Allah, tapi teu tiasa disarengan ku karajaan téa, anu sami sareng aturan sampurna Gusti Allah ku Kristus dina Roh Suci. Kakaisaran sampurna, tapi gareja henteu. Poko-poko kasebut tunduk ka Karajaan Karajaan Allah, Isa, tapi aranjeunna henteu raja nyalira sareng teu matak bingung sareng anjeunna.

Garéja henteu karajaan Allah

Garéja na aya dina Perjanjian Anyar (Yunani: ekklesia) disebut salaku umat Gusti. Ayeuna aya dina waktos dunya ayeuna (waktos saprak Kristus mimiti sumping) ngumpul dina hiji komunitas. Anggota gereja kumpulkeun, ngajarkeun Injil salaku anu mimiti ngajarkeun rasul - jalma anu dikuatkeun sareng dikirim ku Yesus nyalira. Umat ​​Allah nampi pesen wahyu Alkitab anu dijaga pikeun urang sareng, ku cara tobat sareng iman, nyatana kanyataan saha Allah anu nurut wahyu ieu. Sakumaha anu dinyatakeun dina kitab Kisah, éta mangrupikeun anggota umat Allah anu "tetep dina ngajarkeun para rasul, dina komuni sareng dina mecah roti sareng doa" (Kis. 2,42) Mimitina, Garéja diwangun ku para pengikut satia Israil anu sésana tina Perjanjén Lama. Aranjeunna yakin yén Yesus parantos ngalaksanakeun janji-janji anu dilakukeun ka aranjeunna salaku Mésias sareng Panebus Allah. Ampir sakaligus sareng Pentekosta anu munggaran dina Perjangjian Anyar, Umat Allah nampi pesen wahyu Alkitab anu disimpen pikeun urang sareng, ku cara tobat sareng kapercayaan kana kanyataan, ngiringan saha Allah anu nurut wahyu ieu. Sakumaha anu dinyatakeun dina kitab Kisah, éta mangrupikeun anggota umat Allah anu "tetep dina ngajarkeun para rasul, dina komuni sareng dina mecah roti sareng doa" (Kis. 2,42) Mimitina, Garéja diwangun ku para pengikut satia Israil anu sésana tina Perjanjén Lama. Aranjeunna yakin yén Yesus parantos ngalaksanakeun janji-janji anu dilakukeun ka aranjeunna salaku Mésias sareng Panebus Allah. Ampir sakaligus kalayan festival Pentekosta munggaran di New Bund tumuwuh

Umat ​​Allah dina kaayaan rahmat - henteu sampurna

Tapi, Perjangjian Anyar nunjukkeun yén jalma-jalma ieu henteu sampurna, henteu conto. Ieu hususna dibuktikeun dina perumpamaan lauk anu katangkep dina jaring (Mateus 13,47: 49). Masyarakat garéja ngimpun sakitar Yesus sareng kecap-kecapna bakal pamustunganana diturunkeun kana prosés cerai Bakal aya waktos anu bakal jelas yén sababaraha anu ngaraos janten milik masarakat ieu henteu resep ka Kristus sareng Roh Suci, tapi rada dicabul sareng nolak ngalakukeunana. Nyaéta, sababaraha anu dipiboga garéja teu nempatkeun diri dina kakawasaan Kristus, tapi nolak tobat sareng mundur tina rahmat pangampunan Allah sareng kurnia ti Roh Suci. Batur parantos ngaganggu macét ngalayanan Kristus dina kecap-Na. Nanging, unggal urang kedah nyanghareupan perjuangan pikeun iman deui unggal dinten. Saréréa kajawab. Sadayana kedah dipimpin, alon-alon ngadamel karya Roh Suci pikeun ngabagikeun kami sareng kasucian anu Kristus dirina, dina bentuk manusa, ngagaleuh pisan kanggo urang. Panyucian anu ngabutuhkeun kolot urang, salah diri maot unggal dinten. Janten kahirupan komunitas gereja ieu seueur-warni, henteu sampurna sareng murni. Garéja ningali sorangan terus didukung ku rahmat Allah. Anggota Garéja anu mimiti tobat sareng anu terus diperyogikeun sareng diréformasi.Mengajaran anu sumebar dina Perjangjian Anyar sabagian nunjuk kana prosés pembaharuan anu ngalibatkeun tobat, iman, kéngingkeun ilmu, doa Nolak godaan, ogé pulih sareng pulih, nyaéta, rekonsiliasi sareng Gusti, langkung pasrah. Teu aya anu dipikabutuh upami Garéja parantos parantos masihan gambaran kasampurnaan. Ngan sakumaha kahirupan dinamis ieu, dibentuk ku pangwangunan salajengna, manifests dirina sorangan sareng pamanggih yén Karajaan Allah henteu nunjukkeun sorangan dina kasampurnaan lengkep dina waktos dunya ieu. Éta mangrupikeun umat Allah anu ngantosan kalayan harepan - sareng kahirupan dulur anu kagungan aranjeunna disumputkeun dina Kristus (Kolose 3,3) sareng ayeuna nyarupaan kapal-kapal taneuh biasa (2 Korinta 4,7). Kami ngantosan kasalametan urang pikeun kasampurnaan.

