Day Trumpet: Salametan dilaksanakeun dina Kristus

233 dinten trombone dicumponan ku jésus Dina September (Taun ieu sacara énggal dina tanggal 3 Oktober) urang Yahudi ngagungkeun Hari Baru Taun Anyar, "Rosh Hashana", anu hartosna "sirah taun" dina basa Ibrani. Éta mangrupikeun bagian tina tradisi urang Yahudi yén aranjeunna tuang sapotong sirah lauk, simbolis tina sirah taun, sareng sanésna sareng «Leschana towa», anu hartosna «Pikeun taun anu hadé!» hartosna salam. Numutkeun tradisi, aya hubungan antara festival Rosh Hashana sareng dinten kagenep dina minggu nyiptakeun, dimana Gusti nyiptakeun manusa.

Dina téks Ibrani ngeunaan Imamat 3:23,24 poé dirumuskeun salaku "Sikron Terua", anu hartosna "Hari Panginget sareng Gelembung Sangkakala". Ku alatan éta, dinten ieu sering disebut Festival of Trompét dina Basa Inggris (Jérman: dinten trombone). Seueur rabi anu ngajarkeun yén shofar janten Rosh Hashana (trombon anu didamel tina tanduk domba) ditiup sahenteuna 100 kali, kalebet séri 30 kali, pikeun nunjukkeun harepan datangna Kristus. Kuring gaduh shofar sareng kuring tiasa nyarioskeun yén éta hésé pisan nampi nada sakaligus. Kuring maca yén éta biasana ngagaduhan ngagantian dilatih dina tugas biasa Rosh Hashana bisi anu pangheulana henteu sanggup niup jumlah tarompét anu dibutuhkeun.

Numutkeun sumber Yahudi, aya tilu jinis suara bip anu ditiup dinten éta:

  • Teki'a - nada anu terus-terusan sapertos simbol ngaharepkeun kakuatan Allah sareng salaku muji yén anjeunna Gusti mangrupikeun Gusti (Israel) nyaéta
  • Shevarim - tilu nada intermittent anu langkung pondok ngalambangkeun ngaungu sareng ngarenghik ngeunaan dosa sareng umat manusa murag
  • Teru'a - salapan nada anu gancang, sapertos staccato (mirip kana sora jam alarem) nampilkeun haté anu rusak pikeun anu sumping payuneun Gusti.

Ngeunaan Teru'a, Talmud nyarios: "Upami aya pengadilan ti handap (manah anu rusak), anjeun henteu kedah piring ti luhur ”. Rabi Moshe Ben Maimon (dikenal salaku Maimonides), meureun sarjana sareng guru Yahudi abad pertengahan paling penting, nambihan kualifikasi penting ieu:

Henteu cekap ka gusti na namung raja mah. Upami sadaya umat manusa henteu mikawanoh Gusti salaku Raja, maka aya anu leungit dina hubungan kuring sorangan sareng Allah. Éta mangrupikeun bagian tina kanyaah kuring anu Maha Kawasa anu ngabantosan sadayana anu mikawanoh anjeunna. Tangtosna, ieu sakedik mangrupikeun perhatian anu sanés pikeun abdi sanés. Tapi ogé mangaruhan akal kuring sorangan tina aturan karajaan anu sadayana ngalengkepan.

[Tiupan trombon - gambar badagna] Israel Purba mimitina nganggo tanduk domba pikeun trompétna; saatos sakeudeung, nalika urang diajar ti Nomer 4, ieu kaleresan (atanapi tarompét) dilakukeun tina pérak diganti. Pamakéan trombones didaptarkeun 72 kali dina Perjanjian Lama. Aranjeunna ditiup dina sababaraha kaayaan: pikeun waspada lamun dina bahaya, ngageroan jalma-jalma ka tempat ngariung, ngumumkeun pengumuman, sareng minangka sauran ibadah. Nalika jaman perang, trompét biasa nyiapkeun prajurit pikeun nyebarkeunana teras masihan sinyal pikeun operasi tempur. Kadatangan raja ogé diumumkeun nganggo trompét.

Kiwari, sababaraha urang Kristen ngagungkeun dinten trompét salaku dinten anu salami kalayan jasa sareng sering ngahijikeun ieu sareng rujukan pikeun acara anu bakal datang - kadua Yesus sumping atanapi suka bungah gareja. Sanajan kitu, artos-artosna tina artos festival ieu tiasa, aranjeunna teu hilap kanyataan yén Yesus parantos nyampurnakeun naon anu ditunjuk ku festival ieu. Sakumaha urang terang, perjanjian lawas anu kalebet dinten Sangkatan Sangkil samentawis. Hal ieu dianggo pikeun ngumumkeun Al Masih anu datang ka jalma-jalma. Judulna nyaéta nabi, pandita, jalma wijaksana sareng raja. Trompét anu niupkeun ka Rosh Hashana henteu ngan ukur mimiti awal kalénder festival taunan di Israél, tapi ogé ngumumkeun pesen dina pésta ieu: "Raja kami bakal datang!"

Kanggo abdi, bagian anu paling penting dina dinten trompét nyaéta kumaha anjeunna nunjuk ka Yesus sareng kumaha Yesus minuhan ieu nalika anjeunna munggaran sumping: ngalangkungan nitis, karyana rekonsiliasi, pupusna, kebangkitan sareng naékna. Ngalangkungan "peristiwa dina kahirupan Kristus", Gusti ngan ukur ngalaksanakeun perjanjian sareng urang Israil (perjanjian baheula), tapi dirobih sadaya salamina. Yesus teh kepala taun - kapala atanapi lord sadaya waktos, margi anjeunna nyiptakeun waktosna. Éta mangrupikeun Kemah urang sareng urang ngagaduhan kahirupan anyar di dinya. Paul nyerat: "Upami aya anu aya dina Kristus, anjeunna mangrupikeun mahluk anyar; tipayun parantos lami, ningali, anu enggal parantos aya » (2 Korinta 5,17).

Yesus teh Adam terakhir. Anjeunna meunang dimana Adam anu munggaran gagal. Yesus mangrupikeun Paskah urang, roti urang henteu aya sareng rukun. Anjeunna anu salah (sareng ngan hiji) anu ngaleungitkeun dosa urang. Yesus teh Sabat urang, dimana urang mendakan istirahat tina dosa. Salaku Gusti sadaya dina waktos anjeunna ayeuna hirup dina diri urang sareng sadaya waktos urang suci, sabab urang hirup hirup anyar anu ku urang hubungan. Yesus, Raja urang sareng Pangéran, disada deui tarompét sakali-kali!

Hirup dina komuni sareng Yesus

Joseph Tkach

presiden
KOMUNITAS GRATIS KOMUNITAS


pdfDay Trumpet: salametan dilaksanakeun dina Kristus