Nu nyiptakeun anyar

588 ciptaan anyar Gusti nyiapkeun bumi urang: «Dina awalna Gusti nyiptakeun langit sareng bumi. Jeung bumi sepi sareng kosong, sareng gelap ditempat jero; jeung Roh Allah ngajentrekeun ka cai » (Pangentasan 1: 1,1-2).

Salaku Pangripta, Allah nyiptakeun Adam sareng Hawa sareng nganteurkeun aranjeunna ka Taman Éndah anu éndah. Iblis ngagoda jalma-jalma kahiji éta sareng aranjeunna ngagoda. Gusti ngusir aranjeunna kaluar swarga, dimana aranjeunna mimiti ngatur dunya ku cara sorangan.

Sakumaha urang terang, percobaan ieu ngalaksanakeun sagala rupa manusa pikeun nyababkeun biaya anu ageung pikeun urang sadaya, pikeun ciptaan, sareng ogé pikeun Allah. Pikeun ngalereskeun tatanan gaib, Gusti ngutus Putra-Na Yesus ka dunya gelap urang.

«Éta kajantenan dina waktos Yesus sumping ti Nasaret di Galilea sareng dibaptis ku Yohanes di Yordan. Sareng pas anjeunna kaluar tina cai, anjeunna ningali yén langit dibuka sareng sumanget turun ka anjeunna sapertos manuk japati. Sareng aya sora ti surga: Anjeun mangrupikeun anak kuring, kuring resep ka anjeun » (Tandaan 1,9-11).

Teras nalika Yesus sumping ka Yohanes dibaptis, éta ibarat tarompét anu ngumumkeun Adam anu kadua, Yesus sareng datangna hiji ciptaan anu énggal. Rujukan ka awal dunya, sakumaha dijelaskeun dina Kajadian, Yesus sumping ka bumi sareng teras katutupan ku cai. Nalika anjeunna kaluar tina cai Diangkat (dibaptis), Roh Suci diturunkeun ka anjeunna sapertos manuk japati. Ieu mangrupikeun panginget dina waktos anjeunna nyéépkeun kajeroan cai sareng di tungtung banjir na japati ngalaksanakeun cabang zaitun héjo deui ka Nuh sareng ngawartosan dunya anyar. Gusti ngumumkeun yén ciptaan munggaran-Na janten saé, tapi dosa urang ngarusak éta.

Dina baptisan Yesus, hiji sora nyatakeun kecap-kecap Allah ti kahyangan sareng kasaksian ka Yesus salaku putrana. Pun bapa nerangkeun yén anjeunna sumanget ka Yesus. Anjeunna mangrupikeun saha anu ngabantosan nolak Iblis sareng ngalakukeun wasiat bapakna tanpa ngumbar pisan. Anjeunna percanten ka anjeunna dugi ka pupusna salib sareng dugi ka cipta sareng Karajaan Allah kadua, saatos jangji na, bakal kalaksanakeun. Langsung saatosna dibaptis, Roh Suci ngajurung Yesus ngadepkeun iblis di gurun. Beda sareng Adam sareng Hawa, Isa ngalahkeun pangeran dunya ieu.

Penciptaan ephemeral ngungun sareng ngaharepkeun datangna pinuh ku ciptaan anyar. Gusti leresna damel. Paréntahna geus datang ka dunya urang ngalangkungan nitis Yesus, pupus sareng kebangkitanna. Dina sareng ngalangkungan Yesus anjeun parantos bagian tina ciptaan anyar ieu sareng bakal tetep salamina!

ku Hilary Buck