Hutbah ti Karajaan Allah, sanés ti Garéja

Perlu dicatet sareng Ladd yén rasul-rasul anu munggaran henteu fokus kana Garéja dina khutbahna, tapi dina Karajaan Allah. Éta lajeng anu nampi pesen anu sumping babarengan salaku garéja, sapertos Christi ekklesia. Ieu ngandung harti yén Garéja, umat Allah, henteu janten kapercayaan atanapi ibadah. Ngan ukur Bapa, Anak sareng Roh Suci, Gusti Triune anu kieu. Da'wah sareng ngajarkeun Garéja henteu kedah ngajantenkeun tujuanana iman, sareng margi henteu sacara utami bérés ngagulung. Kusabab éta Paulus ngantebkeun yén "[kami] henteu ngumumkeun diri urang [...] tapi Yesus Kristus salaku Gusti, tapi diri urang salaku hamba anjeun pikeun Yesus" (2 Korinta 4,5; Alkitab Zurich). Pesan sareng garéja garéja henteu kedah ngacu kana dirina, tapi pikeun pamariksaan Dewa Triune, sumber anu diarepkeun. Allah bakal ngantepkeun pamaréntahanana maju ka sadaya ciptaan, karajaan anu diadegkeun ku Al Masih ngalangkungan pagawéan bumi na ngaluarkeun Roh Suci, tapi bakal ukur bersinar ka kasampurnaan dina hiji dinten. Garéja, anu ngasah sakitar Kristus, ningali deui kasalametan-Na pikeun kasalametan réngsé sareng payuneun parantosan dina kasampurnaan karyana neraskeun. Maksudna pokna leres anjeunna.

Karajaan Allah henteu asalna tina Garéja

Béda antara Karajaan Allah sareng garéja ogé tiasa disawang dina kanyataan yén karajaan téh, mastikeun nyarios, padamelan sareng kado ti Gusti. Éta moal tiasa diwangun atanapi dibawa ku jalma, malah jalma anu ngabagi komunitas anyar sareng Gusti. Numutkeun Perjangjian Anyar, jalma-jalma Karajaan Allah tiasa nyandak di jerona, milari jalanna kana éta, mewarisiana, tapi aranjeunna henteu tiasa ngancurkeun deui atanapi nyangking ka bumi. Anjeun tiasa ngalakukeun hiji hal pikeun kakaisaran, tapi moal teras janten poko di lembaga manusa. Ladd tegas nekenkeun titik ieu.

Karajaan Allah: jalan, tapi henteu acan réngsé

Karajaan Allah parantos diluncurkeun, tapi teu acan maju. Dina kecap Ladd: "Parantos aya, tapi éta acan réngsé." Karajaan Allah di bumi teu acan sadar. Sadaya jalma, naha henteu kagolong kana komunitas umat Allah, cicing di jaman ieu anu masih disempurnakeun, sareng Garéja sorangan, komunitas jalma anu ngurus Yesus Kristus, Injil sareng misi, teu luput masalah sareng watesan. tetep napel dina dosa sareng maot. Ku sabab éta butuh pembaharuan sareng révitalisasi konstan. Anjeunna kedah terus-terusan ngajaga ukhuwah sareng Kristus ku ngadeg ku kecap-Na sareng dibereskeun, dibaharui, sareng diangkat ku sumanget ka Anjeunna. Ladd nyimpulkeun hubungan antara Garéja sareng Karajaan Allah dina lima pernyataan ieu: 2

  • Garéja henteu karajaan Allah.
  • Karajaan Allah nyiptakeun Garéja - sanés cara-cara sanés.
  • Garéja masihan kasaksian ka Karajaan Allah.
  • Garéja ieu mangrupikeun alat Karajaan Allah.
  • Garéja mangrupikeun administrator Karajaan Allah.

