Yesus karya panebusan sampurna

169 Yesus karya sampurna panebusan Nuju akhir Injil na anjeun tiasa maca koméntar anu pikaresepeun ieu ku Rosul Yohanes: «Yesus ngalakukeun seueur tanda-tanda sanésna sateuacan murid-muridna, anu henteu ditulis dina buku ieu [...] Tapi upami salah saurang bakal ditulis hiji saatos lain, maka maksudna mah, dunya moal tiasa ngartos buku anu kedah ditulis » (Yohanes 20,30; 21,25). Dumasar ucapan ieu sareng ngartos bedana antara opat Injil, éta tiasa disimpulkeun yén akun-akun anu disebatkeun henteu ditulis salaku lacak anu lengkep dina kahirupan Yesus. John nyatakeun yén tulisan-tulisanna ditujukeun "ku supaya anjeun tiasa percanten yén Isa nyaéta Al Masih, Putra Allah, sareng ku iman anjeun tiasa gaduh hirup dina namina" (Yohanes 20,31). Fokus utama Injil nyaéta pikeun ngajarkeun warta anu saé ngeunaan Jurusalamet sareng karahayon anu dipasihan anjeunna.

Sanaos John dina Kasalametan 31 disimpen ningali (kahirupan) dikaitkeun sareng nami Isa, urang Kristen nyarioskeun yén disalametkeun ku pupusna Yesus. Sanaos pernyataan anu ringkes ieu leres pisan, rujukan tunggal kasalametan pupusna Yesus tiasa nyamarkeun pandangan urang kana kasampurnaan saha Anjeunna sareng naon anu Anjeunna lakukeun pikeun kasalametan urang. Kajadian dina Minggu Suci ngingetan urang yén pupusna Yesus - anu penting pisan - kedah ditingali dina kontéks anu langkung ageung kalebet inkarnasi Gusti urang, pupusna, kabangkitan sareng naék ka surga. Éta sadayana penting pisan, tonggak tonggong dijantenkeun dina karyana panebusan - padamelan anu masihan urang hirup dina nami-Na. Janten salami Minggu Suci, sapertos dina sésana taun, urang hoyong ningali ka Yesus karya panebusan anu sampurna.

nitis

Lahirna Yesus sanés kalahiran saderhana jalma biasa. Sakumaha unik dina sagala hal, éta nyebatkeun mimiti jadianana Gusti nyalira. Kalayan kalahiran Isa, Gusti sumping ka urang salaku manusa dina cara anu sami sareng sadaya manusa lahir ti saprak Adam. Sanaos anjeunna tetep sapertos naon, Putra Langgeng Allah nyandak kahirupan manusa sacara lengkep ti mimiti dugi ka akhir, ti lahir dugi ka maot. Salaku jalma, anjeunna sapinuhna Gusti sareng sacara gembleng manusa. Dina pernyataan anu luar biasa ieu kami mendakan hartos abadi anu pantes ngaapresiasi sami-sami langgeng.
 
Kalayan jelmaan na, Putra anu langgeng Gusti sumping kaluar tina kalanggengan sareng salaku manusa kaluar tina daging sareng getih kana ciptaan-Na, anu dikawasa ku waktos sareng rohangan. "Sareng Firman janten daging sareng cicing di antawis urang, sareng urang ningali kamulyaan na, hiji kamulyaan sapertos hiji-hijina putra Bapa, pinuh rahmat sareng bebeneran" (Yohanes 1,14).

Mémang, Yesus mangrupikeun jalma nyata dina sadayana umat manusa, tapi dina waktos anu sareng anjeunna ogé lengkep ka Gusti - dina hakekatna sareng Bapa sareng Roh Suci. Kalahiranna nedunan seueur ramalan sareng nyiptakeun janji kasalametan urang.

Penjelmaan henteu ditungtungan ku kalahiran Yesus - éta neraskeun saluareun kahirupan duniawi na sareng ayeuna masih sadar ayeuna ku kahirupan manusa anu dimulyakeun. Anu ngajelma (ie ngawujud) Putra Allah tetep dina hakékatna sareng Rama sareng Roh Suci - sifat ketuhanan na aya teu kaampuh sareng kawasa dina damel - anu masihan hirupna salaku manusa mangrupikeun hartos anu unik. Kitu nyatakeun dina Rum 8,3: 4: "Kanggo naon anu mustahil pikeun hukum, sabab lemah ku daging, anu dilakukeun ku Gusti: Anjeunna ngutus Putra-Na dina bentuk daging anu dosa sareng demi dosa sareng dikutuk dosa dina daging, sahingga kabeneran, nungtut ku hukum, bisa kaeusi di urang anu ayeuna hirup henteu nurut kana daging tapi nurutkeun sumanget. Paul ogé ngajelaskeun yén "urang disalametkeun ku hirupna" (Roma 5,10).

Kahirupan sareng padamelan Yesus pakait pisan - duanana mangrupikeun bagian tina titisan. Gusti-Manusa Yesus mangrupikeun pandita luhur anu sampurna sareng perantara antara Gusti sareng manusa. Anjeunna ilubiung dina alam manusa sareng nyababkeun kaadilan pikeun umat manusa ku hirup anu teu dosa. Kanyataan ieu ngamungkinkeun urang ngartos kumaha anjeunna tiasa ngokolakeun hubungan duanana sareng Gusti sareng jalmi. Nalika urang biasana ngagungkeun kalahiran na di Christmas, kajadian sapanjang hirupna sok bagian tina pujian urang sadaya-kaasup, kaasup Minggu Suci. Hirupna ngungkabkeun sipat relasional kasalametan urang. Yesus, dina wujud dirina, ngahiji sareng Gusti sareng umat manusa dina hubungan anu sampurna.