Pondokna, urang tiasa nyebatkeun yén Karajaan Allah kalebet umat-umat Allah. Tapi henteu sadayana anu anggota Garéja sacara tanpa syarat ngalebetkeun pamaréntahan Kristus dina Karajaan Allah. Jalma-jalma Allah diwangun ku jalma anu parantos mendakan Karajaan Allah sareng ngalebetkeun petunjuk sareng aturan Kristus. Hanjakalna, sabagian jalma anu parantos ngagabung sareng garéja ka sababaraha waktos sigana teu nunjukkeun karakter kakawasaan jaman ayeuna sareng ka hareup. Aranjeunna terus nampik rahmat Allah anu Al Masih ngiringan aranjeunna ngaliwatan padamelan Garéja. Sangkan urang tingali yén Karajaan Allah sareng Garéja henteu pisah, tapi henteu idéntik. Upami Karajaan Allah diturunkeun kana kasampurnaan nalika wangsul Kristus, umat Allah bakal, tanpa anu sanés sareng tanpa berkorban, bawahan diri kana pamaréntahanana sareng kabeneran ieu bakal dibuktikeun dina sakaligus sadaya.

Kumaha bédana mangaruhanna teu pisah tina Garéja sareng Karajaan Allah?

Béda antara Garéja sareng Karajaan Allah ngagaduhan pangaruh. Urang ngan ukur tiasa alamat sababaraha poin didieu.

Bukti karajaan anu bakal datang

Pangaruh signifikan tina duanana kabinékaan sareng kamasarisan gareja sareng karajaan Allah nyaéta gareja sakuduna ditingalikeun salaku conto koncretely ngeunaan karajaan hareup. Thomas F. Torrance sacara tegas nunjukkeun hal ieu dina ajaran na. Sanaos karajaan Gusti henteu acan kasampurnaan, Garéja kedah nyaksian naon anu henteu acan dilaksanakeun dina kahirupan sapopoé, di dieu sareng ayeuna dunya anu dosa ayeuna. Ngan kusabab Karajaan Allah henteu hadir lengkep teu hartosna yén Garéja ngan ukur kanyataan spiritual anu henteu tiasa dipangaruhan atanapi dialaman di dieu sareng ayeuna. Kalayan kecap sareng sumanget sareng ngahiji sareng Kristus, umat Allah tiasa masihan bukti beton kana hakekat Karajaan Allah anu bakal datang dina waktos sareng ruang, ogé sareng daging sareng getih.

Garéja moal ngalakukeun ieu sacara éksténsif, lengkep atanapi permanén. Nanging, ku cara Roh Suci sareng sareng Gusti, umat Allah tiasa masihan ekspresi konkrit pikeun berkah karajaan anu bakal datang, saprak Kristus parantos ngatasi dosa, piala sareng maotna sorangan sareng urang tiasa leres-leres ngarepkeun karajaan ka hareup. Tanda pangpentingna mangrupikeun kasmaran - cinta anu ngagambarkeun cinta bapa pikeun putra dina Roh Suci, sareng cinta bapa pikeun urang sareng sadaya ciptaan-Na, ngalangkungan putra, dina Roh Suci. Garéja tiasa nyaksian kana kakuasaan Kristus dina ibadah, dina kahirupan sapopoé, sareng komitmenna pikeun kautaman umum jalma anu henteu kagolong kana komunitas Kristen. Kasaksian anu unik sareng paling unik anu tiasa ditanggung ku Garéja pikeun ngadamel kanyataan ieu mangrupikeun Kurban Suci, sakumaha diinterpretasi dina ngalaporkeun Firman Allah dina ibadah. Di dieu, dina bunderan komunitas garéja anu dirakit, urang tingali anu paling konkrit, sederhana, jujur, kasaksian langsung sareng efektif tina rahmat Allah dina Kristus. Dina misbaranana kami ngalaman, ngalangkungan Roh Suci, anu parantos aya, tapi henteu sampurna, pamaréntahan Kristus ngalangkungan jalmi-Na. Dina méja Gusti urang ningali deui pupusna dina salib sareng ngarep ka karajaan na nalika ngabagi hubungan sareng anjeunna sabab anjeunna hadir ku kamampuan Roh Suci. Di altar-Na urang nampi preklamasi Karajaan anu bakal datang. Kami sumping ka méja Gusti janten bagian tina Nyalira sakumaha Anjeunna ngajanjikeun ka urang salaku Gusti sareng Jurusalamet urang.

Gusti henteu dipigawe sareng salah sahiji urang

Hirup dina waktos antara datangna Kristus mimiti sareng datangna na hartosna hal anu sanés. Éta hartosna yén unggal jalma dina ibadah haji spiritual - dina hubungan anu kantos mekar sareng Gusti. Nu Maha Kawasa henteu réngsé sareng manusa naon waé anu badé ngagambar anjeunna sareng ngajantenkeun anjeunna percaya ka anjeunna sareng nampi rahmat sareng kahirupan anyar anu dipasihkeun, dina unggal moment, unggal dinten. Éta mangrupikeun tanggung jawab Garéja pikeun ngajarkeun bebeneran dina cara anu pangsaéna anu ka Gusti Allah aya dina Kristus sareng kumaha anjeunna ngémutan dirina dina kahirupan sadayana. Garéja dipenta pikeun saksi kana sipat sareng sifat Kristus sareng karajaan-Na kapayunna dina kecap sareng perbuatan. Nanging, urang henteu tiasa terang sateuacanna (pikeun nyandak bahasa kiasan Yesus) bakal janten rumput atanapi lauk anu goréng. Ayeuna bakal janten Gusti Alloh nyalira pikeun ngajantenkeun perpisahan anu saé tina anu saé kusabab tangtosna. Kitu waé henteu kanggo urang kanggo prosés prosés (atanapi pikeun tunda heula). Kami sanés hakim pamungkas di dieu sareng ayeuna. Sabalikna, urang kedah tetep satia iman sareng sabar sareng diferensiasi, ngarepkeun padamelan Gusti sadayana di sadayana ku kecap-kecap sareng Roh Suci. Tetep waspada sareng masihan prioritas anu paling penting, nempatkeun pangpentingna, sareng masihan kurang pentingna kana anu kurang penting pisan anu penting. Tangtosna, urang kedah ngabédakeun naon anu penting sareng naon anu kurang pentingna.

Garéja ogé nyayogikeun komunitas cinta. Tugas utami teu ngajamin gareja anu leres-leres atanapi leres-leres sampurna, nganggapna salaku tujuan utami pikeun ngaluarkeun tina komunitas jalma-jalma anu ngagabung sareng umat Tuhan tapi henteu kuat dina iman atanapi aranjeunna. Gaya hirup henteu cukup ngagambarkeun kahirupan Kristus. Mustahil kanggo ngalakukeun ieu sacara komprehensif dina jaman ayeuna. Sakumaha Yesus ngajar, éta usaha pikeun ngaleungitkeun wasiat (Mateus 13,29: 30) atanapi pikeun misahkeun lauk anu saé tina goréng (V. 48), henteu ngalaksanakeun persatuan sampurna dina jaman ieu, tapi malah ngarugikeun awak Kristus sareng saksi-Na. Éta bakal tiasa condescending ka batur dina garéja. Éta bakal ngakibatkeun sacara masif, ngahukum legalisme, nyaéta, legalisme, anu henteu nunjukkeun karya Kristus, iman atanapi harepan dina karajaan anu bakal datang.

Barina ogé, karakter anu henteu konsisten tina komunitas garéja henteu hartosna yén sadaya jelema tiasa milu dina kapamimpinan na. Garéja henteu dasarna demokratis dina dasarna, sanaos sababaraha saran praktis anu dilakukeun ku cara kieu. Kapamimpinan garéja kedah nyayogikeun kriteria anu jelas, anu didaptarkeun dina seueur petikan Alkitab dina Perjanjian Anyar sareng ogé dianggo dina komunitas Kristen awal, sapertos didokumentasikeun, sapertos Kisah. Kapemimpinan Garéja mangrupikeun ekspresi kadewasaan spiritual sareng hikmah. Peryogikeun diperyogikeun sareng, dumasar kana Kitab Suci, kedah mancarkeun kamatangan dina hubungan sareng Gusti Allah ngalangkungan Kristus. Pelaksanaan praktisna didorong ku kahayang anu ikhlas, gumbira, sareng bébas, utamina Yesus Kristus, ku milu kana usaha da'wah anu teraskeun. dumasarkeun kana iman, harepan sareng kersa ngawula.