Tod

Pernyataan anu singget yén urang disalametkeun ngalangkungan pupusna Yesus nyababkeun aya anu salah sangka yén pupusna mangrupikeun panebusan dosa anu disababkeun ku Gusti Allah. Kuring ngadoa yén urang sadayana bakal ningali kalepatan tina pamikiran ieu. TF Torrance nyerat yén, ngalawan latar pamahaman anu leres ngeunaan pangorbanan Perjanjian Old, dina pupusna Yesus urang henteu ningali tawaran kapir pikeun pangampunan, tapi kasaksian anu kuat ngeunaan kahoyong Gusti anu maha welas (Pendamaian: The Person and Work of Kristus, p. 38-39). Upacara korban pagan didasarkeun kana prinsip pamalesan, sedengkeun sistem korban Israél didasarkeun kana pangampunan sareng perdamaian. Daripada meunang panghampura ku pitulung korban, urang Israil ningali dirina sorangan diidinan ku Gusti Allah pikeun dibébaskeun tina dosa-dosa aranjeunna sahingga badami sareng anjeunna.

Kurban Israil diciptakeun pikeun mere kasaksian sareng ngungkabkeun cinta sareng rahmat Allah ku nunjukkeun takdir maot Yesus, anu dirumuskeun dina rekonsiliasi sareng Bapa. Kalayan pupusna, Gusti urang ogé ngalahir Iblis sareng nyandak kakawasaan dirina sorangan: "Kusabab barudak ayeuna daging sareng getih, anjeunna ogé nampi éta sami, ku ku maotna anjeunna bakal ngaleupaskeun kakawasaan anu ngagaduhan wewenang pikeun maot. nyaéta Iblis, sareng nebus jalma anu, liwat sieun maot, kedah janten abdi dina sagala kahirupan » (Ibrani 2,14: 15). Paul nambihan yén Yesus "kedah nguasaan dugi Gusti nempatkeun sadaya musuh dina handapeun suku-Na. Musuh terakhir anu bakal musnah nyaéta maot » (1 Korinta 15,25: 26). Maot Yesus nunjukkeun aspék panebusan pikeun kasalametan urang.

kahudangan

Dina dinten Minggu Minggu, urang ngagungkeun jadian Yesus, anu nedunan ramalan-ramalan Prajanjian Lama. Hurup ka Ibrani nunjukkeun yén kasalametan Ishak sateuacan maot nunjukkeun kabangkitanana (Ibrani 11,18: 19). Tina buku Yunus urang diajar yén éta "tilu dinten tilu wengi" dina awak lauk ageung (Jon 2, 1). Yesus naroskeun kana kajadian éta ngeunaan pupusna, kuburan, sareng kebangkitanna (Mateus 12,39-40); Mateus 16,4: 21 sareng 2,18; Yokanan 22).

Kami ngarayakeun kabangkitan Yesus ku bungah pisan sabab éta ngingetan yén maot henteu final. Sabalikna, éta ngagambarkeun léngkah panengah dina jalan urang ka hareup - hirup langgeng dina hubungan sareng Gusti. Dina Paska urang ngagungkeun kameunangan Yesus kana maot sareng kahirupan anyar anu bakal dipiboga ku anjeunna. Kami ngarepkeun kalayan kabagjaan kana waktos Wahyu 21,4 nyarios: «[...] sareng Gusti bakal ngusap sadaya cai panon tina panonna, sareng moal aya deui pati, sanés kasedih atanapi panyambat atanapi nyeri moal aya Tambih deui; sabab anu munggaran parantos kalangkung. " Kabangkitan ngagambarkeun harepan kasalametan urang.

Ascension

Kalahiran Yesus pupus dina kahirupan sareng hirupna dina waktosna ngakibatkeun pupusna. Tapi, urang henteu tiasa misahkeun pupusna ti kebangkitanna, atanapi henteu tiasa misahkeun kebangkitan anjeunna tina naékna. Anjeunna henteu kaluar tina kuburan pikeun hirup kahirupan manusa. Anjeunna angkat ka Surga dina mulia alam manusa, sareng ngan ukur ieu sareng kagiatan anu saé anu mimiti.

Dina bubuka buku tebusan Torrances ', Robert Walker nyerat: "Ku ayana kiamat, Yesus nyandak mahluk urang salaku mahluk manusa sareng nganteurkeunana ka payuneun Gusti dina kamanunggalan sareng persatuan cinta Tritunggal." CS Lewis nyarioskeun kieu: "Dina sajarah Kristen, Gusti turun teras naék deui." Warta anu saé anu hadé nyaéta yén Yesus angkat urang sareng anjeunna. "[...] sareng anjeunna parantos ngangkat kami sareng kami sareng ngagadekeun kami di surga di Kristus Yesus, sahingga dina waktos-waktos anu bakal datang anjeunna tiasa ningalikeun harta anu loba pisan tina kurnia-Na ku kahadean na ka arah urang Kristus Yesus" (Efesus 2,6: 7).

Lilin, pupus, jadian sareng naékna - aranjeunna sadayana bagéan tina kasalametan urang sahingga ku pujian urang dina Minggu Suci. Milestones ieu nunjuk ka sadaya anu Yesus parantos dilaksanakeun pikeun urang sareng hirupna sareng karyana. Sapanjang taun, hayu urang tingali deui anjeunna sareng naon anjeunna parantos dilakukeun pikeun urang. Éta nangtung pikeun karya kasalametan sampurna.

Mugia berkah anu urang alami ngalangkungan Yesus Kristus bakal dipasihkeun ka anjeun sareng jalma anu anjeun resep,

Joseph Tkach

presiden
KOMUNITAS GRATIS KOMUNITAS


pdfYesus karya panebusan sampurna