Pamustunganana, kumaha ogé, sareng ieu anu paling penting, kapamimpinan garéja dumasar kana hiji panggero ti Kristus liwat Roh Suci sareng konfirmasi ku batur pikeun nuturkeun sauran ieu atanapi janjian ieu pikeun jasa khusus. Henteu mungkin pikeun nyarios persis naha sababaraha disebut sareng batur henteu. Salaku conto, sababaraha anu parantos dipasihkeun kasukuhan spiritual anu tiasa disauran henteu nyayogikeun sacara formal, pelayanan anu ditunjuk. Panggero ieu, anu parantos dibere atanapi henteu dipasihkeun ku Gusti, moal aya hubunganana sareng nampi ketuhanan. Malahan, éta ngeunaan hikmah Allah anu sering disumputkeun. Nanging, konpirmasi panggero anjeun, dumasar kana kriteria anu ditétélakeun dina Perjangjian Anyar, gumantung, diantara hal séjén, kana karakter anjeun, reputasi anjeun, sareng kesanggupan anjeun sareng kamampuan pikeun nganilai anggota komunitas lokal dina percantenan ka Kristus sareng konstan, panginten anu kasusna dina partisipasi misi na ngalengkepan sareng ajak.

Disiplin garéja sareng pengadilan

Kahirupan antawis dua sumping Kristus henteu ngaleungitkeun kabutuhan pikeun ngadisiplin garéja, tapi kedah bijil, sabar, rukun, sareng kasabaran anu lila (asih, kuat, pendidik) polah, anu, dipasihkeun cinta Gusti pikeun sadaya jalma, ogé ditanggung ku harepan sadayana. Tapi, éta moal ngijinkeun anggota gareja pikeun ngaganggu para mukmin anu sanés (Yehezkiel 34), tapi langkung-leres naros pikeun ngalindunganana. Éta bakal masihan silaturahmi, persahabatan, waktos sareng rohangan ka batur, ku kituna aranjeunna tiasa milarian ka Gusti sareng neangan hakekat karajaan na, milari waktos tobat, nampi Kristus sareng janten beuki condong ka anjeunna dina iman. Tapi bakal aya wates-wates pikeun anu diidinan, kalebet dina nalungtik sareng ngandung kajahatan ngalawan anggota jamaah anu sanés. Kami ningali dinamis ieu dina kahirupan garéja awal, sakumaha kacatet dina Perjangjian Anyar, di tempat damel. Kitab Kisah sareng hurup Prajanjian Anyar nyarioskeun kana praktékna disiplin garéja internasional ieu. Éta peryogi kapemimpinan anu wijaksana sareng sénsitip. Nanging, éta moal mungkin pikeun ngahontal kasampurnaan di jerona. Nanging, éta kedah diperjuikeun, sabab alternatif-alternatif éta henteu disiplin atanapi teu-henteuna ngahukum, idealisme leres-leres mangrupikeun salah-leres sareng henteu ngalakukeun kaadilan Kristus. Kristus nampi sadayana anu sumping ka anjeunna, tapi anjeunna henteu pernah ngantepkeun aranjeunna sapertos aranjeunna. Sabalikna, anjeunna maréntahkeun dirina nuturkeun anjeunna. Sababaraha direspon, batur henteu. Kristus nampi urang dimana waé urang nangtung, tapi Anjeunna ngalakukeun pikeun ngolo-ngingkeun kami milu. Aktivitas garéja nyaéta ngeunaan nampi sareng ngabageakeun, tapi ogé ngeunaan ngabimbing sareng ngadisiplin jalma anu tetep, yén éta ngalakukeun manéh, percanten ka Kristus sareng nuturkeun anjeunna ka alam-Na. Sanajan pilihan anu terakhir, sapertos kitu, nyaéta ekskomunikasi (pangecualian ti Garéja) panginten kedah diperyogikeun, upami éta dirojong ku harepan énggal-énggal bakal dikirimkeun ka Garéja, sakumaha urang gaduh conto tina Perjangjian Anyar (1 Korinta 5,5; 2 Korinta 2,5-7 ; Galatia 6,1).

Pesen pangarep-arep harepan dina neraskeun karya Kristus

Balukar sanésna bédana sareng hubungan antara Garéja sareng Karajaan Allah tiasa katingal dina kanyataan yén pesen agama ogé kedah nyayogikeun karya Kristus anu sanés sareng sanés mung padamel anu sampurna dina salib. Ieu hartosna pesen kami kedah nunjukkeun yén sadaya anu dilaksanakeun Kristus sareng karyana kasalametan teu acan dibuktoskeun sadaya épektivitasna dina sajarah. Karya-karyanna henteu acan sareng pernah hartosna dunya anu sampurna.Gareja sanés mangrupikeun sadar tina idéal Gusti. Injil anu urang dakwah henteu kedah ngajantenkeun urang yakin yén garéja nyaéta Karajaan Allah , idéalna. Pesen sareng conto urang kedah nyakup kecap pangarep-arep pikeun Karajaan Kristus anu bakal datang. Éta kudu jelas yén Garéja diwangun ku jalma anu rupa-rupa. Jalma-jalma anu aya dina jalan, anu tobat sareng ngarobihkeun diri, sareng anu nuju iman, ngarepkeun sareng cinta. Garéja ieu jadi pamimpin karajaan anu bakal datang - buah anu dipasihkeun ku Al Masih, anu disalib sareng dibangkitkeun dirina. Garéja ieu diwangun ku jalma-jalma anu cicing di Karajaan Allah anu ayeuna unggal dinten di harepan dina parantosan kapungkur bakal ngatur aturan, berkat rahmat ti Nu Maha Kawasa.

Tobat idealisme ngarep-ngarep masa pikeun Karajaan Allah

Teuing seueur anu yakin yén Yesus sumping pikeun ngadamel jalma-jalma anu sampurna atanapi dunya anu sampurna di dieu sareng ayeuna. Garéja sorangan tiasa nyiptakeun kesan ieu ku percaya yén éta anu dimaksudkeun ku Yesus. Bagéan ageung dunya kafir bisa nolak Injil sabab gareja henteu acan tiasa sadar kana komunitas atanapi dunya anu sampurna. Seueur sigana anu nganggap yén Kristen nangtung pikeun bentuk idealisme, ngan pikeun mendakan yén idealisme sapertos henteu kalaksanakeun. Hasilna, sababaraha anu nolak Kristus sareng Injilna sabab milarian idéal anu parantos dilaksanakeun atanapi sahenteuna dilaksanakeun, sareng milari yén Gareja teu tiasa nawiskeun idéal éta. Sababaraha hoyong ieu ayeuna atanapi henteu pisan. Batur anu tiasa nampik Al Masih sareng Injilna sabab parantos parantos kaperah, sareng parantos ngirangan ngarepkeun sadayana sareng sadayana, kalebet Garéja. Sababaraha sigana parantos ninggalkeun komunitas iman sabab Garéja gagal sadar idealis yén aranjeunna percaya yén Gusti bakal ngabantosan umat-Na pikeun ngahontal. Saha anu nampi ieu - anu disandingkeun sareng Persamaan Garéja sareng Karajaan Allah - janten nyimpulkeun yén naha Gusti gagal (kusabab anjeunna henteu tiasa ngabantosan umat-Na cekap) atanapi umat-Na (kusabab éta moal acan usaha cekap). Boh waé, idéal henteu acan kahontal boh dina pasualan, sareng sigana aya alesan henteu seueur pikeun terus janten komunitas ieu.

Tapi Kristen henteu ngeunaan janten jalma sampurna tina Gusti anu, kalayan bantosan Anu Maha Kawasa, sadar komunitas atanapi dunya anu sampurna. Bentuk idealisme Christianized ieu ngiringan yén upami urang jujur, ikhlas, komitmen, radikal, atanapi cukup bijaksana pikeun ngudag tujuan urang, urang tiasa ngahontal cita-cita anu hoyong Gusti diciptakeun umat-Na. Kusabab ieu henteu kantos janten masalah dina sakabéh jujutan Garéja, para idealis ogé terang persis anu nyalahkeun - anu lain anu disebut "Nasrani". Pamustunganana, kumaha waé, nyalahkeun sering tumuhuna para idealis sorangan, anu mendakan yén aranjeunna ogé teu tiasa ngahontal idéal. Nalika ieu kajantenan, idéalisme ngalelep kana kakuatan naon sareng tuduhan diri. Kaleresan Injil ngajanjikeun yén, berkat rahmat Nu Maha Kawasa, berkah kahareup Karajaan Allah anu parantos lebet kana waktos dunya anu jahat ieu. Kusabab ieu, urang parantos nampi kauntungan tina naon anu parantos dilakukeun ku Kristus pikeun urang sareng nampi sareng nikmati berkah sateuacan Karajaanna parantos sadar. Kasaksian anu paling penting pikeun kapastian yén karajaan anu bakal datang ieu mangrupikeun kahirupan, pupusna, jadian sareng naékna Gusti anu hirup. Anjeunna jangji yén datangna karajaan masa depan na sareng ngajarkeun urang, ayeuna dina ayeuna, waktos dunya jahat ieu, ngan ukur prediksi, pendahuluan, buah-buahan munggaran, warisan kana kakaisaran nu bakal datang. Urang kedah ngahutbah harepan pikeun Kristus sareng padamelan anu dilaksanakeun sareng dituluykeun sareng henteu idealisme Kristen. Urang ngalakukeun ieu ku panyorot béda antara Garéja sareng Karajaan Allah, bari sadar hubunganna ka Al Masih ngalangkungan Roh Suci sareng partisipasi urang salaku saksi - tanda-tanda hirup sareng perumpamaan ngeunaan karajaanna anu bakal datang.

Kasimpulanna, bédana antara Garéja sareng Karajaan Allah, ogé hubunganana anu masih aya, tiasa diinterpretasi yén Garéja henteu janten tujuan ibadah atanapi kapercayaan, sabab éta bakal nyembah brahala. Sabalikna, éta ngarujuk ka Kristus sareng padamil-na. Anjeunna milu dina misi anu: ku nunjukkeun jauh kecap sareng perbuatanna ka Kristus, anu nungtun urang dina palayanan iman sareng urang nyiptakeun makhluk anu anyar dina anjeunna, dina ngarep langit anyar sareng bumi anyar anu ukur janten kanyataan nalika Al Masih sorangan, Gusti sareng Panebus alam semesta urang, uih deui.

Ascension Day sareng Kadua Datang

Salah sahiji unsur ahir anu ngabantosan urang ngartos ngeunaan Karajaan Allah sareng hubungan urang sareng pamaréntahan Kristus nyaéta Munggah Gusti urang. Karya bumi Yesus teu réngsé sareng kebangkitanana, tapi kalayan naékna. Anjeunna ngantunkeun alam bumi sareng waktos ka dunya ayeuna pikeun ngarobih urang ku cara anu sanés - nyaéta ngalangkungan Roh Suci. Hatur nuhun kana Roh Suci, anjeunna henteu jauh. Ayeuna aya dina sababaraha cara, tapi henteu nganggo sababaraha cara.

Johannes Calvin biasa nyarios yén Kristus éta "hadir dina hiji cara tapi henteu dina cara". 3 Yesus nunjukkeun henteuna, anu misahkeun anjeunna ti urang dina cara anu tangtu ku nyarios ka murid-murid yén anjeunna bakal ninggalkeun pikeun nyiapkeun tempat dimana aranjeunna henteu acan tiasa nuturkeun anjeunna. Anjeunna bakal bareng sareng ramana ku cara anjeunna henteu tiasa salami waktos na di bumi (Yohanes 8,21; 14,28). Anjeunna terang yén murid-muridna tiasa ngalaman hal ieu salaku kamunduran, tapi ngalatih aranjeunna ningali éta salaku kamajuan sahingga janten mangpaat pikeun aranjeunna, bahkan upami éta henteu masihan masa depan, anu saé jeung sampurna. Roh Suci anu aya ka aranjeunna bakal terus sareng maranehna sareng ciptana (Yohanes 14,17). Nanging, Yesus ogé ngajanjikeun yén anjeunna bakal uih dina cara anu sami anu anjeunna ninggal dunya - dina wujud manusa, sacara fisik, katingalina (Kisah 1,11). Nya henteuna hadir nyaéta Karajaan Allah anu teu lengkep, anu saba éta henteu acan aya kasampurnaan. Ayeuna, waktos dunya jahat aya dina kaayaan sirna, tina pamutuhan (1 Kor. 7,31; 1. Yohanes 2,8; 1. Yohanes 2,1) .Kéap ayeuna janten tunduk kana prosés mindahkeunkeun kakawasaan ka raja kaputusan. Nalika Yesus ngeureunkeun fase kagiatan spiritual na lumangsung, anjeunna bakal uih deui sareng panguasaan dunya bakal sampurna. Sadayana anjeunna sareng naon anu parantos dilakukeun bakal teras kabuka ka sadayana. Kabehanana bakal sujud ka anjeunna sareng sadaya jalmi bakal ngakuan kabeneran sareng kanyataan anjeunna (Filipi 2,10). Ngan harita karyana tiasa diturunkeun sacara gembleng, janten suka bungahna nunjuk ka hiji hal anu penting anu saluyu sareng sesa ajaranna. Nalika henteu aya di bumi, Karajaan Allah moal diakui di mana waé. Karajaan Kristus ogé, moal diturunkeun sadayana, tapi bakal tetep disumputkeun. Seueur aspék jaman ayeuna, dosa dunya anu bakal terus dilarapkeun, bahkan bakal ngarusak jalma anu ngenalkeun diri salaku Kristus sareng anu mikawanoh karajaan sareng karajaanna. Penderitaan, kasusah, jahat - duanana moral (dilakukeun ku tangan manusa) ogé alami (kusabab kaliru sadaya mahluk sorangan) - bakal diteruskeun. Jahat tiasa tetep dina jisim anu sigana seueur sapertos Kristus henteu menang sareng karajaan na henteu luhur sadayana.

Perumpamaan Yesus sorangan ngeunaan Karajaan Allah nunjukkeun yén urang ngaréspon béda kana kecap anu hirup, ditulis sareng diajarkeun di dieu sareng ayeuna. Siki kecap kadang gagal muncul, sedengkeun di tempat sanésna murag dina taneuh anu subur. Widang dunya ngiringan gandum sareng gandum. Aya lauk anu saé sareng anu goréng dina jaring. Garéja dianiaya, sareng anu kaberkahan di tengah-tengahna ngarepkeun kaadilan sareng katentreman, kitu ogé visi anu jelas Allah. Saatos kamajuanna, Yesus henteu ngaleungitkeun wujud dunya anu sampurna. Sabalikna, anjeunna nyandak ukuran pikeun nyiapkeun jalma anu bakal nuturkeun anjeunna supados kameunangan sareng hasil kasalametanna ngan bakal jelas-jelas di hareup, anu hartosna ciri penting tina kahirupan garéja mangrupikeun harepan. Tapi henteu asa sesat (saleresna idealisme) anu urang anggo ngan sakedik deui (atanapi seueur) upaya sababaraha (atanapi seueur) pikeun ngadamel idéal ngajadikeun Karajaan Allah sah atanapi laun-laun ngajantenkeun wujud. Nanging, warta anu saé nyaéta Kristus bakal uih dina waktosna - tepat waktu tepat - dina kamulyaan sareng sadaya kakuatan. Teras harepan urang bakal kalaksanakeun. Yesus Kristus bakal ngangkat langit sareng bumi sakali deui, enya anjeunna bakal ngajantenkeun sadayana anyar. Tungtungna, dinten Ascension ngingetkeun urang supaya teu nyangka yén anjeunna sareng pamaréntahanana bakal diturunkeun sacara lengkep, tapi tetep disumputkeun dina jarak anu jauh. Naékna urang ngingetkeun yén kudu teraskeun mudahan ka Kristus sareng pikeun ngalaksanakeun masa depan naon anu parantos na dilaksanakeun dina karyana di bumi. Eta ngingetkeun urang ngantosan sareng ditanggung ku kapercayan bungah pikeun ngarepkeun wangsulna Kristus, anu bakal dipasihan tangan kalayan perwujudan kasampurnaan karyana nyah deui salaku Gusti sadaya Lords sareng King of Kings, salaku Panebus sadaya penciptaan.

ti Dr. Gary Deddo

1 Urang umumna ngahutang panjelasan ieu kana pamariksaan Ladd ngeunaan subjek dina A Theology of New Testament, pp. 105-119.
2 Ladd pp. 111-119.
3 Komentar Calvin ngeunaan 2 Korinta 2,5.


pdf Karajaan Allah (Bagian 6)